- Konu Sahibi prensescoko
-
Evlenmeden önce okusaydım konunu boşver nişanlın iyiyse dert etme derdim ama..
Evlendikten sonra acı gerçeği gördüm ki ailesi eşten önemliymiş meğer
Bohçan eksik olsun huzurun olsun hiç önemi yok diycem de bohçası,her bir şeyi
tam olanlar daha huzurlu be güzelim..
Verilen değerin yansımasıymış bu işler, düşünemediklerini de açık açık adetimiz böyle
diyerek istemek gerekmiş... Anladım ama geç kaldım ben..
Kolay elde edilenin değeri olmaz derlerdi de olur mu öyle şey bee der geçerdim..
Bu arada sana bir kere bile kızım dememesine üzülme.
Yalan yere kızım derler sonra etmediğini bırakmazlar demesinler daha iyi..
Daha büyük hayal kırıklıkları yaşamamanı dilerim..
inşallah. Söyldiğin gibi burda zaten dert yakılan konu; önemsenmemek değer görmemek. yoksa söylediğin gibi bohçaymış oymuş buymuş onlar hep teferruat. Ama iyikide varmış bir çok insan karşısındakinin nasıl biri olduğuunu bu aşamada anlıyor bence.
canım bence şimdiden bunları takma kafana inan bu nişan bohçasıydı alışverişdi hepsi mükemmel olsada illaki insanı gıcık edicek bişey çıkıyo...bizim nişan alışverişimizede eşim ben annem görümcem bide eşimin amca kızı gelmişti kızı hayatımda ilk defa görüyorum,gittik güzelce herşeyi aldık annem eşiminkileri onlarda benimkileri daha sonra benim makyaj eşiminde bakım vs.ürünlerini almak için başka bi yere geçtik arabayla 1 saat uzakta akşam olmuştu ve fena yağmur yağıyodu hatta annem eşime oğlum onlarıda yarın alalım geç oldu dedi ama eşim yok anne bugün alalım diye tutturdu görümcemden falan tık çıkmıyo neyse gittik...annem eşiminkileri bende makyaj malzemelerimi seçiyorum buarad görümcem gelip elimdeki sepete habere bişeyler atıyo ben yok abla ben bunları kullanmam dedikçe o yok lazım olur diyo...neyse daha sonra eşim kapıya çıktı sigara içmeye görümcemde kayboldu ortadan,daha sonra bu amca kızı geldi yanıma canım üzerimizde fazla para kalmadı ona göre al dedi... ben şok oldum ne demek ya benim annem geç oldu gitmeyek dediğinde ne diye buraya getirdiniz ozaman beni madem para kalmadı onu anlarımda ne diye x abla gelip sepetime atıyo sürekli bişeyler diye attım sepeti elmden ve kapıya çıktım sigara yaktım ama elim ayağım titriyo sinirden sorun bana bunun söylenmesi değil tabiki para etmeye bilir...benim kızdığım görümcem değilde neden bunu bana gelip hayatımda ilk defa gördüğüm birisi söylüyo...eşim anladı sordu ben ilk başta söylemesemde anladı ablasını çağırdı ne oldu dedi bende abla neden bunu bana bakasıyla duyuruyosun dedim kızdım ama eşim delirdi nasıl para yok senin cebinde 3 milyarlık kart yokmu nakitten hariç dedi görümcemin lafıda ona dokunmak istemedim oldueşimde çıldırdı o kartı babam sana alışveriş için vermedimi ne demek dokunmamak dedi fena patladı ablasına...zorla aldırdılar çıktık gittik...eşimin arabayı bi kullanışı vardı ki sorma ablasının yaptığı resmen saçmalıktı çok iyi bi kızdır ama anlamadım ne mantıkla yaptı araya neden o kızcağızı soktu sonrada bana ben x den (eşimden) çekindiğim için ona söylettim dedi..yaa dedim ne alakası var sen gelip bana söylesen ben eksik alırdım x sede hiç çaktırmazdık dedim adam ne anlıycak sanki kadınların makyaj malzemesinden bnlar eksikmi diycek sanki dedim...şimdi 2 senelik evliyim o amca kızınıda kendi ablam gibi severim çok iyiidr aramız hatta geçenlerde x beni ortaya attı bende çok kızdım ozaman ona dedi...yani anlıycağın çok iyi insanlar olsada böyle alışverişlerde hep sorun çıkıyo genelde...çok fazla yüz göz olmamakta iyidir canım bırak varsın kızım demesin kızım deyip tepene çıkmasından iyidir...
Oyyyy senin görümcede yanii.. :) Neyse allah ağzınızın tadını bozmasın inşallah.
ozaman canım iki ihtimal var.
1. evet herkez hayatından memnun sen kuruntu yapıyosun.
2. sana değer vermeyen bir aile ve pısırık ana kuzusu bir eş adayın var evlenincede muhtemelen ilk zamnlar seni tutup sonrasında annesinin lafıyla seni ezecek bir adam var karşında.
bu iki ihtimali iyice araştır ve keisn kararını kalbinle değil beyninle ver ve öyle evlen ki burda yazan birçok arkadaş gibi üzüme sonra
Haklısın. emin ol zaten şuan kalbimle hareket edebilecek durumda değilim. MAntığımı kullanmam en doğrusu buaşamada.
nişan bohçası olayına takılma derim belki tam anlamıyla bilmiyordur , benim kv de pek bilmiyordu bohçayı annem açıp kimseye gösteremedi bile sakladı ,ha ama bilmiyordur ilk oğlu diyerek geçiştirdik halbuki sora sora öğrenilirdi ama sorun yapılıcak şeyler değil bana göre
soğukluğu da belki yapısı öyledir , kimi insan sıcak kanlı değildir, belki zamanla ısınıcaksınız birbirinize , hiç nişanlına konuyu açıp gelin-kaynana muhabbeti yapmanı tavsiye etmem, günü gelince laf sokmasın daha nişanlıyken bile annemin hareketleri gözüne batıyordu diye
Tabii öyle bir secenekde var.
ama benim anneminde onun annesininde ilk çocuğu. Benim annemde bilmiyordu hiç birşeyi. Daha tanışma fasıllarında annem gitti bir çeyiz dükkanına ne gerekli ne yapmak gerekiyor dedi. Bilen herkese sordu öğrendi. ki zaten biz aynı şehirliyiz aslen. köylerimiz falan hep aynı. yani adetlerde aynı. Allah ne verirse hayırlısını versin işte..
ben bizim sözden örnek vereyim ben taze gelin adayı sesim çıkmıyoo hiç bişeye öyle bakıyom saf saf 40 bedenim ben sayın kaynanam 36 beden beğendiğini bana annem vasıtasıyla demetmeye çalışıyor neyse iice gerilmeye başladı eşim yaa bu günü kurtar sadece al bişeyler sonra gene alırız biz dedi söz kıyafetimi 2 sattin dısında bi daha asla giymedim tüm ısrarlara rağmen :)
o daha enteresanmış. Nasıl girecekmişsin 36 bedenin içine? hey allahım yaa :):)