nisanlıyım..kayınvalidemin hep eltimi savunması.napıcam?

mesafe koymayıda denedım arkadasım gitmedim aramadım bu sefer arıyo neden gelmıyorsun?kızım fln demek yok zaten gel dıye cagırıyo hızmetcı lazım oluyor heralde ondanmı nedır

Gitme canım işim var, daha önceden plan yapmıştım falan de yoksa evlenince önüne geçemezsin. Koyabiliyorsan da mesafe koy anne anne peşinde dolanma yoksa kıymetin bilinmez benden söylemesi...

Sen Onlara ''Her Türlü Hizmet Verilir'' İmajını Verirsen Ahanda Böle Kıymetsiz Olursun

Gençliğine Yazık

gulermısın aglarmısın derler ya cok dogru her turlu hzımet verılır.nısanlım oyle her seyı begenmez mesela markaya fln cok onem verır.ben kazak ordum ona gecen yıl Kvdem orme gıymez o begenmez dedı ama ustunden cıkarmadı bıde sıyahını orurmusun dedı herks hazır sandı fln dedı sıyahı ordum bıde yılbası ıcınde hırka ordum bayıldılar.Kvdem bıde bunun lacıvertı de oldummu yetcek sana bu kıs dedı nısanlıma.o da anne naptın ya kız serı uretımemı geccek onuda sen yap deyıverdı.ben nısanlım ıcn seve seve yapıyorum zevkle oruyorum ama Kvdemin soyleyıs tarzında bısı var sanırım benı kıran o tavrı oluyor:s

Tavsiyem Eltin Gibi Olman Bak Nasıl Kıymetli Mükemmel Gelin Olucaksın

Gitme canım işim var, daha önceden plan yapmıştım falan de yoksa evlenince önüne geçemezsin. Koyabiliyorsan da mesafe koy anne anne peşinde dolanma yoksa kıymetin bilinmez benden söylemesi...
cok haklısın..gıtmıcem ama ben kucuk bı yerde ilcede oturuyorum arada 1saatlik mesafe var nısalım merkezde oturuyor cogunlukla ben gıdıyorum yanı nısanlım benı alıyor gezıyoruz dolasıyorz eve de ugrayalım fln dıyor cok durmuyoruz.her hafta gorusuyoruz haftada bı gun gorusebılıyoruz ztn.bazen ugradımmı gunumuz orda gecebılıyor ıste o zmn sınır oluyorum.

Bende böyle fazla samimiyet kurdum sona bana bağırma hakkını kendinde gördü, sonra da ona en ufak saygısızlık etmedim hatta tam tersi o olayda da hatalı bendim diye düşündüm. Bu hakkı da ona ben verdiğim için de hatalı olan benim, demek ki sınır koymadan olmuyo, insanlar senin değersiz olduğunu düşünüyor önemsemiyor. Sen de gidip kendini hizmetçi gibi kullandırma, benimki allah var öyle kullanmaya falan kalkmaz çok iyi davranır ama işte ne kadar uğraşsan kendini paralasan da sorun çıkmadan olmuyo

tesekkur ederım dogru soyluyorsunuz..

daha evlenmeden evcilik, iyi gelincilik oynamaya çalışırsan olacağı bu.. şimdi ayıkla bakalım pirincin taşını

merhaba cnm biraz dobra olucam sen niye bunlari yapiyosun bulasigi yikama yemek yapma niye herseyi yapma ihtiyaci hussediyosun. hatta sevmiyorsan niye surekli o insanlari gorme ihtiyaci hissediyosun. kv denin gozune girmeye calisiyomussun gibi geldi diger eltiyi kiskanip beni daha cok sevsin istiyorsun. bak cnm daha kucuksun galiba bir abla tavsiyesi kendinu kullandirtma alistirmissin yikamaya toplamaya ee hizmetci yerine koydurma kendini. mesafe li ol kv dene yuz verme o senin annem deyil malesef glini hiznetci gorme bizim toplumumuzun kanayan yarasi. diger eltin yapmiyosa soyle yuzune karsi niye cekiniyosun acik ol aile apartmani cekilmez ben sana soyliyim. baska biyerde otur berbat biseydir heralde ben bilmem allahtan uzagim.

benimde uc eltim var ama cok nadir giderim kv deme. kv den eltinu overse ovsun niye takiyosun ki sen esinle.mutlu olmaya bak elti gorumce bunlar i gorme canim ya naparsa yapsinlar. cok sik gitme otur.bi is yapma kosturma senin adin gelin sonucta kimsye yaranmaya calusma. nisanlinla en guzel zamanlarini iyi gecir niye ona patliyosun ki o napsin. kendi ailene git kv deyle muhatap olma fazla senin annen seni.dogurandir kv deni sevmek zorunda deyilsin saygi gister yeter.eltini de bosver ya o kimmis kocani tak koluna gez toz sonra havali havali anlat cok super.oluyor...

hep şaşırıyorum böyle şeyler okuyunca.
6 yıllık ilişkim var bir kere bile sevgilimin ailesini görmedim. onlar çok ısrar ettiler, ailecek tanışmak istediler. lakin babam izin vermiyor, arada söz nişan olmadan böyle şeylerin yapılması hoş karşılanmıyor bizim ailede.
ki ben de gidip tanışıp çok hevesli gibi görünmek istemiyorum açıkçası, 6 yıl oldu evet ama daha evlenmemize 3 yıl var.
onu geçtim, arada söz nişan olsa dahi ailem böyle haftada bir görüşmeleri, evlerinde iş yapmamı hoş karşılamaz. hatta babam evlerinde böyle köle gibi çalıştığımı falan duysa kesinlikle vermekten vazgeçer herhalde
o yüzden hep çok merak ediyorum böyle konu açanların hiç mi ailesi yok? kızın annesi babası nerede bunlar olurken? ya da neden haberleri yok?

bir de annem hep bize şunu tembihler "eşinizin ailesine her şeyi yaparım, her şeyi ederim gibi görünmeyin. ben bilmem, beceremem diyip geçin" der. öyle olmayınca kıymet bilinmiyor. burada açılan konularda da görüyorum, anneme hak veriyorum valla

Sende evlenince onlarla birliktemi yiyip içeceksiniz?
Belliki eltin seni çekemiyor, bunu belli etmemeye çalışıyo ama koyduğu anlamsız mesafeyle açık veriyo bence.

Valla işin zor arkadaşım. Şimdi sende onlarla yesen siz iki elti bir arada hiç düşünemiyorum sen rahatsız olucan öteki biraz gamsız gibi çünkü.
Yemesen mesafeni koysan -ki koyamamışsın- kayınvalide bu sefer öteki gelini övüp duracak sen dışlanacaksın.

Velhasılkelam işin zor. Evlendikte sonraki konularını görür gibiyim.

tabiki annem babam var ben nısanlımla gorusuyorum evede ugrayalım dıyor o sekılde ugruyoruz 7_24 onlarla degılım herhalde.haftada bır nısanlımla goruusyorum aılesıyle her hafta degıl.ztn nısanlım da gelıyo bıze.ılerıde bı gun snde acarsın merak etme.

bılmıyorum canım.Kvdem yemegı yapar eltım hazıra ıner.Kvdem cocuga bakar kı eltım calısmıyor calıssa hıc problem degıl gezmeye gıder.Kvdem faturalarını oder.boyle boyle seyler...ztn evlendıkten snra ben kvdeme yemege ınmesem bıle onlar hala orda yemeye devam edıcekler buna bende nısanlımda adı kadar emın.benım okulumun bıtmesıne 1yıl kaldı allahın ıznıyel ogretmen olucam ve calıscam.calıstgm ıcınde rahat olurum ıns bnde hazır sofraya gelırım.calısmazsam hersey bana kalır dıye dusunuyorum.tesekkurler bu arada.

baban ailesıyle tanısmana ızın vermıyor ama sevgılın olmasına soz nısan olmadan gorusmene ızın verıyor.nısanlım geldı bnm aılemle tanıstı nasıl bırıyle bırlıktesın gorsunler benı tanısınlar icleri rahat olsun dedı bnde onun aılesıyle tanıstım o sekılde yanı.bısılerı aılemden gızlı yapmakta bana sacma gelır.tesekkurler

hazır sofraya gelirim derken razısın yani beraber yemeğe. Yerinde olsam bırak onlar kaynasınlar kaynaşsınlar, çekerim kapımı misafir gibi gider misafir gibi gelirim aynı apt. olsam bile. Bence mesafeni koymaya başla. Yoksa hizmetçi olacaksın. Gündüz çalışıp gecede eltine hizmet edeceksin.

Ayyyy böyle insanlara da sinir olurum. Aman herkesle iyi olayım herkes beni sevsin diye kendilerini paralıyorlar, sonrada niye böyle oldu?? Başta rol yaparsın sonra o rol üstüne yapışır kalır bu sefer sen mızmızlanırsın. Benim etrafımdada vardı böyle tipler herkesle iyi olmaya çalışır olmadığı biri gibi görünür. Kendisi de söylerdi kötü olmak istemiyorum diye. Kötü olim ama ben olim valla sonradan kötü olacağıma

Herkese acaip bir sekilde tepki veriyorsun ama ondan sonra "yok iyiligimden hersey yapiyorum" "yok tezcanliyim" felan diyorsunda, biraz çatisiyor yorumlarin ile bu. Yalnis yaptigini niye kabul etmekte bu kadar zorlaniyorsun? Sen bikere orda börek yaptiginda, yemek servisinde yardim ettiginde, kv'de sen otur dediginde ne tez canligindan dolayi yaptin, ne iyiliginden.

Sirf yag çekmek için, yaranmak için, eltin daha kötü görünsün diye yaptin. Elbette böyle hiç deger görmezsin. Ve üstüne gidip elti'yi sikayet ediyorsun ya hayret. Bende kv'de olsam bende o hadiseden sonra diger gelinimi överdim. Sanki karsinda 6 yasindaki çoçuk var "ögretmen ögretmenim su çoçuk bana sunu bunu yapti" diye karsindakini ögretmene sikayet eder gibi,.. gerçekten olmadi.

Ayrica bende ayriliksevdayadahil'ye katiliyorum. Sonuçta onun anlatiklarina göre gizli bir iliski olmamis, tipki benimki gibi. Bende iliski boyunca hiç kv'demi görmedim bile, tanismak istese bile. Nisanladiktan sonrada fazla gitmedim, ayda 1, bayramlarda felan giderdim ve hiç is yapmazdim orda. Ben daha henüz nisanliydim, daha misafir olarak geliyorum o eve, o evin bireyi gibi davranmak bana çok yalnis geldi ki annemlerdede zaten fazla is yapmazdim, niye kv'de için rol degistirimki? Önemli olan dogal olman.

açıkçası okurken gerçekten iyi niyetli birisi olduğunu, iyi niyetinden dolayı bir şekilde kullanıldığını falan düşündüm.
lakin yazdığın yorumlardan o kadar da iyi bir insan olmadığın o kadar belli ki...

benim ailem, karşı tarafın ailesiyle arada bir halt yokken hele ki evlenmemişken mıç mıç bir ilişkim olsun istemiyor.
kaçıncı yüzyıldayız ki ben ailemden sevgilimi gizlicem ya da sevgilim olsun diye, onunla görüşebileyim diye şu yaşımda gidip ailemden izin alıcam? nereden ailemden gizli iş çevirdiğimi çıkardın onu dahi anlayamadım.

açıkçası şimdi düşünüyorum da bir şeyleri gerçekten iyi niyetinle yapsaydın, eltini ve kayınvalideni bu kadar eleştirmezdin.
ya kendini tanımıyorsun ya da gerçekleri görme algın normal insanlardan farklı.

teşekkürler

Sadece konunu okudum, yorumları okuyamadım.
Ancak feci saçma ve gereksiz buluyorum kızlarımızın daha sevgililik, nişanlılık evresinde kayınvalide evinde tintin dört dönmelerini.

Valla genel konuşuyorum ama annemiz kızım şunu yap dese oflarız ne hikmetse kayınvalide adayının yanında bayılıyoruz iş yapmaya.
Sen daha şimdiden ne yapıyosun onların yemeğini, bulaşığını.
Valla ben gidip yapsam annem terliği kafamda paralar

Bu kadar yüz göz olursanız evlenince de pek ala beklerler tabii. Suç senin, ağırlığını baştan koyman gerekiyodu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…