Nişanlıyım ama nişanlımı sevemedim.

baskabirdunyada

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2022
32
3
3
28
Geri kafalı bir ailede yaşıyorum. Nişanlandım, bir süre herşey iyiydi. Nişanlımı beğenemez oldum. Ailemin tepkisi nişanı atmama yönünde. Babam gezip tozduğum için dönüşü olmadığını söylüyor ama gezmeseydim kusurları nerden bilebilirdim? Nasıl tanıyabilirdim? Eğer nişanı atarsam nelerle karşılaşabilirim

Sarkisi bile var “Bekar gezelim” diye. Madem maksadiniz tanimak idi, neden ille de isi ailelerin de mudahil olabilecegi bir resmi boyuta tasidiniz?

Profil bilgileriniz dogruysa 25 yasinda ve lisans mezuniyetiniz var. Nelerle karsilasabileceginize dair yeterli tecrube ve bilgiye sahip olmaniz gereken bir yas.

Hakkinizda hayirlisi.

Geri kafalı bir ailede yaşıyorum. Nişanlandım, bir süre herşey iyiydi. Nişanlımı beğenemez oldum. Ailemin tepkisi nişanı atmama yönünde. Babam gezip tozduğum için dönüşü olmadığını söylüyor ama gezmeseydim kusurları nerden bilebilirdim? Nasıl tanıyabilirdim? Eğer nişanı atarsam nelerle karşılaşabilirim
Isınamadıysanız kimseyi oyalamayın ayrılın.

Geleneksel babanız Nişanın neden yapıldığını az çok bilir.

Şimdi ayrılmak evlendikten sonra ayrılmaktan çok çok iyidir.

Nişanı baştan kabul etmeyecektiniz. Tanışalım, birbirimizi tanıyalım, olur dersek nişan yaparız diyecektiniz.
İstemiyorsanız evlenmek zorunda değilsiniz. Babanızın kabul etmediğini söylüyorsunuz ama ne diyor mesela? Nişanı atsanız sizi evden mi kovacak? Dövecek mi? Zorla nikah masasına mı oturtacak? Bunlar muallak.
Yaşınız çok küçük değil, lisans mezunusunuz, bir iş bulup çalışın, kimseye varlığınız üzerinde söz hakkı tanımayın.

Sanki bosaniyirsun kardeşim ne var bunda icine sinmeyen bisey varsa doğrudur. nisan demek tanışmak demek her nişanlı evlenmek zorunda değil. 1 ay neyi dedikodunu yaparlar kendi çocuğunu melek gören kendini bilmezler sonra unuturlar baska nisan atanı konuşurlar.

Keşke tam emin olmadan nişanlanmasaydınız neticede dediğiniz gibi tanıma aşamasındaydınız. Nişan atmak dünyanın sonu değil. Eğer istemiyorsanız kesinlikle atın. Sizi nişanlınızdan soğutan şey ne oldu peki? Ailenizinde arkanızda durması lazım.

Evlenip daha kötü şekilde ayrılmaktan iyidir. Babanız bir iki kızar konuşur sonra alışır. Isınmasdığınız biriyle evlenmeyin hem size yazık hem karşı tarafa.

Nişanlınızın ne gibi hareketlerini beğenmediniz acaba,neler sizi nişanlınızdan soğuttu aşılamayacak şeylermi?
Ya başkları söylediklerimi hep küçük şeyler olarak görüyor ama yemek yemesini bile beğenmedim. Ben dikkat ediyorum ağız şapırdatmamaya falan 🤦🏼‍♀️ su içerken bile şappırdatıyor ağzını. Kendine hiç bakmamış mesela. Çok zayıf biri ama kendi bedenine kat kat bol gelen şeyleri giyiyor bazen gezmeye çıkınca gezemiyorum istemiyorum öyle bie giyimi var ki. Birde sessizliği olgunluğu severim olgunluk var ama hiç susmuyor

Keşke tam emin olmadan nişanlanmasaydınız neticede dediğiniz gibi tanıma aşamasındaydınız. Nişan atmak dünyanın sonu değil. Eğer istemiyorsanız kesinlikle atın. Sizi nişanlınızdan soğutan şey ne oldu peki? Ailenizinde arkanızda durması lazım.
Bana kalsa nişan olmadan dönecektim. Aile baskısı çevre baskısı ama artık gözüm pek görmüyor. Aklıma gelenleri söyleyim az çok. Kendine hiç bakmıyor nasıl desem çok zayıf çelimsiz biri buna razı olarak kabul ettim ama buna uygun giymiyor. Geçen bir gömlek giymiş mesela omuzları iki beden büyük düşüyor. Görünce hastalandım ben yapamıyorum. Su içerken bile şappırdıyor ki bu konuya çok hassasım. Aynı dili konuşöuyoruz bence ortak zevkler olsa sa birde boyu bensen kısa imiş görücü usulü olunca çok anlayamadım çok pişmanım.

Sanki bosaniyirsun kardeşim ne var bunda icine sinmeyen bisey varsa doğrudur. nisan demek tanışmak demek her nişanlı evlenmek zorunda değil. 1 ay neyi dedikodunu yaparlar kendi çocuğunu melek gören kendini bilmezler sonra unuturlar baska nisan atanı konuşurlar.
Boşanmak da normal ki ben sevmeye sevmeye evlenemeyecem sanırım. Hatta uzun bir süre evlilik lafı duymak bile istemem

Ya başkları söylediklerimi hep küçük şeyler olarak görüyor ama yemek yemesini bile beğenmedim. Ben dikkat ediyorum ağız şapırdatmamaya falan 🤦🏼‍♀️ su içerken bile şappırdatıyor ağzını. Kendine hiç bakmamış mesela. Çok zayıf biri ama kendi bedenine kat kat bol gelen şeyleri giyiyor bazen gezmeye çıkınca gezemiyorum istemiyorum öyle bie giyimi var ki. Birde sessizliği olgunluğu severim olgunluk var ama hiç susmuyor
Görgü adap küçüklüjte alınıyor cnm bunları kolay kolay sen değiştiremezsin çok konuşmakta onun karekterinde var bununda değişeceğini zannetmiyorum eğer içinde sevgide yoksa uğraşma ayrıl ömrün onu düzeltmeye çalışmakla geçer.Peki bu rahatsızlıklarını dile getiriyormusun yani kendini düzeltmeye çalışıyormu?

Back
X