aynen bende böle düşündüm.Taksitle felan bir şekilde ödenebilir eşyaların parası.düğünün parası .5 bin parasından her ay 700-800 tl borçlara ayrılsa geri kalan para rahat rahat yeter geçinmelerine.Garip yani bu paraya rağmen düğün yapamayız demeleriZor degil elbette , ama gonul istemiyor demekki ..
Haftalik 5 bin aliyorlar yani ayda 20 bin isteseler hemen dugunude yaparlar evide kurarlar ..
Allah sana yardim etsin , deminde dedigim gibi konuya nerden baslasam elimde kaliyor be canim .
Allah kimsenin basina vermesin ..
Allahim kimseyi zorda birakmasin , is nisanlinda bitiyor ozaman , ya kendisi masaya vuracak ve ailesini ikna edecek dugune yada bilemiyorum.
Ustelik nisanlinin ailesiyle senin ailenin arasida iyi degilmis .
Keske aileye soylemeseydiniz cunku zaten hayirlari yokmus baksana .
Keske once kendi aranizda halletseydiniz , onlar simdi bu durumu kullanir ve hic yaklasmazlar dugune .
Biliyorum belki daha anne olamadım ama anneliği annemden çok mükemmel bir şekilde gördüm annemin benim için göze aldığı o kadar çok şey var ki. Yeri geldiğinde hem abimin hem babamın karşısında durdu benim için. Yine yapar ama sağlığından dolayı korkuyorum benim yüzümden ona bir şey olursa ne yaparım bilmiyorum.İnşaallah, anneler babalara göre daha affedicidir, kızsalarda bağırsalarda sonuçta evlatsınız, insan evladını yok sayamaz.
Benimde kız evladım var, kız annesi olarak bir annenin kızına ne kadar toleranslı olabileceğini az çok bilirim.
Baba kıyameti kopartsa anne gizliden gizliye çocuğuna sahip çıkar yine de vazgeçmez.
Düğün yapacağız deseler ben kendim de bebeğim doğana kadar başka yerde çalışır öderim. Şu an kurdukları is aylik 30bin getirecek bir iş ve bizim üzerimize her şey. Şu düğünü bir yapsalar is açılırsa her türlü her şey yapılır ama yanasmiyorlar. Bir nikah, gelinlik, 1+1 bile olmayan bir bekar evi. Bizim buralarda düğünden önce kızın evine ceyiz serilir gidilir bakılır bunu bana bir aylık bile yapsalar yetecek sonra ben yine istedikleri yerde yaşarım. Yeterki gelen giden anneme babama laf soylemesin.aynen bende böle düşündüm.Taksitle felan bir şekilde ödenebilir eşyaların parası.düğünün parası .5 bin parasından her ay 700-800 tl borçlara ayrılsa geri kalan para rahat rahat yeter geçinmelerine.Garip yani bu paraya rağmen düğün yapamayız demeleri
Rahatsızlığı ani üzüntü ve stresle kötüleşebilecek türden mi?Biliyorum belki daha anne olamadım ama anneliği annemden çok mükemmel bir şekilde gördüm annemin benim için göze aldığı o kadar çok şey var ki. Yeri geldiğinde hem abimin hem babamın karşısında durdu benim için. Yine yapar ama sağlığından dolayı korkuyorum benim yüzümden ona bir şey olursa ne yaparım bilmiyorum.
Düğün yapacağız deseler ben kendim de bebeğim doğana kadar başka yerde çalışır öderim. Şu an kurdukları is aylik 30bin getirecek bir iş ve bizim üzerimize her şey. Şu düğünü bir yapsalar is açılırsa her türlü her şey yapılır ama yanasmiyorlar. Bir nikah, gelinlik, 1+1 bile olmayan bir bekar evi. Bizim buralarda düğünden önce kızın evine ceyiz serilir gidilir bakılır bunu bana bir aylık bile yapsalar yetecek sonra ben yine istedikleri yerde yaşarım. Yeterki gelen giden anneme babama laf soylemesin.
offf yaaa... valla şu nişanlına söyle bi hal çare bulsun bee... sırf bebeğini yaşatabilmek adına.... hepimiz şu saat oldu hala çırpınıyoruz....Düğün yapacağız deseler ben kendim de bebeğim doğana kadar başka yerde çalışır öderim. Şu an kurdukları is aylik 30bin getirecek bir iş ve bizim üzerimize her şey. Şu düğünü bir yapsalar is açılırsa her türlü her şey yapılır ama yanasmiyorlar. Bir nikah, gelinlik, 1+1 bile olmayan bir bekar evi. Bizim buralarda düğünden önce kızın evine ceyiz serilir gidilir bakılır bunu bana bir aylık bile yapsalar yetecek sonra ben yine istedikleri yerde yaşarım. Yeterki gelen giden anneme babama laf soylemesin.
Vücut kasılmaları var. Sinir stres yaptığında kendine gelemiyor çok düşünen her şeyi kafaya çok takan biri. Daha iki gün önce sen benim yüzümü kara çıkartmazsın biliyorum dedi. Ne zaman nasıl bir ortamda nasıl söyleyeceğimi de bilmiyorum.Rahatsızlığı ani üzüntü ve stresle kötüleşebilecek türden mi?
Aslına bakacak olursanız böyle fedakar ve size kol kanat germiş bir annenin hamile olduğunuzu sizden duymaya hakkı var, kayınvalide ne şekilde söyleyecek meçhul çünkü.
Annenizin yerine koyuyorum kendimi, kızım aynı durumda olsa dünürümden değilde kızımdan duymak isterdim, el bana nasıl söyleyecek kestiremem ve o an donup kalırım, başkasından duymak beni yaralardı sanırım, kızımdan duymayı isterdim, en azından biz ana kız birbirimize bağırır çağırırdık ama sonuçta yine kendi içimizde çözerdik, dünürüm gelip söylediğinde de dimdik karşısında dikilip ben kızımın arkasındayım derdim, öbür türlüsü afallatır insanı.
Bilemiyorum yine de annenizin sağlık durumu sebebiyle söyleyin diye de baskı yapamam, o sorumluluğu üstlenemem şahsen.
kayınvalidesinin nasıl söyleyeceğini ben tahmin edebiliyorum.... ama nasıl söylerse söylesin zaten annesi soluğu kızının yanında almayacakmı... o yüzden kızının söylemesi en mantıklısı.....Rahatsızlığı ani üzüntü ve stresle kötüleşebilecek türden mi?
Aslına bakacak olursanız böyle fedakar ve size kol kanat germiş bir annenin hamile olduğunuzu sizden duymaya hakkı var, kayınvalide ne şekilde söyleyecek meçhul çünkü.
Annenizin yerine koyuyorum kendimi, kızım aynı durumda olsa dünürümden değilde kızımdan duymak isterdim, el bana nasıl söyleyecek kestiremem ve o an donup kalırım, başkasından duymak beni yaralardı sanırım, kızımdan duymayı isterdim, en azından biz ana kız birbirimize bağırır çağırırdık ama sonuçta yine kendi içimizde çözerdik, dünürüm gelip söylediğinde de dimdik karşısında dikilip ben kızımın arkasındayım derdim, öbür türlüsü afallatır insanı.
Bilemiyorum yine de annenizin sağlık durumu sebebiyle söyleyin diye de baskı yapamam, o sorumluluğu üstlenemem şahsen.
O şu an horul horul uyuyor gamsız. Yoluna koyacağım bana bir ay süre ver dedi bugün. Ben acele ettikçe o inadına ağırlaştırıyor sanki her şeyi. Bebeği istiyor beni sevdiğini söylüyor ama yaptığı bir şey yok benden hala zaman bekliyor.offf yaaa... valla şu nişanlına söyle bi hal çare bulsun bee... sırf bebeğini yaşatabilmek adına.... hepimiz şu saat oldu hala çırpınıyoruz....
Offff şimdi daha iyi anlıyorum sizi, Allah yardımcınız olsun. Annenizin bir şekilde öğrenmesi gerekiyor amaVücut kasılmaları var. Sinir stres yaptığında kendine gelemiyor çok düşünen her şeyi kafaya çok takan biri. Daha iki gün önce sen benim yüzümü kara çıkartmazsın biliyorum dedi. Ne zaman nasıl bir ortamda nasıl söyleyeceğimi de bilmiyorum.
Acikcasi zaten öyle olacak düğün yapsalar da yapmasalar da. Kurduklari işin yarı parası onların olacak zaten işi onlar kurduğu için.peki söylesen onlara siz düğünü yapın borcu birlikte ödeyelim bende çalışırım maaşımı size veririm borç için desen.yine kabul etmez mi nişanlının ailesi ??
Aslında bir kuzenimin eşi var. O biliyor benim en yakınım hem arkadaşım hem yengem hem sirdasim annemle de arası çok çok iyi. Ama söylemeye cesaret edebilir mi bilmiyorum. Onun da kendi başında bir sürü dert var lösemi hastası birine anneme hamile olduğu söyler misin nasıl denir ki. Ama dediginiz gibi zaten eninde sonunda öğrenecek bunu bir şekilde öğrenmesi lazım zaten annem yanımda olmazsa ben bu kadar sıkıntıdan tek başıma kurtulamam.Offff şimdi daha iyi anlıyorum sizi, Allah yardımcınız olsun. Annenizin bir şekilde öğrenmesi gerekiyor amabundan kaçış yok maalesef.
Bakın madem annenizin böyle bir durumu var, kayınvalideniz gelip söylediğinde anneniz yine rahatsızlanırsa kayınvalideniz konuştuktan sonra hastalanması muhtemelken ne konuştukları hakkında babanızda da merak oluşacaktır.
Yok mu hiç şöyle adam akıllı güvenebileceğiniz aklı başında bir yakınınız, ondan destek alsanız.
Aynen böyle. Ve ben bebeğimi kucağıma almak, onun kokusunu doyasıya içime çekmek, minik parmaklarını öpmek istiyorum.kutu kadar bir ev.. karşı tarafın bakış açısı.... nişanlı horul horul uyuyor... bebek günden güne büyüyor... şu dakikadan itibaren 1 saat bile sizin için çok büyük bir kayıp... anne hasta... karşı taraf iş kurmaya çalışıyor ve bu yüzdende size hiçbir şey yapmıyorlar... üstelik iş kurma çabasında oldukları için işin içine birde hamileliğiniz girdiği için kızıyorlar... daha neresinden nasıl bakabiliriz acaba....
inşallah canım... inşallah oda olacak... Allah büyük... mutlaka bir sonuca varacaktır.... ama hiçbir şey kendiliğinden oluşmuyor hayatta... çaba gerekiyor... annenle konuş... hem belki annen nişanlını acele etmesi konusunda sıkıştırır...Aynen böyle. Ve ben bebeğimi kucağıma almak, onun kokusunu doyasıya içime çekmek, minik parmaklarını öpmek istiyorum.
Uygun bir zaman bulabilirsem, cesaretini toplayabilirsem söyleyeceğim. Sonucu bebegime değsin yeter ki onun için katlanacagim her şeye.inşallah canım... inşallah oda olacak... Allah büyük... mutlaka bir sonuca varacaktır.... ama hiçbir şey kendiliğinden oluşmuyor hayatta... çaba gerekiyor... annenle konuş... hem belki annen nişanlını acele etmesi konusunda sıkıştırır...
elini çabuk tut... hadi inşallah hayırlısı olsun... sonucu da bildir mutlaka....Uygun bir zaman bulabilirsem, cesaretini toplayabilirsem söyleyeceğim. Sonucu bebegime değsin yeter ki onun için katlanacagim her şeye.
Bekleyememiş yapmışsınız bir hata .Biliyorum içinizde uzun süredir bebek isteyenler var buraya bunları yazmaktan çekiniyorum ama başka da akıl danışacağım kimse yok. Korunuyorduk aslinda ama nasil oldu bilmiyorum. Nişanlımın ailesi biliyor dugunu yaza dusunuyorduk aslinda fakat ben karnim belli olmmadan dugun olsun istiyorum onlarda şu durumda maddi olarak düğün yapamayız diyorlar. Aileme de söyleyemem çok sertler ailemi kaybetmek istemiyorum sonuçta konu annem ve babam. Düğünsuz evlenmemi de kabul etmezler. Brbegi ogrenirlersede onlari tamamn kaybederim bunu biliyorum hicbir zaman affetmezler. Psikolojim allak bullak. Nişanlım bebeği aldırmak istemiyor ama ben çok kararsızim ailemin yuzunu yere bakıtmak istemiyorum çok illet bir sulalaem var anında dedikodu çıkarirlar. Bana bir yol gösterin. Bebek isteyip de olmayanlar bu konuyu okurlarsa uzulecekler biliyorum hepsinden Özür dilerim
Progestan ve proluton depot kullanıyorum şu an.Canim bebegini aldirmayi dusunme bence elbet bir yolu bulunur ama kanamam var yazmissin doktoruna sordun mu bunu? Ilac falan verdi mi?
Bence once kalp atislarini duy hayirlisiyla ve sonra annenle konus senden duymasi en iyisi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?