Nisanlimin ailesi

baştan nasıl başlarsa öyle devam eder kayınvalidenin de görümcenin de değişeceğini sanmam.
sen nişanlınla arandaki durumu değerlendir bu size nasıl yansıyor? sonuçta nişanlında ailesini sevmediğini söylemiş belki evlendikten sonra mesafe koyarsınız kendi huzurunuz için.
bence nişanlınla oturup konuşmalısın, herşeyi nişanlına anlatma güleryüzlü ol herzaman.

herşeyi anlatma derken kayınvalidenin her yaptığını anlatma demek istedim, nişanlında farkediyor anladığım kadar durumu sen söylemeden onun farketmesi daha doğru olur.
haklıyken haksız duruma düşme sonuçta annedir silip atamaz.

Yazık şimdiden olayın b.ku çıkmış.
Bunlar sana ne rahat ne huzur verirler.
Nasıl başlarsa öyle gidiyor.
Olan size oluyor.
Görümceniz ne demek sizin arkanızdan konuşan o kızla samimi oluyor.
Eski sevgilinizle akraba olmuşsunuz bir nevi.
O çocukla hiç mi yakınlaşmadınız.
Çok zor çok...
İleride çok daha büyük sorunlarla konu açmanız çok yüksek ihtimal...

canım,,mücadele gerektiren bi durumunuz varr,,eğer nişanlın seninn yanındaysa,,birbirinizi seviosanız,,kim nederse desinn mücadeleyi bırakmayınn,,nişanlın seni kabul ettikten sora o seni isted,kten sora kimse karışamazz,,istemedikleri için seni ,,senin istediğini yapmıolarr,,onlarla hiçç seni kötüleyen kişiler hakkında onların konuştuğu konu hakkında konuştunuzmu,,kıonuş kendini savun asla ezdirme,,başın dik olsun,,ewlendikten sora öle bi sana iyi oluolarkii,,sonuçta aralarında oğulları var,,helede oğullarına düşkünse ,,bişe yapamazlar,,....ama nişanlının etkisi daha büyük ona güveniosan seni ailesine ezdirmeyeciğene,,bırakma,,eğer ederse düşünn derim..

Ben anlamıyorum imkanın yoksa düğün nie yapıosunnn
gösteriş için elalema göstericen die dimi
sonrada dönp o cocuklara hediye takılanları alıcaksın..
bu kadar saçma bişey olabilirmi yaa durumun yoksa düğün yapmaa kıyy nikahıı söyle cocuklarına düğün yapacak param yok die
elleşme karışmaa 3kuruşlukta olsa 3 trilyonlukta olsa altınlarına falann....

boşver aileler değişmiyooo güzelimm
nişanlın 10 olaydan 1 ne ayyhh yeter diosaaa
o iş te yaşş neden mi bu kadar net konuşuyorumm
benim arkadaşım bekledi bekledi bekledii
sonunda düğüne 25 gun varken attı nişanıı
cunku hiçbişy değişmedii....

kulağına küpe olsun nişanlıyken neyse evlenincede o olucakk:ssz:

baştan nasıl başlarsa öyle devam eder kayınvalidenin de görümcenin de değişeceğini sanmam.
sen nişanlınla arandaki durumu değerlendir bu size nasıl yansıyor? sonuçta nişanlında ailesini sevmediğini söylemiş belki evlendikten sonra mesafe koyarsınız kendi huzurunuz için.
bence nişanlınla oturup konuşmalısın, herşeyi nişanlına anlatma güleryüzlü ol herzaman.

Sorun su ki ben cok sinirli bir insanim. Annesinin bu tavirlari karsisinda sessiz kaliyorum yuz goz olmayayim simdiden diyorum,
bu yuzden hep nisanlima patliyorum. Nisanlima annesinden nefret ettigmi bile sôyledim. Birsey demiyor ama onayladiginida
sanmiyorum. Agzimi tutamiyorum ne varsa sayiyorum nisanlima oda bi zaman sonra dinler giibi yapiyor amaa dinlemiyor
beni biliyorum. Nisanlima dun annesinle iyi olmasini soyledim nebilim icinden gelmiyorsada yap dedim, hayir diyor baskada
birsey demiyor. Yani caba gostermedigini dusunuyorum. Bi yandanda caba gostersede nafile o kadin iyilikten anlamiyor
oglu ona iyi davransa bile bana karsi taviri degismeyecek.

Yazık şimdiden olayın b.ku çıkmış.
Bunlar sana ne rahat ne huzur verirler.
Nasıl başlarsa öyle gidiyor.
Olan size oluyor.
Görümceniz ne demek sizin arkanızdan konuşan o kızla samimi oluyor.
Eski sevgilinizle akraba olmuşsunuz bir nevi.
O çocukla hiç mi yakınlaşmadınız.
Çok zor çok...
İleride çok daha büyük sorunlarla konu açmanız çok yüksek ihtimal...

Aynen dedigin gibi b.ku cikti olayin. Agzimi acmadigim halde kadin ottan b-ktan sebeblerden
dolayi sorun cikariyor. Görumcem zaten o kizla arkadasmis yani tam olarak inat yaptigini dusunmuyorum
ama sanki daha samiimler onceye bakarak. Zaten gorumcem cok aksi biri annesine demis
ben sogudum ondan bidahada samimi olamam felan. Yani ona karsi bisey yapsam anlicamda bisey yapmadim ;(
O cocukla konusmam oldu ama sevgili anlaminda bisey olmadi. Beni ilgilendirmiyorlar acikcasi...
O kiz nisanlimin halasina (yani gelinlerine) demiski senin yigenin hala birliktemi o kizla, o kiz iyi biri degil benim kocamin
pesinden kosmus?! yani yalan yanlis seyler. Galiba kiz benim onun kocasini elinden alacagimi felanmi dusunuyor, korkuyor galiba
artik bir nevi aile olmus oluyoruz ya halasinda felan karsilasma ihtimalimiz buyuk.

canım,,mücadele gerektiren bi durumunuz varr,,eğer nişanlın seninn yanındaysa,,birbirinizi seviosanız,,kim nederse desinn mücadeleyi bırakmayınn,,nişanlın seni kabul ettikten sora o seni isted,kten sora kimse karışamazz,,istemedikleri için seni ,,senin istediğini yapmıolarr,,onlarla hiçç seni kötüleyen kişiler hakkında onların konuştuğu konu hakkında konuştunuzmu,,kıonuş kendini savun asla ezdirme,,başın dik olsun,,ewlendikten sora öle bi sana iyi oluolarkii,,sonuçta aralarında oğulları var,,helede oğullarına düşkünse ,,bişe yapamazlar,,....ama nişanlının etkisi daha büyük ona güveniosan seni ailesine ezdirmeyeciğene,,bırakma,,eğer ederse düşünn derim..

Ben nisanlimi gercekten seviyorum ve oda sinirli olmasi haricinde hic bir kotu huyu yok. InsaAllahta evlendigimizde
mutlu olacagimizi dusunuyorum. suan kaynana para konusu yuzunden boyle davraniyor diye dusunuyorum ben,
evlendiktn sonra arada para konusuda kalmayacak normale donermi acaba? Ben ailesinden kopmasini istemiyorum,
zaten kopuklar busbutun kopsunlar istemiyorum. Suan biz evlendigmizde mecburi bir sene baska bi yerde kalacagiz, ondan
sonra onlarin yasadigi yere tasinmamizi istiyorlar. Ama bu sekilde ben gitmek istemiorum, nisanlimda bakma sen onlara gitmeyiz diyor.
Busefer gitmiyoruz diye sorun cikaracaklar :(

Merhaba arkadaslar,
Ben formda yeniyim. Sizinle bir derdimi paylasmak istiyorum. öncelikle yazilim hatalari icin sizden özür diliyorum, Türkcem pek iyi degil :(
Ben bundan 8 ay önce nisanlandim. Nisanlimin ailesiyle en bastan anlasamiyorum. Size biraz bundan once yasanilanlari anlatmak istiyorum ki
durumu daha iyi anlayin. Benim nisanlimin kaldigi yerden biriyle benim kisa sureli bir iliskim oldu, 6 ay sonrada cocuk ciddi seylere hazir olmadigini söyleyip
beni birakti, bir kac ay sonra pisman oldugunu söyledi ama ben geri kabul etmedim. Sonra tesadüf ben nisanlimla tanistim ve asik olduk. Nisanlim bir sene sonra ailesine durumu anlatti evlenmek istedigini söyledi, onlarda daha okudugu icin bunun olamayacagini soylemisler. Herneyse bir sene böyle uzattilar. Meger benim eski sevgilimin ailesiyle görüsüyormus nisanlimin ailesi ve onlar nisanlimin ailesine beni kotulemisler, afedersiniz iliskiye girdigimi felan söylemisler o eski sevgilimle, ki bu kesinlikle dogru degil. Bu durumu sonradan nisanlanmadan once anlatti nisanlim bana, ailesini zar zor ikna etmis. Neyse bunlar gelip istediler beni. Suan nisanliyiz ama kaynana olacak kisi okadar pinti okadar pinti ki anlatamam. Herseyi uygun yapmak istiyor. Dugunumu onlar yapacak ama milletin bize taktigi takilari onlar alacak. Yani acikcasi pek bi borca girmeyecekler. Benim ailem bundan cok rahatsizlik duyuyor. Hic benim istedigim birseyi yapmiyor kayinvalide. En sonunda dayanamamis kizmis nisanlim annesine, anneside beni arayip oglunun iki senede cok degistigini felan soyluyor. Yani benim degistirdigimi ima ediyor. Acikcasi bu aile hep ogullarini kucuk goruyorlar ne var ne yoksa kiz kardesi yani ablasina yapmak istiyorlar. Fazla detaya girmicem ama. Kadin ne olursa benden biliyor, bi haftamiz sakin geciyor ertesi haftab i sorun daha cikariyor  annem nisani atmami söyledigi neyapacagimi bilemedim. Nisanlim beni savunsa bir dert savunmasa baska dert.

burda önemli olan nişanlının aradakı dengeyı koruması sımdı koruyup evlendıkten sonra senı karsısına alırsa o zaman kötü,bunu bilemeyiz tabi ama karar senin ya iyi olacak ya kötü olacak

Ben anlamıyorum imkanın yoksa düğün nie yapıosunnn
gösteriş için elalema göstericen die dimi
sonrada dönp o cocuklara hediye takılanları alıcaksın..
bu kadar saçma bişey olabilirmi yaa durumun yoksa düğün yapmaa kıyy nikahıı söyle cocuklarına düğün yapacak param yok die
elleşme karışmaa 3kuruşlukta olsa 3 trilyonlukta olsa altınlarına falann....

boşver aileler değişmiyooo güzelimm
nişanlın 10 olaydan 1 ne ayyhh yeter diosaaa
o iş te yaşş neden mi bu kadar net konuşuyorumm
benim arkadaşım bekledi bekledi bekledii
sonunda düğüne 25 gun varken attı nişanıı
cunku hiçbişy değişmedii....

kulağına küpe olsun nişanlıyken neyse evlenincede o olucakk:ssz:

Ben sevdigim halde nisani atmayi dusundum. Bunu dini butun olan bir ablamla konustum; O bana
bunu kesinlikle yapmamami soyledi. Ne olursa olsun bi sonraki nisanli bundan iyi olacak degil dedi.
O yuzdende cesaret edemiyorum birakmaya.

Ben sevdigim halde nisani atmayi dusundum. Bunu dini butun olan bir ablamla konustum; O bana
bunu kesinlikle yapmamami soyledi. Ne olursa olsun bi sonraki nisanli bundan iyi olacak degil dedi.

arkadasım bunun dini yönu falan yok ki dinimiz bizze mutsuz bir evlılık yap demez katlanamayacaksan zaten uzatma ki bu sorunlar ılerde buyuyebılır yanı nısanlının evlendıkten sonra degısmemesı gerekıyor bunuda bılemezsın

bence sen nişanlıyken ve evlendikten sonra eşine ne kadar sıcak iyi ve anlayışı davranırsan o taraftan kopup seninle olmak isteyecektir.
bence bırak problem çıkaran onlar olsun. nişanlında görecektir elbet eğriyi doğruyu.. çünki herkes huzur ister.. mutlu olmak ister..
huzuru ve mutluluğu nerede ve kimde buluyorsa orada onunla olmak ister.. Huzurun ve mutluluğun adı sen ol..

Canım, o "dinibütün abla" bu insanla yapacağın evlilikte mutlu olacağının garantisini verebiliyor mu sana?
Bence kime danışırsan danış son karar sendi kendi kararın olsun..

arkadasım bunun dini yönu falan yok ki dinimiz bizze mutsuz bir evlılık yap demez katlanamayacaksan zaten uzatma ki bu sorunlar ılerde buyuyebılır yanı nısanlının evlendıkten sonra degısmemesı gerekıyor bunuda bılemezsın

sanırım arkadaşımızın demek istediği şey "kişiler değişsede kader değişmez" çünki bunu başka bir arkadaşımdan da duymuştum.

Son düzenleme:
Arkadaslar Allah rizasi icin yardim edin.
Babam nIsani atacagiz dedi, icim almiyor onlari bu isin icinde
Sadece para yok bunlar seni istemiyor diyor. Yarin arayacakmis onlari tabi onlar icin Hava hos :((( delircemm :((
Ben nisanlimi cok seviyorumm :((

Güzelim sana harika sözleri afiilii laflar söylemek isterdim
ilk yorumumdada söyledim arkadaşım da senin gibiydii
düğününe 25 gun vardı bakk say parmaklarınla 25 gelinlik ev esya hersey tamam sonunda ne oldu biliomusun
ne onların yaptıklarının adrı arkası kesildi nede kızın gözyaşları hiçbir arkadaşı tek laf etmedi nasıl isterse öyle olsun dedikk..
sonunda babası cekti konuştu revamı seni böyle görmek bana dedi ve kız tek mesajla bitirdi
nişanıda düğünüde evide esyayıda ceyizide....
yaa ömrmün sonuna kadar mutsuz olup evimin içinde 3 kişi olacaktım yada şimdi üzülücektim seçim yaptım dedi

ben sana bunu niyemi anlattımm çok yakın arkadaşımın başına geldiği için
ister hikaye olarak algıla istersen öğüt kararı verecek olan sensin:ssz:

Son düzenleme:
Güzelim sana harika sözleri afiilii laflar söylemek isterdim
ilk yorumumdada söyledim arkadaşım da senin gibiydii
düğününe 25 gun vardı bakk say parmaklarınla 25 gelinlik ev esya hersey tamam sonunda ne oldu biliomusun
ne onların yaptıklarının adrı arkası kesildi nede kızın gözyaşları hiçbir arkadaşı tek laf etmedi nasıl isterse öyle olsun dedikk..
sonunda babası cekti konuştu revamı seni böyle görmek bana dedi ve kız tek mesajla bitirdi
nişanıda düğünüde evide esyayıda ceyizide....
yaa ömrmün sonuna kadar mutsuz olup evimin içinde 3 kişi olacaktım yada şimdi üzülücektim seçim yaptım dedi

ben sana bunu niyemi anlattımm çok yakın arkadaşımın başına geldiği için
ister hikaye olarak algıla istersen öğüt kararı verecek olan sensin:ssz:

Canim bitirmek okadar kolay olsa :s nisanlim
Perisan oldu eger bu nisan atilirsa ben annemlerin evini
Yakarim dio. Dun annesiyle konusmaya calisti
Nafile. Sen calismiosun o yuzden Biz
Nisanlina neyaparsak ne alirsak ok demek
Zorundasin dior :(((

Canim bitirmek okadar kolay olsa :s nisanlim
Perisan oldu eger bu nisan atilirsa ben annemlerin evini
Yakarim dio. Dun annesiyle konusmaya calisti
Nafile. Sen calismiosun o yuzden Biz
Nisanlina neyaparsak ne alirsak ok demek
Zorundasin dior :(((

Benim söylediğimi kendinde yazıyosun....
ya böyle kabul edeceksinömrün boyunca karışacaklar yada
arkanı dönüp gideceksin
sen birilerinin kızı evladı değilmisin
senin ailen üzülmüyomuu
gururları kırılmıyomu sanki zorla veriolarmış gibi
onlarıda düşün derim ben sana sonunda sen ayrılamazsın ama
baban keser atar seçim yapmak zounda kalırsın...

akıllı ol derim ben sana
buyuk ihtimallede ailesi istemiyodur
ve seni pes etmen için ellerinden geleni yapıyolardırr..
sen dayanıyosun sabrediosun
ama daha ne kadarr
onlara sabrederken kendi aileni eziyosun farkında diilsin

ahh canım yaa gercekten cok kotu bır tesaduf olmus bu yaa

eskı sevgılının aılesı ve sımdı kı nısanlının aılesının gorusmesı

eskı sevgılının aılesı senın hakkında ılerı gerı konusup sımdı kı

nısanlının aılesını doldurmaları fılan ,ne zor gunler gecırmıssındır

emınım .gercekten cok ama cok zor kotu bı tesaduf kı

Allah boyle tesadufu dusman basına vermesın cıdden .

erkek annelerı kup bulmaya zaten bayılırlar bıde boyle durumu

dusunemıyorum bıle .neyse kı bu kotu gunlerı atlatmıssınız kı

suan nısanlısınız .fakat canım anlattıgına gorede kayınvalıden

fazla imalı konusup senın huzurunu kacırıyor gıbı :/

sana boyle imalarda bulunuyorsa eger ,oglunu inceden incedende

dolduruyordurda :/ zor bı durum gercekten .malesef annenle aynı fıkırdeyım

canım.yanı boyle nezamana kadar sabredeceksın kı .hadı sen sabrettın

nısanlın ne zamana kadar sabredecek .erkekler annelerının doldurusuna

hemen gelıyor malesef .sımdı gelmese bıle ılerde gelecek .erkeklerın genelı

ne yazık kı ana kuzusudur .ıstısnalar elbette vardır sevdıgıne sahıp cıkan

hıc bı doldurusa gelmeyen .. eger nısanlın boyle bırı ıse ,yanı doldurusa gelmeyen

her kosulda senın yanında olup sana sahıp cıkabılen bırıyse kısaca anakuzusu degılse

ılıskıne sahıp cık dıyecegım ,ama yok annesının sozlerınden etkılenen bı tıpse eger

hıc yıpratma kendını annene dınle .sonra herseye sabır gostermene yanarsın .

Kizlar gercekten cok kararsiz kaldim ayrilma taraftari degilim ama bu kadindan ben gercekten
korktum. Neyaparsam yapim kadin memnun olmuyo. Bazen dusunuyorum tamam kadinda hakli
belki durumu iyi degildir, ama hicbirseyi tatlilikla halletmeye calismiyor. En son dugune taki almaya gitcektik
normalde bizde önce annesi aranir, anne kizkardes veya arkadasla gidilir taki almaya. Bu beni aradi
iste kizim onumuzdeki haftasonu buraya gel birlikte taki alalim tamam dedim. Annem ve bi arkadasi
yanimda goturdum. Kuyumcuda kayinvalide ben ve arkadasim ayakta altin seciyoruz uyanik ben
daha gitmeden (trabzon seti istemistim) setin en incesini ayirtmis adama kas goz yapiyo onu gostermesini istiyo

arkadasimda gulerek dediki bu sakami bunlar cok ince cocuk takmaz fln, bende dedim evet biraz kalini olsun
bu ne boyle. O gun bugundur hergun basima kalkiyor bu olayi, yok o onun hediyesiymiste niye istemisim ben.
Bu olaydan sonra birde davetiye olayi var. Gecen gun onlardayiz annemlerle ben dedimki ben soyle bi davetiye istiyorum
oda olur fln dedi. Ertesi gun beni aradi boyle tatli dille fln diyorki kizim ben baskasini begendim o olsun iyi tamam dedim
sesimi cikarmadim; Sansin boylesi 10 dk sonra nisanlim asaga iniyo ve annesine bagirip cagiriyo iste bi defada kizin dedigi olsun diyo.
E dogal olarak kadin ben oglunu fitledim saniyor :-)) ertesi gun beni arayip bilmiyorum artik senmi aradin fln yapiyo.
Ben bu kadindan gercekten biktim artik :( Görümcede ayri bi dert, kiz beni ne arayi ne soruyo neymis ben demisimki hep kizina
oncelik taniyorsun oglunu saymiyorsun. Tamam dedim ne var bunda? Karakter yapisi oyleymis ona yapilan yanlisi affetmezmis pfff
Ben iyi olalim istiyorum ama olmuyo bi turlu iclerine almiyorlar beni :(
Dugunude kendimiz yapamayiz parasini fln odemisler bile akillilar iste taki parasi onlarin olcak ya.

hahaha canım yaa kusura bakma ,kayınvalıdenın yaptıgına ıstemeden guldum :)

az uyanık degıl valla .kuyumcuyu daha onceden ayarlaması kas goz ısaretlerı etmesı

ne kurnaz kadın boyle yahu :) Allah yardımcın olsun canım .

Back
X