Nişanlısı askere gidecek olanlar ve kendinden korkanlar

ASKERLİK DÜŞECEK Mİ?

• 2013 YILININ SONUNDA DÜŞER

OY: 2 66,7%
  • 2014 MART AYINDA SEÇİMLERDEN ÖNCE DÜŞER

OY: 1 33,3%

• Ankete Katılan
    3
  • Anket Kapalı .

wishw

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
84
1
18
Ankara
Kızlar ekimde nişanlanıyorum ve şubatta sevgilim yani o zamanki nişanlım askere gidiyor. Ama ben şimdiden öyle çok üzülüp bu konuyu kendime dert ediyorum ki ya kavga edersek ya bekleyemezsem hem ailemin yüzünü yere eğer, hem yıllardır emek verdiğim çok sevdiğim aşkımı üzersem...? ne yaparım ben lütfen tecrübesi olanlar yazsın

canım bende nişanlandıktan sonra şimdi ki eşim yani askere gitmişti..bizler ayrı şehirlerdede olduğumuz halde çok zorlanmıştık..özellikle seni zor bir süreç bkliyor..askerlik ortamıda kolay bir ortam olmuyor neticede..kendi evlerinin düzenini bırakıp tanımadıkları yüzlercce insanla aynı ortamda yatıp kalkıyorlar..özgür hayattan sonra disiplinli hayat derken psikolojileri bozulabiliyor..birde araya özlem girince ve birbirlerinide göremeyince pire deve olabiliyor..ama sana düşen alttan almak idare etmek bunun bir süreç olduğunun ve ona destek olman gerektiğinin farkına varmak..çünkü askerlikten sonra güzel günler sizi bekleyecek..hayırlı tezkereler olsun ve allah kolaylık versin..

Hiç bi şekilde düşmez düşer diye gidenlerde bitirip geldi ama askerlik düşmedi ,,hiç kulak asmayın tamamen gündem değiştirmek için yapıyolar bunu ... bi ihtimal seçim öncesi ama umut bağlamayın kendinizi alıştrın...

ORda da düşmez şıkkı olmadığı için buraya yazdım..

Haklısın canım bana düşen alttan almak ve sıkıntıları elimden geldiğince göğüsleyebilmek...inşallah bu süreçte bu iş bozulmaz en büyük korkum bu..çünkü öyle çok zahmetler çektim öyle çok sevdimki ailesinin burda beni çok hoş tutması lazım:26: inşallah bende senin gibi hayallerime kavuşurum zaman su gibi akar umarım..nişanın nasıl olmuştu canım sence askere zaten askere gitceği için büyük bi nişan yapmaya gerek varmı yoksa aile arasında olması daha mı mantıklı ? bu konulara biraz fazla yabancıyım sanırım:18:

Banada şuan baştakiler askerlerden ve asker ailelerinden de oy toplamak için düşürürler gibime geliyo canım...şuan tek umudum ve sevindiğim konu barış yapılmış olması... insan hoşuna gitmeyen şıkları eklemekten bile kaçabiliyor bazen

Moralini bozmak istemiyorum canım inşallah düşer bize vurur mu vurmaz mı bilmiyorum ama buna umut bağlama geçen mayısta anneler gününde düşcek dediler falan her şekilde bi haber çıkıyo ama hep tasarı gibi yapılan bir şey yok... düşerse sevinirsin ama düşcek gibi kendini şartlama sonra insan daha çok üzülüyo çünkü

Haklısın canım... ama inşallah düşer... senin eşin askerde dimi nerede yapıyor? çok zorlanıyor musun kuzum?

Haklısın canım... ama inşallah düşer... senin eşin askerde dimi nerede yapıyor? çok zorlanıyor musun kuzum?

İnşallah canım düşmesi herkesin temennisi ama işte her şeye el atıolar bunu sallıyolar ben bildim bileli düşcek çünkü...

Benim erkek arkadaşım askerde cnm,Ankara da uzun dönem...Gitmeden önce çok zorlandım hergün ağlamalar zırlamalar hep dua ettim o beni rahatlattı..Malum gitti acemiliğin ilk zamanları bir 15 gün falan çok zordu tabi hem o alışmaya çalışıo hem sen ne bilim istediğin zaman ulaşamıyosun telefon bekliosun ilk zamanlar 1-2 dk konşuodk şükür diodum sesini duydum..Sonra o alştı her şey düzene girdi rahatı iyiydi otomatik bende iyi oldum sesi iyi gelince ankesörlü telefonlar en iyi arkadaşmz oldu =) Allah nasip etti yemin törenine gittim her gördüğünde bırakmak çok koyuo insana gerçekten dağıtıma geldi gönderirkende gene tuhaf oluosun alışamıosun ama Allah gene yardım etti Ankara çıktı şükür iyi kısacası baştan cidden zor geliyo her şey ama zamanla alışıyosun çünkü süreç hep aynı sonra bunlar rutine giriyo ...Allah yardımcımız olsun özlemek hasret çok zor ama Allah başka elem keder vermesin ...

CANIM İŞİN BOZULMA KORKUSUNU AKLINDAN ÇIKART..SİZ DAHA YENİ NİŞANLI SAYILIYORSUNUZ,neden öyle bir şey olsun ki..biz nişanımızı evde kendi aramızda yapmıştık..çok sakin sade ve güzel bir nişan olmuştu..benim eşim kısa dönem askerlik yapmıştı..bu süreçte kayınvalidem bana çok destek olmuştu..hergün uzun uzun konuşuyorduk..eşim askerdeyken görüşme sorunumuzda olmuyordu..evimizde ev telefonuda vardı..akşam 7den sabah 7 ye bedava olunca çok faydalanmıştık..ankesörlü telin numarasını vermişti arayıp konuşuyorduk..ama kesinlikle kolay bir süreç değil..ama hayatımızda demek ki yaşamamız gerekn birşeyolacakmış..kaderimizde asker yolu beklemek varmış..su gibi gelip geçecek hiç merak etme..

Şuan rahat telefon kullanabiliyor mu canım...Aynılarını bende yaşıycam biliyorum ama geçip gidicek ama gerçekten çok şanslıymış iyi yere düşmüş. Biz Ankarada yaşıyoruz keşke benimkide Ankaraya düşse Amin dediğin gibi kuzum Allah başka keder vermesin.. bnde şimdiden saçlarının kısacık halini ve sakalsız halini bile düşününce bi tuhaf oluyorum... Bu başka bişeye benzemiyo canım içim çok yanıyo

Yok telefon kullanmıyoruz cnm ankesörlüden konşuyoruz ama şikayetçi değilim telefon olsa tartışma falan da olabilir diye pek istemiyorum böyle idare ediyoruz...

canım o tuhaflık emin ol hep devam ediyo yani biz şubatta gönderdk 6 ay olcak hala aynı gözlerin doluo ağlıosunda özlüosunda ama biticek yani bazen günler kolay geçiyo bazen hiç geçmio alışmaktan başka çare yok...baştan diosn ben napıcam ama zamanla oturuo her şey ...

Amin canım...güzel dileklerin için çok ama çok teşekkür ederim..keşke bende senin kadar şanslı olabilseydim kısa dönem konusunda ama kader demekki hayırlısı böyleymiş..inşallah bende rahat konuşabilirim..inşallah buraya zaman su gibi akıp geçtiğindede yazıp sevincimi paylaşabilirim

Canım şimdiden allah kolaylık versin çok zor bi süreç yaşayan bilir..
Dert edilmeyecek gibi de değil.. ama onu özleyeceğini ,onsuzluğu düşünmek başka ama bekleyemezsem demek başka.. ilişkinize güvenmiyosan bu zor yol yakınken dön derdim ama nişanlancaksınız basit bi ilişki de değil belli o açıdan karamsarlığa kapılma birbrinize ihtyaç duyacağınız bi dönem olucak.. sıkılcaksınız falan ama karşılıklı anlayışla bitiyo gidiyo hiç sıkma canını.. gitsin gelsin ve evlenelim diye düşün bu koca bi engel çnkü ve şuan o günleri bence düşünme yanında olduğu anların tadını çıkart..
onsuzken üzülecek vaktin zaten bolca olacak..

ha düşme konusuna geleyim bencede ankete düşmez seçeneği eklenmeli.. bz de baya ümitlendik vs ama düşmedi bizi vurmaz artık ama sen kendini düşmeyecek gibi hazırla olurda düşerse baya sevinirsin

Canım öncelikle güzel desteklerin için çok teşekkür ederim gerçekten insanın şimdiden bile çok ihtiyacı oluyo ve sen bu konuda oldukça tecrübelisin... ne kadar az kalmış seninkinin gelmesine senin adına çok sevindim darısı başıma kuzum ben ilişkimize çok güveniyorum aslında onsuzluğu kendime yakıştıramıyorum...ama dışardan herkes bana sen beklemezsin diyo artık millete nasıl bir izlenim bıraktıysam ama umrumda bile değil onlara inat daha güçlü bekliycem Allah'ın izniyle...tek temennim yakın bi yerlere düşer inşallah rahatlıkla gidip görebilirim hafta sonlara falan... bu arada senin askerin nerede yapıyor kuzum? birde tek korkum ne biliyomusun ailesi umduğum gibi olmazda bu nişanlılık sürecinde beni çok zorlarlarsa herşey istediğim gibi yapılmazsa diye korkuyorum..sence nişan ewdemi olmalı yoksa ufak bi mekan dahamı iyi olur canım?? bu arada askerliğin düşme işi dediğin gibi yaş ama olurda düşerse sewinçten deli olurum heralde seninde dediğin gibi canım,kendimi 15 aya empoze ediyorum...birde Allah senide tez elden kavuştursun canımcım..

Amin canım hepimizi..Canım ya şafak nerelerden nereye geldi haliyle tecrübe kazanmamak mümkün değil benm askerim ankara da yapıyor askerliğini.

Neden herkes sana sen bekleyemezsin diyo ki:26: moral vermek yerine insanlar neden böyle davranır hiç anlamıyorum.. sabırsız bi insan mısın o yüzden mi ki..:44: eğer öyleyse bende çok sabırsız bi insandım hep derim sabretmeyi öğrendim allah beni bununla sınıyo diye
Seni asıl telaşlandıran nişan mevzusu belli:26: zaten o da başlı başına bi stres..ailesyle şuandan tanışıyosundur sorun çıkar gibi mi hissediyosun?

Ben nişanımı evde yapımayı düşünüyorum hep,nişanı dışarda büyük yapmayı sevmiyorum ama bu aile yapısıylada ilgili tatlım hani bilmiyorumda senin nasıl.. ama sen nasıl istyorsan öyle yap bence .

Bunu söylemek içinde erken ama inşallah nişanın ve sonrası sorunsuz geçer ve nişanlın da sana yakın daha da önemlisi huzurlu bi yerde yapar askerliğini..

Son düzenleme:

Amin kuzum amin inşallah benimkide Ankarada yapar inşallah çnkü biz Ankarada yaşıyoruz. Askerin muhtemelen Etimesguttadır canım...Allah tez zamanda kavuştursun Ben hem sabırsızımdır, hemde gezmeyi eğlenmeyi severim ondan beklemezsin diolar heralde canım...bide nişanlım olabildiğince hep yanımdadır onsuz çıkmama falan pek müsade etmez..galiba o yüzden öyle diyolar...Aslında sorun çıkmaz gibi görünüyor ama hep içimi bi tedirginlik kaplıyo benim annem,babam herşeyi tıkır tıkır hallederler ama onlardan dolayı herangi bi aksama olduğunda ben çok üzülürüm gibime geliyo....bencede evde yapmak en mantıklısı canım o kadar kalabalığı napcan düğüne daha çok yoğunlaşırım nişan evde olursa...Sizde geldikten sonra nişan falan yaparsınız artık şekerim

ahh kızlar ahh benimde askerim daha gidecek ( ağustosta nişanlanıyoruz kasımda gidiyoo dönünce inşallah yuvamızı kurucaz allahtan kısa dönem yapacak kısada olsa uzunda olsa çok zor geçicek biliyorum (

burdaki yarenlerde hep Ankaraya yollamış sevgülülerini yahu:) uzun dönem deyince aklıma hep doğu geliyor benim, burası doğunun yanında ne ki ankaradayım bende bu arada. Rabbim hayırlı olanı nasip etsin inşAllah, ben daha o askere gitmeden kafama takıyorum bu konuları, erteletti şuan

hayırlısnı versin RABBİM.. kfaya takacak birşey yok benim nişamda gitti askere kısa dönem gittii ekledim ve de çook şükür geldii.. o zamanlar benim de aklıma türlü türlü olumsuz düşünceler geliyorduu şimdi keşke öle üzmese idim diyoruumm..içini ferah tut ALLAH ına ol bol dua ett ...hayırlısı ile gider gelirrr.

Amin canım benim iyi dileklerin için çoook teşekkürler...seninde gözün aydın darısı benim ve tüm bekleyenlerin başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…