nisanlimin butun parayi ailesine vermesi!!

Malesef böyle söylenen sözler hiç bir zaman tutulmadı. nişanlın vermese bile aile para için devamlı sizi rahatsız edecek çünkü alışmışlar.

Dogru y bu acidan dusunmedim gercekten duzeltecem diyo ama ayni seyler bidaha oluyo.caba sarfediyo artik isimize karismiyolar en azindan o konuda ailesini susturuyo kimse karisamiyo artik.bi bu konu kaldi bunun icinde ewlenene kadar idare et vicdanim el vermiyo onlarin ekmegini yiyorum ayni ewin icinde para yok borc odeyemedim diye cani sikiliyo bu ewden cikip kendi ewimi kurana kadar olmaz ne diyecegim diyo.ewlendikten sonra vermeyiz benim sorumlulugum sende oluyo alirsin maas kartimi sormam bile diyo.ama ben ailesine guvenmiyorum huzursuzluk cikarirlar.bunu deyincede gidip gelmeyiz o zaman diyo.

Aynı apartmanda oturmayacak mısınız zaten? Nasıl gidip gelmeyiz diyor...

Aynı apartmanda otururken bunu diyebileceğine gerçekten inanıyor musun ?oglum nasıl olsa aynı apartmandayız ,beraber gelin yiyelim ,beraber oturalım vs vs olmayacak mı sanıyorsun ?
Ailelere yardım edilmesinden yanayım ama sizin durumunuz gerçekten çok farklıymış diyerek ayrılıyorum

Onun konusuda gecti ama asla hicbiseyimiz bir olmayacak.kesinlikle kabul etmedim hepsinede soyledim hem nisanlim hem ben ikimizde yeme icme vs.hepsi ayri olacak.

Babası çok düşüncesizmiş. Bencil insan , oğlunu düşünmüyor. Onlar nasıl olsa iki maaş ilerde eksiklerini tamamlar diye düşünüyordur. Evlenene kadar parasını yeme derdinde. Bekar oğlunun parasını bile alıyormuş. Bence sizin her şeyi açık ve net olarak konuşmanız lazım. İlerde böyle devam ederse mutsuz olacağınızı söyleyin. Bu durumu kabul etmediğinizi söyleyebilirsiniz.

Kesinlikle katılıyorum bende 20 aylık evliyim ve eşimn ailesi nişanlılık döneminde sürekli para isteyerek eşimin alması gerlkenleri almasına izin vermedi.ben o zmnlar bilmiyrdum çünkü eşim hep gizledi.siz biliyorsunz en azından .sonrasında çekilen sıkıntıları hiç umursamadılar ben çalışıyrdum ailemnde durumu iyi diye hiç bir yardımdada bulunmadılar.nişanlınız ailesine para verebilir ama nişanlanmışken değil öncesi sizi ilgilendirmez ama şuanki durumda düzenli bir şekilde vermesi saçma.babasınında maaşı iyiymiş.oğulları evlenirken para almak yerine onların vermesi lazım ihtiyacı olan sizssiniz.kesnlikle nişanlınıza ağırlığınızı koyun belliki evlenncede devam edicek.birde eşinizn kız kardeşi yoksa kesin kayınvaldenz bencil biridir.genelde kızı olmayan anneler oğullarını evlendirirken böyle bencilce yaklaşımları oluyor.oğlunu evlendirmeye kalkışan bir anne baba bu tutumda olmamalı.

Onun konusuda gecti ama asla hicbiseyimiz bir olmayacak.kesinlikle kabul etmedim hepsinede soyledim hem nisanlim hem ben ikimizde yeme icme vs.hepsi ayri olacak.
Ya ne bileyim sanki onun demesiyle olmazmış gibi geliyor bana ..çünkü babası şunu düşünebilir ,evin masrafını azaltalım ,kalanı ben alayım vs

bence haksızsınız.

tam tersi olsa, sizin ailenizin ihtiyacı olsa vermeyecek misiniz?

durumları kötüyse ne var yardımcı olsun az. sonuçta ailesiyle yaşıyor masrafa sebep oluyordur o da.

bir de merak ettim siz çalışıyor musunuz? çalışmıyorsanız hiç hakkınız yok bu konuşmayı yapmaya.

Reactions: KV_
Sende o kp varken hele de aynı binada olacaksınız kesinlikle rahat yüzü gormezsin. Yine istemeye devam edecekler ikiniz çalışıyorsunuz ne yapıyorsunuz parayı diyecek adam. Adam oğlunun yetişkin olduğunu kabul edemiyor bence. Iyi düşün canım. 6 yıl için bütün ömrünü heba etme. Yada düğün tarihini ileriye alalım de. Sevmek çok güzel ınsan her zorluğu yenerim diye düşünüyor ama inan bana öyle olmuyor. Şimdiki aklım olsa 10 yılımı hiç düşünmez kesinlikle evlenmezdim

senin ailenin durumu çok iyi olmasa ve her ay maaşının yarısını onlara versen ve nişanlın bu yüzden ağzına geleni saysa ne yaparsın merak ettim.

Tamam da nişanlınız bundan şikayetçi değilse sizin pek bir söz hakkınız yok bu konuda.

Eski konularınıda baktım evlenirsen kple işin iş.
Gelinliğe bile kendinde karar verme hakkı gören adam oğlundanda para ister aynı binada oturucaksınız ya hah işte yemek çay hergün orda olucak . O adam ne o evden çıkmanıza izin vericek nede evde başbaşa oturmanıza.

Şimdi bide bu işin diğer yüzüne geçelim adamın evinde oturucaksınız önceden kiracısı var mıydı ?
Kira geliri gittiği için oğlundan para isteyebilir. Önceki gelirine göre ayağını uzatıyo şuan geliri azaldığı için borçları olabilir.

Orada kiralar nekadar ? Ev fiyatları nekadar? 2 asgari ücretle gerçekten hem borç ödeyip hem kpe para verip hem geçinip hemde ev alabileceğinize inanıyo musun ?

Madem beraber yaşıyorlar aileye katkı yapıyorsa normaldir bence.
Evlendiğinizde bütçe planlamasını kendiniz yapın eşinize bırakmayın.
Yine alırlar elinden.

Ailesiyle yaşamasa tek başına yaşasa kira elektrik su yiyecek vs masrafına para verecekti.

Ozamanda aç kalsın elektrik harcamasınsokakta yatsın eşya alsın taksit ödesin diyemi düşünecektin?

Ada'm emekli

Niye çalışsın nerede çalışsın

Emekli evde oturur gençler çalışır

O evde yaşayan nişanlın da katkı sunar Eve evlenince de ayırırsınız cüzdanları oldu bitti

arkana bakmadan kac ben o hatayı yaptım vermem valla dedi kv görümce ve kp hergun para istiyor kp işi bıraktı iddia oynuyor yatıyor evde bana bakacaksınız diyor gorumce parayi biriktirip harcamıyor bankada su kadar oldu diye kac kez dedi çalışıyor hergun bizden istiyor nikah fotograf cekim burnumdan geldi beyaz esya mobilya alirken sanki ldeyen kendileri gibi gidip magazalari secti hatta beyaz esyada ben il disindaydim benim aldigimin düşük olanı ile değiştirip bizim üstümüze koltuk takımı elektrikli süpürge ve 2.5 milyarlık tv aldılar ben evime almadım o kadar pahalı şeyleri ankastremi iptal etmiş ler 1 gun kala beyaz eşya geldi içinde yok babam gitmiş almış başka yerden uzulmiym diye dizelmiyorlar anacim ben hergun aglayarak gecirdim zamanı bide ilk gun hamile kalmisim benim ailem de bugün bile eksiğim varsa tamamlar daha terbiyesizler laf der aileme babam ben birsey alırken hesap yapiyor hamilelikten diyerek kasim sonu bıraktım işi benim de kazancim zoruma gidiyordu ayni isi yapiyoruz sonucta biraz zorlanır belki aklı başına gelir diye ama gelmezse ben bu hamile halimle sınava hazırlandım atanıp kızım doğunca onu da alıp gidicem olmuyor inan çok sevsen de yürümüyor allah yardımcın olsun

Evlendikten sonra verirse sorun olur ama şu an eşyayı ödeyip kalanını veriyorsa sorun olmamalı. Sonuçta daha evli değilsiniz. Ama ailesi yüzsüzse istemeye devam ederler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…