Nişanlımın ailesi

Bana da ters bu.. Benim de ailem ben hediye dahi alsam paranı bize harcama derler, mahçup olurlar. Nakit olarak zaten asla kabul etmezler.

Aynen İnan gece yarılarına kadar mesaim oluyor bazen sabah kalkıp yine 8 de işbaşı yapıyorum annem kızım sen bu kadar yoruluyorsun o parayı kazanmak ıcın kendıne harca biriktir der hep, bır kere evın suyunu elektrıgını odemıslıgım bır ekme kalmışlığım yok annem müsaade etmez.

Evlenince de devam edecek istekleri hazirlikli ol ..
Hatta ozaman nisanlin daha cok gönderecek verecek evlendikten sonra daha cok tatli oluyorlar nedense.

Canım cok gecmıs olsun, ınsallah senı güzel günler beklıyordur bundan sonra. Ben de bu yüzden erteledım hep bugüne kadar

Aynı benimkiler işte.. O yüzden bunlar bize ters geliyor.

Evlenince de devam edecek istekleri hazirlikli ol ..
Hatta ozaman nisanlin daha cok gönderecek verecek evlendikten sonra daha cok tatli oluyorlar nedense.

Cok haklısın, su cok enteresan nısanlım 15 yıldır ıstanbulda yaşıyor amaz ailesi biz nısanlanana kadar hiç gelmemişler yanına yani annesi gelsin bır temızlık yemek yapsın faydası olsun oğlunun evınde yok. Amaz biz nısanlandık her ay oğluna gelmeye başladılar ve gelınce turıstık gezdi gibi gezmeler dışarıda aksam yemekleri cok şaşırmıştım.

Canım nasıl söze başlasam bilemedim ama hem kendimden hem de tanıdığım yakın bir ablam var ondan örnekler vereceğim kafanı şişirmek gibi olmasın ama konunu okuyunca yazma ihtiyacı duydum...
Bir benim de eşim geç atanmış 30 yaşında birikim yok evlilik için kredi çekmiş ailesinin eski evini onartmak için ben de atanamadım puanım yandı falan annesi hem istemeye alışmış bu oğlan evlenecek diye düşünse de birikim şart dememiş kendi evleri var iki canlar maaşları var bizim evliliğimizde o borç bitti çok eşya almadık kendileri bir bilezik bile takamadı hepsini eşim aldı sonra da borçlara gitti annemin yaptığı künye ve bilezik de annem dul kadın olduğu halde bir bilezik yapabildi yani...
senin nişanlınla benim eşimde benzettiğim şu ailelerine vermeye alışmışlar ailesi siz evlendikten sonra da hep isteyecekler bunu kesmen lazım ama benim eşim ev konusu olsa onu kiraya ver falan yani maaş tabii ortaktır ortaya konur ama fazla yüz verme canım inan bak sonra toparlayamazsın kendine para harcatmayı öğret ve ailene yapacağını yapmışsın bu nereye kadar de ben kaynanama diyorum bir sürü borç var bak ben bayramlık alamadım diyorum kadına o hala halıdan dolaptan bahsettiği oluyor ...
2. örneğe bir eski komşumuzun kızı var annemin komşusu ablasından duyduklarımı anlatayım kız kadın doğumcu kocası da doktor kocası ev almış kız içini döşemiş en iyisinden adam sürekli ailesine para veriyor karsına para yok göstermiyor hep evin sorumluluğu kadında üzüntüden çocuğunu düşürdü kaynana kaynata geliyor evde otur otur kayın otur bu kadın doktor yorgun evinde rahat rahat oturamıyor hem kapalı insan evinde açık saçık da oturur yani en sonunda dayanamadı gitti evi terk etti en sonunda adam özür diledi kadın da maaş bana gelecek yoksa dönmem sıkıldım dedi de şimdi buzlar erimiş...
Hep verici olursan sonra çok üzülürsün canım kartlarını açık oyna böyle ne olacak paramız var diye de ailenin ihtiyacı yokken tüm yük sana mı binecek sen onlara bakacaksın bana kim bakacak yani aman aman canım dikkat et bak ben kpss ye çalışıyorum kitap alırken bile kırk kez düşünüyorum kaynanam yüzünden borç varken bulaşık makinesi aldırdı çamaşır makinesi yenilendi ooo utanması evini yıktırıp ev yaptırtacak oğluna çocuk istiyoruz yaaa beşiği kızın annesi alır bizde diyor aman aman olsun da ben alırım beşiği dedim annem ben alırım kızım dedi dul kadın bunu diyor ama kendileri ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy diyeceğim bunlar canım
Ailesiyle aram su an çok garip, yani çok bır ıletısımımız yok ama telefonda konuştuğumuzda da gayet samımıyız. Onlar farklı sehırde biz Istanbulda yasıyoruz. Ama ikimizin arasında tartışmalar oldu hep ailesiyle ilgili.. Ben yapma gönderme dedıkce ınadına yaptı.

Kızlar kısa tutmaya çalıştım. site bu konular yüzünden evlılıkten cok korkuyorum

çünkü oğulları ele karışıyor kıymetli oluyor böyle olunca. benzer durumlar bizde de var ama benim eşimin ailesinin durumları gerçekten yok. sebebi ise büyük oğullarının iş batırması ve yıllarca hala onun borcunu ödemeleri. geride kalan 2 oğullarını düşünen yok. bizim nikahımız daha yeni oldu ama düğün tarihi hala belli değil. olabildiğince ileri atıyorlar ellerinden gelse kara kışta yapacaklar.

senin durumunda en iyi yol nişanlını evlenince bir borcun altına sokmak bence. senin maaşının iyi oluşuna, annenin evlerine güveniyor belli ki ama hayat müşterek yürüyor. bunu idrak etmesi lazım.

Canım nasıl söze başlasam bilemedim ama hem kendimden hem de tanıdığım yakın bir ablam var ondan örnekler vereceğim kafanı şişirmek gibi olmasın ama konunu okuyunca yazma ihtiyacı duydum...
Bir benim de eşim geç atanmış 30 yaşında birikim yok evlilik için kredi çekmiş ailesinin eski evini onartmak için ben de atanamadım puanım yandı falan annesi hem istemeye alışmış bu oğlan evlenecek diye düşünse de birikim şart dememiş kendi evleri var iki canlar maaşları var bizim evliliğimizde o borç bitti çok eşya almadık kendileri bir bilezik bile takamadı hepsini eşim aldı sonra da borçlara gitti annemin yaptığı künye ve bilezik de annem dul kadın olduğu halde bir bilezik yapabildi yani...
senin nişanlınla benim eşimde benzettiğim şu ailelerine vermeye alışmışlar ailesi siz evlendikten sonra da hep isteyecekler bunu kesmen lazım ama benim eşim ev konusu olsa onu kiraya ver falan yani maaş tabii ortaktır ortaya konur ama fazla yüz verme canım inan bak sonra toparlayamazsın kendine para harcatmayı öğret ve ailene yapacağını yapmışsın bu nereye kadar de ben kaynanama diyorum bir sürü borç var bak ben bayramlık alamadım diyorum kadına o hala halıdan dolaptan bahsettiği oluyor ...
2. örneğe bir eski komşumuzun kızı var annemin komşusu ablasından duyduklarımı anlatayım kız kadın doğumcu kocası da doktor kocası ev almış kız içini döşemiş en iyisinden adam sürekli ailesine para veriyor karsına para yok göstermiyor hep evin sorumluluğu kadında üzüntüden çocuğunu düşürdü kaynana kaynata geliyor evde otur otur kayın otur bu kadın doktor yorgun evinde rahat rahat oturamıyor hem kapalı insan evinde açık saçık da oturur yani en sonunda dayanamadı gitti evi terk etti en sonunda adam özür diledi kadın da maaş bana gelecek yoksa dönmem sıkıldım dedi de şimdi buzlar erimiş...
Hep verici olursan sonra çok üzülürsün canım kartlarını açık oyna böyle ne olacak paramız var diye de ailenin ihtiyacı yokken tüm yük sana mı binecek sen onlara bakacaksın bana kim bakacak yani aman aman canım dikkat et bak ben kpss ye çalışıyorum kitap alırken bile kırk kez düşünüyorum kaynanam yüzünden borç varken bulaşık makinesi aldırdı çamaşır makinesi yenilendi ooo utanması evini yıktırıp ev yaptırtacak oğluna çocuk istiyoruz yaaa beşiği kızın annesi alır bizde diyor aman aman olsun da ben alırım beşiği dedim annem ben alırım kızım dedi dul kadın bunu diyor ama kendileri ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy diyeceğim bunlar canım

yazım uzun olunca yazılar birbirine karıştı

Düğün, gelinlik, bilezik al öde, gelin alıyorsun kafasında bi kız asla değilim, bu yüzden her ihtiyacın karttan çekilip ortak ödenmesi fikri çok mantıklı gelirdi bana..

Ta ki nişanlımın elindeki birikmişini, ablasına, hem de araba gibi bi lüx ihtiyaç için gönderdiğini duyana kadar.

Bu adam senin için para harcamak istemiyo. Senin için demeyimde, evliliğiniz için, eviniz için. Manevi bi değer vermiyo bence. Şirket ortaklığı gibi zannediyo evliliğinizi, ortak sermaye koyalım mantığında. Elindeki parasını ailesiyle paylaştığına göre, asıl onlarla hala manevi bütünlüğü.

Çok mide bulandırıcı. Düşünüyorumda, sen nasıl sevdiğin için ailenden gelen evi bile ortak kullanıma açıyorsun,o seni sevmediği için 5_10 bin bile kendinden koymuyo. Sevmiyo sanki, öyle hissettim..

Kredi çekeceğimize şimdiden havuz yapalım paralarımızı birleştirerek biriktirelim de.
Rakamı da sen belirt.
Ne biçim insanlar var bilemiyorum bu hayatta, Çocuklarının parasına her ay Gözünü dikmek sürekli bir istek içinde olmak ne kadar Saçma...

Evlenmeyin, ciddiyim.

İki taraf da ailesine eşit yardım etse veya hiç yardım etmese zaten olması gereken tüm masrafları evlenecek çiftin yapması.

Ancak bu durumda sizin aileniz onun ailesine yardım etmiş oluyor. Kiraya vereceği parayı ailesine verecek. Bu çok büyük bir haksızlık.

C caninfistigi 'na katılmıyorum. Bir tarafın ihtiyacı olsa dahi iki tarafa da eşit yardım edilmeli. Bir aileden yardım alıp diğerine yardım etmek çok büyük bir adaletsizliktir.

Neden konu sahibinin annesi bir şeyler katsın o halde?

Bu adaletsizliği aklım almıyor.

Çift kendi masraflarını üstlensin demek bir aile diğerini kullansın demek değil ki.

Anneden de hiçbir şey alınmamalı, bütün masrafları gerçekten çift üstlenmeli.

Neden annesi diğer ailenin dolaylı da olsa araba parasını ödemiş olsun?

Arkadaşım şöle de bir durum olacak :evlenince sen ailesine yaptığı masrafa kısıtlama getireceksin,istemeyeceksin,ailesinin gözünde evlendi karısı bize yardım ettirmiyor olacaksın,şimdiden tavrını koyarsan daha iyi olur bence,nişanlının gözünü açmakla işe başla

simdiye dek yaptıgı birikimi ailesine verebilir, kendi tasarrufunda birsey bence,
mesela aileme soz verdiysem veya bana karsı emeklerinden oturu onların gonullerini hos etmek icin de harcama yapabilirim.

ancak anneniz size ev verirken onun bu sekilde davranması ailenizin birikimine/mülküne güvenerek evliliginden mal kacırmak oluyor.
aptalasik'a katılıyorum.

madem oyle, her ay kira ucreti belirleyin ve yarısını annenize odeme yapsın.
onun mantıgına uyarsak yapılması gereken bu.
o zaman da verilen sözleri ve evlilikleri şirkete benzetmem ekonomik anlamda da birebir karsılıgını bulmus olur.

boylesine icten pazarlıklı ve kurnazlık yaptıgını sanarak çirkin hamleler yapmaktan geri durmayan insanla evlenmeyin.
annenizin emeklerine de, kendinize de yazık edersiniz.

Kaçınnnnn bu adamla evlenmeyinn ne guzel isiniz gucunuz yerindeymis. Zamaninizi emeginizi boyle bir insana harcamayin

hep senden maddi olarak yenecek öyle yağma olur mu erkek daha fazla maddi yük yüklenmeli bir de sen zaten çalışıyorsun senin de katkın olmalı o kadar evini aileme verdim de sen de o zaman

Bi an kendimi gördüm bu konuyu okuyunca. Aramızdaki tek fark benim bunları evlendikten sonra öğrenmem oldu. Eşimin bakarken ve düğün için çektiği kredileri ayrıca kredi kartı borçlarını odeyecegiz diye canımız çıktı resmen. Ilk 2 yıl kendime bayramlar dışında bir kazak bile almadım. Inanir misin 2 tane pantolonla ise gittim geldim. Ve hep kiyafetlerime falan kusur buldular. Düğünde bize takilanlardan da bizim masrafimiz oldu deyip tirtikladilar. Sonuç ne mi oldu eşimin kredi borçlarını kapattık, 4 tane limiti kalmayan kredi kartlarını kapattık sadece 1 tanesini kullanıyoruz. Esimden para istediklerinde veremeyiz deyince ben kötü oldum. Şimdi ben kötü gelinim ama fırsat buldukları zaman yine ne tirtiklarsak kar modundalar. Ben böyle durumlarda eşime gonderemeyiz deyince bi yolunu bulup saklı gizli gönderiyor. Anlıyorum ama şimdilik bildigimi caktirmiyorum. Alan mi daha hatalı saklı veren mi onu düşünmek lazım

Kusura bakmayın ama doğru söylemiş

Madem iyi maaşınız var her istediğinizi kendiniz alın ödeyin

Kimseye bağlı olmayın ağız kokusu çekmeyin

Haksızlık derseniz de annenizden de almayın

Ailemin durumu iyi idi ama düğünde takı dışında bir şey yapmadılar zira Kv 2 bilezik takıp çekildi

Düğünün parasından kiralık arabaya kadar biz yaptık mutlu ve huzurluyuz kimseye eyvallahım yok

Gücüm parama yeter derim kimseye ağız eğmem Kv benim düğünde kendine yatak odası aldı buzdolabını yeniledi bana da 2 bilezik taktı bir de araba tutmuşlar mahalledekileri düğüne getirmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…