- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
- Konu Sahibi karanlikgunler
-
Konustum surekli konusuyorum o zaman vermem diyo ayri ewimiz olacak dio.ama inanmiyorum cunku simdi bile ihtiyacimiz olanlari alamiyoruz eve veriyo.sonrada napim ailem vermim mi diyo.mesela koseye para atmisti biaz ev icin bise alacaktik.babasi bana ver borcumu odeyemedim demis o da vermis venden sakliyo.ben annesinden duyuyorum.kp ayrica bekar kayniminda maasini aliyo.bu nasil bisey ya
KaranlıkKorkuyorum pisman olurum diye nisani atinca.6 yillik iliski nasil dayanirim pisman olur muyum sizce.
Benim babamin borcu varken ihtiyaci varken bende verdim ama benim babam kahveye bilmem neye gitmedi is aradi buldu calisti caba harcadi.benim kizdigim bu bir yil gecmis hala ayni dugun zamani gelmis ayni ben buna kiziyorum bu mu yanlis olan.bi ewin babasi calismayip saglikli haliyle yatiyor ewlenecek cocugundan da bekar olandan da butun maasi aliyor buna mi anlayisli olayimEvli olsanız dahi adamın kendi parası .
Size evlilik vaat ederken sen çalışma benim çalıştığım ikimize yeter mi dedi ?
Yada sizin paranızı mı verdi ?
Ailesi yahu adamın ailesi . Senin babanın borcu olunca sen yardımcı olma arkadaşım !
Yardımcı olana da nişanlın dahi olsa karışma
Evet calisiyorum bir 6ildir da borc icindeyim dugun icin.beyaz esya dahil herseyi aldim ihtiyaclarimdan eksiltip.biraz olsun koseye para attik onuda yine vermis.Sen çalışıyormusun ?
Benim babamin borcu varken ihtiyaci varken bende verdim ama benim babam kahveye bilmem neye gitmedi is aradi buldu calisti caba harcadi.benim kizdigim bu bir yil gecmis hala ayni dugun zamani gelmis ayni ben buna kiziyorum bu mu yanlis olan.bi ewin babasi calismayip saglikli haliyle yatiyor ewlenecek cocugundan da bekar olandan da butun maasi aliyor buna mi anlayisli olayim
O zaman haklısın hemde çoook,neyse 2-3 ay kalmış düğünden sonra verdirmezsin idare et şimdilikEvet calisiyorum bir 6ildir da borc icindeyim dugun icin.beyaz esya dahil herseyi aldim ihtiyaclarimdan eksiltip.biraz olsun koseye para attik onuda yine vermis.
Aynen bizde ama hastalik olur acil ihtiyac olur bunlar tabiki verilir.ama sen yan gel yat her ay hepsini al vermeyince duygu somurusu yap kavga et.boyle olmaz.nisanlim ailesine karsi inanilmaz vicdan yapiyor.Ben eşimle tanıştığımda öğrenciydim eşimde yeni işe başlamıştı. Tüm parasını ailesine verirdi. Nerdeyse dört sene görüştük bu böyle devam etti. Nişanlıykende kendi harçlığını alıp gerisi verdi ki benim eşim o zamanlar normalin bi tık üstü para kazanıyordu. Eşimin ailesinin ısrarıyla son sınıfta nişanlandık. Düğün zamanı istediğim mobilyaları aldım istediğin perdeyi aldım. Çok israfa kaçmadan hemen hemen eşyalar konusunda tüm isteklerim yerine geldi. Demem o ki ben taviz vermedim. Senelerce böyle oluk oluk para alırken düşüneceklerdi. Evlendik 1 ay sonra işe başladım. O zamandan beri Doğum izinleri hariç çalıştım. Halada verir eşim ailesine para.hemde öyle bin iki bin değil yani verdiği miktarlar. Ama bizi asla mağdur etmez. İstediğimiz zaman tatile gideriz canımızın istediğini alırız.
Yani iş eşinde biter. Ben nişanlıykende arkadaşlarım böyle olamaz evlenince çok çekersin derdi. Ama dengeyi kurmayı bildi eşim. Önce biz sonra ailesi. Aileside bunu zamanla kabullendi.
Diger konularimi okumadan mi boyle agir itham yapiyorsunuz.ben bu sorun ewlendikten sonra devam eder mi diye yazdim bi onceki konularimi okuyum sonra tekrar bana yazin eger ayni fikirdeyseniz ozur dileyecegim..kimse kimsenin ne yasadigini bilemez.
Biraz olsun anlayabildiniz mi halimi.isin icinden cikamaz durumdayim.Eğer her tür sorun yaşıyorsan ayrıl. Çünkü evlendikten sonra düzelmez aksine daha da artar.
Koydum tavrimi konustuk.ewlendikten sonra boyle olmayacak zaten anca kendimizi idare ederiz diyor.simdi vermek zorundayim sorun cikiyor icim rahat etmiyor bu ewde yasiyorum diyor.bende simdiden alistir verme calissin diyorum.biaz zorluk ceksin yoksa calismaz boyle alisir diyorum.Önceki konularını okudum nişanlının ailesi özellikle babası çekilecek dert değil.Her şeye müdaheleci bir baba,oğlunun evlenmesini bir yuva kuracak olmasını dahi hazmedemeyen insanlar.Nişanlının parasını da alırlar her şeyini de.Bencillik diz boyu.Esas onların para vermesi birikim yapması lazımken nişanlın bi de maaşını yediriyo ailesine.Bence bu konularını tavrını net bir şekilde koymalısın yoksa daha çok konu açarsın...
Ewet calisiyorum.elimden geleni yapiyorum eksikleri aliyorum ama hep ben hep ben olmaz.bi yere kadar.istiyorum ki o da anlasin yuvasi olacagini.Siz çalışıyor musunuz geliriniz var mı?
Cok dogru cok haklisin yorumun icin minnettarim.bu ilk secenegi deneyecegim bakalim ne gibi seyler olacak.devam edersede zaten sonu belli.Konu sahibi yerden göğe kadar haklısın
Şurda kalmış iki ay tabiki karışacaksın tabiki borcu aza indirmeye çalışmak seninde hakkın
Esek kadar adam buna engel olamıyo ve evlenincede değişmez ne yazıkki aynı apartmanmış bu kp sizden o zamanda para almaya devam eder düşünsene o zaman da çift maaşlı gözüyle bakacak
Ve bildigin gördüğün seyler varki acaba evlenincede devam edermi diye korkuyosun
Ve haklısın iyi düşün ama korktuğunun basına gelme ihtimali kesin gibi
Bi cingar çıkar silkelendir herkesi istediklerim olana kadar nikah düğün yok de ve uygula yada böyle kabullenip devam et yada yol yakınken ayrıl yerinde olsam ilk seçeneği duruma göre son secenegi yapardım çünkü böyle gitmez
Ayrıca nişanlını tüm konularda değerlendir biz iyiyiz ama bu konuda kötüyüz olmaz bu konuda nişanlının karakteri ayırt edemezsin sana hem halledicem diyip hem napıyım ailem diyorsa tutarsızdır bu adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?