nişanlımın ağır lafları

nuterx

Hadi kizlar birseyler soyleyin
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2015
30
-30
86
29
dün yani sevgililer gününde nişanlım sadece sevgililer günün kutlu olsun diye mesaj atmış sabahın erken saatinde güzel bi cevap verip sonra sitemimi belli ettim bana hiç güzel bi kelime ile hitap etmediğini beni sevdiğini söylemediğini dile getirdim.ilişkimizin başından beri bu böyle zaten. o her zaman duygularını dile getirmwkte zorlandı.bana ben beceremiyorum gibi şeyler söyledi. daha sonra öğle arası iş yerinden arkadaşlarıyla yemeğe gittiler içlerinde bir tane kız var ve ben her seferinde o kızdan rahatsız olduğum için gitmesini istemediğimi söylüyorum fakat gidebikeceği başka kimse okmadığından göz yummak zorunda kalıyorum. bende bana sevgini belli etmiyorsun ama başka kozla yemeğe gidiyosun diye sinirlendim kavga bugüne de devam etti. en sonunda bana düğün masrafları için çok bunaldığını benim yattığımı sadece onun yerinde olsam 1 hafta bile dayanamayacağımı ve bi tezi bile bitiremedin (yükseklisans yapıyorum) işine bak gibi lafşar söyledi. ben bu laflardan sonra cevap vermedim 2 saat sonra beni aramış uyuyordum. bu lafları nasıl zihnimden sileceğim bilemiyorum

Biraz ağır konuşmuş. Düğün stresini bazıları baya kötü atlatıyor. Aradığında özür dilerse gönlünüzü almaya çalışırsa affedin derim. Ama hala kendini haklı buluyorsa ilerde canınızı daha çok sıkar.

Lafları sılme bence bı bahane bul ve ayrıl aunı oyle bı ınsan tanıyorum ve evlılıgı daha beter. Esıne asla hedıye suprız yapmaz sevgı ılgı sıfır ve calısıp para kazandıgını sureklı dıle getırerek bunaltan. Sankı bıtek o calısıyormus gıbı davranıp en ufak sıkıntıda bule hayattan kopan ve karsı tarafıda koparan mutsuz bı ınsan. Emınım nısanlında aynı onun gıbı olacak

Biraz ağır konuşmuş. Düğün stresini bazıları baya kötü atlatıyor. Aradığında özür dilerse gönlünüzü almaya çalışırsa affedin derim. Ama hala kendini haklı buluyorsa ilerde canınızı daha çok sıkar.
1 buçuk yıldır nişanlıyız bu süreç niraz uzadığı için ikimizi de hayli yordu ama bana 2 yıl somra evlenelim para biriktiriyim dedi ama sonra gidip araba aldı şimdide haziranda düğün olduğu için tutuştu

Sevgi göstermek sevgi sözcükleri kullanmak demek değildir,bende kullanamam ve bu konuda baskı görürsem içimdeki tüm heves solar yani kullanabileceğim varsa da yapamam artık. Çekingen mizacı olabilir böyle kabul edip böyle sevmişsiniz. Onun dışında söylediği laflar çok kırıcı olmuş ama bu kadar sıkıştırmasaydınız söyleyeceğini sanmıyorum.

Demekki ilerde siz çalışmasanız kafanıza kakıcak çalışmıyorsun diye. İleride bunun çocuğu var bilmem nesi var masraftan hemen bunalıcaksa işiniz zor gibi geldi bana canım..

1 buçuk yıldır nişanlıyız bu süreç niraz uzadığı için ikimizi de hayli yordu ama bana 2 yıl somra evlenelim para biriktiriyim dedi ama sonra gidip araba aldı şimdide haziranda düğün olduğu için tutuştu

Sizinle aynı çatıda yaşamaktansa araba almayı tercih eden de ne bileyim.... Bak canım bir insan birseyi gercekten istiyorsa yapar. Benim eşiminde sadece altında 12 binliralık motosikleti vardı. Başka da bir parası yoktu. Babasıda yoktu yardım edecek. Tanıştık 5. Ayımızda ailemle tanışmk istedi 9. Ayımızda da düğünü yaptı. Hemde eksiksiz.O da normalde romantizmden hediyelerden anlamaz hemde hiç. Ama bi insan gerçekten seviyorsa sevdiğini hep mutlu etme çabasına girer. Yoğun çalışmak parasal durumlar iletişimi etkiliyorsa ve bide saygıyı aşıp kırıyorsa bir sorun var demektir. Şu lafı hep sevmişimdir: insanlar söyledikleri kadar meşgul değillerdir öncelikleri vardır ve sıra sana gelmez.

Beş Sevgi Dili-Gary Chapman adlı kitabı okuyun adamı bana 'güzel sözler söyle' diye darlamayın.
Herkesin sevgiyi hissetme ve gösterme şekli farklı, bunu kabul etmezseniz mutsuzluk garanti.
Bunun dışında size ettiği o nahoş sözleri de nişanlınızın burnundan getirin, haketmiş.
Yalnız şunu da unutmayın iş arkadaşı kızla kendinizi kıyaslamanız büyük hata.

Bana sevgini belli etmiyorsun ama başka kızlarla yemeğe gidiyorsun nasıl bir mantık içeriyor anlayamadım. Başka kızlara sevgisini mi gösteriyor yemeklerde? İş arkadaşı işte. Size sevgisini gösterememesiyle, iş arkadaşıyla yemeğe gitmesi arasında nasıl bir bağlantı var? Yok. Saçma bir yerden baskı yapmaya çalışmışsınız. Sevgisini dile getirmekte zorlanıyorsa, birlikte bunun üzerinde konuşarak, birbirinizi yönlendirerek sorunları çözebilirsiniz. Üçüncü kişileri olaya karıştırmak, boş yere ilişkinizi yıpratır sadece.

Bunun dışında maddi olarak üstüne çok yük binmiş gibi hissediyor olabilir ama sizin yüksek lisans da dün başlamadı herhalde, şartları biliyordu. Böyle saygısız konuşmaya hakkı yok. Maddi durumlar elvermiyorsa, bazı hayalleri ertelersiniz, bunu konuşabilirsiniz ama sizi vasıfsız, başarısız bir insanmışsınız gibi küçük göremez.

Şuna bak.. bende yüksek lisans yapıyorum, gelsin kolaysa kendisi yazsın tezi.. bir hafta sonunda zırlar..
Çok ayıp etmiş, insan sevdiğine bu üslupta olur mu hiç. Sendeki hata da bence o kızı zırt pırt sorun etmen.. yokmuş gibi davran, neden önemsiyorsun ki?

Neden kendinize değer vermiyorsunuz, siz kendinize değer vermezken erkekten bunu yapmasını boşa bekliyorsunuz, adam sizle evlenmeyi araba almak için kafasında iki yıl ertelemiş, sizin ısrarınızla düğünü erkene almış acısını sizden çıkartıyor. Şu yazdıklarınızdan sizle ortak hayat kurmak istemediği o kadar belli ki ve evlilik hazırlığına harcadığı para ona o kadar gözüne batıyorki sanki sizin yüzünüze vurmaktan çekinmiyor, siz hala ne yapsam diye düşünüyorsunuz, sizinle evlenmeyi öncelik olarak bile görmeyen bir adamla bu evlenme ısrarı neden, siz bu kadar değersizmisiniz. Hadi evlendiniz diyelim; adam istemeyerek sizle evlendiği ve evlilik giderleride eklendiği için size harcadığı her kuruş gözüne batacak, o zaman ne yapacaksınız. Sizle evliliği öncelik olarak görmeyen , ortak hayat kurmak için harcanan parayı yüzüne vuran adamın eline yüzüğü vermeyi bilmezsiniz daha çok konu açarsınız.

Neden kendinize iş bulup kendiniz için biraz birikim yaparak evlenmeyi düşünüyorsunuz? Düğün masrafının tek bir tarafa yıkılmasını doğru bulmuyorum. Şimdiden böyle incir çekirdeğini doldurmayan konularda gerilmeleriniz de hiç iç açıcı değil. Beklemekle kimse kaçmaz, nişanlılık süresinin uzaması eğer sürekli başkalarının beklentilerini karşılamakla uğraşmazsanız sizi sıkıntıya sokmaz. Sonuçta karar vermişsiniz. Eğer beklemek istemezseniz nikah yapar sonra düğün için uğraşırsınız veya ufak bir yemek tertip edersiniz ama en önemlisi sizin ayaklarınızın üzerine basabilmeniz. Bence tüm kadınlar maddi manevi bağımsız olabilmeli.

Düğün masraflarinin altinda ezilmis, ailesine bir sey diyemiyor, sinirini senden cikariyor. Sen maddi destekte bulunmadigin icin kızgın. Yoksa en ufak bie tartismada dile getirmezdi.

Önce kendine baksın bence hatalı

Bu adam size değer vermiyor ve sizi küçük görüyor. Bu evlenince daha beter bir hal alacak büyük ihtimalle. Ayrica sevgiye ve aska bakış acınız bu kadar zitsa zaten mutlu olamazsınız bu adamla. Sevgi sözcükleri söyleyen çiçekler alan erkeklerde var. Bence kendinize böyle birini bulmalısınız. Aynı eve girince bunlar çok göze batıyor. Olmuyor yani anlaşamıyorsunuz yürümüyor evlilik.

Peki siz neden evlilik için elinizi taşın altına koyup maddi olarak destek olmuyorsunuz.
Evlilik öyle kolay halledilecek maddi süreç değil, özellikle ailenizden gördüğünüz ve beklentiniz yüksekse...
Ben evlendigimde eşimin parası yoktu. Sadece bir arabası vardı. O da sıfır bı araba değil, kendi bütçesine göre alabildiği.
Evlenirken herşeyi ben yaptım ben aldım, aklınıza ne geliyorsa.
Ve eşime de arabasını sattırtmadım.
Bende nakit ve altın fazlasıyla vardı.
Ve ceyizime herşeyi almıştım.
Aile büyüklerimden de hatrı sayılır bir para verildi evliliğim için.
Hepsini gönlüme göre ev döşemek, gelinlik, damatlık, davetiye vs vs için harcadım.
Ve harcadığım miktar baya iyi bir tutardı.
Şimdi de Allah eşime öyle bı veriyor ki eşimde bana yağdırıyor.

Bu süreçte bı insana yüklenilemez. Hayat şartları orta da.

O zaman sizde yüksek lisansınızı / tezinizi yazıp işe girip öyle evlenin.

Bir erkek evlenecek diye hayatını ıskalayamaz tek başına...

Ya ikiniz yapın herşeyi ya da karşınızda ellerinizle hazırladığınız ( size yazdığı mesaj evliliğimizin inceden fıragmanı....) insana tahammül edeceksiniz.

İş arkadasi ile öğle yemeğine çıkmış, sevgililer günü için yemeğe götürmemiş ki tavır koyuyorsunuz.

Ne kadar haksız bir yükleniş!

İş arkadaşımla çıktığım yemek için ya da sevgi dilimizden kaynaklı bir farklılık için
günümü zehir edecek, saçmasapan kavgalarla bunaltacak beni.
Benim ağzımdan da güller dökülecek öyle mi?

Kusura bakmayın ama çalışırken bir dünya yorgunluğun, iş stresinin üzerine
hayatımdaki kişi benim hayatımı böyle zorlaştırırsa ona (eğer çalışmıyorsa)
bu durumun işsizliğinden kaynaklı bir rahatlık olduğunu söyler, kendisine
faydalı üretimler yapma konusunda davette bulunurdum.

Onu aşağılamak için değil, kendine getirmek için..

Nişanlılık süresi uzadı diye ilişki bir insanı yormaz.Uzaklık ws...bunlar hep bahane bence.Bir iş nasıl başlarsa öle gidiyor.Bizde eşimle 1 sene nişanlı kaldık üstüne birde evlendikten sonra bir sene farklı yerlerdeydik ama bu durum bizi hiç yormadı.Size tavsiyem aklınızda evlenince düzelir gibi bir düşünce varsa vazgeçin

Back
X