merhaba arkadaşlar. forumda çok eski değilim onun heyecanını yaşıyorum konu açarken.
yaklaşık olarak 4 aydır nişanlıyım. nişanlımın ailesinin beni çok sevdiğini biliyorum. ancak benim tarafımda onlara karşı bazı problemler var. bazı konulara olan ilgisizliklerinden şikayetçiyim. eylül ayında düğün düşünüyoruz ama onlar düğün yeri şekli zamanı ile ilgili olarak en ufak bir girişimde bulunmuyorlar. onlara kalırsa nişanlımın söyledğine göre çok erken her şey halledilir. yaşadığım il küçük bi yer ve fazla düğün yapıcak yer yok . son ay karar verirlerse adım gibi eminim hiç bi yerde düğün yeri bulunmucak. başka bi konuda bana göre bir anne babanın görevi çocuğunu evlendirmek değilmidir. en azından ben öyle gördüm bildim. ama onlar nişanda takılan takıları üstlendiler geri ev kurarken , eşya meselesine, nişan düğün alışverişi meselesine hiç bi şekilde karışmıolar. bunların hepsini nişanlımın kendisinin karşılamsını bekliyolar ama ondada bu kadar maddi güç yok tabi. karışmamalarının sebebide paralarının olmadığını söylüyolar. sıkıntıda olduklarını söylüyolar. halbuki tam nişan sırasında çok lüks bir ev satın aldılar.evi bırakayım kaçımızın evinde ankastre mutfak var ama onlar yeni yeni yaptırdılar. üstelik oğulları evlilik arefesindeyeken.
Haksızmıyım bilmiyorum . fazlamı evham yapıyorum yoksa onları mı gerçekten umurlarında değil ?
merhaba arkadaşlar. forumda çok eski değilim onun heyecanını yaşıyorum konu açarken.
yaklaşık olarak 4 aydır nişanlıyım. nişanlımın ailesinin beni çok sevdiğini biliyorum. ancak benim tarafımda onlara karşı bazı problemler var. bazı konulara olan ilgisizliklerinden şikayetçiyim. eylül ayında düğün düşünüyoruz ama onlar düğün yeri şekli zamanı ile ilgili olarak en ufak bir girişimde bulunmuyorlar. onlara kalırsa nişanlımın söyledğine göre çok erken her şey halledilir. yaşadığım il küçük bi yer ve fazla düğün yapıcak yer yok . son ay karar verirlerse adım gibi eminim hiç bi yerde düğün yeri bulunmucak. başka bi konuda bana göre bir anne babanın görevi çocuğunu evlendirmek değilmidir. en azından ben öyle gördüm bildim. ama onlar nişanda takılan takıları üstlendiler geri ev kurarken , eşya meselesine, nişan düğün alışverişi meselesine hiç bi şekilde karışmıolar. bunların hepsini nişanlımın kendisinin karşılamsını bekliyolar ama ondada bu kadar maddi güç yok tabi. karışmamalarının sebebide paralarının olmadığını söylüyolar. sıkıntıda olduklarını söylüyolar. halbuki tam nişan sırasında çok lüks bir ev satın aldılar.evi bırakayım kaçımızın evinde ankastre mutfak var ama onlar yeni yeni yaptırdılar. üstelik oğulları evlilik arefesindeyeken.
Haksızmıyım bilmiyorum . fazlamı evham yapıyorum yoksa onları mı gerçekten umurlarında değil ?
Ben ailelerden destek beklenmesine karşıyım.
İki kişi evleniyor sonuçta, düğün dernek istiyorlarsa da çift kendisi yapsın. Sonuçta evlenmek için düğün şart değil. Eskiden düğünüydü, derneğiydi, eşyasıydı konuşulurmuş çünkü eskiden damadın ailesinin evinde tek göz odaya yerleşilirmiş. Şimdi öyle değil ki. Düğün bile şimdi 30 40 bin liradan aşağı çıkmıyor.
Ailenin ilk görevi çocuğunu evlendirmek değil, tüm ailenin rahatını sağlamaktır. Tüm ailenin rahatı da ankastreyle sağlanıyorsa düğün dernek yine ikinci plana atılır. Bir gece için 30 40 milyar verileceğine belki 50 sene oturmak için 300 400 milyara ev alınır.
Bence her şeyinizi kendiniz halledin, hem kimsenin size karışma lüksü olmaz
ben kendi ailemden de öyle gördüm. abimi evlendirirken neredeyse her şeyini annem babam karşıladı. annemin aman çocuğumun borcu olmasın iyi bi evi olsun diye kendi yaşam standadından yaptığı fedakarlığı saysam bitiremem heralde. hal böyle olunca insan kayınvalide pederindede kendi anne babasını görmek istiyor. bi annenin gönlü nasıl elverirki çocuğu borç içindeyken kendisi normal bi hayat yaşamak yerine lüks içinde yaşasın. lüks yaşıyım derken bizde sıkıntıdayız demek borcumuz var demek garip geliyo işte.
Yer tutma vs konularında haklısın ama diğer konuda haksızsın. Evinde ne istiyorsan nişanlın ve sen alacaksın, bu devirde kimse ikinci bir ev kurmak zorunda değil bence. Evlat okutup meslek sahibi yapmak zaten yeterince ağır bir yük.
ben kendi ailemden de öyle gördüm. abimi evlendirirken neredeyse her şeyini annem babam karşıladı. annemin aman çocuğumun borcu olmasın iyi bi evi olsun diye kendi yaşam standadından yaptığı fedakarlığı saysam bitiremem heralde. hal böyle olunca insan kayınvalide pederindede kendi anne babasını görmek istiyor. bi annenin gönlü nasıl elverirki çocuğu borç içindeyken kendisi normal bi hayat yaşamak yerine lüks içinde yaşasın. lüks yaşıyım derken bizde sıkıntıdayız demek borcumuz var demek garip geliyo işte.
ben buna katılmıyorum bende nişanlıyımm. kayınvalıdem ev kuruyoruz dıye ustune bır kıyafet bıle almıyor.. paraları yok degıl allaha sukur zengınlerde... ama yınede kendıne verecegı 200 mılyonla ogluna bırseyler yapma derdınde..evet kımse ıkıncı bır ew kurmak zorunda degıl.. ama bır ınsan anne olduktan sonra bence cocukları ıcın yaşar.. ben anne olursam allah nasıp edersee oğlum eksiklenmesin bende olmasında onda olsun derım ıcıme sıne sine evlendırırım onu.. kendilerine ev alma meseleleri cok garip bence.. yanı ben ne kendı aılemde ne kayınvalıdemlerde boyle bırsey gormedım..bana bıraz bencıllık gıbı geldı. bu gencler yenı yuva kuracaklar bu adam evın esyalarınımı alsın dugun parasımı bırıktırsın, evın kırasınımı ödesin ,evlenınce bu borcların üstüne ev mi geçindirsin,?? bunların hepsını yapabılmesı ıcın elınde bı en az 5 6 mılyarlık maas olmalı. yenı yuva kuracak bırı olaraktan esyalar perdeler halılar az buz tutmuyor emın olun... bence haklısın canım sen sinir olmakta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?