nişanlımın babası ve otoriter yapısı

myiimmortal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
107
7
118
Ankara
Selam,
Evet başlıkta da belirttiğim gibi bir yıldır nişanlıyım ve haziranda düğünüm var. ben ve nişanlım ankarada yaşıyoruz. onun ailesi izmirde yaşıyor. Nişanlımın babası allahtan başka sehirde yaşıyor çünkü bilip bilmediği herseye otoriter bir şekilde böyle olucak şöyle olacak demesi çıldırtıyor beni annesi ise onu onaylayıp duruyor. Benim ankaradan izmirdeki düğünüme cok akrabam gidemeyecek o yüzden burdaki kınayı düğün gibi yapmak istedik salonu tuttuk. (zaten o sadece izmirdeki düğün salonu parasını ödedi umrumda da değil burda nişanlımla kazancımızla herseyimizi halletmeye çalışıyoruz). Ama adamın en son beni çıldırttığı nokta davetiyeye ankara için nikah/düğün yazmayacakmışız kına yazacakmışız asıl düğün izmirdeymiş insanlar yanlış anlarmış. Oysa ben ankaradaki salonda gelinlik giyeceğim nikahım da yine burda olacak. Nişanlım kafasını egdi tamam sonra konusuruz dedi babasına öyle deyince. Ben tek kelime etmedim ama o kadar sinir oldumki. Benim ailemin tanıdıklarının bi önemi yok gibi. Adamın herseyi en iyi ben bilirim tavırlarına fitil oluyorum oysa bazı konularda çok cahil. (Ayrıca Ben nişanımı tek başıma kendi maaşımla ankda güzel bi otelde yaptım. Onun bütün akrabaları düğün gibi oldu dedi.) Nişanlıma da sesini babasına cıkaramadıgı için cok darıldım ne yapayım ben kızlar onun ailesiyle nasıl başa cıkacagım allahtan uzaktalar ama benim annem burda yanımızda garibim ne yaparsak yapalım bize fikir vermek yerine ekstra yardım ediyo o ise ailesine cok düşkün ama gereksiz şeylerle aramızın acılmasını saglıyor ailesi. İlerde evlendiğimizde izmire gitmemek için yıllık izin bile kullanmamayı düşünüyorum o kadar soğudumki.

Selam,
Evet başlıkta da belirttiğim gibi bir yıldır nişanlıyım ve haziranda düğünüm var. ben ve nişanlım ankarada yaşıyoruz. onun ailesi izmirde yaşıyor. Nişanlımın babası allahtan başka sehirde yaşıyor çünkü bilip bilmediği herseye otoriter bir şekilde böyle olucak şöyle olacak demesi çıldırtıyor beni annesi ise onu onaylayıp duruyor. Benim ankaradan izmirdeki düğünüme cok akrabam gidemeyecek o yüzden burdaki kınayı düğün gibi yapmak istedik salonu tuttuk. (zaten o sadece izmirdeki düğün salonu parasını ödedi umrumda da değil burda nişanlımla kazancımızla herseyimizi halletmeye çalışıyoruz). Ama adamın en son beni çıldırttığı nokta davetiyeye ankara için nikah/düğün yazmayacakmışız kına yazacakmışız asıl düğün izmirdeymiş insanlar yanlış anlarmış. Oysa ben ankaradaki salonda gelinlik giyeceğim nikahım da yine burda olacak. Nişanlım kafasını egdi tamam sonra konusuruz dedi babasına öyle deyince. Ben tek kelime etmedim ama o kadar sinir oldumki. Benim ailemin tanıdıklarının bi önemi yok gibi. Adamın herseyi en iyi ben bilirim tavırlarına fitil oluyorum oysa bazı konularda çok cahil. (Ayrıca Ben nişanımı tek başıma kendi maaşımla ankda güzel bi otelde yaptım. Onun bütün akrabaları düğün gibi oldu dedi.) Nişanlıma da sesini babasına cıkaramadıgı için cok darıldım ne yapayım ben kızlar onun ailesiyle nasıl başa cıkacagım allahtan uzaktalar ama benim annem burda yanımızda garibim ne yaparsak yapalım bize fikir vermek yerine ekstra yardım ediyo o ise ailesine cok düşkün ama gereksiz şeylerle aramızın acılmasını saglıyor ailesi. İlerde evlendiğimizde izmire gitmemek için yıllık izin bile kullanmamayı düşünüyorum o kadar soğudumki.

allah ayrdımcın olsun ama nişanlın bence biraz arada kalmış . herşeyi siz üstlenmişssiniz siz kendinize ayrı davetiye bastırın olsun bitsin

Aman ne derlerse desinler, baştan hakimiyet kurmaya kalkıyor aklınca.
Sen bildiğin gibi yap, birşey sorarlarsa böyle münasip der geçersin ,
Yada İzmir dekiler için ayrı davetiye bastırın :31:

Son düzenleme:
okudugum kadarıylaişey göre ben sinirlenecek pek bişey göremedim
davetiyelere sizin tarafın kartlarına kınanızı dügün diye yazdırın
erkek tarafın davetiyelerine kız kınası diye yazılsın
iki tarfta mutlu olsun:34:

okudugum kadarıylaişey göre ben sinirlenecek pek bişey göremedim
davetiyelere sizin tarafın kartlarına kınanızı dügün diye yazdırın
erkek tarafın davetiyelerine kız kınası diye yazılsın
iki tarfta mutlu olsun:34:

sorun sadece davetiye değilki ordan müdahale edebileceği aklınıza gelebilecek hersey düğün salonuna ödenen paradan tutun aldıgım bulaşık makinesinin markasına kadar allahtan bunların cogunu nişamlımla telde konustular ama ben 700 km ötesinden :) böyle bir yaptırımı hissediyorum nişanlım evet arada kalıyo ve ilişkimiz bunun için kaç defa bitme noktasına geldi. Ben madem biz herseyi kendimiz ödüyoruz bırak da kafamıza göre yapalım onun parasını istemiyorum diyorum ama işte ailesi bir taraftan ki ben de böyle otoriter babayla büyümedim annem tek başına büyüttü benim ama onun da sözünden çıkmadım okudum mesleğimi buldum. uysal bi çocugum ama o adam çok damarıma basıyo herseyi en iyi o biliyo ama ben nişanımla zaten onun agzını açık bıraktım daha ne müdahale ediyor anlamıcam. Eger bu son olayda da ayrılmazsak (Allah korusun ama çıkmaza girince kestirip atadabiliyorsun herseyi) davetiyeyi istediğim gibi bastırıcam ve 'al bunu dağıt ya da sen bilirsin' dicem tabi bu son kısmı içimden dicem :) öyle bastırmam bile cevap

sorun sadece davetiye değilki ordan müdahale edebileceği aklınıza gelebilecek hersey düğün salonuna ödenen paradan tutun aldıgım bulaşık makinesinin markasına kadar allahtan bunların cogunu nişamlımla telde konustular ama ben 700 km ötesinden :) böyle bir yaptırımı hissediyorum nişanlım evet arada kalıyo ve ilişkimiz bunun için kaç defa bitme noktasına geldi. Ben madem biz herseyi kendimiz ödüyoruz bırak da kafamıza göre yapalım onun parasını istemiyorum diyorum ama işte ailesi bir taraftan ki ben de böyle otoriter babayla büyümedim annem tek başına büyüttü benim ama onun da sözünden çıkmadım okudum mesleğimi buldum. uysal bi çocugum ama o adam çok damarıma basıyo herseyi en iyi o biliyo ama ben nişanımla zaten onun agzını açık bıraktım daha ne müdahale ediyor anlamıcam. Eger bu son olayda da ayrılmazsak (Allah korusun ama çıkmaza girince kestirip atadabiliyorsun herseyi) davetiyeyi istediğim gibi bastırıcam ve 'al bunu dağıt ya da sen bilirsin' dicem tabi bu son kısmı içimden dicem :) öyle bastırmam bile cevap

kv yokmu
kp bu kadar karışması normal degil
heleki para pul verdigi yok neden karışıyor
nişanlın az bi dişini gösterse
sesi kesilir aslında:51:

Bence sen de disini goster yoksa hep ustunue gelirlet nisanlindan hayir bekleme erkeklerin cogu ailesi yaninda kuxu gibiler senin yaninda baska onlarin yaninda baska seninle ilgili seylere karismaya alusmasinlar olaylara aninda mudahale et mesela davetiye icin benim akrabalarimin onemi yok mu ben burda kinalik degil gelinlik giyecegim deseydin keske ileride de evlenince boyle devam ederler cok gicik bisey direk tavrini koy bu ayrilacak bisey degil merak etme cogu kadin ayni yoldan geciyor

Bence sen de disini goster yoksa hep ustunue gelirlet nisanlindan hayir bekleme erkeklerin cogu ailesi yaninda kuxu gibiler senin yaninda baska onlarin yaninda baska seninle ilgili seylere karismaya alusmasinlar olaylara aninda mudahale et mesela davetiye icin benim akrabalarimin onemi yok mu ben burda kinalik degil gelinlik giyecegim deseydin keske ileride de evlenince boyle devam ederler cok gicik bisey direk tavrini koy bu ayrilacak bisey degil merak etme cogu kadin ayni yoldan geciyor

Doğru diyorsun eltim senin dediğin gibi davranıyor aslında ve annesi nişanlıma onun nasıl dedikodusunu yapıyo. ben öyle olmamak için uysal davranıyorum ama olan benim sinirlerime oluyor.

sakın karıştırtma canım
nasıl alıştırırsan öyle gidiyor maalesef
hep içinde kalır istediğim gibi olmadı dersin bu da huzursuzluk sebebi
nazikçe babacığım ömrümde 1 kez evlenicem ben böyle olsun istiyorum gibi konuş
şuna bak yaaa kadın gibi bulaşık makinesi markasına bile karışmalar
hem hiçbişey çıkmıyor cebinden hem de konuşuyor
bir daha makinenmiş bilmemneymiş hakkında konuşursa
ahh baba şimdi bunuu kullanayım sen bana ilerde beğendiğinden alırsın bu bozulunca gibi
laflar söyle nazikçe :1:

sakın karıştırtma canım
nasıl alıştırırsan öyle gidiyor maalesef
hep içinde kalır istediğim gibi olmadı dersin bu da huzursuzluk sebebi
nazikçe babacığım ömrümde 1 kez evlenicem ben böyle olsun istiyorum gibi konuş
şuna bak yaaa kadın gibi bulaşık makinesi markasına bile karışmalar
hem hiçbişey çıkmıyor cebinden hem de konuşuyor
bir daha makinenmiş bilmemneymiş hakkında konuşursa
ahh baba şimdi bunuu kullanayım sen bana ilerde beğendiğinden alırsın bu bozulunca gibi
laflar söyle nazikçe :1:

adam anlamıyo nazikçe konuşmaktan. yaa ne güzel demişsin ilerde sen alırsın demek ama anlamayınca nafile. aynı adam nişanlımın yıllarca çalışarak biriktirdiği parayı düğün arifesinde dükkan almak için harcadı ve nişanlımla ben şimdi mobilya borcu öderken sinirlerim nasıl bozuluyo bir bilsen. Ne yapsam da düğünde takılan takıları alabilsem diye düşünür oldum akla ihtiyacım var

Selam,

Kayınpederin davetiyeye kına değil düğün yazarsanız takılar bölünür,düğün sanıp da insanlar orada takı takar diye korkmuş bence
Düğün sonrası takılanlara da el koyacağını düşünüyorum hazırlıklı ol derim:31:

valla cnm cevp verme bildiğini oku. nişanlına da de . sen beni savunmuyosun. bende cvp vermiyorum saygımdan. benim evim, benim düğünüm benim istediğim olacak nokta :)

adam anlamıyo nazikçe konuşmaktan. yaa ne güzel demişsin ilerde sen alırsın demek ama anlamayınca nafile. aynı adam nişanlımın yıllarca çalışarak biriktirdiği parayı düğün arifesinde dükkan almak için harcadı ve nişanlımla ben şimdi mobilya borcu öderken sinirlerim nasıl bozuluyo bir bilsen. Ne yapsam da düğünde takılan takıları alabilsem diye düşünür oldum akla ihtiyacım var

pardon!! düğünde takılanları almak derken
tabiki sen ve eşin alcaksınız onlar sizin hakkınız
sakın vereyim deme
nişanlın da neden veriyo ki kazandığını hayret bişey
önce güzellikle söyle sonra sert kaçabilirsin
haddini bilsin kp se kp

Kusura bakma ama evleniyosan er ya da geç görüşeceksin
İzin almamak çözüm değil, bi yıl almadın ikinciye alacaksın
Hatta şehir dışındalar diye gittin mi kalacaksın
Bunları göze alarak evlen
Ha şimdiden ailesine çok düşkün olan damat, evlendikten sonra daha da düşkün olacak bunu da bil

Onlar zaten senin takın, niye düşünüp duruyorsun nasıl alırım diye
Kusura bakma ama nişanlın birikmişini bile düğün arefesinde babasına kaptırdığına göre yine pek bişey yapamayacak
Kendi işini kendin gör en iyisi
Al altınları, kendi hesabına at. Evde bile tutma
Biraz da zamanla biriktirirseniz üstüne koyup ev peşinatı ver, çok bişey ödemek istiyosa nişanlın sizin evin kredi borcunu ödesin
Borca sok onu ki sağa sola dağıtamasın, mobilya borcu da varmış zaten millete dağıtma lüksü yok onun

herseyi en bastan acik acik konusmak en iyisi, ve konusursan nisanliyken konusursun evlendikten sonra sallayan olmaz sallsada he he der gecistirir.
plan programini yap nisanlinada anlat bence. altinlarin tek birini dahi de verme. maden altin istiyorlar kendileri bir daha evlensinler. devir gercekten cook degisti artik dugunde geline takilan takilara bile goz dikildi.
bizimde esimin tarafinin taktigi paralari almislardi ki zaten cok biseyde takmamislardi. benim akrabalariminkileride allahtan tek tek saydim aldim. azcik saf davransaydim onlarda gitcekti yani.
devir cok degicti cookk.
sen calis cabala kiz basina oku is bul, ev kur, dugunde takilan iki tane altinida onlara ver.
kusura bakmayin, sinir oluyorum bunlari oludukca.
Kayin pederini de bence cok birseye karistirma, davetiye bastirdiktan sonra niye boyle oldu derse boyle daha iyi oldu, acik hersey dersin gecersin. ustelerse oglunda boyle istedi dersin.

Valla canım ben altın kesesi vardı arkadaşın ondan aldım kavga dövüş gelin odasında doldurdum hepsini kaynana bayıldı eşim üzüldü düğün mahvoldu :-( seninki gibi kayınpeder herşeyi bilir para vermeyi bilmez hala aynı devam ediyor tavrını koy benim gibi üzülme sonradan :-(

Selam,

işin çok zor cnm bence kayınpederin otoriter değil sadece çok inatçı hep kendi istediği olsun isteyen tiplerden.bu da cahil olduğunuu gösteriyo (kusura bakma böyle dediğim için) ki bu tip insanlara düşüncelerini anlatmak çok daha zordur.şimdiden Allah kolalık versin cnm.ama sakın soğudum deme çünkü bi ömür yüzyeze bakacaksınız.mesafe olarak uzak bile olsa tlfda sıkar canını gene de moralin bozulur.maden ankarada da gelinlik giyecen kına yapacan davetiyeye de ankaradaki düğün yazdır izmire de izmirdeki düğün fln yazdır hem kendi istediğin olsun hem de onların istediği olsun.ankaradaki düğüne siizn akrabalar izmirdeki düğüne nişanlının akrabaları gelir.

Canım kp arayıp guzel tatlı bir dille kınanın ve düğününün oğluyla sana ait olduğunu ve 1kere yasacagını bırdahs tekrarı olmayacağını belırt. Oglunuz ve ben ne karar alırsak neye heves edersek onu yapmak istiyoruz de. Herşeye atlamasın.

Dugun stresi derken her soylenene sinirlenirsin
Kendimden bilirim . O oyle dedi diye yapmak zorunda degilsib
Sen istedigin gibi yap olsun bitsin.

Back
X