Nişanlımın ailesi

Aynen benım üzen de bu, yani bazen deiyorum söyle mı düşünüyor senem in maaşı iyi evlenırsek ben de rahat rahat aıleme parça gönderirim ama baskan biriyle evlensem eğdi kıraydı bir sürü masraf olacak bir türlü emdin olamıyorum

Biz de aramızda bır gün belırlemıstık amaz tarih almamıştık sonra nısanlımın maıl adresınde tesadüfen bır maıl gördüm ki şifresini felandı bılırım tek bır sifre kullanır hersey icini kesinlikle kendım gırmemıstım onun bılgısayarından düğün yerlerıne teklıf ıstegı gonderıyorduk grlenlerr bakıyorduk o sırada ınboxta bankadan EFT bıldırımı gordum 7500 tl... Annesinin adına gondermıs bu ne dedim işte biz gün belirledik diye o da annelerine giysi felandı alsınlar kendılerınr hazırlık yapsınlar dıye göndermiş

Eminim olmuşumdur bile. Söyle bırsey oldu yeğeni tablet istemiş ben de ne gerek var o daha 2. Sınıfa gidiyor filan dedim cok alındı karışıyorsun cok dedi, ama sonuçta almadım dedi, bunu aılesıne anlattıysa zaten dıyorlardır nerden çıktı bu kız dıye. Sonra sımdıye kadar cok seyrek bır araya gelebıldık zaten aılesıyle uzakta oldukları ıcın, o günelerden birinde yegenının elınde S marka tablet gördüm aa net güzelmiş derdim hemen ablası senmem yengesi kendı harvlıklarıyla aldı o felan dıye arayan girdi cocuğu konusturmadı..

Bunu teklif ettim. Hatta 2 ay bana maaşından biraz gonderdı ben de daha fazlasını ekledım vadelı bır hesap actım ve 3. Ayda hiç para kalmadı gonderemeyecgım deyip göndermemeye başladı bir daha da olmadı..

Benim yazdıklarımı da okudun mu aman aman 7500 tl manyak para ya bakma nişanlında para varsa o başka ama bizim eşimle 20 bine yakın borcumuz var da bizim belimizi büküyor düğün borcu güya 2 senede bitiremedik aman aman canım evlendikten sonra senin paralarında ona gider sonra canın çok yanar sizin paralarla bunlar kendine mülk yapacaklar heralde

Canım cok zor günler gecırmıssın gecmıs olsun, nişanlımın en azından bana bunu baştan söylemesi durustceydi başından kararımı verebilirim çünkü senin durumundaki gibi saklayabılır ve ben bunu bilemezdim. Ben de sadece bunlarla kalır dıye düşündüm ama su an emınım gizli gizli bu borçtan ekstra paraları gönderdiğine.

hep senden maddi olarak yenecek öyle yağma olur mu erkek daha fazla maddi yük yüklenmeli bir de sen zaten çalışıyorsun senin de katkın olmalı o kadar evini aileme verdim de sen de o zaman

İnan bunu hiç sorun etmedim baştan, ama cok garipleşti durum nasıl olsa senem ıstedıgı seylerı kendı yapsın moduna girdi sanırım.

Okudum aynacım, senin anneciğin de benimki gibi dul minnoşlar bizlerin huzuru bozulmasın mutlu olalım dıye ehllerinden ne gelırse yapmaya çalışıyorlar. Dıger taraftan da eşsinin aılesı besık parasının lafını yapıyor baskası olsa oğlumun cocuğu olsun da ona neler yapıcım dıye düşünür ha tabı kı herkesın ımkanları dahılınde. Aynen 7500 tl büyük para ve kendısının hıc kenarda parası yok su an kirada ve 3 sene önce aldığı arabasının borcu bitmedi daha..

Benım nısanlım da devamlı kuzenlerıne yegenlerıne hedıyeler alıyor. Ama genelde ıstıyorlar. Mesela yegenı tablet ıstemıstı bir kuzenı yenı ıse girmiş ıstanbula kıraya gelmişti bır tv sının olmadıgından ağlandı ve hemen ona tv aldı dıger kuzenı ıse ona zıyarete geldıgınde playstation oynarken cok begendıgı ıcın kendıkını ona vermısti Sımdı degıl de evlendikten sonra aynı şeklide devam ederse ne yapacagım.

Evlenince sinir hastasi olmaya hazir ol

Ailesine o kadar saçmakla birikim olur mu aman aman canım ya başkalarında ne kaynanalar var ben yaşımı aldım siz kendiniz için birikim yapın der canım evlenirsin ama bu adamın maddi olarak sana yararı senin ortaya koyduğundan daha az olacak gibi gözüküyor senin annen dul olduğu halde onun annesi kadar senden bir şey beklemiyorsa çok iyi düşün kesinlikle kendi evinde oturmayın boşver versin kirayı erkek değil mi sen bir de ekonomik özgürlüğünü eline almış birisin ben atanamadığım için eksiyle başlamıştım sen benimle aynı durumda değilsin canım onun şuan senin için saçması lazım ailesi için değil doktor tanıdığımızı da söyledim aman aman şuan biraz toparladın toparladın yoksa düzeltemezsin ve seni kaybetme korkusu da olmalı canım bu işlerin kuralları varmış bakma biz eksideyiz her şey istediğimiz gibi gitmiyor

Bence ben 33 yasındakı bır adamı degıstıremem sadece kendım yıpranırım gıbı gelıyor

Bence ben 33 yasındakı bır adamı degıstıremem sadece kendım yıpranırım gıbı gelıyor
Kaynana adayı kendi oğlunu uyarmalı oğlum ALLAH razı olsun yapacağını yaptın sen kendi hayatını kur bak evleneceksin demeli ama nerdeeeeeeeeeee

ben çiftlerin ailelere karşı beklenti içinde olmasına hoş bakmıyorum.aileler içinden ne geliyosa onu yapmalı.zaten sizinde onlardan bişeyler beklemediğinizi düşünmüyorum.bende nişanlıyım herşeyin ne kadar masraflı olduğunu biliyorum.nasılki sizin beklentiniz yoksa onlarında olmaması, kabul etmemeleri gerek.siz gelinliğinizi kendiniz alırken onun ablasına araba için falan para vermesi hoş değil gerçekten.haklısınız hemde çok.sizin ve ilerde olursa çocuklarınızın rızkını başkalarına yediriyo şuanda.ben öyle düşünürdüm.sizin bu herşeyi kabul eder cömert halinizden dolayı da iyice abartabilirler.evi değiştirip borca girin nişanlınızın sizden beklentisi olmasın, sıkışsın biraz kendine gelsin bence.

Bu çok büyük bir terbiyesizlik.

Hem sizden gizli almış, hem de söylemeyin diye tembihlemiş demek ki. Nasıl yutabildiniz bunu?

Resmen paranız için evleniyor sizinle.

Ayni benim babaannemden bahsediyorsunuz..
Vallahi okumus etmis insansiniz akliniz varsa kacin derim..
Boyle bir kadinla huzur bulamazsiniz..
Annemler yillar yillar once bosandi babam anasina para yedirmekten bana sahip cikmaktan aciz bir insan..
Birakin bizim akrabalari bizzat kendi akrabalari bile babamin yuzune guluyorlar erkek musvettesine bakin diyorlar..

Benim babaannem hayatimda tanidigim en kotu en paragoz insandir..
Oglu iyi para kazanmaya basladi aman karisi yemesin diye babamlar yurtdisinda hayat kurmaya calisiyorken babaannem kalkmis yanlarina gitmis kendi kocasini(dedemi) birakarak..
Mantikli bir aciklamasi asla yok..
İnsan kendi kac yillik kocasini(dedemi), kizini(halami) ve torununu(halamin oglunu) geride birakip evlenip barklanmis kendi hayat telasesine dusmus oglunun evine coreklenir mi,
huzur bozmaya geldigini bukadar mi belli eder,
aman oglum sen paralarini bana ver ben tutarim der mi..
Mubarek ayakli banka sanki..

Simdi ne mi oldu..
Hic bir sey, ayni tas ayni hamam..
Babam hala anasinada kardesinede para yedirir..
Tek fark karisindan ve kizindan oldu.. oburleri de yillardir muhattabim degiller.

Uzun lafin kisasi boyle bir ananin oglundan yar olmaz.

yol yakınken ayrıl canım
burada bir sürü konu var bununla ilgili
bir rest çek bakalım nişanlının tavrı ne olacak
yoksa evlendikten sonrada bu durum devam eder

Bu yorumumda söylememişim ama diğer bütün yorumlarımda belirttim zaten, düğünü çiftlerin kendileri yapabilecek durumdalar. Ailelerden yardım çok mühim değil demek istedim. İki aileden de.

Bir taraftan yardım alacak durumdaysa zaten insanlar başka tarafa yardımda da bulunamazlar. Burda konu sahibinin ailesi "yardım" da mı bulunuyor tam anlamadım o kısmı. Verdikleri evse bunu çocuklarına vermişler. Şahsen eşimin ailesine de biz yardımcı oluyoruz kendi aileme de. Hatta eşimin ailesine yeri geliyor daha fazla yardımcı oluyoruz çünkü babası yok. Ama durumlar değişseydi de eşimin ailesi ona bir ev verseydi. Bu durumda ailemin hala durumu ortada olsaydı. Ben gene aileme yardım ederdim. Eşitlikçi bir insanım ama benim parama ihtiyacı olmayan insanlara yardım(!) edecek kadar da değil. Ha eşim benim yardım ettiğim kadar parayı başka bir şey yapmak isterse yapabilir.

Ha tabi bu yorumlar konu sahibine değil. Konu sahibinin kayın ailesinin evi arabası yazlığı falan varmış. Zaten yardıma ihtiyacı olan insanlar değiller. Lükse kaçan şeyler artık onlara verilen para ile alınacak şeyler. Ama ortada gerçekten yardım edilmesi gereken bir durum varsa bu kadar hesap insanları yormaktan başka bir şey yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…