- 26 Temmuz 2011
- 3.712
- 2.368
- 333
- Konu Sahibi karanlikgunler
-
Peki ewlendikten sonra naptiniz nasil oldu.esinizle araniz nasil oldu yada ailesiyle
bence haksızsınız.
tam tersi olsa, sizin ailenizin ihtiyacı olsa vermeyecek misiniz?
durumları kötüyse ne var yardımcı olsun az. sonuçta ailesiyle yaşıyor masrafa sebep oluyordur o da.
bir de merak ettim siz çalışıyor musunuz? çalışmıyorsanız hiç hakkınız yok bu konuşmayı yapmaya.
aman kac uzak dur evlebincede boyle olur basimda var bitaneKizlar beni cogunuz biliyo artik.en son sorunlarimizi konusup anlastik ondan sonra o konuda problem cikmadi.ama maasin bi kismini ewe veriyor ve bu benim sinirimi bozuyo dugune 3 ay kaldi her ay maasinin yarisiyla esya borcumuzu oduyor kalanini ewe veriyor.babasinin borclari varmis da parasiz kaliyolarmis.emekli maasi var 3 milyar kayinbabamin.hala yetmiyo diyo nisanlimda ewlenene kadar vermek zorundayim sonra vermem diyor.ama inanasim gelmiyo.bende verme eksiklerimizi alalim diyorum napim durumlar iyi degil diyor.baya kotu kavga ettik agzima geleni soyledim.tamam duzeltecegim dedi ozur diledi ama hala sinirim gecmedi.bi yandanda vicdan yapiyorum iyice salak oldum fikrinize ihtiyacim var.
Zaten bunlari dusundugumden sabir gosteriyorum ama patliyorum bazen dusuncesizliklerine.nasil bir aile aklim almiyor.nisanlimi seviyorum gercekten beni mutlu etmek icin elinden geleni yapiyor.o yuzden kafam cok karisik.Önceki problemlerinizi bilmiyorum ama size nacizane tavsiyem daha nisanlıyken asla para muabbetine girmeyin niyetiniz kötü degil eminim ama onlarda ailesi nasıl görmezden gelebilirki ki bir evlat ailesine destek olabılıyorsa bu gurur verici bisey bence mutlaka sizinde haklı oldugunuz taraf vardır ama bu konuda esinize kızmak yerine bir orta yol bulmayı denerseniz mesela bir ay versende diger ayda sunu halletsek diye güzellikle söylerseniz belki anlar oda sonucta orda burda yemio parayı ailesine yardım ediyor ne insanlar var evine para götürmeyip dısarda savurganlık yapan her ne olursa olsun onlar onun ailesi anlayıslı davranırsanız herzaman kazanan siz olursunuz bunu unutmayın
Sorun bu zaten ya.bizim yuvamiz olacak bunu dusun diyo ama bir yildir yuvamiz icin bisey yapmiyo.bir yildir ailesine para veriyo hepsini hemde ne bayram ne baska biseyde cöp bile istemedim hep alttan aldim.simdi ewim icin parke istiyorum tadilat istiyorum babasi oyaliyor dugune bir ay kala ewi tadilat yapacakmis.ne yetisecek dedim bunun boyasi tamirati var dolaplari kotu banyosu temizligi parkesi hepsi yetisecekmi bir ay kala dedim.babasi anca o zaman cekecekmis kredi dugun icin.simdide bana gelip diyo ki altini cok takamicaz parke yaptiramicaz bin turlu bahane.ewin ust kati yapildi yeni gelin ewi gibi parkesi dolabi herseyi yeni bunu bir yildir nisanlim ödüyor biz ewlenecegiz ama ewimize bisey yapilmiyor.bende o ewde zaten oturmak istemiyorum tadilatini adam gibi yapin yukari kattan eksigi kalirsa oturmicam orda kiraya gideriz yada bozulur bu is dedim.size sabrim kalmadi surekli beni couk gibi oyaliyosunuz dedim.söz verdi herseyi istedigon gibi yaptiracam dedi.nikahida erteledim isteklerim ikimiz icin ewimiz icin dedim.nikahi yapmicam asla.bozulma noktasina geliyo is iyice.Bazı aileler çocuklarını bankamatik olarak görüyorlar artık herkez kendi evine baksa yeticek bence alıştırmiş eşin ailesini degisiceni sanmam ayrıca ailelerin yardım etmesi gerekiyo evlenicek cifte insanlarin kolayına geliyo yok demek madem gelin alicaksin elin cebine gidicek herkesi kendi bütçesine göre.erkek çocuğum var diye kasilmayi biliyorlar ben karşıyım çocuktan bisey beklenilmesine.
Ya kizlar orda oturmak istemiyorum ama gecerli bi sebep bulmam lazim.ilk basta boyle olduklarini bilmiyodum kabul ettim onlarda cok vaatlerde bulundu.simdi bu kadar olay ustune orda oturmak istemiyorum.gercekten nisanlimin kafasina yatacak mantikli bisey bulmam lazim.ailesinin de tabi.nolur bi akil verin napabilirim nasil davranayim bu insanlara.
Kizlar beni cogunuz biliyo artik.en son sorunlarimizi konusup anlastik ondan sonra o konuda problem cikmadi.ama maasin bi kismini ewe veriyor ve bu benim sinirimi bozuyo dugune 3 ay kaldi her ay maasinin yarisiyla esya borcumuzu oduyor kalanini ewe veriyor.babasinin borclari varmis da parasiz kaliyolarmis.emekli maasi var 3 milyar kayinbabamin.hala yetmiyo diyo nisanlimda ewlenene kadar vermek zorundayim sonra vermem diyor.ama inanasim gelmiyo.bende verme eksiklerimizi alalim diyorum napim durumlar iyi degil diyor.baya kotu kavga ettik agzima geleni soyledim.tamam duzeltecegim dedi ozur diledi ama hala sinirim gecmedi.bi yandanda vicdan yapiyorum iyice salak oldum fikrinize ihtiyacim var.
Mumkun oldugunca gorusmuyorum hatta hic aramiyorum gitmiyorum.uzaklastigimin farkindalar zaten.ama onlarin yuzunden aramizin bozuldugunu dusunmuyolar nisanlimla.yani onlara cok basit geliyo bu.dugunu bir yil erteleme diye bisey yapamam ailem de kabul etmez onlarda bikti artik iyice zaten.Bu insanlarla bir kere artık hiç muhatap olma.. Nişanlına onları kötüleme.. Görüşme ve iletişim kurma..Yapacağın tek şey size ayrı kirada bir ev tutulana kadar nikahı kesinlikle ertelemek.. Kararlı olduğunu nişanlına göstereceksin.. Başka yolu yok..
Ben ailesine sirtini dönsün demiyorum zaten.ama boylede olmaz.bende aileme bu yasima kadar yardim ettim halada ederim.ama insanda biraz vicdan olmali.yuva kuracagiz neyle ? Maasini alinden alirsan napacagiz?Bende evlenene kadar tüm paramı eve verdim. Abim de çalışıyordu ama yetmiyordu. Hatta tüm evi eşim ve kv dayadı döşedi toplasan 5000 tl param geçmemiştir. Şu anda da ihtiyaçları olsa , verebildiğim kadar veririm. Kendim çalışıp, kazanıyorum çok şükür aileme sırtımı dönemem. Canları sağolsun. Kimse engel de olamaz buna.
Bunu da denedim.koseye 300 lira para attik almislar lazim diye.önune gecemiyorum.dugune iki ay kaldi ne bisey yapiyolar ne de rahat birakiyolarÖnceki problemlerinizi bilmiyorum ama size nacizane tavsiyem daha nisanlıyken asla para muabbetine girmeyin niyetiniz kötü degil eminim ama onlarda ailesi nasıl görmezden gelebilirki ki bir evlat ailesine destek olabılıyorsa bu gurur verici bisey bence mutlaka sizinde haklı oldugunuz taraf vardır ama bu konuda esinize kızmak yerine bir orta yol bulmayı denerseniz mesela bir ay versende diger ayda sunu halletsek diye güzellikle söylerseniz belki anlar oda sonucta orda burda yemio parayı ailesine yardım ediyor ne insanlar var evine para götürmeyip dısarda savurganlık yapan her ne olursa olsun onlar onun ailesi anlayıslı davranırsanız herzaman kazanan siz olursunuz bunu unutmayın
Ewin tadilati var yapacagiz deyip yapmiyolar nisanlima biz yapalim beklemeyelim bak iki ay kaldi diyorum.yapacak onlar bir ay kala diyor.ona kiziyorum.hem parayi aliyolar hemde ewin su eksik yapilsin dedigimde para yok diyolar.40 bin kredi cekecek dugun icin.icinde esyalar yok.biz aldik nisanlimla odeyecegiz.altinda almayacagiz cok diyolar.e neye gidecek bu kadar paa diyorum babamin borclari var dugun masrafini yapip borclarini odeyecek parayida arttirmaya calisacak diyor bana.Evlendikten sonra verirse sorun olur ama şu an eşyayı ödeyip kalanını veriyorsa sorun olmamalı. Sonuçta daha evli değilsiniz. Ama ailesi yüzsüzse istemeye devam ederler
Ben ailesine sirtini dönsün demiyorum zaten.ama boylede olmaz.bende aileme bu yasima kadar yardim ettim halada ederim.ama insanda biraz vicdan olmali.yuva kuracagiz neyle ? Maasini alinden alirsan napacagiz?
Ewet kiz yok.benim anlatmak istedigimde bu.hem yardim etmiyolar hem engel oluyolar.lafa gelincede herseyi yapariz ederiz diyolar.kafalari serin sikintiyi ben cekiyorum.kaynanam zaten surekli aman nolacak ewlendikten sonra yaparsiniz falan filan diyor.gecistiriyolar.Kesinlikle katılıyorum bende 20 aylık evliyim ve eşimn ailesi nişanlılık döneminde sürekli para isteyerek eşimin alması gerlkenleri almasına izin vermedi.ben o zmnlar bilmiyrdum çünkü eşim hep gizledi.siz biliyorsunz en azından .sonrasında çekilen sıkıntıları hiç umursamadılar ben çalışıyrdum ailemnde durumu iyi diye hiç bir yardımdada bulunmadılar.nişanlınız ailesine para verebilir ama nişanlanmışken değil öncesi sizi ilgilendirmez ama şuanki durumda düzenli bir şekilde vermesi saçma.babasınında maaşı iyiymiş.oğulları evlenirken para almak yerine onların vermesi lazım ihtiyacı olan sizssiniz.kesnlikle nişanlınıza ağırlığınızı koyun belliki evlenncede devam edicek.birde eşinizn kız kardeşi yoksa kesin kayınvaldenz bencil biridir.genelde kızı olmayan anneler oğullarını evlendirirken böyle bencilce yaklaşımları oluyor.oğlunu evlendirmeye kalkışan bir anne baba bu tutumda olmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?