nişanlımın ailesi meselesi

mamar

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
198
37
298
İstanbul
merhaba arkadaşlar. forumda çok eski değilim onun heyecanını yaşıyorum konu açarken.
yaklaşık olarak 4 aydır nişanlıyım. nişanlımın ailesinin beni çok sevdiğini biliyorum. ancak benim tarafımda onlara karşı bazı problemler var. bazı konulara olan ilgisizliklerinden şikayetçiyim. eylül ayında düğün düşünüyoruz ama onlar düğün yeri şekli zamanı ile ilgili olarak en ufak bir girişimde bulunmuyorlar. onlara kalırsa nişanlımın söyledğine göre çok erken her şey halledilir. yaşadığım il küçük bi yer ve fazla düğün yapıcak yer yok . son ay karar verirlerse adım gibi eminim hiç bi yerde düğün yeri bulunmucak. başka bi konuda bana göre bir anne babanın görevi çocuğunu evlendirmek değilmidir. en azından ben öyle gördüm bildim. ama onlar nişanda takılan takıları üstlendiler geri ev kurarken , eşya meselesine, nişan düğün alışverişi meselesine hiç bi şekilde karışmıolar. bunların hepsini nişanlımın kendisinin karşılamsını bekliyolar ama ondada bu kadar maddi güç yok tabi. karışmamalarının sebebide paralarının olmadığını söylüyolar. sıkıntıda olduklarını söylüyolar. halbuki tam nişan sırasında çok lüks bir ev satın aldılar.evi bırakayım kaçımızın evinde ankastre mutfak var ama onlar yeni yeni yaptırdılar. üstelik oğulları evlilik arefesindeyeken.
Haksızmıyım bilmiyorum . fazlamı evham yapıyorum yoksa onları mı gerçekten umurlarında değil ?

canım öncelikle şunu anlamadım. "Nişanda takılan takıları üstlendiler" derken?

takı meselesi kapandı yani. düğünde bir daha takı takılmıcak. ne takılacaksa şimdden takıldı. o konuda Allah var bişey demem. üstlerine düşeni yaptılar. belki hakksızımdır bilmiyorum konuyu açarken aslında biraz rahatsızlık duydum ama yine fikir almak açısından açtım .

Ah ahhh... Benim de başımda benzer bir sıkıntı var.
"Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş" hesabı, keşke birşey söyleyebilseydim...

ama yalnız değilsin bunu belirtmek istedim... Bende senin açtığın konuyu takip ederek fikirleri almış olacağım inşallah

Eski insanların düğün dernek evliliğe bakış açısıyla yeni nesilinki malesef bir olmuyo tatlım.
Kayınpederinle kaın validen birbirlerini görmüşlerdir kapıda bi düğün yapıp gitmişlerdir belki annen babanda aynı şekilde
Bunları küçümsemek maksatlı yazmıyorum tabiki yanlış anlaşılmasın eskiler öyle demek istyorum.
Onlar için evlilik ve düğün iki tıngırtı herkes bilsin duysun demek

Ama bizler için çok özel herşey düşünülmüş özenle seçilmiş ve hazırlanmış olmalı
Bu bakış açısı farklılığından dolayı bazı şeyler yanlış anlaşılabilir.
Bu nedenle sen tüm beklentilerini nişanlınla konuşarak yapabilirsin.
Parasızlık mevzusuna gelince emin ol tüm aileler az masrafla düğün yapma derdinde kimse senin hayalini önemsemiyor.
Yani onlar için oğlumu en az masrafla nasıl evlendiririm.
Senin için hayaimi nasıl gerçekleştiririm

sorun seni sevip sevmemeleri değil başkasıda olsa gelin adayı aynı şey olucaktı :)))

Yer tutma vs konularında haklısın ama diğer konuda haksızsın. Evinde ne istiyorsan nişanlın ve sen alacaksın, bu devirde kimse ikinci bir ev kurmak zorunda değil bence. Evlat okutup meslek sahibi yapmak zaten yeterince ağır bir yük.

Ben ailelerden destek beklenmesine karşıyım.

İki kişi evleniyor sonuçta, düğün dernek istiyorlarsa da çift kendisi yapsın. Sonuçta evlenmek için düğün şart değil. Eskiden düğünüydü, derneğiydi, eşyasıydı konuşulurmuş çünkü eskiden damadın ailesinin evinde tek göz odaya yerleşilirmiş. Şimdi öyle değil ki. Düğün bile şimdi 30 40 bin liradan aşağı çıkmıyor.

Ailenin ilk görevi çocuğunu evlendirmek değil, tüm ailenin rahatını sağlamaktır. Tüm ailenin rahatı da ankastreyle sağlanıyorsa düğün dernek yine ikinci plana atılır. Bir gece için 30 40 milyar verileceğine belki 50 sene oturmak için 300 400 milyara ev alınır.

Bence her şeyinizi kendiniz halledin, hem kimsenin size karışma lüksü olmaz

emin ol aileler her zaman karışır, bu hakkı kendilerinde görürler, baş köşeye gelip otururlar, burda okuyunca bizimkiler baya destek çıkıyolar diyorum, ne aileler varmış, düğün takılarını talep edip ev alıcaz diyenler bile var

ben kendi ailemden de öyle gördüm. abimi evlendirirken neredeyse her şeyini annem babam karşıladı. annemin aman çocuğumun borcu olmasın iyi bi evi olsun diye kendi yaşam standadından yaptığı fedakarlığı saysam bitiremem heralde. hal böyle olunca insan kayınvalide pederindede kendi anne babasını görmek istiyor. bi annenin gönlü nasıl elverirki çocuğu borç içindeyken kendisi normal bi hayat yaşamak yerine lüks içinde yaşasın. lüks yaşıyım derken bizde sıkıntıdayız demek borcumuz var demek garip geliyo işte.

eğer ailenin durumu varsa tabi ki haklısınız. ev aldılar diyorsunuz düğün üzeri düşüncesizlik bence. hadi durumları kötü olsa o zaman tamam diyeceim ellerinden gelmiyodur ama anlattığınıza göre burda maddiyat iyi. fakat bunu söze dökemeyeceğinize göre yapacak birşey yok gbi

benim düğünüme iki ay var bende birsey olmuyor diyordum ki hala da pek birsey oldugu söylenemez ama oluyor işte yavaş yavaş sen cabala birazda daha iki beyaz eşyadan başka hiç birseyim yok hatta gelinliğim bile yok ama olacaktır heralde :2: inan birsey olmaya başlayınca stres sarıyor insanı çok acele etme sen arastır düğün yerini falan sonra birlikte gider tutarsınız aileler biraz rahat oluyor bu konular da

herkesin drumuda konumuda bir değil,alabilecekleri yapabilecekleride..o insalarda onca yıl çalışmışlar,beklemişler bence kendilerine kuraakları yeni yaşam standardındanda vazgeçmemeliler..benden sana tavsiye ilişkinizi yıpratmamak kendini üzüp sıkmamak adına seviyorsan maddiyatı çok fazla ön planda tutma..istenmeyen huzursuzluklara yolaçar şimdi istediklerin belki olmaz ama ileride daha iyisini yaparsınız,en önemlisi aranızda sevgi,saygı olsun gerisi gelir..elbetteki her zaman insan böyle bir anı yaşayamıyor,herşeyi olsun istiyor,herkes üzerine düşsün istiyor ama beklenilenler çoğu zaman olmuyor,unutma kimse senin düşündüğün incelikleri düşünmez..hiçbirşey beklemeki yapılanlar olduğu zaman mutluluğunu yaşayabilesin..Allahım şimdiden mutluluklar,güzellikler,iyilikler versin..

size saçma gelcek belki ama ben konuyu ve yorumları okurken ağladım,ilk evlilik günlerim geldi aklıma kısa sürede evlendik diye kayınvalidemle bir oturdum hemde onun eşyalarının üzerine hiç yeni eşya almadılar yatak odasınıda ben getirdim zaten herşeyin ucuzuna kaçtılar ses etmedim,size ev alırız öyle çıkarsınız yanımızdan dediler tüm takılarımı aldılar ses etmedim evde almadılar ve ayrılırken hiç destek çıkmadılar şimdi düşünüyorumda nekadar cahilmişim bunlara rağmen her geldiklerinde istanbula baş tacı ediyorum,kırmıyorum,bize 10 liraları geçecek diye hala akılları çıkar,hala 1 kuruş desteklerini görmem ama eşim çok ii olduğu için sesde çıkarmam eşime derimki benden hiçbirşey istemesinlerde ben onlardan bişey istemiyorum.Sizde fazla takılmayın gücünüz yettiği kadarını beraber alın en azından ilerde size söylüyecek laflarıda olmaz bence.

valla bende aynı durumdayım canım benimkilerde ilgisizler çok daha düğün tarihi bile belli değil bizim. allah yardımcınız olsun.

merak etme daha erken...
düğüne 2 ay kala "nişanlımın ailesi herşeye karışıyo bunaldım bıktım vs." diye konu açarsın...
böyle bu işler...
yumurta kapıya dayanmadan uyanmaz bazıları...
sonrada suyunu çıkartırlar....

valla canım şimdi yeni moda kişiler kendi kendine evleniyo aileler işin kolayına kaçmış çocuklar ne isterse yapsınlar deyip köşelerinden izliyolar. aynı olay bizdede var ve bi beklentimde yok acıkçası. bizde kredi çekip herşeyimizi alıcaz ki almayada başladık. bunun güzel tarafı ne bilyomusun kimseye hesap vermiyosun beğendiğini alıyosun kimse ağzını açıp tek kelime edemiyo çünkü kimsenin üzerinde bi hükmü yok. valla hiç başım ağrımıyo içim rahat. ama Allah yukarıda nişanlım bu konuda çok hassas ben ne istersem elinden ne gelirse yapar yapamasada bi şekilde mutlu eder beni. sen işini nişanlınla halletmeye bak bırak almasınlar takmasınlar. söz zamanı bende çok sıkıntı çektim hatta nişanlımla ayrılma noktasına geldik konum bile var ama şmdi diyorum ki kendimide sevdiğim adamıda boşa üzmüşüm. biz birlikte hayal kuruyoruz sonra onları yapıp mutlu oluyoruz kimse burnunu sokamıyo. iş nişanlında bitiyo canım sen onu yandaşın al sırtın yere gelmez

Aaa sen geri de kalmışsın cnm. Düğünü aile yapar demode oldu artık. Yeni moda evlenecek olanlar düğünü eşyasını herşeyini kendisi yapıyor. Birde kız ailesi yapıyor. Bende olduğu gibi...
Valla eşimin ailesine ait evimde çöp yok. Hatta bana da yaptıkları 1 kuruşluk birşey yok. Aman olmasında zaten. Herşeyimizi kendimiz yaptığımız için o kadar mutluyumki. Herşeyi kendim seçtim sadece eşimle gittik aldık geldik. Sıkıntı çekiyorsun tabiki. Çok borç oluyor düğün yapmak çok zor.. Ama bitince unutuluyor hepsi. Bırak kimse yardım etmesin gücünüz olduğu kadar kendiniz yapın. Karışma hakları da olmaz.
ilk başlarda şimdi olduğu gibi kızarsın ama sonra alışırsın. Bende o kadar çok kızıyordum ki. Artık bıraktım kızmayı aklıma bile gelmiyo. Ne onlar ne YAPMADIKLARI şeyler. Eşimle mutluyum o yeter. :123:

ben buna katılmıyorum bende nişanlıyımm. kayınvalıdem ev kuruyoruz dıye ustune bır kıyafet bıle almıyor.. paraları yok degıl allaha sukur zengınlerde... ama yınede kendıne verecegı 200 mılyonla ogluna bırseyler yapma derdınde..evet kımse ıkıncı bır ew kurmak zorunda degıl.. ama bır ınsan anne olduktan sonra bence cocukları ıcın yaşar.. ben anne olursam allah nasıp edersee oğlum eksiklenmesin bende olmasında onda olsun derım ıcıme sıne sine evlendırırım onu.. kendilerine ev alma meseleleri cok garip bence.. yanı ben ne kendı aılemde ne kayınvalıdemlerde boyle bırsey gormedım..bana bıraz bencıllık gıbı geldı. bu gencler yenı yuva kuracaklar bu adam evın esyalarınımı alsın dugun parasımı bırıktırsın, evın kırasınımı ödesin ,evlenınce bu borcların üstüne ev mi geçindirsin,?? bunların hepsını yapabılmesı ıcın elınde bı en az 5 6 mılyarlık maas olmalı. yenı yuva kuracak bırı olaraktan esyalar perdeler halılar az buz tutmuyor emın olun... bence haklısın canım sen sinir olmakta..

Ben de evliyim, biliyorum ki konuşuyorum, düğünden eşyaya herşeyimizi gönlümüze göre biz eşimle yaptık, 5-6 milyar maaş kapımızdan bile geçmedi ama. Yılı bitmeden düğün borçlarımız sıfırlanmıştı bile.

Yanlışmıyım dıye sormussunuz evet yanlıssınız ..
1.Ailenin görevi değildir cocugunun butun evlılık yukunu ustlenmek sızın tabırınızle cocugunu evlendırmek ..
İki insan evlenme kararı alabılıyorsa devamını da getırebılmelidir. Ailelere guvenerek boyle bır yola cıkılmamalıdır..
Eğer aile zaten sağ duyulu ise elınden geldıgınce evladına yardım edıcektır hayatı boyunca..
Ama yardım etmıyorlarsa '' Neden yardım etmıyorlar dıye kınayamazsınız ''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…