Nişanlımın bitmek bilmeyen öfkesi...

Tazeportakal

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2023
293
264
18
Öncelikle Yıkıcı değil yapıcı tavsiyeler istiyorum

Bu aralar hayatı yolunda gitmiyor ona destek de olmaya çalışıyorum, anlıyorum da ama her şeye ve herkese karşı o kadar sinirli ki... Kendisi de farkında aslında bana bağırdığında özür diliyor vs ama ne çare.
Öfkesini çoğu zaman eşyalara zarar vererek çıkarıyor. Geçen gün onun öfkesinden korktuğumu dile getirdim ama sana asla zarar vermem vs dedi.ne kadar büyük kavga edersek edelim bana karşı fiziksel bir şiddeti yok ama buna bel bağlamıyorum tabii ki ama sinirlenince onun sözlerinin kum torbası olmaktan sıkıldım zaten ben de sakin biri değilim sabrediyorum, çoğu zaman ben de tepki gösteriyorum kavga ediyoruz.....
Konu ne olursa olsun öfkesi şekil değiştiriyor...
Yıllardır birlikteyiz bu sebepten dolayı ayrılmak istemiyorum gerçekten beni sevdiğini hissediyorum bunu hissetirmekten de çekinmiyor ama çok sinirleniyor bu durum bizi de yoruyor ama evliliğimiz bu şekilde nasıl yürür endişe ediyorum "sen çok sinirlisin sakinleşene kadar biraz konuşmayalım vs" demek manasız. sizce nasıl yaklaşmalıyım,ona nasıl yol göstermeliyim? Doğrudan bir uzmandan destek almaya mı yönlendireyim yoksa bu kötü süreci atlatana kadar ona destek mi olmalıyım

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence yaklaşmamalısın. Mümkün olduğunca uzaklaşmalısın hatta. Geçenki prezervatif konusunda da yazdım sana. Baya kaba biri var karşında. Kaç yılını harcamış olursan ol ömrünü harcamaktan iyidir. 2 gün rahat yüzü göstermez sana yoksa.

Ekleme: Annesine karşı da zorba, sana karşı da. Ne yapacaksın sen bu adamı? İnsan mutlu olmak için evlenmeli. Elin delisini çekmek için değil.

Evlendiğinizde o öfke nöbetleri size patlayacak. Destek almalı başka yolu yok

Öfkeli anlarda nasıl sinirleniyor nasıl tepki veriyor mesela? Ve onu sinirlendiren şeyler ne genel olarak?

Öfkeli anlarda nasıl sinirleniyor nasıl tepki veriyor mesela? Ve onu sinirlendiren şeyler ne genel olarak?
Öfkesi yersiz değil anlattığında benim de sinirimi bozan şeyler ama o daha üst düzeyde sinirleniyor öfkelenince tersliyor üstüne gidersem bağırıyor. Ama sinirli diye sürekli terlemesi de beni çığırından çıkarıyor.

Direkt sizle ilgili şeyler değilse size yansıtması yanlış yine de. Sonuçta siz de kum torbası değilsiniz. Üslup bir insanı vezir de eder rezil de maalesef.

Bu terapi tavsiyesi verenler hiç terapi ücretlerinden haberdar değil herhalde. Akşam yemeğinde anca makarnaya talim olursunuz ama ağzımızdan terapi lafı düşmez.
Hayat hiç kimsenin bozuk huylarının onarılmasını bekleyecek kadar uzun değil. Tam bir saftoloz gibi size değil de eşyaya zarar verdiğini yazmışsınız ama evliliğiniz sırasında öfkesine yenik düşerek size zarar verme ihtimalini yüksek görüyorum.
Farz-ı misal yapmadı ama öfkelendiğinde eşyaları kırıyor falan. Siz kendinize bu hayatı yakıştırıyor; reva görüyor mısunuz?
Nişanlılık evresi, tarafların birbirini tanıması için vardır. Tanıdığınız ve size uymayan bir şey gördünüz. Yol yakınken bu ilişkiyi sonlandırın.

"Bu sebep " deyip küçük görmeye çalıştığınız şey ciddi bir sorun.
Aynı evin içinde ,sürekli birarada olunca, öfkesinin direkt sizin üzerinizden çıkarmasi çok büyük bir ihtimal.
Başkalarına sinirlenip sizden siniri çıkarmasına müsade ediyor sonra da beni çok seviyor diyorsunuz. Ne romantizm cidden, evlenince görürsünüz.

Yıllardır, gerek site dışından okuduklarım gerek üye olduktan sonra okuduklarımdan benzer durumlarda olanlardan bir kişinin bile "evet işe yaradı, tamamen düzeldi" dediğini görmedim. Yıkıcı yorum istemiyorsunuz ancak hayatınızdaki adam buldozerin ta kendisi.
Onun özü o. Psikolojik destek aldığınızda, içsel sorgulamaya girer de hem kendi ruhuna hem çevresine nasıl bir hödük olduğuna uyanırsa; bir umut düzelebilir. Nişanlınızda kendini sorgulayacak bir ruh ve zihin dünyası var mı?

Evlenince fiziksel de başlıyor yavaş yavaş maalesef. Öfke kontrolü olmayan biri çok zor

Evet kendisi farkında kusura bakmak bu aralar uyuyamıyorum, evde hiçbir şey yolunda gitmiyor biliyorsun seni üzmek istemiyorum kırdığım, bağırdığım için özür dilerim diyor. yapıp üstüne yatmıyor. Gerçekten zor bir dönemden geçiyor ben de bu yüzden biraz sabrediyorum yaşadıkları kolay değil. Ama dönem dönem bu öfke sorunu bir şekilde karşıma çıkıyor bundan 2 3 yıl önce de olmuştu konuşmuştuk, hayatı düzene girince gerçekten düzeldi çok iyiydi her şey.
kriz zamanlarını yönetemiyor.

Sizin nişanlıniz annesine de aynı. Dün gülerek anlatıyorsunuz, annesine şöyle kızmış böyle kızmış diye.
Aynı eve girince farklı olacağını falan mı sanıyorsunuz cidden? Adam kaba, öfke problemi var.
Zor dönem dediğimiz her zaman yaşanması muhtemel olan şeyler. Orada da size yetmeyecek gücü bir zahmet.
İlla yaşayıp göreceksiniz belli ki.

Böyle insanlar öfke kontrolü problemim var bunu nasıl çözeyim demezler. Sinirliyim biliyorsun sinirli adamım tripleri ile hayatlarını devam ettirirler. Sen ne yaparsan yap ağzınla kuş tutsan yaranamazsın ve terapi ile de düzelmez. Ve evde eşyaya oraya buraya yumruk atan, kıran gerizekalılar varken çocuk da yapılmaz, sakin de kalınmaz.

Terapiye yönlendirin artık nereden yardım alıyorsa alsın. Asıl öfke nedenleri bazen insanların onları eleştirdikleri, küçük düşürdükleri, değersiz hissettirmeleri veya onlara nasıl böyle davranabildikleri sorusu oluyor. Kendilerini üstün görüyorlar aslında kendilerine güvenleri yok, kolay kırılan bir güven olduğundan en ufak eleştiride patlıyorlar.
Sürekli parmak uçlarımızda yürüyeceksiniz ve sürekli yanlış anlıyor olacak, patlatacak yorucu, çok yorucu.

Başkalarına sinirlenince sinirini benden çıkarmasına müsaade ettiğimi de nereden çıkardınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…