• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın İşsiz Oluşu

Merhabalar,

Arkadaşlarım 6 aydır nişanlıyım 23 yaşındayım. nişanlımla uzun bir birliktelik sonrasında evlilik kararı aldık. Bazı şeyler için biraz daha zaman var beklemeliyiz dememe rağmen beni ikna etti ve nişanlandık. Okulunu nişandan bir yıl önce bitirmişti. Bana (nişanlanmadan önce) işiyle ilgili bir kursa gideceğini söylemişti. O zaman iyi bir iş bulacağını söylemişti. Daha sonra işe girdi biraz para kazanıp öyle gideyim dedi. 12bin tl lik bir kurs. Sonra evleniyoruz borcum var dedi gitmedi. Böyle gitti bu durum. Sürekli iş aradı buldu da. Ancak patron anlaştıkları fiyatın altında para verdi. Bir diğeri; onun işi olmayan farklı şeyler yaptırdı. bir diğeri iki ay sonra battı nişanlım çıkmak zorunda kaldı. vs vs. bu böyle gitti. nişana 2 ay kala bir iş buldu elhamdülillah dedik bu iyi bir işe benziyordu. Nişanımızı sevinçle yaptık. Ancak şimdi sekiz ay sonra sizin çalıştığınız departmanı kapatıyoruz diyerek nişanlı mı işten çıkartmışlar. 15 gündür iş arıyor ama malesef yok. Ben o kadar üzgün ve artık bitkinim ki. Ona destek olmaya çalışıyorum ancak kendisi inanılmaz bir psikoljık bunalım içinde ve sürekli konu bu iş olayına geliyor, tartışıyoruz. Bazen de sanırım ben artık bitkinlikle onun üzerine gidiyorum (neden işin oturmadan beni istedin diye, ve neden o kursa gitmedin diye) bazen de o durduk yere bu konuyu açıp tartışma çıkartıyor.

Akrabalar soruyorlar iş buldu mu? iş buldu mu? Ayy senin nişanlında bi işte dikiş tutturamadı diyen bile oldu kahroldum ya. Benim gibi bir durum yaşayan var mı? ya da nasıl davranmam gerektiğini bilen? Konuyu sabırla okuyan herkese şimdiden teşekkürler. Dualarınızda bana da yer vermeniz dileklerimle..
çok sıkıntılı bir süreç belli. Biraz zaman ver 4 ay kadar dikiş tutturamazsa ayrılman bana daha mantıklı geliyor gene sen bilirsin üzüldüm onu da söyleyim yani

Bence destek olun. İlla ki bulur. Nisanliniz galiba caliskan biri. Hani is olsun yeter ki. Tamam evet keske is tutturmadan nisan fln olmasaydi. Ama nolcak ayrilcakmisini bu is konusu yuzunden?
Akrabalarida bosver. Bi bakmissin oyle bi iste calisiyor ki.. :) o zaman konussun herkes.
Skmayin caninizi ve destek olun birbirinize. Evlilik tarihi fln yok anladigim kadariyla tamam o zaman aceleyede ve stresede gerek yok

çok sıkıntılı bir süreç belli. Biraz zaman ver 4 ay kadar dikiş tutturamazsa ayrılman bana daha mantıklı geliyor gene sen bilirsin üzüldüm onu da söyleyim yani

İş bulamadı diye ayrılmak mı:44:
Evliyken de işsiz kalabilir boşanacak mı ozaman da?
Bence zaman tanı iş öyle ha deyince bulunmuyo malesef. Geçiçi işlere de zaten giriyomuş. En olmadı düğünü ertelersiniz.
Ancak o zaten bunalıma girmiştir bile bi'de üstüne sen bunaltma bence.

yani okurken benimde aklıma o geldi dikiş tutturamıyo belli biraz günahlarını göz ününden geçirsin belki birinin hakkına girmiştir anne babasından dua almaya baksın eğer biliyorsan niyetini bağlayarak vakıa suresi oku hatta ben bile okuyamazsan sana niyet okuyabilirim..:49:

merhaba.şuan aynen senin durumundayım.5 bucuk yıllık beraberlik 4 aylık ta nişanlılık sürecimiz var. ve benimde nişanlım işsiz. hala da öyle ve maalesef iş bulamadan düğün tarihi de belirlenemiyor. 1. si kesinlikle destek olmalısın elinden geldiğince. ne kadar zor olduğunu çok çok iyi anlıyorum hem senin hem de nişanlın için. ama erkekler bu konuda çok hassas.konu iş ve maddiyat olduğunda psikolojik olarak çok kötü ve güçsüz hissediyorlar. şimdi destek olmicaksin da ne zaman olacaksın diye düşünüyorum.(ki bende elimden geldiğince destek oluyorum nişanlıma) en azından çabaladığını görüyorsun öyle değil mi? yani hiç bir çaba göstermemiş olsa bu senin ona karşı olan güvenini de yıkardı. ama anladığım kadarıyla hemen hemen bütün işlerden elinde olmayan nedenlerle ayrılmış yada çıkarılmış diyelim. işte bu yüzden destek olmalısın. sabrının tükendiği çok zamanlar olacak ama eminim güzel bir iş bulacak nişanlın. 2. si elalemin ne dediğine sakın kulak asma. ben dediğim gibi 5 yıl çıkma sürecimizde herkes biliyordu nişanlımı ama kimse soramadı ne zaman düğün diye. ama iş ciddiye bindi nişanlandık milletin merakı coştu,hatta dıydısının dıydısı konuşur sorar oldu.bunlar çok normal süreçler. o yüzden hiiiiiçççç sıkma canını bırak sorsunlar. umarım en yakın zamanda bu sıkıntılı süreci atlatırsınız.

Bu aralar benim arkadaşlarım arasındada çok gündemde olan bir konu.

İşe girip ilk maaşını alan (özel sektör) tüm arkadaşlarım hemen nişan yapıyorlar, ben kendi adıma bunu çok yanlış buluyorum. Çünkü insanın öncelikle iş bulup o işte kendine bir yer edinip en azından bir süre düzenli çalışması işini bir yere kadar garantiye alabilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bence evet erken davranmışsınız ancak çok da dert etmeyin bol bol dua edin bulunur inşallah güzel bir iş :34:

Merhabalar,

Arkadaşlarım 6 aydır nişanlıyım 23 yaşındayım. nişanlımla uzun bir birliktelik sonrasında evlilik kararı aldık. Bazı şeyler için biraz daha zaman var beklemeliyiz dememe rağmen beni ikna etti ve nişanlandık. Okulunu nişandan bir yıl önce bitirmişti. Bana (nişanlanmadan önce) işiyle ilgili bir kursa gideceğini söylemişti. O zaman iyi bir iş bulacağını söylemişti. Daha sonra işe girdi biraz para kazanıp öyle gideyim dedi. 12bin tl lik bir kurs. Sonra evleniyoruz borcum var dedi gitmedi. Böyle gitti bu durum. Sürekli iş aradı buldu da. Ancak patron anlaştıkları fiyatın altında para verdi. Bir diğeri; onun işi olmayan farklı şeyler yaptırdı. bir diğeri iki ay sonra battı nişanlım çıkmak zorunda kaldı. vs vs. bu böyle gitti. nişana 2 ay kala bir iş buldu elhamdülillah dedik bu iyi bir işe benziyordu. Nişanımızı sevinçle yaptık. Ancak şimdi sekiz ay sonra sizin çalıştığınız departmanı kapatıyoruz diyerek nişanlı mı işten çıkartmışlar. 15 gündür iş arıyor ama malesef yok. Ben o kadar üzgün ve artık bitkinim ki. Ona destek olmaya çalışıyorum ancak kendisi inanılmaz bir psikoljık bunalım içinde ve sürekli konu bu iş olayına geliyor, tartışıyoruz. Bazen de sanırım ben artık bitkinlikle onun üzerine gidiyorum (neden işin oturmadan beni istedin diye, ve neden o kursa gitmedin diye) bazen de o durduk yere bu konuyu açıp tartışma çıkartıyor.

Akrabalar soruyorlar iş buldu mu? iş buldu mu? Ayy senin nişanlında bi işte dikiş tutturamadı diyen bile oldu kahroldum ya. Benim gibi bir durum yaşayan var mı? ya da nasıl davranmam gerektiğini bilen? Konuyu sabırla okuyan herkese şimdiden teşekkürler. Dualarınızda bana da yer vermeniz dileklerimle..

bu kadar dert etme kendini kahretmişsin resmen.
nasip bu.
başka iş bulur, ya da bir süre çalışmaz, dünyanın sonu değil ya. bu durumda asla tartışmam ben olsam. zaten sinirler bozuk....

evlenmeden önce eşim de çok işsiz kaldı.
kışın soğuğunda eşimle ankaranın sokaklarında gezdim gazeteden bulduğumuz işlere başvurmak için hep onunla gittim.
1 kuruşu olmadığı günler oldu. (kalacak yeri de yoktu)
ama artık bitti bulamadık dedik o anda bir haber geldi, tam da istediğimiz yerde istediğimiz maaşla bir iş. kalacak bir yer de verdiler hem :)

hıı tabi sonra o işten de ayrıldı mecburen.
evlendikten sonra da ben iş değiştirdim başka şehre geldik, bir süre işsiz kaldı, şimdi askerde.
millet parasını yediriyor kocasına diyor, afiyet olsun diyorum ben de :) napalım yani hayat müşterek, askerden dönünce elbet bulacak bir iş çalışacak, mesleği var sonuçta.

yani bu zorlu süreçte birbirinize destek olun.. sıkıntılı zamanlarınızda birbirinize daha sıkı sarılın... milletin dediğine de bakmayın.

Son düzenleme:
ülkede işsizlik var avrupada bile var yani iş bulamıyor gençler ya gidip hamallık yapacak ya da bekleyeceksiniz. sanki hemen iş bulunuyormuş gibi konuşanlar iş dünyasından haberdar değiller tabii..

Canım bunlar nasip kısmet işi :19: Bazen her şey yolunda gitmeyebilir insanın hayatında.. İş bulabilir fakat istediği şartlarda olmayabilir. Aradığı işi bulur tam istediği iştir bu seferde patron engeli yaşayabilir vs...Burda çevrenin söylediği laflara ne üzülmeli nede takılmalısın.. Umursama nedeni ise burda sevdiğin insanın iş bulma yolundaki çabasını göz önüne al.. Kısmetten öteye yol gitmez , her şerde bi hayır var deyip yoluna bak ve nişanlına destek ol tatlım :34:

Arkadaslar hepinizden allah razı olsun. Tammam arkadaşım benim için okur musun vakia suresini. Bende sana yer vereyim dualarimda. Bazi arkadaslar demis bu kadar takma diye. Suan düşündumde demekki bu dogal bi olay böyle dediginize gor olayi buyuten benim asalak akrabalarim. Benim durumumda olanlarin olaya bakış açısıda bana ışık oldu. Ama inanin o kadar zor ki sadece bu günler kötü bi ani olarak kalsin istiyorum zihnimde. Iyi bi isi olsun istiyorum. Bana ozelden yazan arkadasim cevabim sana gitmedi onerin için cok teşekkür ederim haklısın is bulmadan dugun tarihi almiycam

merhaba.şuan aynen senin durumundayım.5 bucuk yıllık beraberlik 4 aylık ta nişanlılık sürecimiz var. ve benimde nişanlım işsiz. hala da öyle ve maalesef iş bulamadan düğün tarihi de belirlenemiyor. 1. si kesinlikle destek olmalısın elinden geldiğince. ne kadar zor olduğunu çok çok iyi anlıyorum hem senin hem de nişanlın için. ama erkekler bu konuda çok hassas.konu iş ve maddiyat olduğunda psikolojik olarak çok kötü ve güçsüz hissediyorlar. şimdi destek olmicaksin da ne zaman olacaksın diye düşünüyorum.(ki bende elimden geldiğince destek oluyorum nişanlıma) en azından çabaladığını görüyorsun öyle değil mi? yani hiç bir çaba göstermemiş olsa bu senin ona karşı olan güvenini de yıkardı. ama anladığım kadarıyla hemen hemen bütün işlerden elinde olmayan nedenlerle ayrılmış yada çıkarılmış diyelim. işte bu yüzden destek olmalısın. sabrının tükendiği çok zamanlar olacak ama eminim güzel bir iş bulacak nişanlın. 2. si elalemin ne dediğine sakın kulak asma. ben dediğim gibi 5 yıl çıkma sürecimizde herkes biliyordu nişanlımı ama kimse soramadı ne zaman düğün diye. ama iş ciddiye bindi nişanlandık milletin merakı coştu,hatta dıydısının dıydısı konuşur sorar oldu.bunlar çok normal süreçler. o yüzden hiiiiiçççç sıkma canını bırak sorsunlar. umarım en yakın zamanda bu sıkıntılı süreci atlatırsınız.

Arkadaşım sen üzülmüyor musun nasil bu kadar guclusun tebrik ediyorum seni ya cidden. Rabbim senin nisanlina da gönlüne gore is nasip etsin
Ne kadardir issiz bu arada?

aynı şeyi sende yaşayabilirsin bence destek ol ona..

iş bulamadı belki de böylesi hayırlıdır. yarın bi gün bi iş bulur herkesin ağzı büzülür. ne demek sorup soruşturmalar. iş bulsa onların evini mi bakacak tabiki de hayır.

bence destek ol o zaten bunalıma girmiş işsizlik yüzünden. ülkede kaç bin işsiz var.

Rabbim onun yüzüne güler eminim.

Arkadaşım sen üzülmüyor musun nasil bu kadar guclusun tebrik ediyorum seni ya cidden. Rabbim senin nisanlina da gönlüne gore is nasip etsin
Ne kadardir issiz bu arada?

günaydın.elbette zor üzülüyorum canım ama geçecek.( sanma ki ben ağlamadım, hırpalanmadım veya nişanlımın emdiği sütü burnundan getirmedim :) bunlar çok çok normal sürekli tekrarlanmadığı sürece, neden böyle dedim çünkü karşındaki anlayışlı bir insansa senin İNSANCA olan yani normal tepkilerini anlayabiliyor. fakat bu durum sürekli tekrarlanır halde olursa veya senin klasik ruh halin haline gelmişse işte o zaman onlarda bu kız beni beklemeyecek galiba veya yok sen bana destek olmuyorsun ayaklarına yatıyorlar yada güvensizlik yaşıyorlar veeee iyice depresyona bağlıyorlar. sonra gel de uğraş kendi derdini unutup onu depresyondan çıkarmak için :)) güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Allah herkese her şeyin en hayırlısını nasip etsin. bizim durumumuz biraz karışık ama 2 yıldır işsiz. öğretmen olmasına rağmen henüz atanamadı. ve atanması da çooookkk zor. iş kura kadar başvurduk. bir arkadaşımız söylemiş Ankara'nın soğuğunda tek tek ilanları gezdik diye. aynen biz de bu durumdayız ama gerçekten inanıyorum geçecek. onlar sabırlı biz sabırlı olduğumuz sürece bu kadar çabalarken her şey yoluna girecek. sevgiler :)

Evlilik iyi günde kötü günde beraber olmak değil midir ?
İş yok, parası da yok bunun ay dur ben ayrılıyım bu çocuktan olur mu ?
Sabret ama iş bulmadan da evlenme .

İş arıyor çabaladığını farkediyorsanız kesinlikle destek olmalısınız. .
Mutlaka biryerde yiyecek ekmeğinizin olduğu bir iş karşınıza çıkacaktır. . Sabırla mücadele ederseniz bu işin üstesinden gelirsiniz. .
Eğerki kendi kriterleri ile bir iş bulamıyorsa biraz aşağıya çekmeli isteklerini. . Düşük bir maaşla bir yere girip tecrübesini katlayabilir. .
Akrabaların dediklerini mümkün oldukça duymamaya çalışın. .Sürekli gazete ve internetten her iş arama sayfasını kurcalayın.
İş bulup düzen oturtana kadarda evliliği erteleyin. . Allah gönlünüze göre versin :ssz:

bence burada sana o kadar çok iş düşüyor ki!! inan anne babasından çok senin vereceğin tepkiler onun için çok daha önemli. iyi günde herkes sevdiğinin yanında olur. önemli olan kötü günde yanındaysan 100 kaz değerli olursun. anladığım kadarıyla iş seçen veya elinden iş gelmeyecek biri değil nişanlın. en önemlisi de bu. ne erkekler var kaç yaşına gelmil hala baba parası yiyor. bu kadar çalışkan bir insan mutlaka yoluna koyar sen içini ferah tut ve en önemlisi nişanlına destek ol. için kara dese bile yüzün ak desin. ve yaşın daha çok genç bence evlilik için sakın acele etme. sen çalışıyor muydun?

Çalışmaya gönlü olmayan erkek kısmını bir kenara ayırarak ve nişanlının çabaladığını düşünerek söylüyorum; bence kesinlikle üstüne gitme. Erkekler özellikle iş ve maddiyat konularında çok hassastır, bu konuda kendine güvenini zedelersen kendini çok kötü hisseder, tam bir erkek olamadığını düşünür. (Belki bize saçma gelebilir ama düşünceleri genelde bu yönde.) Bu durum uzun vadede ilişkinizi olumsuz yönde etkiler.

Bu durumda anlayış gösteren taraf sen olmalısın. Anlıyorum, özellikle çevre baskısı çok bunaltıyordur seni ama sabredin ve dua edin. İnşallah en yakın zamanda çözüme kavuşturursunuz işinizi.

Back
X