• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimin ailesinin yaninda bacak bacak ustune atmak

Her ne kadar saygı ile alakasız gelsede toplumumuzda kendinden büyük insanların yanında bu şekilde oturmak hoş karşılanmıyor.Yani direk saygısızlık olarak adlandırılıyor.Bende çok severim bacak bacak üstüne atıp oturmayı ama büyüklerin yanında dikkat ediyorum.Ha bu mantıkta değilim ama ne yapmalı çevremdekiler öyle algılıyor.Dikkat etmeye çalışıyorum özellikle kp yanında aman yanlış anlamasın etmesin diye.

büyükler nedense bu olayı ayıp, saygısızlık olarak değerlendiriyor
bende rahat edemem atmadan ama büyüklerin yanında atmıyorum onlara karşı saygısızlık olmasın diye
eğer ki bu olayı taviz verme olarak görüyorsanız nışanlınızla bu konuyu konuşun
saygısızlık olmasın diye tamam bacak bacak üstüne atmıyorum ama bu değil ki her şeye böyle müdahale ettiririm gibi yumuşatarak konuşmayı deneyin.

işte tipik "evlilikten kaynaklı genetik sorumluluklar" diyorum buna :)

öncelikle şunu net söylemek istiyorum kesinlikle saygı öyle bacak bacak üstüne atmamakla vs ile olmuyor ama yaşadığımız toplumda bu tip durumlara değer veren insanlar hala var ve o insanlardan birisinin oğlu ile evlenmeyi planlıyorsan bunlara birazcık uyum sağlamak durumdasın diye düşünüyorum.
Tabi burada çok iyi dengelemek gerekiyor öyle her şeylerine evet diyerek bodoslama gözün kör bir şekilde devam etmemek lazım yoksa bir bakmışsın kendi hayatını bırakıp onların istediği gibi bir hayat yaşamaya başlamışsın e farkına varınca da gelsin mutsuzluklar, gelsin hüzünler. bunun ayrımını yapmak senin elinde bence insanların hangi niyetle ne dediklerini, istediklerini anlayabilirsin.
şimdiden güzel mutlu bir evlilik dilerim :=)

saygısızlığı böyle bacak bacak üstüne atmayı ile bağdaştıran toplumuz içler acısı halimiz... saygıyı keşke başka çercevelerde arasak böyle sigara içmek, bacak bacak üstüne atmak nebilim işte gülmek v.s. şeylerde değil...

Evet kibar bir sekilde otururum. Bende sizin gibi dusunuyorum. Kendi babamin yaninda yapiyorum onun babasinin yaninda neden yapmayim ki. Birde dinlersem sonra sacma sapan seylere de kariscaklar. Kendimden ödün vermek istemiyorum

izninizle ben bu ruh dünyasını anlamıyorum açıkçası anlamakta istemiyorum. fil dişi kulelerinizden çıkıp biraz aramıza karışsanız? sanki bu insanlar kafanıza silah dayamış bizimle bir aile ol diye de, madem öyle işte böyle mahiyetinde bir tavır alıyorsunuz. adamın yahut kadının oğlunu beğenip almışsınız. yeni bir aileye karışmışsınız. ailenin sizin yetiştiğiniz aileden daha farklı bir yaşayış tarzı kültür farkı vs olabilir. ve bu insanların zorlanmadığınız müddetçe sizden saygısızlık anlamına gelen hareketleri görmek istememeleri de gayet doğal. size sobaya odun taşı demiyorlarki 'ben babamın evinde odun kırmazdım şimdi hiç kırmam' tarzında şeyler söylüyorsunuz. bacağın biri birinin üstünde olmuş ne yanında olmuş ne. o da taş çatlasın birkaç saat. biz buna saygı duymak diyoruz. ipleri eline vermek değil. bugün buna karışan.. diye başlayan sözümona kendini ezdirmeme çabalarını saygı kavramıyla karıştırıyoruz. ne demek hayatımı başkalarına göre yaşayamam. tüm gün hayatımızı başkalarına göre yaşamıyor muyuz. otobüse binmek için sıra beklemek ne? millete göre hareket etmem neysem oyum deyip pata küte içeri mi dalarsınız siz kuzum? bal gibi de tüm hayatımızı başkalarına göre yaşıyoruz. ve bunun adı ipleri milletin eline vermek değil saygı duymak. farklı inançlara, farklı fikirlere, farklı görüşlere. bunun erdemle alakası var kendin olmak, kendin kalmakla değil. sanki York düküyüz.

bana saçma gelen senin huyunu beğeniyorlar seni seviyorlar.
sadece bacak bacak üstüne atınca herşey yerle bir oluyor.. işte bu çok ilginç.
demek ki bir kalemde insan silebilecek türden bir aileye sahip olacaksınız..
kolay gelsin..

basta bneimkide laf oldu ama ben rahat oturmalıyım zaten tüm gün iş yerinde ayagım sarkıyor bırakın ınsanlar nasıl oturursa otursun

Bazı kişiler hassastır bu konularda kendi ailenizle eşinizin ailesini kıyaslayamazsınız sonuçta belki evlendikten ve aileye karıştıktan sonra bir müddet geçince önemsemezler ama daha nişanlısınız ayrıca bacak bacak üstüne atamadınız diye niye panik atağınız tutuyor anlamadım diyelim bir işyerindesiniz çalışıyorsunuz amirinizle toplantıdasınız atamazsınız yani o zaman ne yapacaksınız bu bahane bence. Yani iyi insanlarsa bir tek onda hassas insanlarsa alışacaksınız yani. Benim annem de dayımların teyzemlerin yanında atmamı istemez mesela. Ayrıca babası size laf dememiş ki kızmamış ama nişanlınız durumu bildiğinden sizi uyarmış yani o kadar da taviz verebilirsiniz.

Büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atmak pek hoş karşılanmıyor.
Ama senin yetişme tarzın kişiliğin farklı . Seni bu halin ile kabul edip sevmişler.
Fazla takılma bence.
Olduğundan farklı görünmeye çalışır isen kötü.
Çok gördüm eşinin ailesine yaranmak için onların istediği gibi davranan.
Evlendikten sonra gerçek hallerini gösteren.
Sen olduğun gibisin.
Sen gerçeksin sahte değilsin.
Nisanlının iş güzarlığı bu durum bence

Bunu eleştiren insanlar amerika da büyüdü sanırım burası Türkiye ve burda bu durum Maalesef ki saygısızlık oluyo bende ailemin yanında atarım sıkıntı olmaz ama eşimin anne ve babasının yanında atmam bazen alışkanlıktan atarım ama sonra düzeltirim masada falansak tabi hemen atarım :-) ama bunu bu kadar sorun edecek ne var sen bi evlen evliliğin gerçek yüzünü gör sorunlarıyla karşılaş bunlar ne ki

Rahatlık göstergesi olduğu için istemiyordur benim yanımda öyle rahat oturamaz hesaaaaaaaabıı

eşimin babasının yanında sıgara da ıcıyordum bacak bacak ustune de atıyordum. kendı çocukları yanında içmiyordu ama.
o da onların saygı şekli. ben kendı babamın yanında da aynı sekıldeydım
o yuzden kendımı kısıtlayamam. sonucta bacakları gerıp oturmuyoruz heralde
bız de bılıyoruz oturma kalkma adabını.

Ben kendi ailemde çok rahat büyüdüm.
Kimse bu tarz şeylere takmaz.
Ama eşimin ailesi de aynı bahsettiğiniz gibi ayıplarlar.
Gerçi ben bacak bacak üstüne atarak rahat edemediğimden bir sorun yaşamadım.

Benim ailem cok rahat oyle seyleri onemsemezler. Nisanlimin sigara ve yeri geldiginde icki bile icmesine izin verdiler. Cok guzel konusurlar karismazlar anlayislilar. Ama bende saygisizlik etmem. Nisanlimin ailesi tam tersi. Babasi biraz daha modern ama bacak bacak ustune atmaya kiziyormus cocuklari asla yapamamis. Bende oyle rahat oturuyorum. Birkac kere atmamayi denedim rahatsiz oluyorum. Kendimi robot gibi hissediyorum. Konusamiyorum bile panik atagim tutuyor ordan kacmak istiyorum. Saygida asla kusur etmiyorum guleryuzluyum akrabalari falan imreniyor. ama bi onu degistiremiyorum. Nisanlimla konustuk babasinin sevmediginden falan bahsetti. Annesine halasina yaptiklarindan kizdigindan. Seni cok seviyor birsey demedi bana ama hic sevmez falan dedi. Akrabalarda annesiyle bi yere gidince ben oyle oturursam dedikodu yaparmis falan oyle seyler dedi.
Bana kalirsa yayilmadikca oturusuna dikkat ettigin surece bacak bacak ustune atmanin bi saygisizligi yok. Saygi onunla gosterilmez diye dusunuyorum.

Bu konuda siz ne dusunuyorsunuz? Dikkat ediyor musunuz?
Canim nasil isterse oyle oturuyorum ben, saygi oyle ayakla bacakla gosterilmiyor bana gore

ben bunu bir saygısızlık olarak görmüyorum keza ailem de.
sadece bacak bacak üstüne atıp sallamamı istemezler. sevgilimin ailesinin yanında da bacak bacak üstüne atsam nolcak ki?

ben bunu bir saygısızlık olarak görmüyorum keza ailem de.
sadece bacak bacak üstüne atıp sallamamı istemezler. sevgilimin ailesinin yanında da bacak bacak üstüne atsam nolcak ki?
yetişmeyle aakalı baştan beri saygısızlık olarak algılanmış öyle gidiyo neden bu kadar takıldınki canım atmayıverirsin olur biter

Back
X