Nişanlımla aynı konudan bir kez daha tartıştık.

Nişanlım o konuda çok net. Annemin gözlerinin içine bakarak ben kızınızla evlenicem dedi. Hep sizin verdiğiniz şartları vericem gibisinden bi konuşma yaptı. O konuda sorun yok. Beni kırdığı zaman ağlayan bi insan açıkçası o konuşa güveniyorum ona. Ama vakit buldukça bir arada kalıyoruz. Sadece ev ortamında geriliyor bazen. Ne yapacağını bilemiyor. Mesela ilk beraber uyuduğumuzda sorun çıkardı istersen diğer yatakta yat dediği için ertesi gün de ağladı. Mümkün mü bir aradayken ayrı yatmamız falan dedi. Bazen çok iyi uyum sağlıyor biraz vakit geçirdikten sonra, bazen de aniden garip oluyor. Mesela cuma akşamı yemekte çok heyecanlıydı zaman nasıl geçti bilmedim falan dedi. Cumartesi sabahı bi garip oldu sonra düzeldi. Bunlar oluyor, ona biraz zaman vericem sonradan düzelmezse ayrılmayı düşünüyorum. Çünkü ona hatasını söylediğim zaman ve yapma dediğim zaman ikincisi tekrarlanmıyor. Mesela ailesi ve kendi doğum günü hiç kutlamazmış ben de çok önem veriyorum. İlk zamanlar hediye falan seçmekte zorlandı kendisi hiç doğum günü kutlamamış bu yaşına kadar. Ama o konuşmayı yaptıktan sonra diğer yıl efsane bi doğum günü sürprizi yaptı. Diğer örnek de bazı şeyleri içinde yaşıyor ben anlatmazsan sorunu çözemezsin gibi bi konuşma yaptım bi kere söyledim ona yetti. O günden sonra hep anlatmaya başladı aslında bu yaşına kadar içinde yaşamış her şeyi. Annesine dahi anlatmamış, böyle...

ama benden önce çeyiz diziyor daha ciddi boyutu, annemin ve babamın gözlerin içine bakarak sabırsızca beklediğini söylüyor evlenmek için bilemiyorum
Sorumluluklar gözünü korkutuyor. Umarım atlatırsınız.

Sorumluluklar gözünü korkutuyor. Umarım atlatırsınız.
Kesinlikle öyle. Biz nişanlanırken de böyleydi. Ya bu adam her şeyi tek başına yapıyor babası o küçükken vefat etmiş, annesi pek destek vermiyor çalış yap kafasında. Kadın bugüne kadar bana bi hediye bile almadı. Ama nişanlım her şey yapıyor bana. Neyse nişanlanma sürecinde de böyle hareketler yaptı korkuyorum tek başıma yapamamaktan seninle alakası yok yanlış anlama dedi ama her şeyi kusursuz yaptı. Sonradan düzeldi her şey üzerinden bir ay geçti.

Çok iyi anlıyorum. Şu zamanda ev kurmak zorlaştı, kimseden hayır yoksa, iki başınıza zor olur. Herşeye rağmen birbirinizin yanında huzur bulabiliyor musunuz, bu önemli.

ne kadar taniyarak nisanlandiniz bilmem.. ayni evin icine girince baya baya modunuzu asagi ceken, ilgi isteyen, size ihtiyaciniz olan ilgiyi veremeyecek kapasitede biri gibi duruyor.

ne kadar taniyarak nisanlandiniz bilmem.. ayni evin icine girince baya baya modunuzu asagi ceken, ilgi isteyen, size ihtiyaciniz olan ilgiyi veremeyecek kapasitede biri gibi duruyor.
1 yıl sonra nişanlandık. Normalde böyle değil aklı çok dolu olduğu için böyle olduğunu söylüyor

Erkekler bazı şeyleri çok düşünür özellikle kariyer ve askerlikten bahsediyorsun bunları düşünüp stres yapıyor olabilir bide evlilik var. Bence daha rahatlatıcı telkinlerde bulunmalısın. Bi adam için hayatını rayına oturtmak mühim bi meseledir. Hislerini açık açık söyle senin üzülmene de üzülmesin,yanında olduğunu hissettir.

Ben ne sizin beklentilerinizi ne de nişanlınızın taburlarını anladım. Neden ağladınız? Ne sorunu çıkarıyor? Düşünme modunda olmasının sakıncası ne? Askerlik be alaka?

az önce çok yakın bi erkek arkadaşıma anlattım durumu. nişanlıma hak verdi erkeklerin taşıdığı yükü anlayamazsın dedi bana. bi de onun ailesinin sorumluluğu nişanlıma ait olduğu için sorumluluk iki katına çıkıyor haliyle. bunu alışkanlık haline getirir diye korkuyorum sonuçta evlendikten sonra da sorunlar olucak bu hep onları mı düşünücek kafasında. o kısmı yoruyor beni

Belli bir düzene geldikten sonra bu kadar takmayacaktır şuanda çok fazla belirsizlik var hayatında bu da yoruyordur. Bence sen ona destek ol başka şeylerle ilgilenmesini sağla evdeyseniz de birlikte bişeylerle uğraşın atıyorum oyun filan oynayın zeka gerektiren düşüncelerden biraz uzaklaşsın emin ol sana daha çok faydası olacak.

Ben ne sizin beklentilerinizi ne de nişanlınızın taburlarını anladım. Neden ağladınız? Ne sorunu çıkarıyor? Düşünme modunda olmasının sakıncası ne? Askerlik be alaka?
tatlım şöyle; ben biraz yüzeysel yazdım.
detayı nişanlımın sorun çıkardığı olaylar tek yapmaya alıştığı şeyleri şu an alışık olmadığı için benimle yapması. mesela küçükken iğne olmaya bile tek gidermiş bu yaşına kadar annesi gitmemiş onunla hastaneye. e şimdi noluyor ben nolursa olsun hastanede yanındayım, evde sürekli vakit geçiriyoruz her şeyi benimle paylaşmaya alışıyor, hayatında olup biteni annesiyle bile paylaşmazken bana açılıyor. bunlar basit görünüyor ama aslında zor şeyler. 26 yaşına kadar bunları tek yapmış adama ben bunları beraber yapalım mesajı veriyorum. o da adaptasyon sorunu yaşıyor. nişanlımın düşündüğü şeyler daha askerlik yapmadı, ocak ayında gidecek, seneye yazın da evlilik düşünüyoruz, onun yükümlülüğü de ayrı bunların dışında iş değiştirmeyi düşünüyor şimdiki işini bırakmayı göze alamıyor bir yandan, diğer yandan annesiyle erkek kardeşinin sorumluluğu onda. onları düşünüyor. bunlar kafasındayken de bana odaklanamıyormuş ister istemez onları düşünüyormuş. bu şekilde anlattı bana.
benim ağladığım kısım yanında yokmuşum gibi davranması ve donuk olması normalde hayat dolu bi insan nasıl olur da evde bunları yanında ben varken düşünüyor? sonuçta biz her zaman baş başa kalma fırsatı bulamıyoruz ikimiz de çok yoğunuz. bu şekilde

son şans onun için. bi de bu şekilde denicem ben ona hep destek oldum bu konularda bi şekilde atlatıcaz diyorum askere gittiğin yerde ev bile tutarım dedim. zaten benim iyi bir işim var her şeyi beraber hallederiz diyorum. ay daha ne diyim bilemedim ki

Valla erkeklerle uğraşmak zor canım senin destek olman gerekiyor ama çok da üstüne düşme fazla fedakarlık pişmanlık yaratabilir o dengeyi sağlaman lazım inşallah hayırlısı olur. Sen elinden geleni yap gerisi de ona kalmış baktın olmuyor araya mesafe koyarsın son çare.

aynen öyle hayatım teşekkür ederim motive ettiğin için

her şeyi beraber hallederiz diyorum. ay daha ne diyim bilemedim ki
Şuan gözünde büyüyordur askerlik filan beraber hallederizden ziyade atıyorum 'sen Dalyan gibi adamsın aşkım ya askerlik sana zor gelmez sen güçlüsün' filan gözünde küçültecek hem de gaz verecek kelimeler işe yarayabilir. Malum erkekler LPG ile çalışıyor

yaratıcı cevaplar öğreniyorum bunları da deniyim canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…