Nişanlımla hiç anlaşamıyoruz

Lütfen canım madem karşısın karsındaki öyle biriyle evlenıyor arsız hayasız değilki yani bizde var akraba evliliği sadece ben sıcak bakmıyordum okdr ama ar haya ayrı şeylerdir karıstırmayalm lütfen

yorumlara cevap yazdm ama gelmedi sayfaya. bazen hersey insanın elinde olmuyor canım. ben istermiyim hayatım mahvolsun. ama devamındaki olacakları aklıma getirdikce asla yapamam diyorum

Anladığım kadarıyla iş bozulursa aileler arasında bi takım problemler çıkacak
Doğru anlamış mıyım ?

anlaşamıyorsanız nasıl evlneceksiniz onu anlamadım kolay mı ya evlilik çocuk oyuncağı mı ayrıl demeyin demişin ama allah korusunda çoluk çocukla ayrılmak kolay mı sn düşünüp tartacaksın nasıl olacağını biz içini bilemeyiz

cok saol canım yazdıkların sanrm benmle aynı. bende temmuzda evlenıyorum ve bende suan küsüm. 3günlk dünya tabi beni cok sevdiginden adım gibi eminim ama işte ne desek batıyor birbirimize ama yanyanayken öyle degiliz bizi bu hale getiren durduk yere olan sacma seylerden cıkan sms olayları.. Aileler farkında ama bilmemezlkten gelıo

Anladığım kadarıyla iş bozulursa aileler arasında bi takım problemler çıkacak
Doğru anlamış mıyım ?

evet cnm aileyi bırak bennm babam kalpten gider Allah korusun... o derece vahim şeyler yaşanır. herkes beni siler asla insan içine cıkamam yani. nişanlm toplmdaa cok sevilen parmakla gösterilen biri ama bzmm aramızda sorunlar var işte

Seçme özgürlüğüm yok demişsin, sen de bu işe gönülsüz gibisin.

Bana öyle geliyor ki ,evlenmek zorundayım o zaman bu adamı sevmek zorundayım derken derken, kendini biraz ikna etmişsin.

Ailen senin iyiliğini ve mutluluğunu düşünmezken, senin aileye bağımlı olman aslında akla uygun olmasa da, onlara aykırı davranmanın zorluğunu tahmin edebiliyorum...

Ama o zaman başka bir yorum düşmez ki bizlere:

1- ya kendi hayatım diyip kurtaracaksın kendini,
2- ya da iyi ya da kötü bu adamla evleneceksin, zaten sen sevsen de sevmesen de evlenmek zorundasın gibi, ayrılamazsın ki o zaman akrabalar birbirine girer, annen büyük ihtimalle yüzümüzü kara çıkardın der, beni kardeşime düşman ettin der , sana kızar..

Çaresizlik bu işte canım. Kolaymı bazı seyleri kendin için düşünüp hayata geçirmek...Alıp basımı gitsem napıcam? Ailem olmadan yasarmıyım? ben herkese nasihat verirken kendime care bulamaz oldum.

Allah korusun,baban kalp krizi geçirmez de...

Ne biliyorsun,belki nişanlın da ayrılma fikrine olumlu bakacak.

İkiniz birden vazgeçince,aileler daha kolay kabullenebilir.

geri kalmıyor söylediğim laflardan yazmışsınız
ne kadar çok laf dalaşına söz kalabalığına girerseniz o kadar yüz göz olur ve yıpranırsınız
ilişkinizde mesafe olsun
bazen birbirinizin söylediklerini duymazdan gelin
sürekli birbirinize cevap verirseniz saygınız biter
zaten evlendikten sonra aşk sevgiye saygıya dönüyor
bu tür şeyler yaparsanız saygı biter
üstünlük kurmaya çalışmayın birbirinize
Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
Eski sevgilimin, benden önceki sevgilisi teyzesinin kızıydı.

Tarafsız bakamam bu konuya, o yüzden yorum yapmayacağım. Hatta konunu görmek beni çok sinirlendirdi. Onları hatırladım.

Ama ne var biliyor musun? Başka kız mı kalmadı, başka adam mı kalmadı yahu ?

Bütün aileler işin içinde , senin açından da çok iğrenç bir durum ! Sürekli her şey didik didik. Amman aman aman ....

benim hiç onaylamadım birsey bu kadar yakın akraba evliliği :44: durumunuz cok karısık birde teyzeniz kaynana olcak ohooo bu sebepten belki daha fazla kaynanalık yapcak ....kendi teyzemden biliorum gelinin evine misafir olmustum kuzenin evine bana bile kaynanalık yapmaya calıştı daha yakın grüyolar healde bir hususta cok

tartısıyormusssnuz nasıl olcak zor yaniii iyice bir düşün tasın mutsuz olmaktansaaa eger seviyorsanda sen bilirsin kimse içindeee kendini feda etmeee cok seviosan sürdür

derim

Allah razı olsun cnm. haklısın saygı olmalı sanırım bzde o yok sabırsızlıgımız saygıyı alıp götürüyor

zor ama sabretmek lazım
bir gün pişman olmaktansa alttan al
nişanlınla konuş, birbirimize sinirlendiğimiz zaman kim sinirliyse diğeri sussun alttan alsın de
ikinizde bir süre deneyin
inşallah faydalı olur

ben cook büyük konustum cnmm.. Asla 1.derece olmaz dedm ama o cok aşıktı yani. sanırım askına güvendm birde nikahta keramet vr derler ya ona cidden ınandım. var gercekten onu suan asla teyzemn oglu gbı gormuorum. tek derdm huylarımızın zıt ıoluşu

O kadar şeyler yaşanıyo ki hayatta bende bi çok şey yaşadım kimse kalpten gitmedi merak etme. Sen hem istiyo hemde istemiyo gibi konuşuyosun. Ne derece vahim şeyler yaşanabilir? dünyanın sonu gelmez ya. Evlensen mutlu olamayıp ayrılık aşamasına gelsen neler yaşanır onu hiç düşündün mü? Herkes niye seni silermiş sen bi namussuzluk mu yaptında insan içine çıkamıycaksın. Çok abartıyosun bence yada söyleyemediğin özel mevzular mevcut. Ayrıca nişanlın bu kadar sevilen biri madem ki aranızda ki sorunlar nedir? Belki de abartılcak tartışmalar değildir. O kadar iyi biriyse neden sorun yaşıyosunuz? Benim kafam çok karıştı seni tam anlayamadım :44:

ufaktan cıtlattım cnm o tabi adetlerimizi anlattı bana ama istemıosan bitsin dedi. babam ise şakasını bile kaldıramadı

Annen destekse silip atma hemen ayrılamam diye
Tahmin edebiliyorum olacakları;aileler küsecek,kardeşlerin arası açılacak
Mutluluğundan daha önemli değil ya
Hiç mi sevemedin bu süre zarfında ?

Keşke en başından biraz daha dirayetli olsaydın...Belki daha kolay değiştirebilirdin şimdi..Ama tabiki yaşantını tam olarak bilmiyorum belki de yeterince dirayetliydin kendi gücün ölçüsünde ama yine de karşı gelemedin.

En üzüldüğüm durumlardan bir tanesidir, insanlara seçme özgürlüğünün tanınmaması ve insanların hayatlarını " sanki onların akkılları yokmuş gibi" başkalarının yönlendirmesi..

Sanırım önünde başka bir seçenek yok, bu saatten sonra bir devrim yaratamazsın çünkü yakacağın ateşte daha fazla yanarsın...

Peki çalışıyor musun? Çalışsan daha kolay olabilir birşeylere başkaldırman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…