• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Niṣanlımın ailesi. Tavrım ne olmalı?

Bence kayınvalideniz çok daha tehlikeli anahtarınızı isteyerek asıl bombayı o atmış. Geleceğinizi görebiliyorum olmaz bu iş.
bence de, kadın paslaşın altına anahtarı koyarsınız dediğinde resmen ağzınızı yoklamış, biz siz yokken bile evinize gireriz mesajı vermiş bence çok ayıp.

Kayınbabanızın muhtemelen psikolojik bir rahatsızlığı ve takıntıları var sosyal. Yine de tuhaf tabi…

Bence nişanlınızla bazı şeyleri baştan konuşun anlaşın. Annenler biz sizde sürekli yatıya kalırız paspasın altına anahtar koyun diye espiriler yapıyor ama ben ciddiye almaya başladım rahatsız oluyorum diyin.

zor günler kapıda :/ gibi geldi benimde erkek arkadaşımın babası çok pimpirikli sinir hastası ayy saçma sapan işler biz niye katlanmak zorundayız ki :(

Çekirdek çıtlatma sesini sevmiyor olabilir, bu nedenle geri göndermiştir belki. Ben de masada küllük varsa rahat edemem, kokusu leş gibi geliyor burnuma. Ayranı erken koyduğunuzda henüz orada iş yaptığınız için içine toz kaçabilir, bu da tuhaf gelmedi bana. Zaten içecek servisi en son yapılmalı. Ben yalancı demesine ve anahtarı paspas altı yapın meselesine takıldım. Daha şimdiden gelip kalmayı planlıyorlar bundan korkun derim

Merhaba hanımlar
5 aydır nisanliyim, yakinda dügünümüz var.
. Nisanlim'la çok asigiz birbirimize. ikimizin'de güzel hayalleri var, herṣey cok guzel aramizda. Neyse, konuya hemen gireyim. nisanlimin babasi cok cıvık birisi, luzümsüz, neyi nerde diyecegini bilmeyen bir adam. Size dediklerinin hepsini yazmasam da bağzilarini yazicagim. Elini opecegim zaman "opme elimi sen kölem degilsin " dedi. Bende tabi daha öpmedim. Tuhafim'a gelmisti ama kendi tercihi. surekli babam'la konusuncu kendisinin cok yallanci oldgunu falan soyluyor, tuhaf tuhaf seyler diyor. Masa'da çekirdek olursa geri yolluyor mutfağa, bardaklar asiri dolu olmasi lazimiṣ falan filan... Son olarak'ta iftar'a bize geldiler. Sofrayı iftara 15 dk kala kurmaya basladim (ayran getirdim). Bana birden "suheyda ayrani geri gotur ustu acik" dedi. ben anlamadim bile koydum masanin ustune. Gelip bana israrla "eee o zaman ustunu kapat cabuk" dedi. Bende elimde bisey olmadigindan ayranlari bardak'tan geri döktüm sürahiye. Gerçekten ses tonu emir verir gibi, nasil desem sanki cok kötü bisey yapmiṣim gibi. Herkesin onunde.
Ben baya bir bozuldum.
Nisanlim mesaj atti bana "babamin tuhaf takintilari var" diye.
Gorumcem de mesaj atti " sen onu takma kafana tikleri var" diye.
kaynana'm gilde yaṣamiyacagiz aramizda 2 saatlik yol var (yinede en yakın biz oturacağız evlerine) ama simdiden hevesleniyorlar gelip sizde yatiliya kaliriz diye. Hâta kayınvalidem dedi ki siz iṣteyken paspasın altına koyarsınız anahtarları biz gireriz. Ben simdi düsünüyorum, bu adam ya zirt birt bize gelir kalirsa. Gercekten ben b*ku yerim.
Tavrım nasil olmali? Nisanlim ailesine cok düskun (hele de babası ölümden döndüğünden beri), birbirimizi bu kadar seviyorken kırmak'da istemiyorum. Ama bu adam simdiden boyleyse ben naparim...
Paspasin altina anahtar koy nedir yahu bir de koca koca insanlar baska evde yatili kalmaya niye heveslenirki o kadar. Büyüklerin yanına gelmek daha dogru biz size geliriz falan deyin bari. Kb garip ama kv de garip.

Merhaba hanımlar
. Nisanlim'la çok asigiz birbirimize. ikimizin'de güzel hayalleri var, herṣey cok guzel aramizda. Neyse, konuya hemen gireyim. nisanlimin babasi cok cıvık birisi, luzümsüz, neyi nerde diyecegini bilmeyen bir adam. Size dediklerinin hepsini yazmasam da bağzilarini yazicagim. Elini opecegim zaman "opme elimi sen kölem degilsin " dedi. Bende tabi daha öpmedim. Tuhafim'a gelmisti ama kendi tercihi. surekli babam'la konusuncu kendisinin cok yallanci oldgunu falan soyluyor, tuhaf tuhaf seyler diyor. Masa'da çekirdek olursa geri yolluyor mutfağa, bardaklar asiri dolu olmasi lazimiṣ falan filan... Son olarak'ta iftar'a bize geldiler. Sofrayı iftara 15 dk kala kurmaya basladim (ayran getirdim). Bana birden "suheyda ayrani geri gotur ustu acik" dedi. ben anlamadim bile koydum masanin ustune. Gelip bana israrla "eee o zaman ustunu kapat cabuk" dedi. Bende elimde bisey olmadigindan ayranlari bardak'tan geri döktüm sürahiye. Gerçekten ses tonu emir verir gibi, nasil desem sanki cok kötü bisey yapmiṣim gibi. Herkesin onunde.
Ben baya bir bozuldum.
kaynana'm gilde yaṣamiyacagiz aramizda 2 saatlik yol var (yinede en yakın biz oturacağız evlerine) ama simdiden hevesleniyorlar gelip sizde yatiliya kaliriz diye. Hâta kayınvalidem dedi ki siz iṣteyken paspasın altına koyarsınız anahtarları biz gireriz. Ben simdi düsünüyorum, bu adam ya zirt birt bize gelir kalirsa. Gercekten ben b*ku yerim.
Tavrım nasil olmali? Nisanlim ailesine cok düskun (hele de babası ölümden döndüğünden beri), birbirimizi bu kadar seviyorken kırmak'da istemiyorum. Ama bu adam simdiden boyleyse ben naparim...
Bakım idare edemem diyorsanız yol yakınken vazgecin.Ailesi onun her şeyine katlanabilir ama bunu gelin ailesinden de beklemeleri çok saçma.Her olayda ya babamı biliyorsun işte denilebilir.Cok canınız sıkılır.Ailenizle iyice istişare edin çok başınız agriyacaga benziyor

Adam takıntılı diye tüm ailesi onu idare etmeyi, alttan almayı görev edinmiş gibi ve öncelik kesinlikle kendileri, siz değilsiniz ve evlenseniz de öncelik olmayacak gibi görünüyorsunuz.

Sizi kendi evinizde azarlar tonda uyaran insan evlendiğinizde eşinizden daha fazla söz sahibi olacak. Bir de sorun bakalım diğer çocukları da paspas altına anahtar koymuş mu?

Nisnalinizla aranızı iyi olmasının tek sebebi her şeyi alttan alan, sakin ve uyumlu duruşunuz.. Kendinizi en ufak bir savunmada nişanlınızın rengi degisiverecek göreceksiniz.

Erkeklerde yaşlandıkça yavaş yavaş babalarının huylarını gösterme eğilimi de oluyor ne kadar farklı yapıda olursa olsunlar, öyle bir ortamda büyüdüğü için normali o oluyor. Yani belki birebir bu huyları olmaz ama ileride eşiniz de uyumsuz davranışlarda bulunup sizin de onu hep alttan almanızı bekleyebilir. Kayınvalidenin siz yokken evinizde olma merakı ise apayrı zaten, iyice düşünün derim.

kırmadan mı?
o sizi kıracak ailesi gelmek kalmak karışmak istediğinde emin olun
kv anahtarı paspasın altına koyarsınız dediğinde tabii bekleriz demediniz dimi?

hiç tepki vermeyip gözüne tuhafça bakmanız lazım

surekli babam'la konusuncu kendisinin cok yallanci oldgunu falan soyluyor, tuhaf tuhaf seyler diyor.

Babanızla konuştuktan sonra babanızın arkasında "yalancı" mı diyor? Anlayamadım? Babanızın yüzüne de diyebiliyor mu yalancı diye? Patavatsızlık, iki yüzlülük ve korkaklığın iç içe geçtiği bir karakter. Pes! Babanızın, arkasından söylenenleri bilmeye hakkı var.

Anahtarı da eğer "unuttum koymayı" derseniz, eşinizin koyduğu anahtarı da alırsanız, ya eşinizi ya sizi iş yerinden çağırıp kapıyı açtırırlar, ya komşuda oturup sizin eve gelmenizi beklerler ya da çilingir çağırıp kapıyı açtırırlar. Açık açık net olarak konuşun ve kararınızı bildirin. Nikahtan sonra kötü olacağınıza, nikahtan önce kötü olun ve olayların nasıl geliştiğine bakarak yolunuzu çizin. Umarım mutlu bir hayatınız olur.

Evet kayınpeder biraz garip 🤔. Ama tatlı tatlı cvplar verebilirsiniz bence . Paspasın altına anahtar falan da koymayın . Geleceğiniz zaman ararsınız annecim de , müsait olup olamama durumu olabilir . Böylesi daha iyi de geç . Sonra üstüne bir şey deme zaten anlaşılır .. bazen benimde kayınpeder kaçırır ağzından aşkolsun baba ne demekki o der geçiştirirdim vs vs . Nişanlınıza da durumu tatlılıkla söyleyebilirsiniz..

Merhaba hanımlar
Ben baya bir bozuldum.
Nişanlınla çok acil konuşmalısın. Babasının tavırlarından rahatsız olduğunu, ilerde sizde sürekli kalmalarını istemediğini söyle. Bakalım ne tepki verecek. Nişanlının tepkisi bence en önemli olan şey. Bakalım küsüp trip mi atacak yoksa seni anlayıp ailesi ile mi konuşacak…

Son düzenleme:
Çekirdek çıtlatma sesini sevmiyor olabilir, bu nedenle geri göndermiştir belki. Ben de masada küllük varsa rahat edemem, kokusu leş gibi geliyor burnuma. Ayranı erken koyduğunuzda henüz orada iş yaptığınız için içine toz kaçabilir, bu da tuhaf gelmedi bana. Zaten içecek servisi en son yapılmalı. Ben yalancı demesine ve anahtarı paspas altı yapın meselesine takıldım. Daha şimdiden gelip kalmayı planlıyorlar bundan korkun derim
Bütün bunları başkasının evinde yapması sıkıntı. Herkes gittiği eve onaylamadığı davranışlar da olsa uyum sağlamak zorunda örneğin benim iki kedim var herkes sevmeyebilir anlayış gösteririm ama rahatsız olup "biz gidene kadar şunları odaya kapatın" diyecekler gelmesin evime sonuçta ev benim kural benim.

Bir alt versiyonunu yaşadım.Baştan beri az az birikti,aman uzaktalar nasılsa dedim,yaşlıdırlar dedim.Ve sonra hastalıktan dolayı 2-3 ay aynı evde yaşamak zorunda kaldık.Gerçekten çok zordu.Bu tarz insanlar kendilerini saydırmak için bilinçli yapıyor bağzı şeyleri.

Back
X