Nişanlıyım 7 haftalık hamileyim.

küçük bişey yapsalar bile o zamana bebek 3 aylık olacak evlendikten 6 ay sonra doğum yapcan ? ozman anlamayacaklarmı ?
eninin sonunda öğrenecek ailen evlenmeden hamile kaldığını ...

Bu dediklerinizi ben kabul etmiyorum demedim ki. Sadece nikah ve yaşanacak ev çevremizdekiler için bir terslik olduğunu belli etmez mi sizce. Ben elalem anneme bbabama laf soylemesin diye bu kadar ince düşünüyorum.
Valla ben olsam alelacele evlenince anlarım hamile olduğunu. Ama yapacak bir şey yok. Şu an 7 haftalıksın. Ev eşya nikah derken 4-5 hafta daha geçer 3 aylık olursun. Bebeği 6 aylık doğurdum dersen inanmaz kimse o zaman. Bir ay bile gecikseniz durum ortaya çıkar bence. Herkes anlar, ailende saf değil önce onlar anlar. Biraz kızıp sonra torunu görünce unuturlar o ayrı. Millet ne haltlar yiyor, unutulup gidiyor. Bir dönem zorluk çekeceksin belli. Yeterki densizin biri gelip ailene bir laf etmesin.
Durumun zor. Ve bence acil evlenmezsen anlaşılmaması mümkün değil. Acil evlenincede anlaşılacak o ayrı da...en azından daha fazla gecikmemiş olursunuz. Erkek tarafı da haklı. Kendini belirlenen tarihe göre ayarlamıştır. Evlenmeyin demiyorlarki, düğün yapamayız diyorlar. Sizin hatanızın bedelini borca harca girerek neden onlar ödesin.

Canım burda kızlar sana tavsiyelerde bulunuyor ama sen sürekli ailem istemez ailem kabul etmez olmaz bilmem ne.. Canım o zaman yapacak bişey yok hayatı akışina bırak daha ne diyelim anlamadimki.. Nikah yapmanı söylemişler ailem istemez diyosun kaçın demişler aileme bunu yapamam diyosun peki nisanlinla birlikte olurken aileni düşündün mü??Sadece o anlık zevkini düşündün..
kusura bakmayın arkadaşlar biraz sert oldu ama haksizmiyim..
Valla canım annene hamile olduğunu anlat ve bir an önce nikah yapsınlar

Canim bak istenildkten sonra herseyin bir cozumu var sen yetet ki guclu ol kimsenin herseyi hayal ettigi gibi olmuyor eminim sende boyle hayal etmemistin ama guclu olup cok sade bi nikah isteyip ailesiyle yasaycgni kendi aileni ikna et bunu sen istedigin icin yaptigina inandir kizmalari baslarni one egmlrnden iyidir

vallahi canım allah sana bi hediye vermiş ona en iyi şekilde sahip çık bebeğinden asla vazgeçme yazdıklarından aldırmak istiyorsun gibi geldi ben ilk bebeğimi 10 haftalıkken kalp atışı durduğu için kürtaj oldum sonra çoook zor hamile kaldım. kim ne derse desin kürtaj kolay bi işlem değil belki bu senin sınavın bebeğinden vazgeçersen belkide allah sana bir daha bu duyguyu yaşatmayacak yada sana aratacak bilemeyiz. işin psikolojik tarafına hiç girmiyorum bile. iyi düşün hep dua et hakkında hayırlısı olsun.

Suan size ne diyecegimi bilemiyorum gercekten yorumlari soyle bir okudumda ne emmeye geliyorsunuz ne gommeye diye bir laf varya cok affedersiniz biraz oyle oluyor...

Canim yapmissin bir hata buna katlaman gerekiyo..bu guzel duyguyu rabbim sana yasatmis ben evleneli 17ci aya giricem hic korunmadik ve hic bir saglik problemimizyok hsg bile cektirdim nettenarastir cok zor bi islem bana gore ve bugun kan testi yaptirdim yine negatifti eve yurume gittim ve yol boyu agladim noe allahim nie banada bir eevlatvermiyosin diye alah affetsin mutlaka zamanim var rabbim hhayirlisi ni versin canim sana rabbin hediye vermis sade bir nikah kiy 1 odada olsa yuvani kur onu kucagina alinnca ne dugun ne ailen umrunda olucak bende dgun yaptigima pişmanım insan krndi düğünde biseg anlamıyor cnm sen en erken vakitte evlen yuvani kur

Aileniz acelenizden dolayı birşeyler anlayabilir. Bunu da aklınizda bulundurun bence.

valla bazı şeylerede katlanmak zorundasın
madem hamilesin
sadece nikahı kabul edip ettirecen ailene

Cok zor bir durum. Seni okadar iyi anliyorum ki!! Söylemesi fikir vermesi cok kolay ama bide o durumda olana sor iste... ve nedense hep suc kadinlara atiliyor. Sanki atesli olan,yanip tutusan onlarmis gibi. Allah bu toplumun cezasini versin zaten anca dedikodu yapip millette kusur arasinlar 'tū kaka' desinler baska hic bi halta yaradiklari yok.. ben evlenmeden õnce,babam hep 'sen bizim yüzümüzū yere egdirmezsin,bizi mahcup etmezsin' cartti curttu bir sürü laf ediyodu,bende haliyle eski nisanlim simdiki esimle bulusunca bile kendimi kötü hissediyordum. Kendileri her boku yerler kizlari büyüyünce haci hoca muhafazakar kesilir hepsi. Senin ki, Böyle tutucu bir ailenin kizinin basina gelebilecek en kötü durumdur sanirim. Keskede olmasaymis ama söylede birsey var elalem elalem diyosunda siz evlenene kadar zaten bir kac haftayi gecicek ve o elalem sen dogdugunda zaten önceden hamile oldugunu anlayacaklar bu sebepten dolayi ailen kabul etsede etmesede dügūnü yada nikahi biran önce yap. Bazen yaptigimiz seylerin sonucunda malesef istemedigimiz bedeller öderiz buda senin cahilliginin bedeli olur napcan, ama o yavruyada kiyinca bir daha anne olamayabilirsin. Benim evliligimin 9. Ayi ve ben 6 aylik hamileyim, artik herseyde bebegimi düsūnür oldum. Allah sana o mucizeyi vermis, yanlis zamanda ama olmus bir kere. Bu arada ben almanyada en güzel salonu tuttum, en gūzel kina salonu kiraladim herseye özen gösterdim, inanilmaz görkemli bir ev aldik ama millet yine bisey buluyor konusmak icin. Diyecegim o ki hayatina bak elalem icin degil kendin ve bebegin icin yasa. 'O gözümden düstün' diyenlerde sana tavir alacaklarina ogullarina kizsinlar önce. Benim esim istedigim nisan yūzügünū almam deyince kayinvalidem neredeyse oglunu parcaliyordu, 'gelinimin gõzü birseyde kalirsa sana hakkimi helal etmem' diye. Ne bicim insanlar var anlamiyorum cidden!

Sen soylemesen bile eninde sonuunda senin hamilelik haberin ailenin kulagina gidecek. En kucuk bir anlasmazlikta ailenin yuzune vururlar daha kotu olur senin icin.

zaten erken evlensen de anlayacak ailen. 7 aylik mi dogurdum diyeceksin cocugu?

Ya aldiracaksin ya da ailene kendin soyleyeceksin. Oncelikle bir annene soyle bence, bakalim tepkisi ne olacak.

Ağzınıza sağlık vallahi tam da söylemek istediklerini söylemişsiniz ve bana söyleyecek tek söz bırakmamışsınız; alkışlıyorum:)

ne yardan geçerim ne serden durumu . kürtaj seni manevi olarak rahatsız etmeyecekse kürtaj ol.aksi takdirde bebeğin için ailenle olumsuzluklara katlanıcaksın.bunun iki yolu var başka yolu yok.ki gelinlikle karnın belli olsada olmasa da topaç gibi prematüre bebeklere alıştım şahsen ben.her türlü farkedilecek yani çok dillendirilmez o kadar

her şeyin bir zamanı var..büyük bir hata yapmışsın..artık erkek tarafında düğün masrafından kurtarmışsın..

Hiiiiç kızma ama; o işi yaparken; nişanlınla aran bozulur da ayrılırsan, nişanlının tarafı ailene ilişkiye girdiğinizi söylerse ailene nasıl hesap vereceğini düşünmedin mi hiç de hamile kalınca kara kara düşünmektesin? Bu mantık hatası inan beni saşkına çevirdi. Yani nişanlım dediğin adam ile içli dışlı olup ilişkiye girmekte bir sakınca görmemişsin, çocuğu öğrenirler diye korkmaktasın??madem böyle bir aile yapın var, madem anne babandan korkuyorsun ; nasıl oldu da yapabildin?? Tamam beden senin, namus senin bizi ilgilendirmez de çözemedim senin olayını, kalakaldım ondan soruyorum. Madem o işi yaptın sonuçlarına da katlanmalısın. Sizin ikinizin yaptığı bir hatayı neden bebek ödesin ki? Yarın öbür gün ahirette karşına dikilip "neden beni cezalandırdınız anne?ben size ne yaptım?" derse ne yapacaksın? Nasıl hesap vereceksin? Kabuslarına girmeyecek mi? Nasıl için rahat edecek yaa? Zaten bir dizi hata yapmışsın bari şimdi mantıkla hareket et. Nişanlınla ilişkiye girmemeliydin. Bu onun gözünde senin imajını her ne kadar aksini iddia etse de sarsmıştır bunu bil. Hadi yaptın, hamile kaldın onun ailesi bunu nikahtan evvel bilmeyecekti. Senin annenin ilk öğrenmesi gerekirdi. Şu an nişanlının ailesinin gözünde de ne sıfatla yer alıyor olduğunu az çok tahmin edebiliyorsundur herhalde. Kusura bakma ama öyle. Hele kayınvaliden ahhh ahh! Onlar bilmemeliydi! Neyse olan olmuş. Evet durumun zor fakat madem sen zora soktun, sen düzlüğe çekeceksin. Aldırmak aklının ucundan dahi geçmesin. Tekrar ediyorum senin hatanı o masum çekmemeli. Çekilmesi gereken bir ceza var ise nişanlın ve sen çekmelisin. Varsın Sade bir nikah olsun. Varsın ailen hoş karşılamasın. Varsın çevre sana kötü gözle baksın. Varsın baban öğrensin seni reddetsin! Nolursa olsun hiç önemli değil. Herşey zamanla yoluna girecektir. O semtten uzaklaşır başka yerde yaşarsınız ilerde. Sülalen de dedikodu yapıp sorun çıkarır ise görüşmezsin onlarla olur biter. Baban zamanla seni affeder, torun sevgisi paha biçilemez birşey emin olabilirsin. Bebeğin kucağına geldiğinde tüm bu çeltiklerine ve göze aldıklarına değdiğini göreceksin. Bir arkadaş demiş; bu bebek senin imtihanını diye. Evet. Bakalım nasıl geçeceksin bu imtihandan. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
arkadaşlar toplumun görüşleri belli tamam ama bireysel olarak kimseye herşeyin zamanı belli,vicdanın nasıl rahat edecek sorgulaması vs yapmayın lütfen.herkesin kendi hayatı kendi kararları gerekirse kendi sevapları ve günahları.burda zor durumda ve yol sormuş ilişkiye girmem doğru mu yada kürtaj günah mı dememiş yani.kendi doğrularımızı herkese empoze etmeye çalışmak manasız.

Renksizgokkusagi iyice sacmalamissin!! Oldu olacak bide dövseydin! Kafasini kirip, tavana ters assaydin! Kiz bu durum icin fikir soruyor sen annesinin verebilecegi tepkiden beterini vermissin!lütfen kendinize gelin! Bide azarlayanlara, "size hak veriyorum" diyorsun. Insan ogludur bu beser sasar. Sanki kimse evlenmeden önce iliskiye girmiyormus gibi bir tavir sergilenmis burda. Artik ülke öyle hale gelmis ki, 4.- 5 aylik hamile iken evlenip bunu bide marifetmis gibi insanlara sergiliyorlar! Kiz zaten zor durumda bide sacma sapan azarlamalar yapip yangina körükle gitmekten vazgecilse iyi edilir!!

bzimde bebegimiz omuyor ama bu dunyada herkez bisey icin sinaniyor senin sinavinda bu anma ne olursa olsun bebegine kiyma inan sonra pisman olursun sen kotu bisey yapmadin tamam erken davranmissin ama bebeginin sucu yok sevdin adamin prcasi bu dugunsuzde olur ama ilerde yaparsin ama cocugun donusu olmaz yazik ona

Ahaha çok güldüm
Yahu neresinde azar var benim yorumumun?
Hem bana ne isterse herkes evlenmeden yatağa girsin umrumda mı? Benim umrumda olan o masum bebek!
"nişanlımdan hamile kaldım, n'apacağım vah vah aileme de söyleyemem, aldırsammı ki" diye yazaduran birine denmez mi ki "be kızım; o çocuğu karnına koyarken aklın neredeydi?"
Gerçekler serttir efendim ve acıdır da.
O işi yapmışsa sonuçlarının yükünü de yaptığı kişi ile birlikte o çekmeli, bebek değil!
Ben bunu savundum. Nasıl anlarsanız anlayın, buyrun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…