Nişanlımın ailesi:(

ben yeni kuşağın farklı olduğunu düşünüyorum. Benim çevremde nişan bohçası hazırlayan kalmadı artık gerçekten. Bir de arkadaşın adetlerini karşı taraf biliyor mu bakalım. Madem öyle bu mevzulara gönül koyulacağına konuşulmalıydı. Yoksa bir ömür bitmez bunun tantanası.

aynen öle maddi durum el vermez yapmazlar hiç gam yemem..ama bilerek yapmamaları sırf oğlu ile evlencez diye bizleri caydırmak adına gelin yerine koymamaları en kötüsü..rabbim kimselere yaşatmasın inş..
benim her hevesim kursağımda kaldı..hiçbir genç kızında bunları yaşamasını istemem..Rabbim yaşatmasın..
ama yinede çok şükür..Eşim iyi birisi..mutluyum..şimdi o insanlar bir adım geride kaldılar..nişanlılık dönemi çok zor..Allah herkesin yardımcısı olsun..
kimse nişanlı iken yaşadıkları sorunları göz ardı etmesin..geçer gider demesin..iyice düşünsünler..asıl evlendikten sonra herşey bailıyor çünkü..gçrüyoruz burada yazılanları

Belki sen aceleci davrandıkça onlar kendilerini geri çekiyordur, belki yapıları öyledir
Mesela ben soğukkanlı biriyimdir, evliyim anne filan da demedim.. Severim kendisini saygı da kusur da etmedim ama yapı itibari ile samimi kelimelerle hitap edemem.. Genel olarak bu böyle benim için, herkese canım da diyemem mesela..

Belki kayınvaliden de böyledir ? Bunu sen daha iyi anlarsın..

Bizde de bohçaya komşular gelir bakar, ben kendi bohçamı bile doğru dürüst görmedim.. Önem vermiyorum öyle şeylere, eksik yok muydu vardı tabi.. Ama komşu görecek filan diye de kafama takmam..

Herkes şanına yakışanı yapar çünkü.. Bak sen güzel bi bohça götürmüşsün, görende sizi anar.. Senin bohçanı görmeye gelenlerde kayınvalidenleri anar..

Ama gerçekten ne kadar iyi olunursa olunsun ailen gibi olacaklarını hiç düşünme
Kimse kimsenin ailesi gibi olamaz...

sonra sen kötü şeyler yaşayıp sarsılacağınıa bırak nişanlın biraz üzülsün..biraz görsün olanları..ilerde evlendiklerinde de eşinin ailesinin tavı böle olursa sen birkez şikayet edersen değiştin olursun haberin olsun..nişanlı iken bazı şeyleri sölemek ortaya dökmek önemli..yoksa evlendilten sonra sölendiğinde eşler birbirini değişti olarak görüyor..ailen bu durumun farkındamı ses etmiyorlarmı sana :44::44::44:

evlendikten sonra enayi yerine konulduğunu hissetmek en acısı, kendini değersiz önemsiz hissediyorsun, kendilerine farklı geline farklı davrandıkları için
Rabbim kisete yaşatmasın, kimsenin hevesi içinde kalmasın.
Benimde hevesimi kursağımda bıraktılar, Allaha havale ediyorum.

ahh canım ahh seni çok iyi anlıyorumm..içimde kapanmayan derinde yara var..bazen böle boğazıma düğümlenip kalıyor ama ses çıkmıyor..çok kötü bişey..Rabbim büyük be gofrettom..

dürü nedir?cok fazla kullanmıssınız merak ettım acıkcası

ben nişanlınla konuşmanı tavsiye ederim, güzel bi dille.mesela 'canım annenlere karşı farkında olmadan bi hata mı ettim acaba,biraz soğuk davranıyorlar,bu duruma ço üzülüyorum v.s.' şeklinde nazik ve anlamlı bi konuşma yaparsan nişanlın belki ailesinin tavırlarına bi el atar. balık baştan kokarmış, araya soğukluk girmesine,sıkıntı çıkmasına izin verme ,baştan bozuldu mu sonradan düzeltmek mümkün olmuyor,huzur muzur kalmıyor...

yorumları okudum herkes senin gibi çok sorun yaşamış. benimde nişan bohçam olmadı hatta nişan bile olmadı söz takıyoruz sonra nişan olacak dediler ama yapmadılar. 6 ay sonra nişanlım iki bilezik aldı. düğün de onun tarafı ellerini hiçbirseye sürmedi. kendi bohcamı kendim yaptım hatta aileminkini de makyaj malzemelerimi kendim aldım üstelik almaya alınan bohcada ki kıyafetlerin parasını da ben verdim. biz 4*4 lük bohca yaptık onlar eksik yaptı hatta kardeşime bağlanmış kravat koymuşlar (nişanlıma ben takım gömlek+kravat+kol düğmesi almıştım nikahta gerek yok diye kravatı götürmedi bizden aileside 10-15 senelik kravatı takmışlar üstelik buz mavisi üzerime koyukahve rengi sonrada onu kardeşimin bohçasına bağlanmış koymuşlar). daha neler neler şimdi evliyim şükür eşim çok iyi ailesini boşver. evet bu yapılanlar içinde kalıyor ama önemli olan mutluluk ve huzur. bu da bizim sınavımız olsun. nişanlına güveniyorsan boşver at içine.

Doğru söylüyorsun haklısın o şekilde kabullenmeye çalışılacak en olmadı. başka çare yok.

Aslında annem farkında annemle konuştuğumuz zaman gözünde büyütme kendini gaza getirme iyi insanlar diyordu başlarda. Ama artık ufak ufak oda sessiz kalmaya başladı. Yinede arada gazımı almak için kendine sorun arıyorsun diyor.:) Ama haklı olduğumuda biliyor. Zira teyzemlerle konuştuğumuzda (gençler ve evliler) onlarda sakinlikle nişanlımla konuşmam gerektiğini söylüyor. FArkındalar yani.

Allah sorsun hesabını. Kimse kimseye zorla itilmiyor. İnsana böyle davrandıklarında çok zoruna gidiyor. Rabbim sorsun hesabını

Evet çok çok haklısın hatta bu konuşmayı ben belleğime kazıyayım. İşte ben sonradan bozulup kalmasını istemiyorum. Teyzemde olmuş bu tarz şeyler sonradan daha büyük şeyler çıkmış eşyalara karışmalar falan. teyzem kayınpederi hasta yatagına düşene kadar gözünden yaşı silemedi. Hergün azarlayıp kızardı. Onları görünce ders alıyor insan. beteri varda diyor ama işte..

seninkilerde aşmışlar yanlız. Allah sabır versin inşallah. Nişanlıma güvenim sonsuz. Ama ailesiylede evlendikten sonra ipleri koparmakta istemiyorum. Yani kötü gelin diye mimlenmek de istemiyorum. kaldım arada

Canım bence önemli olan senin mutluluğun. ianan evlilikte böyle teferruatlar hiçbişey değil. sen aynı eve girince huzur bulabilecekmisin eşinden ve ailesinden, onlara huzur verebilecekmisin o önemli. bırak o, şu, bu olmasın bunların hiçbirinin önemi yok. tabiiki istiyorsundur çok haklısın, belki ailende söylenip duruyordur şunu almadı bu eksikfalan diye. ama konuş nişanlınla bir orta yol bulun. çünkü ilerde sen bana şu bile alınmadı dersin, o sana şunu bile aldık daha ne yapalım der. büyür de büyür yani. inşallah halledersiniz canım. ama öncelikli olarak düşünmen gereken huzurun.

ahh canım ahh seni çok iyi anlıyorumm..içimde kapanmayan derinde yara var..bazen böle boğazıma düğümlenip kalıyor ama ses çıkmıyor..çok kötü bişey..Rabbim büyük be gofrettom..

gerçekten bu kadar etkiliyor mu bohça olayı? Bana da gelmedi de ben hiç yadırgamadım. Hatta kına gecesinde mumların altında oturma anları bile işkence gibiydi. Bu da bir adet ya…tabi bu da benim kişisel fikrim..

ben nişanlımla çok huzurlu olacağıma eminim allahın izniyle. Ama ailesi hala soğuk olursa benim aklım orda kalır. takılırım yani ben. neden böyleler beni istemiyorlarmı büyürde büyür kafamda. o yüzden kendimce bir orta yol bulma peşindeyim.

önemli olan konu onların seni sevmesi mi senin eşinle mutlu olman mı? istemiyorlarsa düğünden sonra mecbur kalmadıkca gorusmezsın olur bıter. evliyim ve böyle bir sıkıntım olmadı belkı davulun sesı uzaktan geliyor dıyeceksın ama gerecekten evın barkın ayrı olduktan sonra o kapının dısında kalacaktır hersey. sıkmamalısın canını

HEMEN HEMEN aynı şeyleri yasamısız bizde 4 5 aydıdr nişanlıyız yaza düğünümüz var bundan öncesindede 2 sene felan flört ettik. aynen bende beni istemediklerini hissetmiştim nişanlıma sordum saçmalama lütfen dedi. bohça geldi Allah razı olsun baya eşarp patik iç çmşrı felan koymuş ama nişan alşverişnde 1 2 bişe aldık sadece. ve benmde makyaj setim sandığım vs bikaç eksiğim yok değildi hani. önceleri sorun ettim. ve dediğin gibi aileme karsıda çok ağır laflar kullandıkları oldu. herşeyde geç geldiler. kız tarafı olmamıza rağmen biz aradık . Bi ara nişanı atıcaktım artık o derece oldu ister istemez nişanlımla bende gerildim bu olaylardan. neyse dedik durumumuz pek olmasada herşeyin en iyisiyle çok güzel bir bohça götürdük. Şuan hala aile arası atışmalar oluyor ama biz nişanlımla aramızı düzelttik. Yani şunu diyim sana , ailelerin anlaşamaması sorun değil boşver , işler olana kadar görüşürler sonrasında bizim aracılığımzla görüşürler olur biter. biz ailemle konuştuk bunu. Ve birde şöyle birşey var 2 yarafta şuan streste büyük ihtimal bunlarr bu yüzden emin ol herkez evini yuvasını kurup borç harç bitince çok iyi olucaklar. kv kızım dememiş olabilir bunda üzülcek birşey yok banada demezdi daha yeni yeni dediğini duydum :) evlenince belki daha kızım der demesede canı saolsun ne olcak ? çokmu lazım canım boşver:) ha kızım demişler ha ayse fatma. .. eğer nişanlın aileci deilse bu yüzden seni kırmıyorsa bunları sorun edipte en güzel günlerinizi kötü hatırlamyın

madem nişanlın halinden memnun sende memnun gibi görün
ancak şu var evi kaynanalardan uzak tut
aranda mesafe olsun her işine burunlarını sokmalarına izin verme

keşke nişanlında senin bu kadar üzüldüğünü görüp orta yolu bulmak için bi çaba sarfetse. niyetim seni nişanlına karşı dolduruşa getirmek değil. erkeklerim gamsızlığından dert yanmak ((

gerçekten bu kadar etkiliyor mu bohça olayı? Bana da gelmedi de ben hiç yadırgamadım. Hatta kına gecesinde mumların altında oturma anları bile işkence gibiydi. Bu da bir adet ya…tabi bu da benim kişisel fikrim..

demekki sen örfe adete değer vermiyorsun..bunlar bir gelenektir..düğündür dernektir böle olurrr..ben böle gördümm..
üstelik bizim takıntılarımız bohça mal mülk değil..bunu anlayamıosun..buradaki konu bir bohça meselesi değil..önemsenmemek..
önemsenmemek, istenmemek ne demek görmemişsin o yüzden bu kadar rahat kolay ben istemezdim ben şöleyim diyebiliyorsun..

Sadece önemsenmemek bence burda konu. Gelenek görenek tabi, yemeğin salçası tuzu eksik olunca nasıl güzel olmuyorsa bu öyle.
Benim kv. kendi kızına çatır çatır yaptırdı bana gelince biz yapmıyoruz dedi, o yüzü gözümde canlandığında bile o anı tekrar yaşıyorum.
Şimdi bende sadece yaşlarına hürmeten saygı görüyorlar, bana değer vermeyen önem vermeyene yapmacıkda olsa bende ilgi veremiyorum buda benim kabahatim olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…