- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi prensescoko
-
bence abartmıyor.nişanlı olan her gelın bunu bekler... nişan bohçası denen bır adet var herkes bılır bunu. ha gucun yetmez yapmassın o ayrı. emınım gelınınızıde istemıştır ama söyleyememıştır
seni istemeselerde bile yapmaları gerekliydi, maddi değeri değil manevi değeri önemli ve evlenecek gelin adaylarının hevesi
yeri geliyor sevmediğimiz insanlara bile saygı duyuyoruz, gelini sevmesende istemesende imkanların ölçüsünde üzerine düşeni yapmalı erkek aileleri.
İmkanı olmayana kimse laf edemez zaten, önemsemeyen insan modelide anlaşılıyor zaten.
Evet belki haklısın ama emin olabilirsin ben üzerime düşen herşeyi yaptım anne de dedim babada. Benim ailem nişanlımı defalarca evde ağırladı ama ben bir kez bile gitmedim evlerine şimdi evlenince gittiimde ne hissederim sence? Hiç bir zamanda aman nazımı çeksin diye düşünmedim ki ben. isteklerim zaten aza indirgenmiş durumda. Ben bohçam dörtdörtlük olsun diye yapmadım onu. Diğer eksiklerle birlikte göze batmasın diye yaptım. Çünkü bizde bohça serilir konu komşu akrabalar hep bakar inceler.
Dilerim rabbim senin gönlünüde huzurla doldurur. Bide şöyle bir durum var eğer ben bu konuyu ciddi ciddi nişanlımla konuşursam çok çok üzülür. Çünkü benim ailemin ona sergilediği yaklaşımdan o kadar memnun ki kendi ailesi hakkında bu düşündüklerimi dile getirirsem çok sarsılır. Ama sanırım başka çarem yok
aynen öle maddi durum el vermez yapmazlar hiç gam yemem..ama bilerek yapmamaları sırf oğlu ile evlencez diye bizleri caydırmak adına gelin yerine koymamaları en kötüsü..rabbim kimselere yaşatmasın inş..
benim her hevesim kursağımda kaldı..hiçbir genç kızında bunları yaşamasını istemem..Rabbim yaşatmasın..
ama yinede çok şükür..Eşim iyi birisi..mutluyum..şimdi o insanlar bir adım geride kaldılar..nişanlılık dönemi çok zor..Allah herkesin yardımcısı olsun..
kimse nişanlı iken yaşadıkları sorunları göz ardı etmesin..geçer gider demesin..iyice düşünsünler..asıl evlendikten sonra herşey bailıyor çünkü..gçrüyoruz burada yazılanları
evlendikten sonra enayi yerine konulduğunu hissetmek en acısı, kendini değersiz önemsiz hissediyorsun, kendilerine farklı geline farklı davrandıkları için
Rabbim kisete yaşatmasın, kimsenin hevesi içinde kalmasın.
Benimde hevesimi kursağımda bıraktılar, Allaha havale ediyorum.
Biz nişanımdan 1 gün önce görümcemlerle daha dürü alışverişi yapıyorduk.Yetişmeyince ertesi egün görümcemler eksikleri aldı. herneyse gündüz alışveriş gece nişan oldu yani:) Mesela sen yine iyiymişsin bizim dürü bohçamızı gelip alıp gittiler. Normalde ayıptır gelin gitmez ama akrabalar götürür dürüyü. Bizi çağırmadılar kaynım gelip almıştı. Ama bunlar ufak tefek şeyler belki bizimde farkında olmadığımız eksiklerimiz vardı. Gerçekten önemli olan evlilikte huzurlu mutlu olabilecek misin? Ben çok şükür eşimin ailesinden yana çok şanslıyım. Sevgi görüyorum, saygı görüyorum. Şu yapıldı bu yapılmadıdan önce önce saygı sevgi önemli canım. İnan dürüde alınanların evlilikte bir önemi yok. Evlendiğin vakit eşinle ailesiyle uyumun en önemli konu haline geliyor. Belki kayınvalidenin yapısı öyledir karşısındaki insana soğuk görünüyodur. Onunla daha fazla konuşup arayı ısıtmaya çalışabilirsin. Ara halini hatrını sor gönlünü al. Bak bakalım senin adımlarına karşılık veriyor mu?
Belki sen aceleci davrandıkça onlar kendilerini geri çekiyordur, belki yapıları öyledir
Mesela ben soğukkanlı biriyimdir, evliyim anne filan da demedim.. Severim kendisini saygı da kusur da etmedim ama yapı itibari ile samimi kelimelerle hitap edemem.. Genel olarak bu böyle benim için, herkese canım da diyemem mesela..
Belki kayınvaliden de böyledir ? Bunu sen daha iyi anlarsın..
Bizde de bohçaya komşular gelir bakar, ben kendi bohçamı bile doğru dürüst görmedim.. Önem vermiyorum öyle şeylere, eksik yok muydu vardı tabi.. Ama komşu görecek filan diye de kafama takmam..
Herkes şanına yakışanı yapar çünkü.. Bak sen güzel bi bohça götürmüşsün, görende sizi anar.. Senin bohçanı görmeye gelenlerde kayınvalidenleri anar..
Ama gerçekten ne kadar iyi olunursa olunsun ailen gibi olacaklarını hiç düşünme
Kimse kimsenin ailesi gibi olamaz...
sonra sen kötü şeyler yaşayıp sarsılacağınıa bırak nişanlın biraz üzülsün..biraz görsün olanları..ilerde evlendiklerinde de eşinin ailesinin tavı böle olursa sen birkez şikayet edersen değiştin olursun haberin olsun..nişanlı iken bazı şeyleri sölemek ortaya dökmek önemli..yoksa evlendilten sonra sölendiğinde eşler birbirini değişti olarak görüyor..ailen bu durumun farkındamı ses etmiyorlarmı sana :44::44::44:
evlendikten sonra enayi yerine konulduğunu hissetmek en acısı, kendini değersiz önemsiz hissediyorsun, kendilerine farklı geline farklı davrandıkları için
Rabbim kisete yaşatmasın, kimsenin hevesi içinde kalmasın.
Benimde hevesimi kursağımda bıraktılar, Allaha havale ediyorum.
ben nişanlınla konuşmanı tavsiye ederim, güzel bi dille.mesela 'canım annenlere karşı farkında olmadan bi hata mı ettim acaba,biraz soğuk davranıyorlar,bu duruma ço üzülüyorum v.s.' şeklinde nazik ve anlamlı bi konuşma yaparsan nişanlın belki ailesinin tavırlarına bi el atar. balık baştan kokarmış, araya soğukluk girmesine,sıkıntı çıkmasına izin verme ,baştan bozuldu mu sonradan düzeltmek mümkün olmuyor,huzur muzur kalmıyor...
yorumları okudum herkes senin gibi çok sorun yaşamış. benimde nişan bohçam olmadı hatta nişan bile olmadı söz takıyoruz sonra nişan olacak dediler ama yapmadılar. 6 ay sonra nişanlım iki bilezik aldı. düğün de onun tarafı ellerini hiçbirseye sürmedi. kendi bohcamı kendim yaptım hatta aileminkini de makyaj malzemelerimi kendim aldım üstelik almaya alınan bohcada ki kıyafetlerin parasını da ben verdim. biz 4*4 lük bohca yaptık onlar eksik yaptı hatta kardeşime bağlanmış kravat koymuşlar (nişanlıma ben takım gömlek+kravat+kol düğmesi almıştım nikahta gerek yok diye kravatı götürmedi bizden aileside 10-15 senelik kravatı takmışlar üstelik buz mavisi üzerime koyukahve rengi sonrada onu kardeşimin bohçasına bağlanmış koymuşlar). daha neler neler şimdi evliyim şükür eşim çok iyi ailesini boşver. evet bu yapılanlar içinde kalıyor ama önemli olan mutluluk ve huzur. bu da bizim sınavımız olsun. nişanlına güveniyorsan boşver at içine.
ahh canım ahh seni çok iyi anlıyorumm..içimde kapanmayan derinde yara var..bazen böle boğazıma düğümlenip kalıyor ama ses çıkmıyor..çok kötü bişey..Rabbim büyük be gofrettom..
Canım bence önemli olan senin mutluluğun. ianan evlilikte böyle teferruatlar hiçbişey değil. sen aynı eve girince huzur bulabilecekmisin eşinden ve ailesinden, onlara huzur verebilecekmisin o önemli. bırak o, şu, bu olmasın bunların hiçbirinin önemi yok. tabiiki istiyorsundur çok haklısın, belki ailende söylenip duruyordur şunu almadı bu eksikfalan diye. ama konuş nişanlınla bir orta yol bulun. çünkü ilerde sen bana şu bile alınmadı dersin, o sana şunu bile aldık daha ne yapalım der. büyür de büyür yani. inşallah halledersiniz canım. ama öncelikli olarak düşünmen gereken huzurun.
Selamlar Aranızda çok yeni sayılırım o yüzden hatam olursa affola.. Konuyu yanlış yere açmışsamda uyarıverirsiniz diye düşünüyorum :):)
Benim kendimi düşünmekten alamadığım bir konu var.
Ve çok ciddi anlamda deneyimli kişilerden akıl almam gerek. öncelikle biz nişanlanalı 4-5 ay oluyor. yakında düğünümüz var. nişanlımla 2 senedir birlikteyiz.
Nişanlım çok uysal sakin ve gerçekten isteklerime önem veren cabalayan biridir. Fakat ailesi pekde öyle değil gibi. Yani isteksiz gibiler. Nişanlıma sormayada cesaret edemiyorum.
bana nişan bohçası alışverişine bile nişana 5 gün kala gittik. Damat bohçası götürmek için haber bekliyoruz dememize ragmen 1 ay sonra çağrıldık. Üstelik akşam oturmasına...
Şimdi sayfadaki kızların bohçalarına, nişanlarına baktımda ne kadar güzeller..
Ben makyaj kutumu bile kendim aldım. Ama nişanlıma bohçasını eksiksiz götürdük. ve daha bir sürü konu.
uzun lafın kısası soğuklar ve hiç bir sıcaklık göstermiyorlar.
Annem ve babam insanlarla ilk tanıştıkları günden belli hep güleryüzlüler hiç kimseye olmadığı kadar sevecenler ama onlarda aynı şey yok. Kayınvalidem bana 1 kere bile kızım demedi.
Hadi ben neyse sabretmeye idare etmeye çabalarım fakat ailem bu muameleyi haketmiyor.
Bir arkadaşıma anlattığımda da flört ederek evlenince erkek tarafı biraz havaya girip bazı kaprisler yapabiliyor demişti. Çok inanmadım açıkcası ama acabada kalmadı değil.
Bu durum beni çok çok üzüyor. Nişanlım gerçekten iyi yürekli biri olmasaydı nişanı çoktan atardım. Ama onada kıyamıyorum işte. Ne yapmalıyım nasıl bir çözüm bulmalıyım tıkandım kaldım. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Şİmdiden teşekkürler.
ben nişanlımla çok huzurlu olacağıma eminim allahın izniyle. Ama ailesi hala soğuk olursa benim aklım orda kalır. takılırım yani ben. neden böyleler beni istemiyorlarmı büyürde büyür kafamda. o yüzden kendimce bir orta yol bulma peşindeyim.
gerçekten bu kadar etkiliyor mu bohça olayı? Bana da gelmedi de ben hiç yadırgamadım. Hatta kına gecesinde mumların altında oturma anları bile işkence gibiydi. Bu da bir adet ya tabi bu da benim kişisel fikrim..
demekki sen örfe adete değer vermiyorsun..bunlar bir gelenektir..düğündür dernektir böle olurrr..ben böle gördümm..
üstelik bizim takıntılarımız bohça mal mülk değil..bunu anlayamıosun..buradaki konu bir bohça meselesi değil..önemsenmemek..
önemsenmemek, istenmemek ne demek görmemişsin o yüzden bu kadar rahat kolay ben istemezdim ben şöleyim diyebiliyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?