Canım içine kurt düşünmek istemem lakin bu nedenin gerçek olduğundan emin olman lazım. İlerde üzülme diye söylüyorum. Birçok erkek ayrıldığı insana kabahati yükleyerek kendini aklıyor. Kendim dahil birçok örnek gördüm çevremde. Benim eski nişanlım evlenip ayrılmış biriydi. Sadece 6 ay evli kalmışlar aynı evde toplamda 1 yıllık evlilik. Bense bekarım. En başta olmaz dedim. Sonra aracı olan kişi, bir tanı istemezsen olmaz, dedi. Keşke en baştan hiç görüşmeseymişim ya da o zamanlar buraları takip ediyor olsaymışım. Bana dediler ki kızın psikolojisi bozukmuş. Hatta bipolar dendi. Kız saklamış bu durumunu güya. Sonra evlenince kız sürekli öfke patlamaları yaşıyormuş, haliyle evlilik yürümemiş bu nedenle anlaşarak ayrılmışlar. Hatta kız bunlara evlenirken çok masraf yaptırmış falan. Neyse ben inandım ve büyük bir aptallık yaptım. Ve bunu çok sonraları fark ettim. Adam bildiğin sinsirella çıktı İçten pazarlıklı ve sinsice bir şeyler yapıp kenara çekiliyor, sonra hep ben hatalı oluyordum. Öyle akıllı ki ben bir süre sonra kendimden şüphe etmeye başladım. Benim de resmen ayarlarımı bozdu. Sonra bana birgün dedi ki "bence senin psikolojin iyi değil, sürekli öfke patlamaları yaşıyorsun, istersen yardım al, ben senin yanında olurum". Adam bildiğin zeytinyağı yani. Karşındakini delirtip, ona "deli" etiketi takmaya alışmış bir psikopat. Ben de "sen alışmışsın hayatındaki kadınlara psikolojisi bozuk demeye; ancak bu kez sert duvara çarptın, git sen önce yardım al, çünkü ciddi derecede problemlerin olduğunu düşünüyorum dedim. Bir daha ağzını açamadı. Sürekli beni aşağı çekmeye çalışan biriydi. Şimdi Allah var beni beğenirler ve güzel bulurlar, ama bu adam bir zaman sonra benim kusurlarımı bulmaya başladı. Neymiş düğün arefesi çok zayıflamışsın, azıcık kilo alsam iyi olurmuş, spor yapsam güzel olurmuş. (bunu beğenmez bir yüz ifadesiyle söylüyor.) Ki ben gayet fit bir insanım. Asıl kendisinin kilo fazlası vardı. Ve yaşça da oldukça büyük duruyordu. Daha o kadar çok detay var ki anlatabileceğim.
Bu şahıs ve ailesi işbirliği yapıp bana kızı kötülediler ; ama eminim ki bu o kızın psikolojisini bozdu, sonra da " bunun psikolojisi bozuk" diye terk etti kızı. Adi bir insan profili yani. Tabi ben bunu tüm bunları yaşayınca anladım. Hatta ayrıldıktan sonra. Hep beni huzursuz eden bir şeyler vardı ama bunu bir türlü bulamıyordum.Sonra parçaları birleştirince resim ortaya çıktı.
Ben yaşadığım için bu konularda çok duyarlıyım. Böyle nişanlı iken büyük sorunlara yaşayan insanlara hep iyi düşün diyorum. Nişanlılık önemli bir fırsat. Onu tanı hem de iyice. Kafana takılan soruları cevaplandır. İçine sinmeden yola devam etme. Seni olumsuz bir tarafa çekmek değil gayem sadece farklı bir açıdan bakmayı ihmal etme diyorum.