• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimin ailesinin yaninda bacak bacak ustune atmak

Bacak bacak üstüne atmak kimi ailelerde saygısızlık kabul edilir. Ha bizde sorun değildir, ben de keza sürekli bacak bacak üstünde otururum. Ama bunu saygısızlık kabul eden aileleri de yarglamam, abartmam. Türkiye'de bu aileler de çok sayıda zaten, çok şaşacak bir şey yok, 'Ayy zihniyete bak, bugün buna kızan, daha nelere kızaar' diye abartmaya da gerek yok. İçine, evine girdiğim insanların arasında "banane, bizde böyle değil ki" filan diye inat etmek saçma geliyor bana. Onlarda saygısızlıksa siz de onlara saygı gereği o evde bacak bacak üstüne atmayıverin. Merak etmeyin, karakteriniz eksilmez, küçük de düşmezsiniz. Bacak bacak üstüne atmayınca panik atak filan geçiriyorum demişsiniz, bence bir doktora görünmenizde fayda var. Yoksa o kadar da atla deve bir mesele değil bu. Bacak bacak üstüne oturmadı diye psikolojisi bozulan, ya da ölen görülmemiştir. Sizin bu kadar abartmanızın altında kendinizden psikolojik bir sorun yatıyor olabilir.

Psikolojik sorunum yok. Rahat edemiyorum kendimi kasmaya basliyorum. Ay konusmama da birsey derler mi ayy ona karisirlar mi diye dusunmekten konusamiyorum. Sonra duvarlar ustume geliyor ruhum daraliyor. Bi an once ordan kacmak istiyorum

Upsso_O
Nişanlın istiyor, onun aile ve akrabaları istiyor diyemi evleniyorsun? Ve bu kadarcık şeyler kafana takılıyoro_O
İlk etapta sevip sevmediğini bi düşün canım.. Gerçekten evliliğe hazır olup olmadığını.. Mutlu olup olamayacağını..

Beni uyelerden en iyi sen anladin. Hayir o yuzden istemiyorum tabiki seviyorum. Ama bu tarz seyler benim sinirimi bozuyor vazgeciyorum. Hani demissin ya annem sunu sevmez babam sevmez ben bu sefer bunaliyorum. Insanlara nasil davrancagimi bilmiyorum. Gerildigim icinde nisanlimi istemiyorum. Belki anlik birsey oluyor ama gercek bu

Senin üsteki yorumuna katılmıyorum ama :63: sonuçta ailesi rahat ve konu sahibinin annesi babası ona göre davranıyor yoksa nişanlısında ben rahat davranırım sen davranamazsın havası yok. Benim ailemlede biz daha rahatız mesela içeriz ama eşimin ailesiyle bu mümkün değil kendileri hacı ve öyle yaşıyorlar. Bende konu sahibinin mantığına göre ben içerim yanınızda kısura bakmayın mı dicektim çok saçma :KK14:
Birlikte bir hayatı yaşıyoruz birbirimize ayak uydurmalıyız yoksa hayat çekilmez olur :KK66:
Şimdi alıntılamış çocuk demiş ki "şimdiki aklım olsa yapmazdım" ilk okuduğumda kendisi yapıp yapıp kızı kurala boğuyo sandım.

Karşılıklı saygı tabii ki güzel. Ama bi de ben yaparım ama sen gene de yapma tayfası var. Benim annesinin yanında telefonla konuşmayan manyak bi aşkım vardı. O kadar sıkboğaz tipler canlandı gözümde. Sanki üstünde ne var diye sorcaktık noluyosa açsa telefonu:KK53:

Yoksa tabii ki dikkat edilmeli. Hanım hanımcık oturulabilir ya ben oturuyorum bacak bacak üstüne atıyorum ama arkama yaslanmıyorum çok da iyi oluyo ohhhh çok güzel oldu hmmm afferin bana:KK53:

Konu sahibi arkadasim bu saatten sonra deger yargilarini ve hareketlerini degistiremezsin gerekte yok saygisizlik degil onlar alismamis sadece.At bacak bacak ustune rahat rahat konus kendinden degerlimi zaten sana bisey diyen olmamis.Nisanlinada boyle yaparak ailenden uzaklasmamimi istiyosun de anlar bence.

Aslinda sende kendi bildigin gibi davranicanda nisanlina sussun dememizimi istiyosun:KK70:

Beni uyelerden en iyi sen anladin. Hayir o yuzden istemiyorum tabiki seviyorum. Ama bu tarz seyler benim sinirimi bozuyor vazgeciyorum. Hani demissin ya annem sunu sevmez babam sevmez ben bu sefer bunaliyorum. Insanlara nasil davrancagimi bilmiyorum. Gerildigim icinde nisanlimi istemiyorum. Belki anlik birsey oluyor ama gercek bu
Takma kafana.. :KK14:
İlk zamanlar biraz müdahaleler olur.. Ama böyle sudan sebepleri kaldıramam diyorsan biraz daha düşün canım ya.. Örnek benim evlilik emsan düdüklü tencerenin cam kapaklı modeli nin reklamı var ya :KK48: şimdiki hali bu :))
işte onun gibi :KK14:
Ama önemli konularda, mesela maddiyatına, eşinle ilişkine ve evine,evliliğine müdahale eden olursa, affetme.. Lafını esirgeme..

Şimdi alıntılamış çocuk demiş ki "şimdiki aklım olsa yapmazdım" ilk okuduğumda kendisi yapıp yapıp kızı kurala boğuyo sandım.

Karşılıklı saygı tabii ki güzel. Ama bi de ben yaparım ama sen gene de yapma tayfası var. Benim annesinin yanında telefonla konuşmayan manyak bi aşkım vardı. O kadar sıkboğaz tipler canlandı gözümde. Sanki üstünde ne var diye sorcaktık noluyosa açsa telefonu:KK53:

Yoksa tabii ki dikkat edilmeli. Hanım hanımcık oturulabilir ya ben oturuyorum bacak bacak üstüne atıyorum ama arkama yaslanmıyorum çok da iyi oluyo ohhhh çok güzel oldu hmmm afferin bana:KK53:

Yani sacma sapan seyleri takinti yapip adini saygi koymuslar. Herkes herkesi oldugu gibi kabul etse ne guzel olur neden degistirmeye calisiyolar hic anlamiyorum

Konu sahibi arkadasim bu saatten sonra deger yargilarini ve hareketlerini degistiremezsin gerekte yok saygisizlik degil onlar alismamis sadece.At bacak bacak ustune rahat rahat konus kendinden degerlimi zaten sana bisey diyen olmamis.Nisanlinada boyle yaparak ailenden uzaklasmamimi istiyosun de anlar bence.

Aslinda sende kendi bildigin gibi davranicanda nisanlina sussun dememizimi istiyosun:KK70:

Hahahahha sanirim oyle yapicamm baksana ne deseniz olmuyor sussun deseniz rahatlicaktim demediniz bi :P bencede kafama takmayim nasilsam oyle devam edeyim :)

Takma kafana.. :KK14:
İlk zamanlar biraz müdahaleler olur.. Ama böyle sudan sebepleri kaldıramam diyorsan biraz daha düşün canım ya.. Örnek benim evlilik emsan düdüklü tencerenin cam kapaklı modeli nin reklamı var ya :KK48: şimdiki hali bu :))
işte onun gibi :KK14:
Ama önemli konularda, mesela maddiyatına, eşinle ilişkine ve evine,evliliğine müdahale eden olursa, affetme.. Lafını esirgeme..

Heheh guzel ornek verdin :) idare et diyorsun. Tesekkur ederim canim degerli fikirlerin icin

Heheh guzel ornek verdin :) idare et diyorsun. Tesekkur ederim canim degerli fikirlerin icin
İdare et demek için erken :KK66: sadece böyle şeyler için kafanı yorma demek istiyorum.. İdare etmek için pişmen, pişmen içinde yanman lazım :KK70:
İşin şakası bi yana, senin şuan kafana taktığın aşırı basit, olsada olmasada senin hayatında ciddi bi müdahale değil, sadece toplumun sıradan bir saygı beklentisi.. Bunlar basit şeyler.. Allah daha büyük dert vermesin..
Ama dediğim gibi, evinin içine ve eşinle hayatına müdahale olursa sıkıntıdır evlilikte.. Yani bacak bacak üstüne atamamak fedakarlık değildir :)

Son düzenleme:
Arnavut mu esinizin tarafı?
Yok, hayır.
Halis muhlis iç anadolulular.
Aslında çevre ve kültür olarak bizim neslimizle çağa ayak uydurmaya çalışıyorlar diyebilirim.
Günümüze kadar bildiğiniz ataerkil düzen devam etmiş, 86-87 sonrası jenerasyon diğer şehirden insanlarla evlenmeye, eğitime, kadınların çalışmasına başlamış.
Aslında her şey olumlu olduğunuz sürece yolunda gider.
Misafirliğe gittiğiniz bir evde 'ben babamın evinde böyle yapıyordum' diyerek rahat davranışlar sergileyemiyorsak, eşimizin ailesinin yanında da onları üzmemek adına birkaç şeye uyum sağlamak sorun değil.
Kendi evinizde, evlilik hayatınızda istediğiniz tarzda yaşarsınız bu kimseyi alakadar etmez, karışamazlar.
Ki ben evliliğimi öyle bir düzene oturttum.
Onların ailesinde kadınların yapamayacağı, ayıplanacağı bir çok şeyi yapıyorum ama müdahale edemezler.
Bunun karşılığında onların yanında bacak bacak üzerine atıp, sigaramı içmiyorum vs.
Karşılıklı hoşgörünün üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok.

Son düzenleme:
Onlarin nelere dikkat ettiginizi onemsiyorsaniz oturus seklinize dikkat edersiniz.
Ben normale o şekilde otururum ama kendi babamin yaninda da esimin ailesinin yaninda da bacak bacak ustune atmam.
Neden atmam diye dusunmemistim daha once ama sanirim bu saygi ile alakali goruldugu icin olsa gerek.
Simgesel seyleri onemsememe ragmen dikkat ediyormusum,kendime sasirdim simdi:)

Bencede saygi oyle yapilmaz ki. Kendi babam karismiyor birsey demez. Onlara ne oluyor anlamiyorum
Dediginiz gibi o kendi babaniz aileniz sonucta ama karsi taraf evleneceginiz kisiniz ailesi herkesin yetistigi ortam farkli neticede ve onlar icin yadirganan bir durum söz konusu sanirim..evlenince her dakika birlikte olucak degilsiniz ki..kendi evinizde istediginizi yapin..esinizin ailesinin yanindada biraz daha dikkat edersiniz olmaz mi...hem bosyere tatsizlik cikmaz..sizde kendinizce haklisinizdir ama belli bir yasi almis insanlarida bu saatten sonra degistiremeyiz ki..

'sigarayla saygisizlik olmaz,bacak bacak ustune atmayla saygisizlik olmaz...' pardon, saygi ne ile olur, ne ile gosterilir? Oyle bi kavram ki,hem soyut hem de somut.. Sadece bacak bacak ustune atmiyo diye de saygili olmaz insan, veya atiyo diye saygisiz denmez direkt.. Ama sayginin ince, hassas göstergeleri vardir, bu da anlayisla alakalidir... Bence de bi büyüğün yaninda ozellikle,bacak bacak ustune atmamak cok daha zarif, cok daha derli toplu.. Kimseyi kiniyor degilim, burda bacak bacak ustune atip oturan ve bunu normal gorenleri de saygisiz diye yaftalayacak degilim.. Sadece benim gozumde,bu da bi saygi gostergesidir,kimse de beni kinayamaz..
Bazilari demis ya,bacak bacak ustune atmana karisiyolar,cok zor bi ailedir vs.. Hic oyle dusunmuyorum, bizim ailede de boyle ince guzel hassasiyetler vardir.. Baba veya baska bi buyuk iceri girince toparlanilir misal, gerekirse yer verilir.. Bunlar bana cok hoş geliyor, eski degerler yasiyor gibi.. Ama kimsenin de açığını arayip hayatini dar etmeyiz, hatta gelin ve damatlar kizlar ve ogullardan daha cok deger gorur..
Bir de bacak bacak ustune atmasak da sigara icmesek de, iliskilerimiz son derece icten samimi ve yakindir Allah'a sukur.. Sakalasma da olur fikir analizi de..
Boyle abartili genellemelere gerek yok..

Son düzenleme:
Bacak bacak ustune atmanizdan rahatsiz oluyorsa bu onun sorunu, sizin degil.

Benim ailem cok rahat oyle seyleri onemsemezler. Nisanlimin sigara ve yeri geldiginde icki bile icmesine izin verdiler. Cok guzel konusurlar karismazlar anlayislilar. Ama bende saygisizlik etmem. Nisanlimin ailesi tam tersi. Babasi biraz daha modern ama bacak bacak ustune atmaya kiziyormus cocuklari asla yapamamis. Bende oyle rahat oturuyorum. Birkac kere atmamayi denedim rahatsiz oluyorum. Kendimi robot gibi hissediyorum. Konusamiyorum bile panik atagim tutuyor ordan kacmak istiyorum. Saygida asla kusur etmiyorum guleryuzluyum akrabalari falan imreniyor. ama bi onu degistiremiyorum. Nisanlimla konustuk babasinin sevmediginden falan bahsetti. Annesine halasina yaptiklarindan kizdigindan. Seni cok seviyor birsey demedi bana ama hic sevmez falan dedi. Akrabalarda annesiyle bi yere gidince ben oyle oturursam dedikodu yaparmis falan oyle seyler dedi.
Bana kalirsa yayilmadikca oturusuna dikkat ettigin surece bacak bacak ustune atmanin bi saygisizligi yok. Saygi onunla gosterilmez diye dusunuyorum.

Bu konuda siz ne dusunuyorsunuz? Dikkat ediyor musunuz?
Bagdas kurup oturun...yada tek diz altta oturun....ya daa hoop ayaklar yukari ikisini birdenyukarda toplayin

benim ailemde de hoş karşılanmaz. çerkez ailesiyiz biz bizde babamın yanında uzanmak, bacak bacak üstüne atmak, lakayıt konuşmak, o gelmeden yemeğe başlamak ayıp karşılanır. babam öyle yetişmiş biri ve bu onların hassasiyeti. bunları yapmak da karşıdakine gösterdiğiniz değeri gösterir illa özgür olduğunuzu 'kafamın estiği gibi oturur kalkarım' ile gösteremezsiniz. bilakis bunları yapmak sizi de yüceltir.

ben bacak bacak üstüne atmadım diye ölmedim sizin de öleceğinizi sanmıyorum. ayrıca ileride sizin ailenizin de eşinizden eşinize garip gelecek istekleri olabilir o durumda eşinizin banane ben böyle büyüdüm demesini mi istersiniz???

Nisanlilik doneminde alttan alinabilir. Yani benim kp de oyleydi. Densizlik olarak algiladim. Ama babamin da vardi densizlikleri. Esimle anlastik, kim ne derse o an he diyecegiz ama arkadasindan o densizligi kim yaptiysa canina okuyacak. :D

Mesela esimin babasi, yanimda sigara icme. Ben tmm. Arkamdan esim "ben karismiyorum sana ne benim nisanlimin sigarasindan"

Mesela benim babam, ikide bir aman cocuk yapmayin ya der dururdum esim tmm derdi. Ben arkasindan "sana ne be ayip degil mi giriyosun bu konulara"

Alistilar, evlendik hala ses eden yok. Omurluk rahat etmisiz.

Bu yontemi deneyin.

Back
X