- Konu Sahibi prensescoko
-
nisanlin peki ne diyor kendi ailesi icin?
Selamlar Aranızda çok yeni sayılırım o yüzden hatam olursa affola.. Konuyu yanlış yere açmışsamda uyarıverirsiniz diye düşünüyorum :):)
Benim kendimi düşünmekten alamadığım bir konu var.
Ve çok ciddi anlamda deneyimli kişilerden akıl almam gerek. öncelikle biz nişanlanalı 4-5 ay oluyor. yakında düğünümüz var. nişanlımla 2 senedir birlikteyiz.
Nişanlım çok uysal sakin ve gerçekten isteklerime önem veren cabalayan biridir. Fakat ailesi pekde öyle değil gibi. Yani isteksiz gibiler. Nişanlıma sormayada cesaret edemiyorum.
bana nişan bohçası alışverişine bile nişana 5 gün kala gittik. Damat bohçası götürmek için haber bekliyoruz dememize ragmen 1 ay sonra çağrıldık. Üstelik akşam oturmasına...
Şimdi sayfadaki kızların bohçalarına, nişanlarına baktımda ne kadar güzeller..
Ben makyaj kutumu bile kendim aldım. Ama nişanlıma bohçasını eksiksiz götürdük. ve daha bir sürü konu.
uzun lafın kısası soğuklar ve hiç bir sıcaklık göstermiyorlar.
Annem ve babam insanlarla ilk tanıştıkları günden belli hep güleryüzlüler hiç kimseye olmadığı kadar sevecenler ama onlarda aynı şey yok. Kayınvalidem bana 1 kere bile kızım demedi.
Hadi ben neyse sabretmeye idare etmeye çabalarım fakat ailem bu muameleyi haketmiyor.
Bir arkadaşıma anlattığımda da flört ederek evlenince erkek tarafı biraz havaya girip bazı kaprisler yapabiliyor demişti. Çok inanmadım açıkcası ama acabada kalmadı değil.
Bu durum beni çok çok üzüyor. Nişanlım gerçekten iyi yürekli biri olmasaydı nişanı çoktan atardım. Ama onada kıyamıyorum işte. Ne yapmalıyım nasıl bir çözüm bulmalıyım tıkandım kaldım. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Şİmdiden teşekkürler.
Selamlar Aranızda çok yeni sayılırım o yüzden hatam olursa affola.. Konuyu yanlış yere açmışsamda uyarıverirsiniz diye düşünüyorum :):)
Ve çok ciddi anlamda deneyimli kişilerden akıl almam gerek. öncelikle biz nişanlanalı 4-5 ay oluyor. yakında düğünümüz var. nişanlımla 2 senedir birlikteyiz.
Nişanlım çok uysal sakin ve gerçekten isteklerime önem veren cabalayan biridir. Fakat ailesi pekde öyle değil gibi. Yani isteksiz gibiler. Nişanlıma sormayada cesaret edemiyorum.
bana nişan bohçası alışverişine bile nişana 5 gün kala gittik. Damat bohçası götürmek için haber bekliyoruz dememize ragmen 1 ay sonra çağrıldık. Üstelik akşam oturmasına...
Ben makyaj kutumu bile kendim aldım. Ama nişanlıma bohçasını eksiksiz götürdük. ve daha bir sürü konu.
Annem ve babam insanlarla ilk tanıştıkları günden belli hep güleryüzlüler hiç kimseye olmadığı kadar sevecenler ama onlarda aynı şey yok. Kayınvalidem bana 1 kere bile kızım demedi.
Hadi ben neyse sabretmeye idare etmeye çabalarım fakat ailem bu muameleyi haketmiyor.
Bir arkadaşıma anlattığımda da flört ederek evlenince erkek tarafı biraz havaya girip bazı kaprisler yapabiliyor demişti. Çok inanmadım açıkcası ama acabada kalmadı değil.
Bu durum beni çok çok üzüyor. Nişanlım gerçekten iyi yürekli biri olmasaydı nişanı çoktan atardım. Ama onada kıyamıyorum işte. Ne yapmalıyım nasıl bir çözüm bulmalıyım tıkandım kaldım. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Şİmdiden teşekkürler.
yorumlar tamamen kişisel de kusura bakma sen abartıyorsun.. makyaj kutunu bile onların almasını bekliyorsun.. onu bekliyorsun bunu bekliyorsun. bakalım adamlar biliyor mu bunları? sizin adetleriniz onlarla örtüşüyor mu? ben evlenirken ne nişan takımı alındı ne bohça oldu. kardeşim evlenirken de geline hiç birini yapmadık. hala adet mi bunlar gerçekten. madem adetlere çok bağımlısınız gerçekten diğerlerini de takip edip uyguluyor musunuz? sizin bu adetlerin olduğu dönemde kayınvalideyle oturulurmuş. onu uygulamak ister misin? herkes kendine göre çekiyor işine geleni...ben onlarda bir suç göremedim açıkçası.
bana nişan bohçası bile yapılmadı..sen buna şükret canımm.
üstelik iki aile görüşüyor..ailen farkındamı bu durumun..
bide iki aile görüşmezdi bile çünkü kayınvalidem hiç gelip gitmezdi aramazdı..
nişanlım çok iyiydi ama çok problemler yaşadık..
şimdi evliyiz şükür iyiyiz..
nişanlın hep böle devam ederse sorun yok ama bir süre sonra o da ailesi gibi soğuk olursa o zaman sorun olur..bence otur adam gibi konuş herşeyi
Biz nişanımdan 1 gün önce görümcemlerle daha dürü alışverişi yapıyorduk.Yetişmeyince ertesi egün görümcemler eksikleri aldı. herneyse gündüz alışveriş gece nişan oldu yani:) Mesela sen yine iyiymişsin bizim dürü bohçamızı gelip alıp gittiler. Normalde ayıptır gelin gitmez ama akrabalar götürür dürüyü. Bizi çağırmadılar kaynım gelip almıştı. Ama bunlar ufak tefek şeyler belki bizimde farkında olmadığımız eksiklerimiz vardı. Gerçekten önemli olan evlilikte huzurlu mutlu olabilecek misin? Ben çok şükür eşimin ailesinden yana çok şanslıyım. Sevgi görüyorum, saygı görüyorum. Şu yapıldı bu yapılmadıdan önce önce saygı sevgi önemli canım. İnan dürüde alınanların evlilikte bir önemi yok. Evlendiğin vakit eşinle ailesiyle uyumun en önemli konu haline geliyor. Belki kayınvalidenin yapısı öyledir karşısındaki insana soğuk görünüyodur. Onunla daha fazla konuşup arayı ısıtmaya çalışabilirsin. Ara halini hatrını sor gönlünü al. Bak bakalım senin adımlarına karşılık veriyor mu?
çok istekli olmalarına rağmen banada yapılmadı, sinek küçük ama mide bulandırıyor, daha yolun başındayken konu sahibi herşeyi açık açık konuşmalı bence.
nisanlinin cok iyi olmasi yeterli degil.aile daha da onemli.kocamin ailesi en basindan istemedi beni.soylemezlerdi haraketleri,davranislari ile belli ederlerdi hep.bunlari bile bile evlendim kocam cok iyi bir insan diye.SONUC=bosandim,birakmadilar mutlu olalim.
bence iyi dusun sirf nisanlin cok iyi diye evlenme!aile seni benimsemiyor ise bir daha dusun derim.
öncelikle hakkında hayırlısı.
böylesi durumlarda evlendikten sonra bile eşinle problem yaşayabilirsin. Şimdiden kendilerini ağırdan satıyorlar demekki.
Evlilik hazırlığında kız ve erkek kısmında bir takım arkadaşınında sana bahsettiği gibi triplere girebiliyor. Sana nedenini de söyleyebilirim,
açıkcası ENAYI arıyorlar. bu durumda erkek tarafı afedersin ama böyle yaparak ağırlığını koyuyor. Halbuki kız tarafın yaptığı belli, erkek tarafın yapacağı belli.
Demekki henüz nışanda sorun çıkıyorsa, gör bak eve eşya alınca neler çıkar neler?! Aslında nışanlınla pek alakası yok. Ailen nekadar iyi yaklaşırsa yaklaşsın, onlara biraz dişleri göstermek lazım. Mesela nışanın ne için olduğunu biliyoruz değilmi. İki aile ısınsın tanışsın kaynaşsın. Gençlerde birbirlerini tanısınlar.
İlla nışanlandık diye evlilik tabikide olmaz. şimdi kötü gidiyorsa inan bana evlilikle herşey kötü gider. Erkekler çünkü şunu düşünüyor, nışanlıyken elimden kayar gider, fakat evlendikten sonra istediğimi yaparım, kızdır hemen boşayamaz derler. Biraz zordur yani.
Annen ve Baban düğünde ne takılacağını, ayrı ev istediğinize varana kadar bahsetmek durumundalardır. Artık bir yuva kuracaklarını, onların sizin üstünüzde bir beklentileri olmadığını, sadece mutlu huzurlu olmasını istediklerini karşı tarafa anlatmak durumundalar.
Bunlar çok önemlidir. Düğünde neler istiyorsan rahatlıkla annenlere söyle ki, bi oturmaya gidildiğinde bunlar dile gelsin. anladınmı?
ilk defa evleneceksin, bırak herşey olsun. sonra üzülürsün, örn. X bile olmadı deyip, eşinde üzülür. hiç birşey içinde kalmasın.
Mesela bindallı istiyor benim kızım demeye hakkı var anladınmı? bu gibi şeyler. sen canını sıkmı.
bana kızım falanda demiyorlarsa demesinler, inan bana mesafe daha iyi. insan yeri geliyor annesine kızabiliyor, fakat birşey olduğu zaman kv ses bile çıkaramazsın.
evlilik çok zordur, allah şimdiden kolaylık versin.
yorumlar tamamen kişisel de kusura bakma sen abartıyorsun.. makyaj kutunu bile onların almasını bekliyorsun.. onu bekliyorsun bunu bekliyorsun. bakalım adamlar biliyor mu bunları? sizin adetleriniz onlarla örtüşüyor mu? ben evlenirken ne nişan takımı alındı ne bohça oldu. kardeşim evlenirken de geline hiç birini yapmadık. hala adet mi bunlar gerçekten. madem adetlere çok bağımlısınız gerçekten diğerlerini de takip edip uyguluyor musunuz? sizin bu adetlerin olduğu dönemde kayınvalideyle oturulurmuş. onu uygulamak ister misin? herkes kendine göre çekiyor işine geleni...ben onlarda bir suç göremedim açıkçası.
bana nişan bohçası bile yapılmadı..sen buna şükret canımm.
üstelik iki aile görüşüyor..ailen farkındamı bu durumun..
bide iki aile görüşmezdi bile çünkü kayınvalidem hiç gelip gitmezdi aramazdı..
nişanlım çok iyiydi ama çok problemler yaşadık..
şimdi evliyiz şükür iyiyiz..
nişanlın hep böle devam ederse sorun yok ama bir süre sonra o da ailesi gibi soğuk olursa o zaman sorun olur..bence otur adam gibi konuş herşeyi
bence abartmıyor.nişanlı olan her gelın bunu bekler... nişan bohçası denen bır adet var herkes bılır bunu. ha gucun yetmez yapmassın o ayrı. emınım gelınınızıde istemıştır ama söyleyememıştır
çok istekli olmalarına rağmen banada yapılmadı, sinek küçük ama mide bulandırıyor, daha yolun başındayken konu sahibi herşeyi açık açık konuşmalı bence.
aynennn..benimki istemedikleri için yaptı..biz nunu biliyorduk çok yara aldımm..ama belirsizlik daha kötü..bencede nişanlıısına sorup herşeyi tam öğrenmeli...evlendikten sonra bazı gerçekler oryaya çıkınca tam hayal kırıklığı oluyor
aynennn..benimki istemedikleri için yaptı..biz nunu biliyorduk çok yara aldımm..ama belirsizlik daha kötü..bencede nişanlıısına sorup herşeyi tam öğrenmeli...evlendikten sonra bazı gerçekler oryaya çıkınca tam hayal kırıklığı oluyor
Nişan bohçası dediğiniz nedir ki? bana da almadılar makkaj seti. çünkü ben istemedim. var benim dedim. bunun gibi çoğu şeye gerek duymadım ben.
boşverin Allah daha büyük dert vermesin. ama kayınvalidenin soğukluğuna bişey diyemem, rahatsızlığın normaldir ailene mahçup olacağın için. yapısı mı öyle acaba?
birde deiğin gibi flört döneminde ailesiyle tanışmışmıydın? önceden içli dışlı olmanın kesinlikle iyi olmadığını düşünüyorum. ben istemeye geldiklerinde tanıdım ailesini.
Ben nişanlımdan eminsem bohçadaki 2 parça eksiği görmezdim bile ( görmedim de )
Bence siz ön yargılarınızdan sıyrılın ve beklentilerinizi en aza indirgeyin
Gelinleri olacaksınız diye şimdiden size pervane olmalarını beklemeyin
Her insan farklıdır ayrıca, herkes senin annen baban gibi de olmaz şu hayatta
Sen anne dedin mi ki bana bi kez bile kızım demedi diye içerliyosun ?
Pembe gözlüklerini çıkar ve nişanlından eminsen kimsenin ne yaptığına bakma.. Her bireyin farklı olabileceğini düşünerek nasıl muamele görürsen öyle muamele et..
konuyu okuyorum açtığın andan beri yorum yapmıcaktım ama dayanamadım ..
Anlattıklarının çoğunu hatta daha da kötülerini yaşadım ...nişan bohçası yapıldı bizde ama nasıl yapıldı gel bana sor..alışverişi nişanlımla yaptık,bana gelicek bohçayı bile ben ellerimle hazırladım (salaklığımdan) neymiş kayınvalide hanım bilmiyormuş..neyse geldiler nişanlım anne hadi açalım dedi cevabı: ben bilmem bohça açmayı dedi... neyse açıldı etti tabi.. içinde hep benim aldıklarım benim hazırladıklarım vardı .fazladan bir tane patik bile çıkmadı düşün... neyse biz götürdük 3 gün sonra herşeyi eksiksiz yaptık orda saçma bahaneler buldu annem yapıştırdı lafı... onların evinde benim ailemin akrabalarımın yanında laf arasında ben oğlumun evlenmesini istemiyorum çok küçük demiş yaşıda 26 bu arada... halan geç kaldınız bunu istemeye gitmeden önce oğlunda konuşucaktın bak nişan olucak demiş... nişan günü kuaföre gelmedi salonada 20:15 te gelmiş ,nişanda hiç bişeyde ilgilenmedi misafir gibi geldi gitti,bayramdan önce bana etmediği iftira hakaret kalmadı .... şimdi görüşmüyorum kafam rahat aslında değil ama rahat en azından görüşme zorunluğum yok... 2 haftadır ailem çaya çağırıyor bahanelerle gelmiyor,ama yakında babam ufak çaplı bi kıyamet koparıcak görücez hep beraber... ki ben bunları hakedicek hiç bişey yapmadım en azından ben öyle düşünüyorum her zaman benden övünerek bahsetmştir,şimdi kötü gelin oldum .. herşeyin bir sırası vardır bunu unutma..bana yaptıklarını allah ondan çıkarıcak ..nişanı kız tarafı yapar demişti,al yaptım sana düğün gibi bi nişan hadi yap bakalım sende istediğim düğünü ama nerdeeee...
Ben nişanı atmayı düşünmedim hiç nedeni ise nişanlımdan eminim çünkü, ayakları yere sağlam basan biri. annesinide beni de tanıyor ...annesinin yaptıklarının farkında beni beni koşulsuz savundu ..ha savunmasaydı o gece biterdi herşey zaten..neyse çok uzattım ben içim daraldı yine..
sana söylemem şu ki kardeş nişanlınla içindeki herşeyi konuş ama tatlı dille,isteklerini,hayallerini,korkularını,sıkıntılarını,aklına takılanları vs vs herşeyi konuş açık açık çünkü herşey konuşmaktan ve anlaşmaktan geçer.dilerim herşey istediğin gibi olur
Dilerim rabbim senin gönlünüde huzurla doldurur. Bide şöyle bir durum var eğer ben bu konuyu ciddi ciddi nişanlımla konuşursam çok çok üzülür. Çünkü benim ailemin ona sergilediği yaklaşımdan o kadar memnun ki kendi ailesi hakkında bu düşündüklerimi dile getirirsem çok sarsılır. Ama sanırım başka çarem yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?