Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

başlık mı karışmış dedim ama değilmiş. :roflol:

Öncelikle mutlu olmanı dilerim fakat, bence din herkesin kendi icinde yaşadığı bir inanç sistemidir, esınız dahi olsa kimse sizin inancınıza ve buna bağlı olarak gelişen toplumsal deger yargılarına karismamali. Herkesin inancını istediği sekilde ozgurce yasamasını dilerim.

bu sorun açtıgınız konudan daha cidii bi problem olucak sanırımm..eş adayınız için.....

estetiği anlamayacağını düşünüyorsan söyleme.sen özgür bi bireysin sonuçta rahatsızsan yaptır.kime ne?
ama haşemo olayına ben pek sıcak bakmadım..en korktuğum şeydi benimde bekarken.allahtan eşim kısıtlamadı.ailesi kapalıdır.mayo onlara çok uç geliyor.eltim haşemo giyer.görümcem denize bile girmez.kayınvalidem de öyle.eşinle önceden konuş anlaş.sonraya bırakmatyın bu işleri.

Bu kafa ile evlendikten sonrada yurumez bu evlilik...Soylesemde fazla birsey fark etmez falan demeleriniz, dedigimi dedik diyorsaniz bence denginizi bulun size hic karismayan..!

Evet aynen oyle, bu yuzdende herkezde dengi,dengine diye bosa dememisler..!

henüz nişanlılık aşamasında ailesi ile aranda uyuşmazlıklar var ise bence yol yakınken dön..belki aranızda bana kızanlar olacak ama bazen sırf kendinden vazgeçmemek adına birilerinden vazgeçmek gerekebiliyor..şimdi belki sana Ailemdeki ilk açık gelin sen olcaksın diyor ama emin ol bu ilk fazla uzun sürmez..şunu da belirteyim sorun kapalılık veya açıklık değil..ben de bu tarz sorunlar yaşamış biriyim..benim ki giyim kuşamdan da öte..hayata komple bakış açım onlarla uyuşmuyor..hani kadın kısmı şunu bunu yapmaz diyen cinsten benim eşimin ailesi..ilk zamanlar eşim idare et diyor benim gönlümü yine de alıyordu..ama 5 yıl sonunda armutun dibinden çok çok uzağa düşmesini beklemenin ne kadar boş olduğunu gördüm..sonuç mu:ben birinden vazgeçmemek adına hayatımdan vazgeçmişim((aynı hataya düşmemen dileklerimle..

Herşeyi bu kadar basit düşünme bence elle...
Seni değiştirmek isteyen bir insana nasıl ıYı HUYLU YUMUŞAK BAŞLI diyebiliyorsun?
Kapanmak senin tercihindir onun değil...
Allah kolaylık versin.
Evlendikten sonra 'dışarı çıkarmadı.' 'izin almadan camdan bile bakamıyorum.' 'ailesinin isteklerinden bıktım.' diye konu açmaya başlarsan konundaki tüm KK üyeleri olarak hiç şaşırmayacağız...
a.s

canım bu durum senin başını ilerde daha çok agrıtır sen şuan sözünü geçirmeye çalışsan bile onlarda tamam tamam diyip sonradan sana yapacagını yaparlar iyicenir düşün karar ver bence bu gibi durumlara karşılasan çok genç kız var sonunda hep mutsuz oldular sende onlardan olmazsın umarım.

işte budur kendi kafasına göre birini aramadan,bir bayanın hakkını elinden alıp kendi kafasındaki model kadını yaratmak.çok yumuşak başlıca ve çok değer veren kişilik haklarında dahi değer veren iyi bir nişanlı.

İstersen yeni konu aç, çünkü herkes ilk mesaja bakıp yorum yazıyor genelde.
Meseleye gelince, gerçekten anlattığın gibiyse, gerçekten birbirinize saygı duyabiliyorsanız ve ailesi böyle bir baskı yaparsa onlara karşı seni koruyabilecekse bence sorun yok. Sorun açıkça veya alttan altta baskı görmekte.
Bir de şu var, ileride hayat tarzınız uyuşabilecek mi? Mesela sen özel günlerinizde içki almak istediğinde o sorun edecek mi? Ya da o oruç tutarken sen canı gönülden onun ibadetini destekleyecak misin? Bu konularda sorun yoksa, olmayacaksa bence farklı bakış açıları olabilir.
Ama şunu da söyleyeyim bu denli hoşgörülü ve saygılı olabilmek de çok rastlanılan ve çok kolay ulaşılabilecek bir erdem değil. Zorlu bir süreç.

canım siz ilişkinize başlarken bu sorunlardan bihabermiydinbilmiyorumkismile bunları keşke en başta konuşup bi anlaşmaya varsaydınız şimdi geç kalınmış gibi seviyosan vazgeçemiyon orta yolu bulmak zorundasınız yoksa bu işler yyürümezkaydirigubbakcemile

canm ne yaptnz halletnz mi sorununuzu çok emrak ettm hayrlsısı olsun inş. hakkınızdaa

ben yeni nişan atmış biri olarak yazıyorum ki ayrıl demek herkes için çok kolaydır ama şölede bi gerçek var ki bu tarz mutasıp ailelerde büyümüş erkekler bir süre sonra ailesinin de etkisinde fazlasıyla kalıyorlar bizim durumumuz çok farklıydı eski nişanlımın ailesi tv bile izlemiyordu günah diye eğer olsaydı oğullarının düğününe kimsenn gelmiceğini sölüyolardı biz nişanlımla karşılıklı oturup içkide içerdik muhabbet gırgırda yapardık ama illa annesinin etkisinde kalıp kıyafet vs bir çok şey sorun olurdu nişanlım yapmasa ailesi kapanmamamı çok büyük problem halina getirmeye başlamışlardı farklı sebeplerden ayrıldık ama ilerde olsaydı kesinlikle baskı ve etkiyle kapanmaya zorlanmış biri olabilirdim demek istediğim şimdi değilse bile ilerde kesinlikle etki altında kalıyorlar üzgünüm ama bu bi gerçekten canım

canım ne oldu ewlendnz mi ? aranızdaki sorun çözüldümü iniş. bi sorun araya parazt edenler olmamaşltr umarmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…