Nişanlımın ailesini davet etmeli miyiz

2020 yılındayız ya gelenekler okey güzel
Ama birini davet etmek ya da etmemek geleneklere bağlı olmamalı bence...
Ki hahah ben davet beklerim ya müsaitler demekki diye....

ayrıca zaten gelip gitmişler sürekli gelip gitmeleri mi lazım...
3 4 kez falan....
Ben normal anadolu şehrinden biriyim spesifik bir özellik yok yani...

biz de bu kadar gelip gidilmez de kim müsaitse o davet eder ya da sorar
Öyle bayramlarda gelsinler aman gelsinler kaynaşalım durumu yok biz de....

azami şekilde anlaşalım yeter durumu var sonra her şey gençlere bırakılır...
Çözemedim yani
Çözecek bir durum yok fikir almak için yazdım. Benlik bir problem yok zaten annemin düşüncesi farklı hepsi bu. Karşı taraf istemiyoruz sanmasın bunu istiyorum. Annem gibi düşünen insanlar var mı merak ediyorum. Teşekkürler.

Ben de göçmenim davetsiz gidilmez bizim adetlerimizde davet bekliyor olma ihtimalleri yüksek. Nişanlınızla niye konuşmuyorsunuz bunları yahu iki tarafın gelenek görenekleri aynı değilse çift olarak sizin dengeyi kurmanız lazım.
Konuştuk zaten o da benimle aynı fikirde. Ama ailesini bilemem. Ben annem gibi düşünen insanlar var mı bunu merak ediyorum sonuçta burda Türkiyenin her yerinden insanlar var görüş almak istedim.

Annenizin düşüncesini çözemedim
Annem kız tarafı çağırırsa ayıp olur diyor. Onlar da öyle görmüşler. Ben oğlumu evlendirecek olsam kız tarafını ararım müsaitseniz size gelelim derim diyor. Yani nişanlımın ailesinden de bunu bekliyor. bizi arayıp size gelicez oturmaya deseler mutlu olur annem böyle olması gerektiğini söylüyor. Yani ben de bu konuda annemle çatışıyorum.

Evlenince de öyleyse gelin evine müthiş hareket. 😂 Ayrıca ben de anlamadım sor nişanlına desin adetini.
2 abim var, 2 gelinimizde (ben abla diyorum) o konuda çok rahatlar, annem onlardan işte beklemez iş yapmadı diye suratta asmaz gel gel de demez, o yüzden onlarda ailemi çok seviyor ailemde onları, olması gereken bu.
Ama ortadoğu kültürü (benim eşimin aileside dahil) bu konuda çok sıkıntılı

Bizde nişandan sonra erkek tarafı yemeğe çağırır sonra kız tarafı çağırır erkek tarafını. Ama sizin durumunuza göre bence siz çağırmamalısınız onlar önce davet etmeli

Annen kaç senelik ev hanımı vardır bir bildiği bursa da da annenin dediği gibi yapıyorlar

e onlar sizi hiç davet etmedi mi? onların da davet etmesi gerekmiyor mu?

Ailecek bir kere yemeğe gittik o zaman davet ettiler bir kere de gündüz çay kahve içmeye davet ettiler.
Genelde kiz tarafi davet edilmez mi? Ben oyle biliyorum. Kiz evi naz evidir falan derler. Ya ne biliyom ben anneni hakli buldum. Cok sıkı fıkı olmanin bir anlami yok bence. Bayramda seyranda gelip gitmeler olur ama bence simdi davet sirasi sanki onlarda. Ha davet etmezlerse de cok sorun degil. Sıkı fıki olmanin bir anlami yok bence.

hayır davet etmediler bizi. Biz müsaitseniz bohçaları getiricez dedik ve öyle gittik bir hafta sonu o kadar
Peki onlar size bohça getirdi mi ?
Anneniz kendince haklıdır tabii. Eylülde nişan oldu diyorsunuz kaç ay geçmiş davet etmenize gerek yok kendileri düşünüp gelmeleri lazım hem de kaynaşma olur. Baktınız ses yok siz arayın çağırın anneniz adetlerinizden bahsetsin bence. Biz de böyle böyle diye. Sadece eşinle değil aileylede evleniyorsunuz sonuçta. Tanımaya çalışın hem.
Ben de eylül ayında sözlendim sözden önce erkek tarafı sık sık geldiler çağırdılar sözden sonra gelen giden çıt yok.
Bazen gelenek görenekleri hayata geçiremiyoruz karşınızdakiler anlayışsız olunca...

Peki onlar size bohça getirdi mi ?
Anneniz kendince haklıdır tabii. Eylülde nişan oldu diyorsunuz kaç ay geçmiş davet etmenize gerek yok kendileri düşünüp gelmeleri lazım hem de kaynaşma olur. Baktınız ses yok siz arayın çağırın anneniz adetlerinizden bahsetsin bence. Biz de böyle böyle diye. Sadece eşinle değil aileylede evleniyorsunuz sonuçta. Tanımaya çalışın hem.
Ben de eylül ayında sözlendim sözden önce erkek tarafı sık sık geldiler çağırdılar sözden sonra gelen giden çıt yok.
Bazen gelenek görenekleri hayata geçiremiyoruz karşınızdakiler anlayışsız olunca...
Evet ben çok gidip geliyorum tüm sülalerini tanıyorum artık :) o da geliyor be ailemizi birbirimize çok anlatıyoruz iki taraf da biliyor aslında çok şeyi ama dediğim gibi sadece davet konusunda bir sıkıntı var isterim ki kırılmasın yanlış anlaşılma olmasın. zaten evlendikten sonra aileler arasında çok da bir yakınlaşma olmaz bence de

Evet ben çok gidip geliyorum tüm sülalerini tanıyorum artık :) o da geliyor be ailemizi birbirimize çok anlatıyoruz iki taraf da biliyor aslında çok şeyi ama dediğim gibi sadece davet konusunda bir sıkıntı var isterim ki kırılmasın yanlış anlaşılma olmasın. zaten evlendikten sonra aileler arasında çok da bir yakınlaşma olmaz bence de
Madem öyle aile olunmuş artık çağırın yani annenizle konuşun. Olsun bitsin kurtulun siz de geldiler gelmediler diye :) Asıl görüşme gidip gelme olmassa kırılganlık ve daha fazla çekingenlik olur diye düşünüyorum. Düğünden sonra normal herkes kendi hayat telaşına bakar artık zaten

Madem öyle aile olunmuş artık çağırın yani annenizle konuşun. Olsun bitsin kurtulun siz de geldiler gelmediler diye :) Asıl görüşme gidip gelme olmassa kırılganlık ve daha fazla çekingenlik olur diye düşünüyorum. Düğünden sonra normal herkes kendi hayat telaşına bakar artık zaten
Çok haklısınız teşekkür ederim tavsiyeniz için 😊😊

Back
X