- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
- Konu Sahibi Ekimyagmur
-
çocuk ailesine düşkün diye evlenme diyen arkadaslara çok şaşırdım .bu önyargı nedır anlamıyorum valla. ne beklıyorsunuz ,sizinle evlenınce annesını babasını bır tarafa atmasını mı ? ailesine düşkün bir adamdan asla zarar gelmez .cünkü aıle kavramına onem verır ,gelenek gorenek bılır, anne baba tanır .bunları bilen bır adam da iyi bır eş ve oteriter sahibi iyi bır aıle babası olur .ancak şu da var ki ;aileye düşkünlük ayrı bir olaydır,aradaki dengeyi kurmak ayrı .karşı taraf eger dengeyı kurabılıyor ise ,aılesine duskun adamdan asla zarar gelmez .
konu sahibi arkadasım ; sana tavsıyem daha evlenmeden önyargılı yaklaşmaman .nasıl başlarsan inan o öyle gider .
misal ,"nişanlım ailesıne cok düşkün ,bundan dolayı ben de onun ailesıne ısınamıyorum "diye kendını şartlandırırsan eger ,sonra dan ailesını sevmek ıcın ugrassanda sevemezsın .problemler sorunlarda hıc bıtmez .dedıgım gıbı nasıl baslarsan oyle gıdersın .karsı tarafa ılk etapta sen ne verırsen eger o oyle gıder .ama tam tersını düşünüp "nişanlımın ailesını sevıyorum " diye kendını şartlandırırsan onları seversın ve sevgını karsı tarafa vermısde olursun .çekim yasası gibi düşün .evrene ne verırsen onu alırsınpozıtıf dusun kı pozıtıf olsun hersey "o ailesine cok düşkün, olur mu olmaz mı" dıye dusuncelerden sıyrılmanı tavsıye ederım .negatıf düşüncelerın hepsi negatıfe dönüşür .nişanlının hıc bır zararını kotulugunu gormeyıp de sırf aılesıne duskun dıye nısan atılmaz canım .atmamanı onerırım .
.
ankara_ankara rumuzlu hanımefendi ; dikkatinizi çekerım ben konuya yorum yaptım.yani kendi düşüncelerimi belirttim .siz neden benim yorumumu alıntı yapıp cevap verme gereğinde bulundunuz anlamadım .ayrıca ne bu şiddet bu celal ! her zaman böyle fevri ve asabi misiniz ? ve hep mahalle agzıyla mı konuşursunuz ? şayet tarzınız ve uslubunuz genel olarak böyle ise ,eşinizin ailesiyle anlaşamamanıza hiç şaşırmadım
Evet bana göre daha evlenmeden barklanmadan hiç birşey görmeden ,evleneceği adamın ailesine tü kaka demek benım ıcın önyargıdır !
siz eşinizin ailesinden çektiniz diye ,bütün evlenecek olan tüm genç kızlar da çekecek anlamına gelmez ! düğün arefesinde olan bır genç kıza, eşinizin ailesiyle yaşadığınız kötü tecrübelerden bahsetmeyide yıkıcı ve önyargılı bır yaklaşım olarak görüyorum .konu sahibi şu yazdığınız yorumdan ister istemez etkilenecektır ve nişanlısının ailesi hakkında kafasında kötü bir şekil oluşacaktır .yapıcı olmak varken yıkıcı olmak niye ?
Neyse ,umarım konu amacını aşmaz .polemıkten hiç hoşlanmadıgımıda belırtmek isterim
erkek arkadaşınız sözlünüz yada nişanlınız ailesine aşırı düşkün bağımlı.SİZ ONU SEVİYORSUNUZ O DA SİZİ...ama bir problem var.. durup dururken ortada bir problem yokken (sen benim abime 5 ay önce şunu neden söylemiştin sana çok kırılmıştı) problem çıkarıyosa..ve siz abisiyle çokta iyi anlasıyorken 5 ay önceki konuyu çıkarıp tartısıyosa o insanla EVLENİRMİYDİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM YORUMLARINIZ ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN..ÇOK AZ ZAMANIM KALDI..
şimdiden çok teşekkür ederim...
hep kavga ediyoruz zatensürekli ailesinin yüzünden ve saçma sapan konularla ilgili çok tartışıyoruz..ne yapacağımı bilemiyorum
ankara_ankara rumuzlu hanımefendi ; dikkatinizi çekerım ben konuya yorum yaptım.yani kendi düşüncelerimi belirttim .siz neden benim yorumumu alıntı yapıp cevap verme gereğinde bulundunuz anlamadım .ayrıca ne bu şiddet bu celal ! her zaman böyle fevri ve asabi misiniz ? ve hep mahalle agzıyla mı konuşursunuz ? şayet tarzınız ve uslubunuz genel olarak böyle ise ,eşinizin ailesiyle anlaşamamanıza hiç şaşırmadım
Evet bana göre daha evlenmeden barklanmadan hiç birşey görmeden ,evleneceği adamın ailesine tü kaka demek benım ıcın önyargıdır !
siz eşinizin ailesinden çektiniz diye ,bütün evlenecek olan tüm genç kızlar da çekecek anlamına gelmez ! düğün arefesinde olan bır genç kıza, eşinizin ailesiyle yaşadığınız kötü tecrübelerden bahsetmeyide yıkıcı ve önyargılı bır yaklaşım olarak görüyorum .konu sahibi şu yazdığınız yorumdan ister istemez etkilenecektır ve nişanlısının ailesi hakkında kafasında kötü bir şekil oluşacaktır .yapıcı olmak varken yıkıcı olmak niye ?
Neyse ,umarım konu amacını aşmaz .polemıkten hiç hoşlanmadıgımıda belırtmek isterim
insan ailesıne bağımlı değil bağlı olmalı 5 ay önce abıme şunu dedın dıye probleme bak yarın anneme yan baktın baba düz baktın dıyede laf söyler bence arkana bakmadan kaç
erkek arkadaşınız sözlünüz yada nişanlınız ailesine aşırı düşkün bağımlı.SİZ ONU SEVİYORSUNUZ O DA SİZİ...ama bir problem var.. durup dururken ortada bir problem yokken (sen benim abime 5 ay önce şunu neden söylemiştin sana çok kırılmıştı) problem çıkarıyosa..ve siz abisiyle çokta iyi anlasıyorken 5 ay önceki konuyu çıkarıp tartısıyosa o insanla EVLENİRMİYDİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM YORUMLARINIZ ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN..ÇOK AZ ZAMANIM KALDI..
şimdiden çok teşekkür ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?