Düğün, gelinlik, bilezik al öde, gelin alıyorsun kafasında bi kız asla değilim, bu yüzden her ihtiyacın karttan çekilip ortak ödenmesi fikri çok mantıklı gelirdi bana..
Ta ki nişanlımın elindeki birikmişini, ablasına, hem de araba gibi bi lüx ihtiyaç için gönderdiğini duyana kadar.
Bu adam senin için para harcamak istemiyo. Senin için demeyimde, evliliğiniz için, eviniz için. Manevi bi değer vermiyo bence. Şirket ortaklığı gibi zannediyo evliliğinizi, ortak sermaye koyalım mantığında. Elindeki parasını ailesiyle paylaştığına göre, asıl onlarla hala manevi bütünlüğü.
Çok mide bulandırıcı. Düşünüyorumda, sen nasıl sevdiğin için ailenden gelen evi bile ortak kullanıma açıyorsun,o seni sevmediği için 5_10 bin bile kendinden koymuyo. Sevmiyo sanki, öyle hissettim..
Kusura bakmayın ama doğru söylemiş
Madem iyi maaşınız var her istediğinizi kendiniz alın ödeyin
Kimseye bağlı olmayın ağız kokusu çekmeyin
Haksızlık derseniz de annenizden de almayın
Ailemin durumu iyi idi ama düğünde takı dışında bir şey yapmadılar zira Kv 2 bilezik takıp çekildi
Düğünün parasından kiralık arabaya kadar biz yaptık mutlu ve huzurluyuz kimseye eyvallahım yok
Gücüm parama yeter derim kimseye ağız eğmem Kv benim düğünde kendine yatak odası aldı buzdolabını yeniledi bana da 2 bilezik taktı bir de araba tutmuşlar mahalledekileri düğüne getirmeye
Arkadaşım şöle de bir durum olacak :evlenince sen ailesine yaptığı masrafa kısıtlama getireceksin,istemeyeceksin,ailesinin gözünde evlendi karısı bize yardım ettirmiyor olacaksın,şimdiden tavrını koyarsan daha iyi olur bence,nişanlının gözünü açmakla işe başla
Kredi çekeceğimize şimdiden havuz yapalım paralarımızı birleştirerek biriktirelim de.
Rakamı da sen belirt.
Ne biçim insanlar var bilemiyorum bu hayatta, Çocuklarının parasına her ay Gözünü dikmek sürekli bir istek içinde olmak ne kadar Saçma...
Benim yazdıklarımı da okudun mu aman aman 7500 tl manyak para ya bakma nişanlında para varsa o başka ama bizim eşimle 20 bine yakın borcumuz var da bizim belimizi büküyor düğün borcu güya 2 senede bitiremedik aman aman canım evlendikten sonra senin paralarında ona gider sonra canın çok yanar sizin paralarla bunlar kendine mülk yapacaklar heraldeEminim olmuşumdur bile. Söyle bırsey oldu yeğeni tablet istemiş ben de ne gerek var o daha 2. Sınıfa gidiyor filan dedim cok alındı karışıyorsun cok dedi, ama sonuçta almadım dedi, bunu aılesıne anlattıysa zaten dıyorlardır nerden çıktı bu kız dıye. Sonra sımdıye kadar cok seyrek bır araya gelebıldık zaten aılesıyle uzakta oldukları ıcın, o günelerden birinde yegenının elınde S marka tablet gördüm aa net güzelmiş derdim hemen ablası senmem yengesi kendı harvlıklarıyla aldı o felan dıye arayan girdi cocuğu konusturmadı..
Bi an kendimi gördüm bu konuyu okuyunca. Aramızdaki tek fark benim bunları evlendikten sonra öğrenmem oldu. Eşimin bakarken ve düğün için çektiği kredileri ayrıca kredi kartı borçlarını odeyecegiz diye canımız çıktı resmen. Ilk 2 yıl kendime bayramlar dışında bir kazak bile almadım. Inanir misin 2 tane pantolonla ise gittim geldim. Ve hep kiyafetlerime falan kusur buldular. Düğünde bize takilanlardan da bizim masrafimiz oldu deyip tirtikladilar. Sonuç ne mi oldu eşimin kredi borçlarını kapattık, 4 tane limiti kalmayan kredi kartlarını kapattık sadece 1 tanesini kullanıyoruz. Esimden para istediklerinde veremeyiz deyince ben kötü oldum. Şimdi ben kötü gelinim ama fırsat buldukları zaman yine ne tirtiklarsak kar modundalar. Ben böyle durumlarda eşime gonderemeyiz deyince bi yolunu bulup saklı gizli gönderiyor. Anlıyorum ama şimdilik bildigimi caktirmiyorum. Alan mi daha hatalı saklı veren mi onu düşünmek lazım
hep senden maddi olarak yenecek öyle yağma olur mu erkek daha fazla maddi yük yüklenmeli bir de sen zaten çalışıyorsun senin de katkın olmalı o kadar evini aileme verdim de sen de o zaman
Benim yazdıklarımı da okudun mu aman aman 7500 tl manyak para ya bakma nişanlında para varsa o başka ama bizim eşimle 20 bine yakın borcumuz var da bizim belimizi büküyor düğün borcu güya 2 senede bitiremedik aman aman canım evlendikten sonra senin paralarında ona gider sonra canın çok yanar sizin paralarla bunlar kendine mülk yapacaklar heralde
belli ki nişanlınız eli açık birisi, etrafı da gelirinin çok olması nedeni ile bunu kullanıyor.bir arkadaşımın eşi de öyle ve sürekli sorun yaşıyorlar. karısına aylık 200 tl harçlık verir yeğenlerine maaşının yarısını harcar.
nişanlınız o şekilde devam ederse sıkıntı yaratır.
Evlenince sinir hastasi olmaya hazir olAslında düşündüm, çünkü oturacağımız ev küçük ve ev aslında annemin ama 1 ev bana ve 1 evi kardeşime verdi cok şükür Allah ondan razı olsun bin kere. Ama konu eşyalara gelince bile peşin parası yok,mesela gıdıyoruz peşin para olsa daha uyguna veriyorlar pazarlık yapınca dedım ama hiç persin param yok dedi sonra o da ne gerek var krediartı lımıtımıbaya yükseltim onunla alalım dıyor. Ki bir mıktar parasıvardı sonra ona ne olduğunu sordum ısrar edince ablasına araba almak ıcın gonderdıgını soyledıablası da evli çocuklu çalışan bir bayan.
Ailesine o kadar saçmakla birikim olur mu aman aman canım ya başkalarında ne kaynanalar var ben yaşımı aldım siz kendiniz için birikim yapın der canım evlenirsin ama bu adamın maddi olarak sana yararı senin ortaya koyduğundan daha az olacak gibi gözüküyor senin annen dul olduğu halde onun annesi kadar senden bir şey beklemiyorsa çok iyi düşün kesinlikle kendi evinde oturmayın boşver versin kirayı erkek değil mi sen bir de ekonomik özgürlüğünü eline almış birisin ben atanamadığım için eksiyle başlamıştım sen benimle aynı durumda değilsin canım onun şuan senin için saçması lazım ailesi için değil doktor tanıdığımızı da söyledim aman aman şuan biraz toparladın toparladın yoksa düzeltemezsin ve seni kaybetme korkusu da olmalı canım bu işlerin kuralları varmış bakma biz eksideyiz her şey istediğimiz gibi gitmiyorOkudum aynacım, senin anneciğin de benimki gibi dulminnoşlar bizlerin huzuru bozulmasın mutlu olalım dıye ehllerinden ne gelırse yapmaya çalışıyorlar. Dıger taraftan da eşsinin aılesı besık parasının lafını yapıyor baskası olsa oğlumun cocuğu olsun da ona neler yapıcım dıye düşünür ha tabı kı herkesın ımkanları dahılınde. Aynen 7500 tl büyük para ve kendısının hıc kenarda parası yok su an kirada ve 3 sene önce aldığı arabasının borcu bitmedi daha..
Ailesine o kadar saçmakla birikim olur mu aman aman canım ya başkalarında ne kaynanalar var ben yaşımı aldım siz kendiniz için birikim yapın der canım evlenirsin ama bu adamın maddi olarak sana yararı senin ortaya koyduğundan daha az olacak gibi gözüküyor senin annen dul olduğu halde onun annesi kadar senden bir şey beklemiyorsa çok iyi düşün kesinlikle kendi evinde oturmayın boşver versin kirayı erkek değil mi sen bir de ekonomik özgürlüğünü eline almış birisin ben atanamadığım için eksiyle başlamıştım sen benimle aynı durumda değilsin canım onun şuan senin için saçması lazım ailesi için değil doktor tanıdığımızı da söyledim aman aman şuan biraz toparladın toparladın yoksa düzeltemezsin ve seni kaybetme korkusu da olmalı canım bu işlerin kuralları varmış bakma biz eksideyiz her şey istediğimiz gibi gitmiyor
Kaynana adayı kendi oğlunu uyarmalı oğlum ALLAH razı olsun yapacağını yaptın sen kendi hayatını kur bak evleneceksin demeli ama nerdeeeeeeeeeeeBence ben 33 yasındakı bır adamı degıstıremem sadece kendım yıpranırım gıbı gelıyor
Eminim olmuşumdur bile. Söyle bırsey oldu yeğeni tablet istemiş ben de ne gerek var o daha 2. Sınıfa gidiyor filan dedim cok alındı karışıyorsun cok dedi, ama sonuçta almadım dedi, bunu aılesıne anlattıysa zaten dıyorlardır nerden çıktı bu kız dıye. Sonra sımdıye kadar cok seyrek bır araya gelebıldık zaten aılesıyle uzakta oldukları ıcın, o günelerden birinde yegenının elınde S marka tablet gördüm aa net güzelmiş derdim hemen ablası senmem yengesi kendı harvlıklarıyla aldı o felan dıye arayan girdi cocuğu konusturmadı..
Ayni benim babaannemden bahsediyorsunuz..Cok haklısın, su cok enteresan nısanlım 15 yıldır ıstanbulda yaşıyor amaz ailesi biz nısanlanana kadar hiç gelmemişler yanına yani annesi gelsin bır temızlık yemek yapsın faydası olsun oğlunun evınde yok. Amaz biz nısanlandık her ay oğluna gelmeye başladılar ve gelınce turıstık gezdi gibi gezmeler dışarıda aksam yemekleri cok şaşırmıştım.
Neden konu sahibinin annesi bir şeyler katsın o halde?
Bu adaletsizliği aklım almıyor.
Çift kendi masraflarını üstlensin demek bir aile diğerini kullansın demek değil ki.
Anneden de hiçbir şey alınmamalı, bütün masrafları gerçekten çift üstlenmeli.
Neden annesi diğer ailenin dolaylı da olsa araba parasını ödemiş olsun?
Evlenmeyin, ciddiyim.
İki taraf da ailesine eşit yardım etse veya hiç yardım etmese zaten olması gereken tüm masrafları evlenecek çiftin yapması.
Ancak bu durumda sizin aileniz onun ailesine yardım etmiş oluyor. Kiraya vereceği parayı ailesine verecek. Bu çok büyük bir haksızlık.
C caninfistigi 'na katılmıyorum. Bir tarafın ihtiyacı olsa dahi iki tarafa da eşit yardım edilmeli. Bir aileden yardım alıp diğerine yardım etmek çok büyük bir adaletsizliktir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?