Merhaba herkese. Güzel giden uzun süreli bir sevgililik döneminin ardından biz nişanlandık. Yaklaşık 4 yıldır hayatımda ve düğünüme çok az kaldı. Sevgililik dönemi benim için çok zorlu geçti çünkü annem üzerimde fazlasıyla baskı kurdu. Görüşme, konuşma, beni evden çıkarmadı bir süre ama biz devam ettik. O da beni bırakmadı ben de onu. Bu arada ben 20 o 23 tü tanıştığımızda. Her zaman başarılı ve sorumluluk sahibi bir kız oldum. Nişanlımda kendi ayakları üstünde duran biriydi en başından beri. Üniversitedeydim ilk tanıştığımızda ben 4 yıllık mezunuyum nişanlım da 2 yıllık mezunu o da askerden gelmiş çalışıyordu. Annemin en çok sorun yaptığı statü farkı oldu. Ama ben bunu gerçekten iyi gözlemlemeye uğraştım ve nişanlım geri kafalı, yeniliklere açık olmayan biri değil. Neyse sonra annem de ısındı tanıştıkça ve bu uzun yola girdik. Ama ailemle ben iyiyken çok iyiyiz ama onların aksine bir davranışta bulunduğumda her şey karman çorman oluyor. Şu an düğün yaklaştığı için fikir ayrılıkları oluyor ailemle aramızda. Ve ben nişanlımla ortak karar alıp bir şeyler yapmak istiyorum ama onlar kendi istedikleri gibi olsun istiyor. Şu ab işsizim ve ailem yaptı her şeyimi mecburen. Bu yüzden üzerimde malesef baskı kurabildiler. Nişanlımın ailesi de çok karışan tipler değil ve zaten uzun süredir ailesinden bağımsız yaşamaya alışmış o yüzden böyle bir karışma olayı olmuyor. Ama sorun şu ki kendim nişanlımla düşünüp karar aldığımda hep yargılanıyorum. Niye bize sormadınız diye. Ve sormadığım için ben nişanlımın dediklerini yapıyormuşum sadece onun yörüngesine girmişim ailemi eziyormuşum ve onlar bir kere kız evlendiriyorlarmış tabi ki her şeyi soracakmışım. Gibi bir düşünceyye giriyorlar ve anında nişanlıma dış kapının mandalı muamelesi yapılıyor. O kim ki sen daha evlenene kadar benim sorumluluğumdasın vs diye. Aslında her konuda arada kalan ben olduğum halde gençler bunu istemiş böyle olsun demiyorlar. Çeyiz alma olacak ve halı seçerken direkt kendi evime nakliye edilsin babamın evine gelip ordan çıkmasına gerek yok dediğim için ve artık sabrım tükenip kızdığım için işitmediğim cümle kalmadı. Ayrıyeten nişanlıma da bir sürü atıp tuttular. Arada kalmaktan çok yoruldum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Son 1 ay nasıl geçeceek ve sonrasında nasıl olacak kaygı duyuyorum. Allahtan evimiz iki aileden de uzakta farklı şehirde olucak. Bu süreci nasıl daha az sancılı atlatırım?
Öncelikle sabır diliyorum size. Ailenizin tek kızı olduğunuz için sanırım bu kadar baskı kuruyorlar. Siz arayı bulmaya çalışın bence. Nişanlınız için de abuk sabuk konuşmaları hiç hoş degil arayı açıp nefret girer bu konuda da uyarın ailenizi. Evliliklerin başlı başı sorunu ailelerden çıkıyor zatenMerhaba herkese. Güzel giden uzun süreli bir sevgililik döneminin ardından biz nişanlandık. Yaklaşık 4 yıldır hayatımda ve düğünüme çok az kaldı. Sevgililik dönemi benim için çok zorlu geçti çünkü annem üzerimde fazlasıyla baskı kurdu. Görüşme, konuşma, beni evden çıkarmadı bir süre ama biz devam ettik. O da beni bırakmadı ben de onu. Bu arada ben 20 o 23 tü tanıştığımızda. Her zaman başarılı ve sorumluluk sahibi bir kız oldum. Nişanlımda kendi ayakları üstünde duran biriydi en başından beri. Üniversitedeydim ilk tanıştığımızda ben 4 yıllık mezunuyum nişanlım da 2 yıllık mezunu o da askerden gelmiş çalışıyordu. Annemin en çok sorun yaptığı statü farkı oldu. Ama ben bunu gerçekten iyi gözlemlemeye uğraştım ve nişanlım geri kafalı, yeniliklere açık olmayan biri değil. Neyse sonra annem de ısındı tanıştıkça ve bu uzun yola girdik. Ama ailemle ben iyiyken çok iyiyiz ama onların aksine bir davranışta bulunduğumda her şey karman çorman oluyor. Şu an düğün yaklaştığı için fikir ayrılıkları oluyor ailemle aramızda. Ve ben nişanlımla ortak karar alıp bir şeyler yapmak istiyorum ama onlar kendi istedikleri gibi olsun istiyor. Şu ab işsizim ve ailem yaptı her şeyimi mecburen. Bu yüzden üzerimde malesef baskı kurabildiler. Nişanlımın ailesi de çok karışan tipler değil ve zaten uzun süredir ailesinden bağımsız yaşamaya alışmış o yüzden böyle bir karışma olayı olmuyor. Ama sorun şu ki kendim nişanlımla düşünüp karar aldığımda hep yargılanıyorum. Niye bize sormadınız diye. Ve sormadığım için ben nişanlımın dediklerini yapıyormuşum sadece onun yörüngesine girmişim ailemi eziyormuşum ve onlar bir kere kız evlendiriyorlarmış tabi ki her şeyi soracakmışım. Gibi bir düşünceyye giriyorlar ve anında nişanlıma dış kapının mandalı muamelesi yapılıyor. O kim ki sen daha evlenene kadar benim sorumluluğumdasın vs diye. Aslında her konuda arada kalan ben olduğum halde gençler bunu istemiş böyle olsun demiyorlar. Çeyiz alma olacak ve halı seçerken direkt kendi evime nakliye edilsin babamın evine gelip ordan çıkmasına gerek yok dediğim için ve artık sabrım tükenip kızdığım için işitmediğim cümle kalmadı. Ayrıyeten nişanlıma da bir sürü atıp tuttular. Arada kalmaktan çok yoruldum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Son 1 ay nasıl geçeceek ve sonrasında nasıl olacak kaygı duyuyorum. Allahtan evimiz iki aileden de uzakta farklı şehirde olucak. Bu süreci nasıl daha az sancılı atlatırım?
Anneler kulübüne üye olmuşsunuz. Çocuğunuz var mı veya bebek mi bekliyorsunuz şu an ?Merhaba herkese. Güzel giden uzun süreli bir sevgililik döneminin ardından biz nişanlandık. Yaklaşık 4 yıldır hayatımda ve düğünüme çok az kaldı. Sevgililik dönemi benim için çok zorlu geçti çünkü annem üzerimde fazlasıyla baskı kurdu. Görüşme, konuşma, beni evden çıkarmadı bir süre ama biz devam ettik. O da beni bırakmadı ben de onu. Bu arada ben 20 o 23 tü tanıştığımızda. Her zaman başarılı ve sorumluluk sahibi bir kız oldum. Nişanlımda kendi ayakları üstünde duran biriydi en başından beri. Üniversitedeydim ilk tanıştığımızda ben 4 yıllık mezunuyum nişanlım da 2 yıllık mezunu o da askerden gelmiş çalışıyordu. Annemin en çok sorun yaptığı statü farkı oldu. Ama ben bunu gerçekten iyi gözlemlemeye uğraştım ve nişanlım geri kafalı, yeniliklere açık olmayan biri değil. Neyse sonra annem de ısındı tanıştıkça ve bu uzun yola girdik. Ama ailemle ben iyiyken çok iyiyiz ama onların aksine bir davranışta bulunduğumda her şey karman çorman oluyor. Şu an düğün yaklaştığı için fikir ayrılıkları oluyor ailemle aramızda. Ve ben nişanlımla ortak karar alıp bir şeyler yapmak istiyorum ama onlar kendi istedikleri gibi olsun istiyor. Şu ab işsizim ve ailem yaptı her şeyimi mecburen. Bu yüzden üzerimde malesef baskı kurabildiler. Nişanlımın ailesi de çok karışan tipler değil ve zaten uzun süredir ailesinden bağımsız yaşamaya alışmış o yüzden böyle bir karışma olayı olmuyor. Ama sorun şu ki kendim nişanlımla düşünüp karar aldığımda hep yargılanıyorum. Niye bize sormadınız diye. Ve sormadığım için ben nişanlımın dediklerini yapıyormuşum sadece onun yörüngesine girmişim ailemi eziyormuşum ve onlar bir kere kız evlendiriyorlarmış tabi ki her şeyi soracakmışım. Gibi bir düşünceyye giriyorlar ve anında nişanlıma dış kapının mandalı muamelesi yapılıyor. O kim ki sen daha evlenene kadar benim sorumluluğumdasın vs diye. Aslında her konuda arada kalan ben olduğum halde gençler bunu istemiş böyle olsun demiyorlar. Çeyiz alma olacak ve halı seçerken direkt kendi evime nakliye edilsin babamın evine gelip ordan çıkmasına gerek yok dediğim için ve artık sabrım tükenip kızdığım için işitmediğim cümle kalmadı. Ayrıyeten nişanlıma da bir sürü atıp tuttular. Arada kalmaktan çok yoruldum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Son 1 ay nasıl geçeceek ve sonrasında nasıl olacak kaygı duyuyorum. Allahtan evimiz iki aileden de uzakta farklı şehirde olucak. Bu süreci nasıl daha az sancılı atlatırım?
Yani onlarda haklı aslında netice aile parası ile çeyiz düzüyorsun. İnsanlar da benim param ile alındıysa benim evimden çıksın demeleri çok normal. Bence bu süreçte çok sakin ol az kalmış, usulden de olsa annenin babamın ya da her kim aile büyüğün ise ondan fikir al. Sana olumsuz geliyorsa burası içime sinmiyor de sonra kendi fikrini söyle ama önce onların fikrini sor. Yani kısaca ve kabaca köprüyü geçene kadar ayıya dayı de.Merhaba herkese. Güzel giden uzun süreli bir sevgililik döneminin ardından biz nişanlandık. Yaklaşık 4 yıldır hayatımda ve düğünüme çok az kaldı. Sevgililik dönemi benim için çok zorlu geçti çünkü annem üzerimde fazlasıyla baskı kurdu. Görüşme, konuşma, beni evden çıkarmadı bir süre ama biz devam ettik. O da beni bırakmadı ben de onu. Bu arada ben 20 o 23 tü tanıştığımızda. Her zaman başarılı ve sorumluluk sahibi bir kız oldum. Nişanlımda kendi ayakları üstünde duran biriydi en başından beri. Üniversitedeydim ilk tanıştığımızda ben 4 yıllık mezunuyum nişanlım da 2 yıllık mezunu o da askerden gelmiş çalışıyordu. Annemin en çok sorun yaptığı statü farkı oldu. Ama ben bunu gerçekten iyi gözlemlemeye uğraştım ve nişanlım geri kafalı, yeniliklere açık olmayan biri değil. Neyse sonra annem de ısındı tanıştıkça ve bu uzun yola girdik. Ama ailemle ben iyiyken çok iyiyiz ama onların aksine bir davranışta bulunduğumda her şey karman çorman oluyor. Şu an düğün yaklaştığı için fikir ayrılıkları oluyor ailemle aramızda. Ve ben nişanlımla ortak karar alıp bir şeyler yapmak istiyorum ama onlar kendi istedikleri gibi olsun istiyor. Şu ab işsizim ve ailem yaptı her şeyimi mecburen. Bu yüzden üzerimde malesef baskı kurabildiler. Nişanlımın ailesi de çok karışan tipler değil ve zaten uzun süredir ailesinden bağımsız yaşamaya alışmış o yüzden böyle bir karışma olayı olmuyor. Ama sorun şu ki kendim nişanlımla düşünüp karar aldığımda hep yargılanıyorum. Niye bize sormadınız diye. Ve sormadığım için ben nişanlımın dediklerini yapıyormuşum sadece onun yörüngesine girmişim ailemi eziyormuşum ve onlar bir kere kız evlendiriyorlarmış tabi ki her şeyi soracakmışım. Gibi bir düşünceyye giriyorlar ve anında nişanlıma dış kapının mandalı muamelesi yapılıyor. O kim ki sen daha evlenene kadar benim sorumluluğumdasın vs diye. Aslında her konuda arada kalan ben olduğum halde gençler bunu istemiş böyle olsun demiyorlar. Çeyiz alma olacak ve halı seçerken direkt kendi evime nakliye edilsin babamın evine gelip ordan çıkmasına gerek yok dediğim için ve artık sabrım tükenip kızdığım için işitmediğim cümle kalmadı. Ayrıyeten nişanlıma da bir sürü atıp tuttular. Arada kalmaktan çok yoruldum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Son 1 ay nasıl geçeceek ve sonrasında nasıl olacak kaygı duyuyorum. Allahtan evimiz iki aileden de uzakta farklı şehirde olucak. Bu süreci nasıl daha az sancılı atlatırım?
Yanlış olmuş olabilir zaten ilk konum bu. Bebek beklemiyorumAnneler kulübüne üye olmuşsunuz. Çocuğunuz var mı veya bebek mi bekliyorsunuz şu an ?
Malesef ben de öyle olmasını çok isterdim ama kendi alanımda iş bulamadım ve zaten farklı şehirde bir hayat kuracağım için evlenince düğünüm var diye işe bile alınmadım. Herkes temelli durabilecek bir çalışan istiyor doğal olarak. Özel ders vererek kendi harçlıklarımı karşıladım ve ufak tefek eşyalarımı aldım zaten. Ama her şeye gücüm yetmedi malesefİş bul para biriktir öyle evlen. Bu işler böyle olur. 24 yaşında imişsin zaten daha sanırım.
Malesef ben de öyle olmasını çok isterdim ama kendi alanımda iş bulamadım ve zaten farklı şehirde bir hayat kuracağım için evlenince düğünüm var diye işe bile alınmadım. Herkes temelli durabilecek bir çalışan istiyor doğal olarak. Özel ders vererek kendi harçlıklarımı karşıladım ve ufak tefek eşyalarımı aldım zaten. Ama her şeye gücüm yetmedi malesef. Ayrıca başkası dediğiniz yedi kat yabancı değil kendi ailem ve bu devirde kimse desteksiz düzen kuramıyorBaşkasının parasıyla nişan düğün yapıp ev kuracaksan sancısız atlatamazsın süreci.
İş bul, birikim yap, acelen ne
Fazlasıyla yoruldum ve işittiğim hakaretler canımı yakıyor ne kadar düşünmemeye çalışsam da sözler unutulmuyorAz daha sık dişini az kalmış zaten. Ama ailende gıder ayak senı bu kadar üzmesi anlamsız.
Ben de böyle düşünüyorum herşey usul kaide diye düşünsek bir sürü teferruatu var hiç bitmez ama anlatamıyorum malesefYani bana saçma geliyor. Onlar anne baba tabiki yardımcı olacaklar alacaklar. İş sahibi olup kendin de para katsan daha iyi olurdu tabiki ama aile sonuçta ya onlar almayacakta kim alacak ? Benim kardeşimde evleniyor ailem aldı çoğu eşyayı evleneceği ev başka şehirde diye direk oraya gitti eşyalar. Bence bu biraz geri kafalılık oluyor artık. 1 ay kalmış sabredeceksin yapacak bişey yok onlarda öyle değişmezler malesef.
Nişanlıma bu konularfan bahsetmiyorum ama anlıyor. Zaten sevgililik döneminde de zorluklar yaşadığım için az çok biliyor. Ailemi de uyardım ama en küçük bir şeyde hemen saldırı pozisyonuna geçildiği için anlaşılmıyor dediklerim, döngü aynı devam ediyor..Öncelikle sabır diliyorum size. Ailenizin tek kızı olduğunuz için sanırım bu kadar baskı kuruyorlar. Siz arayı bulmaya çalışın bence. Nişanlınız için de abuk sabuk konuşmaları hiç hoş degil arayı açıp nefret girer bu konuda da uyarın ailenizi. Evliliklerin başlı başı sorunu ailelerden çıkıyor zaten
Uzak durmayı deneyin mesafe koyunNişanlıma bu konularfan bahsetmiyorum ama anlıyor. Zaten sevgililik döneminde de zorluklar yaşadığım için az çok biliyor. Ailemi de uyardım ama en küçük bir şeyde hemen saldırı pozisyonuna geçildiği için anlaşılmıyor dediklerim, döngü aynı devam ediyor..
Valla öyle diyorsanız çekeceksiniz belli bir yere kadar. Sonra mesafeli olacaksınız.Malesef ben de öyle olmasını çok isterdim ama kendi alanımda iş bulamadım ve zaten farklı şehirde bir hayat kuracağım için evlenince düğünüm var diye işe bile alınmadım. Herkes temelli durabilecek bir çalışan istiyor doğal olarak. Özel ders vererek kendi harçlıklarımı karşıladım ve ufak tefek eşyalarımı aldım zaten. Ama her şeye gücüm yetmedi malesef. Ayrıca başkası dediğiniz yedi kat yabancı değil kendi ailem ve bu devirde kimse desteksiz düzen kuramıyor
Para kiminse o karar verir düşüncesi aşırı saçma geldi bana ya. Onlar anne-baba, destek olmayı kabul ettilerse, kızım bütçemiz şu ona göre beğendiğini al demeleri gerekir. Sizin de yaşınız daha gençmiş, keşke çalışıp birikiminizi yapıp öyle evlenseydiniz.Merhaba herkese. Güzel giden uzun süreli bir sevgililik döneminin ardından biz nişanlandık. Yaklaşık 4 yıldır hayatımda ve düğünüme çok az kaldı. Sevgililik dönemi benim için çok zorlu geçti çünkü annem üzerimde fazlasıyla baskı kurdu. Görüşme, konuşma, beni evden çıkarmadı bir süre ama biz devam ettik. O da beni bırakmadı ben de onu. Bu arada ben 20 o 23 tü tanıştığımızda. Her zaman başarılı ve sorumluluk sahibi bir kız oldum. Nişanlımda kendi ayakları üstünde duran biriydi en başından beri. Üniversitedeydim ilk tanıştığımızda ben 4 yıllık mezunuyum nişanlım da 2 yıllık mezunu o da askerden gelmiş çalışıyordu. Annemin en çok sorun yaptığı statü farkı oldu. Ama ben bunu gerçekten iyi gözlemlemeye uğraştım ve nişanlım geri kafalı, yeniliklere açık olmayan biri değil. Neyse sonra annem de ısındı tanıştıkça ve bu uzun yola girdik. Ama ailemle ben iyiyken çok iyiyiz ama onların aksine bir davranışta bulunduğumda her şey karman çorman oluyor. Şu an düğün yaklaştığı için fikir ayrılıkları oluyor ailemle aramızda. Ve ben nişanlımla ortak karar alıp bir şeyler yapmak istiyorum ama onlar kendi istedikleri gibi olsun istiyor. Şu ab işsizim ve ailem yaptı her şeyimi mecburen. Bu yüzden üzerimde malesef baskı kurabildiler. Nişanlımın ailesi de çok karışan tipler değil ve zaten uzun süredir ailesinden bağımsız yaşamaya alışmış o yüzden böyle bir karışma olayı olmuyor. Ama sorun şu ki kendim nişanlımla düşünüp karar aldığımda hep yargılanıyorum. Niye bize sormadınız diye. Ve sormadığım için ben nişanlımın dediklerini yapıyormuşum sadece onun yörüngesine girmişim ailemi eziyormuşum ve onlar bir kere kız evlendiriyorlarmış tabi ki her şeyi soracakmışım. Gibi bir düşünceyye giriyorlar ve anında nişanlıma dış kapının mandalı muamelesi yapılıyor. O kim ki sen daha evlenene kadar benim sorumluluğumdasın vs diye. Aslında her konuda arada kalan ben olduğum halde gençler bunu istemiş böyle olsun demiyorlar. Çeyiz alma olacak ve halı seçerken direkt kendi evime nakliye edilsin babamın evine gelip ordan çıkmasına gerek yok dediğim için ve artık sabrım tükenip kızdığım için işitmediğim cümle kalmadı. Ayrıyeten nişanlıma da bir sürü atıp tuttular. Arada kalmaktan çok yoruldum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Son 1 ay nasıl geçeceek ve sonrasında nasıl olacak kaygı duyuyorum. Allahtan evimiz iki aileden de uzakta farklı şehirde olucak. Bu süreci nasıl daha az sancılı atlatırım?
+1Para kiminse o karar verir düşüncesi aşırı saçma geldi bana ya. Onlar anne-baba, destek olmayı kabul ettilerse, kızım bütçemiz şu ona göre beğendiğini al demeleri gerekir. Sizin de yaşınız daha gençmiş, keşke çalışıp birikiminizi yapıp öyle evlenseydiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?