nisanlimin butun parayi ailesine vermesi!!

Benim ciddi bir iliskim var.. kendimden ornek vercek olursam, sevgilim catir catir para biriktiriyor su an.. faturalari kendisi odermis, eve alisverisi bazen kendisi yaparmis, digerlerini annesi odermis kira vs.. kardeslerinin kredi borclari varmis onlari odemis zamaninda.. vallahi beni hic ilgilendirmiyor koskoca adam.. ama sevgilim maasini tutupta annesine vermez ki anneside calisiyor neden versin'ki !! Ben bu kafalari cozemedim, bu aileleri hic cozemedim.. durumu iyi olanlar neden cocuklarindan para alir !!! bence kendini kullandittiranlar'da hata.. senin nisanlin demekki agzini acamiyor.. evlenincede degisecegini hic zannetmiyorum.. galiba ailesi nisanlini bankamatik zannediyor..
 
Peki ewlendikten sonra naptiniz nasil oldu.esinizle araniz nasil oldu yada ailesiyle

düğün günü çekişmeli geçsede sözlü bir tartışmamız olmadı ama kaynanmın düğpünmde ağlaması takıları almak istesmesi ve bir miktarda alması ve o güne kadar bir kuruş harcamamş bir anne olarak ben kayananayım düğün benim düğünm demesi ondan nefret etmeme yetti.ilk üç ay kaynanam kıyametleri kopardı eşimlede çookkk tartıştık çok sık gtmiyorm arada onları davet ediyrm öyle geçiştiriryrm.eşim çok annecidir.ama ben her ses çıkarışımda haklı oldğm için eşimde artık annesini savunamıyr.özetle yerimde başkası olsa boşanırdı.çünkü defalarca kandırıldım maddi yönden enayi yerine koyuldum.eşime bekarken çektirdikleri kredilerden 2 tane ..eşimn üsütne evlerine aldıkları eşyalardan vs vs bir sürü borcu ödemediler.benim annem babam onlar gibi timsah gözyaşı döküp arkasından kahkaha atamadığı için onlara söylemedim.annemm canım annem çok takar kafayı benim düştüğüm durumları öğrense.. o yüzden biraz sabrettim.hala borç ödüyrz azaldı ama eşimle aram iyi ..eşimde özünde kötü biri değil ailesnn sorumsuzluğuna kurban gitmiş.ama kaynanam ailemde çekinmeye başladı ailmen bazı şeyleri bilmediğini biliyr duyarlarsa rezil olacağını düğüşnyr başta tutması gereken çenesini şimdi zorlada olsa tutuyor.ama en ufak bir şey söyle anında kavga çıkarır.
 

çalışmıyor bile olsa diye söz hakkı niye olmasın sonuna kadarda var.
 
aman kac uzak dur evlebincede boyle olur basimda var bitane
 
Önceki problemlerinizi bilmiyorum ama size nacizane tavsiyem daha nisanlıyken asla para muabbetine girmeyin niyetiniz kötü degil eminim ama onlarda ailesi nasıl görmezden gelebilirki ki bir evlat ailesine destek olabılıyorsa bu gurur verici bisey bence mutlaka sizinde haklı oldugunuz taraf vardır ama bu konuda esinize kızmak yerine bir orta yol bulmayı denerseniz mesela bir ay versende diger ayda sunu halletsek diye güzellikle söylerseniz belki anlar oda sonucta orda burda yemio parayı ailesine yardım ediyor ne insanlar var evine para götürmeyip dısarda savurganlık yapan her ne olursa olsun onlar onun ailesi anlayıslı davranırsanız herzaman kazanan siz olursunuz bunu unutmayın
 
Bazı aileler çocuklarını bankamatik olarak görüyorlar artık herkez kendi evine baksa yeticek bence alıştırmiş eşin ailesini degisiceni sanmam ayrıca ailelerin yardım etmesi gerekiyo evlenicek cifte insanlarin kolayına geliyo yok demek madem gelin alicaksin elin cebine gidicek herkesi kendi bütçesine göre.erkek çocuğum var diye kasilmayi biliyorlar ben karşıyım çocuktan bisey beklenilmesine.
 
Zaten bunlari dusundugumden sabir gosteriyorum ama patliyorum bazen dusuncesizliklerine.nasil bir aile aklim almiyor.nisanlimi seviyorum gercekten beni mutlu etmek icin elinden geleni yapiyor.o yuzden kafam cok karisik.
 
Sorun bu zaten ya.bizim yuvamiz olacak bunu dusun diyo ama bir yildir yuvamiz icin bisey yapmiyo.bir yildir ailesine para veriyo hepsini hemde ne bayram ne baska biseyde cöp bile istemedim hep alttan aldim.simdi ewim icin parke istiyorum tadilat istiyorum babasi oyaliyor dugune bir ay kala ewi tadilat yapacakmis.ne yetisecek dedim bunun boyasi tamirati var dolaplari kotu banyosu temizligi parkesi hepsi yetisecekmi bir ay kala dedim.babasi anca o zaman cekecekmis kredi dugun icin.simdide bana gelip diyo ki altini cok takamicaz parke yaptiramicaz bin turlu bahane.ewin ust kati yapildi yeni gelin ewi gibi parkesi dolabi herseyi yeni bunu bir yildir nisanlim ödüyor biz ewlenecegiz ama ewimize bisey yapilmiyor.bende o ewde zaten oturmak istemiyorum tadilatini adam gibi yapin yukari kattan eksigi kalirsa oturmicam orda kiraya gideriz yada bozulur bu is dedim.size sabrim kalmadi surekli beni couk gibi oyaliyosunuz dedim.söz verdi herseyi istedigon gibi yaptiracam dedi.nikahida erteledim isteklerim ikimiz icin ewimiz icin dedim.nikahi yapmicam asla.bozulma noktasina geliyo is iyice.
 
Ya kizlar orda oturmak istemiyorum ama gecerli bi sebep bulmam lazim.ilk basta boyle olduklarini bilmiyodum kabul ettim onlarda cok vaatlerde bulundu.simdi bu kadar olay ustune orda oturmak istemiyorum.gercekten nisanlimin kafasina yatacak mantikli bisey bulmam lazim.ailesinin de tabi.nolur bi akil verin napabilirim nasil davranayim bu insanlara.
 

Bu insanlarla bir kere artık hiç muhatap olma.. Nişanlına onları kötüleme.. Görüşme ve iletişim kurma..Yapacağın tek şey size ayrı kirada bir ev tutulana kadar nikahı kesinlikle ertelemek.. Kararlı olduğunu nişanlına göstereceksin.. Başka yolu yok..
 

Bende evlenene kadar tüm paramı eve verdim. Abim de çalışıyordu ama yetmiyordu. Hatta tüm evi eşim ve kv dayadı döşedi toplasan 5000 tl param geçmemiştir. Şu anda da ihtiyaçları olsa , verebildiğim kadar veririm. Kendim çalışıp, kazanıyorum çok şükür aileme sırtımı dönemem. Canları sağolsun. Kimse engel de olamaz buna.
 
Mumkun oldugunca gorusmuyorum hatta hic aramiyorum gitmiyorum.uzaklastigimin farkindalar zaten.ama onlarin yuzunden aramizin bozuldugunu dusunmuyolar nisanlimla.yani onlara cok basit geliyo bu.dugunu bir yil erteleme diye bisey yapamam ailem de kabul etmez onlarda bikti artik iyice zaten.
 
Ben ailesine sirtini dönsün demiyorum zaten.ama boylede olmaz.bende aileme bu yasima kadar yardim ettim halada ederim.ama insanda biraz vicdan olmali.yuva kuracagiz neyle ? Maasini alinden alirsan napacagiz?
 
Bunu da denedim.koseye 300 lira para attik almislar lazim diye.önune gecemiyorum.dugune iki ay kaldi ne bisey yapiyolar ne de rahat birakiyolar
 
Evlendikten sonra verirse sorun olur ama şu an eşyayı ödeyip kalanını veriyorsa sorun olmamalı. Sonuçta daha evli değilsiniz. Ama ailesi yüzsüzse istemeye devam ederler
Ewin tadilati var yapacagiz deyip yapmiyolar nisanlima biz yapalim beklemeyelim bak iki ay kaldi diyorum.yapacak onlar bir ay kala diyor.ona kiziyorum.hem parayi aliyolar hemde ewin su eksik yapilsin dedigimde para yok diyolar.40 bin kredi cekecek dugun icin.icinde esyalar yok.biz aldik nisanlimla odeyecegiz.altinda almayacagiz cok diyolar.e neye gidecek bu kadar paa diyorum babamin borclari var dugun masrafini yapip borclarini odeyecek parayida arttirmaya calisacak diyor bana.
 
Ben ailesine sirtini dönsün demiyorum zaten.ama boylede olmaz.bende aileme bu yasima kadar yardim ettim halada ederim.ama insanda biraz vicdan olmali.yuva kuracagiz neyle ? Maasini alinden alirsan napacagiz?

Dediğim gibi ben evimi kurarkende eşimin paraya ihtiyacı vardı, ama ben tüm paramı neredeyse evin kirasını vs ödemeye harcıyordum. Sağolsun KV destek oldu eşime kurdular evi. Ben sadece ayda 250 tl taksit ödüyordum o kadar. Ve eşim hiç biz evlenince ne yapacaklar, hep eve mi vereceksin diye birşey söylemedi. Hiç lafını bile etmedi. Düğünde takacakları takıya kadar ben alıp verdim aileme ve eşim de bunu biliyordu. O evde yaşıyordum ve o evin ihtiyacı herşeyden önceydi benim için. Sonra kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş düğüne 1 ay kala bi kanun çıktı. Ölmüş dedemi emekli edip anneme yetim aylığı bağlattık. Çok şükür herşeyleri yolunda şu anda. Olmaz sa da ben varım , hep yanlarındayım. Hatta annem babam ayrı babama da her ay abimle para veriyoruz. Çok şükür çalışıyoruz, birşeye ihtiyacımız yok. Birikimimiz vs var, olmasaydıda farketmezdi .Varsın çocuğuma arttıracağım 2 kuruş param olmasın, ailem zorda kalmasın yeter.
 
Ewet kiz yok.benim anlatmak istedigimde bu.hem yardim etmiyolar hem engel oluyolar.lafa gelincede herseyi yapariz ederiz diyolar.kafalari serin sikintiyi ben cekiyorum.kaynanam zaten surekli aman nolacak ewlendikten sonra yaparsiniz falan filan diyor.gecistiriyolar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…