• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanlıyım..kayınvalidemin hep eltimi savunması.napıcam?

Fusa90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
35
0
11
35
Bursa
arkadaslar merhaba siteye yeni uye oldum.aslında her gun girdigim gezdigim bi sitedir ama uye simdi oldum.herkesin burda birbirine yardım etmesi kimseye anlatamadıklarını burda rahatca konusabilmesi cok hos.bana da bi akıl verir yol gosterirseniz cok sevinirim.4yıllık bi ilişkim var daha bi kac ay oldu nisanlanalı.nisanlımın ailesiyle ise 3yıl tanısıyorum o da bnmkilerle tabı evlerine gıdıp geliyorum.kayınvalidem hep onun istedigi olsun isteyen biri kayıpederimin fln ztn evde sozu gecmiyor.ben evlerine ne zmn gitsem pasta borek illaki bisi yapıp gotururum orda her ise kalkarım kosarım servise yemege yardım ederım aptal gibi.eltim benden 2yas buyuk ve 3bucuk yıllık evli.sanki ben degilde o misafirmiş gbi davranır.Kv'de her seferinde ona sunu aldım sanada alcam yada ona bunu almadım sanada alamam fln kıyaslama yapar ve eltim daha bi kez evine davet etmemistir beni.aile apartmanı maalesef bnde orda oturucam.Kv ve eltim beraber yıyıyorlar ben gittgmde her sey bnm ustume kalıyor eltim yemek saati gelınce asagıya ınıyo yemek yıyıyor tabagını bıle kaldırmıyo ve ben yemek yapıyorum ne eltim ne Kv dem eline saglık bıle demzler.ben cok canı tez bırıyım dayanamıyorum bulasıkları fln yıkıyorum.her neyse cok sey varda bıraz karısık anlattm.eltim ben gıdınce hosgeldın sen mı geldın bıle demez bende bunu Kvdeme soyledım anne bana nden boyle davranıyo fln dıye e onun huyu oyle dedı.demez olaydım sımdı Kvdem her fırsatta eltımı bana ovuyo anne-baba demesi yerinde boynunu buker ses cıkarmaz biri gelince asagıya ıner daha napsın fln dıyo.yanı ben memnunum sana noluyo gıbısınden ben oyle anlıyorum.ama banada demıyorkı kızım madem o yapmıyo otur sende ben hallederım demıyo her seyde esıtlık yapıyo aklınca ama işe geldimmi her seye ben kosuyorum.eltimin cocugu oldu bide gecen bize geldiler yemege Kvdem evde ztn hep yapıyo bu davranısı ha sız yıyın ben cocuga bakayım fln.bize gelince bende dedım anne hep boyle yapıyorsun bu aksam hep beraber yencek oturcaksın dedım.sanki dememişim oturmadı ya yıne kalktı cocuga baktı eltim yedi.ben onların evinde borek yaparım eltim tepsiyi alır kendı evıne goturur kimseye sormadan fln.daha cok varda sımdı yazabılcem bu kdr.ıste boyle seyler napım nasıl davranayım bilemiyorum?

arkadaslar merhaba siteye yeni uye oldum.aslında her gun girdigim gezdigim bi sitedir ama uye simdi oldum.herkesin burda birbirine yardım etmesi kimseye anlatamadıklarını burda rahatca konusabilmesi cok hos.bana da bi akıl verir yol gosterirseniz cok sevinirim.4yıllık bi ilişkim var daha bi kac ay oldu nisanlanalı.nisanlımın ailesiyle ise 3yıl tanısıyorum o da bnmkilerle tabı evlerine gıdıp geliyorum.kayınvalidem hep onun istedigi olsun isteyen biri kayıpederimin fln ztn evde sozu gecmiyor.ben evlerine ne zmn gitsem pasta borek illaki bisi yapıp gotururum orda her ise kalkarım kosarım servise yemege yardım ederım aptal gibi.eltim benden 2yas buyuk ve 3bucuk yıllık evli.sanki ben degilde o misafirmiş gbi davranır.Kv'de her seferinde ona sunu aldım sanada alcam yada ona bunu almadım sanada alamam fln kıyaslama yapar ve eltim daha bi kez evine davet etmemistir beni.aile apartmanı maalesef bnde orda oturucam.Kv ve eltim beraber yıyıyorlar ben gittgmde her sey bnm ustume kalıyor eltim yemek saati gelınce asagıya ınıyo yemek yıyıyor tabagını bıle kaldırmıyo ve ben yemek yapıyorum ne eltim ne Kv dem eline saglık bıle demzler.ben cok canı tez bırıyım dayanamıyorum bulasıkları fln yıkıyorum.her neyse cok sey varda bıraz karısık anlattm.eltim ben gıdınce hosgeldın sen mı geldın bıle demez bende bunu Kvdeme soyledım anne bana nden boyle davranıyo fln dıye e onun huyu oyle dedı.demez olaydım sımdı Kvdem her fırsatta eltımı bana ovuyo anne-baba demesi yerinde boynunu buker ses cıkarmaz biri gelince asagıya ıner daha napsın fln dıyo.yanı ben memnunum sana noluyo gıbısınden ben oyle anlıyorum.ama banada demıyorkı kızım madem o yapmıyo otur sende ben hallederım demıyo her seyde esıtlık yapıyo aklınca ama işe geldimmi her seye ben kosuyorum.eltimin cocugu oldu bide gecen bize geldiler yemege Kvdem evde ztn hep yapıyo bu davranısı ha sız yıyın ben cocuga bakayım fln.bize gelince bende dedım anne hep boyle yapıyorsun bu aksam hep beraber yencek oturcaksın dedım.sanki dememişim oturmadı ya yıne kalktı cocuga baktı eltim yedi.ben onların evinde borek yaparım eltim tepsiyi alır kendı evıne goturur kimseye sormadan fln.daha cok varda sımdı yazabılcem bu kdr.ıste boyle seyler napım nasıl davranayım bilemiyorum?

valla arkadaşım sen şimdiden kendini kullandırmışsın baya bi...evlendikten sonra çekilmez bir hal alır bu durum...ALLAH KOLAYLIK VERSİN CNM

kullandırmısım dimi:( nisanlıma da en sonunda bı gun patladım ona da hıc anlatmıyordum o da benden yana cok sukur ama her seydede soyle oldu annen boyle yaptı fln anlatmak istemiyorum bu sefer tartısırz dıye:(

mesafe koymayıda denedım arkadasım gitmedim aramadım bu sefer arıyo neden gelmıyorsun?kızım fln demek yok zaten:( gel dıye cagırıyo hızmetcı lazım oluyor heralde ondanmı nedır:(

cok tesekkur ederım bu arada zaman ayırıp okudugunuz için....

güzelim ne yapıyosun sen ?????
sen o eve gelin değilde yardımcı filanmı gideceksin
ne bu böyle gözlerine hoş görünmeyemi çalışıyorsun ya seni istemezler diye ?
yapmayın böyle gözünüzü seviyim
ayrıca yaranamıyorsunda
bak eltin elini sürmüyor ama onların kıymetlisi
demekki bu aile bu dilden anlıyor
ben şuna inanıyorum
ezik olursan EZİLİRSİNNNNNNN
hiğç kimse kendine güveni olan kendi haklarının bilincinde olan birini ezemez
AFFERİN ELTİNE
kv mustakbel gelin herkezi oynatıyor parmağında
tabiki akıllı olan kıymetli olur
çocuğuna bile baktırıyor kendisi hazır sofraya oturuyor
bende eltini tuttum :46:

Nasıl başlarsa öyle gider.
Aynı apartmanda , iç içe olacaksınız birde.
Keşke bu kadar içli dışlı olmasaydınız.
Alıştırmışsınız bir kere , yapmasanız üstüne bir de kötü olursunuz.
Yavaş yavaş arayı açın.
Eltinizi takmayın, ama her işe de atlamayın.
Mümkün se başka yerde oturun, yoksa hayatınız bunların arkasını yoplamakla geçer.

O aile apartmanina tasinirsaniz bu gorduklerinize rahmet okuttururlar. Orada aala mutlu bir evliliginiz olmaz. Bilin istedim.

Bende soğuk bi tipim
Sizi hayretle okudum
40 yıllık gelin gibi davranırsanız şimdiden, kimse sizi misafir gibi görmez tabi
Eltiniz sizi evine çağırmak zorunda da değil
Şimdiden rakip görüp, kayınvalideye fişeklerseniz böyle olur

korkmaya basladım gercekten:( cok dogru soyluyorsunuz:( bide nisanlımdan korkar Kvdem hep o yokken beni sıkıstırır laf soyler yada eltimi over onun yanında agzını acamaz.zaten hafta da bır gorusuyorz bı de her gun gorussek nolcak bilmem:(

Bende soğuk bi tipim
Sizi hayretle okudum
40 yıllık gelin gibi davranırsanız şimdiden, kimse sizi misafir gibi görmez tabi
Eltiniz sizi evine çağırmak zorunda da değil
Şimdiden rakip görüp, kayınvalideye fişeklerseniz böyle olur

fisfeklemedim sadece yardım almak istedim Kv den ama almamak gerekıyomus.evine cagırmak zorunda demedim ki ben.yani muhattap degil demek istedim ben onunla arkadas olmak isterdim ama o salamıyo beni.

Canım öncelikle işte bu akşam da hepimiz yiyelim demek gibi şeyleri eşine bırak. Gitmeden ya annen hiç bizimle yemiyor keşke bu akşam bizle yese. Sen rica edersen kırmaz falan diyeceksin o da rica edicek. Her şeyi sne söyleme. Açıkçası benden 20 yaş küçük biri hayır anne oturacaksın birlikte yiyeceğiz dese hayatta oturmam. Umarım o şeklide dememişsindir. Çok yüz göz olma, kendine ve eşine odaklan. İnsanlara yaranacağım diye uğraşma, insanlardan da çok şey bekleme. Çeşit çeşit huy var. Herkes sıcak kanlı olmak zorunda değil. Herkes bizim istediğimiz gibi davranmak zorunda değil. İncitici bir şeyler yoksa, şunu demiş bunu demiş, bunu övmş sallama.

fisfeklemedim sadece yardım almak istedim Kv den ama almamak gerekıyomus.evine cagırmak zorunda demedim ki ben.yani muhattap degil demek istedim ben onunla arkadas olmak isterdim ama o salamıyo beni.

Kimse kimseyi sevmek hemen samimi olmak zorunda da değil
Demek ki o senle samimi olmak istemiyo
Çok mu önemli deyip önüne bakman lazım
Hizmet ettin teşekkür bile eden yok mu, yapmayacaktın sen tam gaz devam ediyosun
Sonra görevinmiş gibi üstüne kalır-kalacaktır
Misafir gibi görülmek istiyosan misafir gibi dozunda gidip dozunda duracaksın.

Ben 2 yıllık evliyim daha bi kere kayınvalidem yokken mutfaklarına girip börekveya başka bişey yapmadım o bişey yaparsa yardım ederim o kadar.

ben daha nişanlıyken bu yaptıklarının hiçbirini yapmazdım sık sık gitmezdim daha ağır davranır kendimi ağırdan satardım ve evin gelini olmadan evin gelini gibi davranmazdım ama yapı olarak öyleyim ben teklifsiz işe karışan biri değilim sen çok fazla içlerine girmişsin gelin ata binmiş ya nasip demiş dur bakalım bi kara görünsün eşikten gelin olarak gir ozaman yaparsın çok hevesli davranmışsın onlarda baya hafife almış seni biraz ağır davran canım

Son düzenleme:
Benim altı yıllık ilişkim var. Erkek arkadaşımın ailesiyle de 3-4 ay da bir görüşüyorum evlerine gidiyoruz erkek arkadaşımla beraber. Ama hiçbir zaman kalkıp da o evin kızı gibi davranmadım. Bir arkadaşım var aynı dönemde sevgililerimiz oldu o da sizin gibi sürekli evlerine gitti.Yemeğini yaptı servisini yaptı, temizliğine kadar yaptı. Nişanlandılar çocuk askere gitti çocuk askerdeyken bile gel dediler hep. Daha onlar sevgiliyken biz misafirliğe gittiğimizde çocuğun kız kardeşi dururken arkadaşıma x kalk çay koy dediler. Şimdi evli bebeği oldu ama hiç kıymeti yok kayınvalidesi hiç çekinmeden her lafı söylüyor, bir tartışma sırasında al bunu babasının evine götür bile demiş. Oysa hep arkadaşımı çok sevdiğinden bahsedermiş. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Çok sık gitmeyin eltiniz oturuyorsa siz de oturun yapmak zorunda hissetmeyin nasıl alıştırırsanız öyle gider. Ben öyle yapıyorum misafir gibi oturup kalkıyorum. Zaruri durumlarda elbette yapılır lakin iş kullanma boyutuna gelince orda bir dur demek lazım.

Ben gittiğim heryerde yardımcı olmaya çalışırım , oturup hizmet beklemem.
Ama kv ye gittiğimde baktım görümce hanım sofra kaldırılıcakken bir kenara oturuyor, ben dolanıp duruyorum.
Baktım iyiniyet suistimali var, yemek yenilince bende geçtim oturdum bir kenara.
Dedim sizin adet bu herhalde, biraz dinlenelim beraber toplarız.
O son oldu. Diyeceğim, iyiniyet okey ama kullanılmak başka birşey.
Alıştırmışsın malesef , işin zor.

Son düzenleme:
Canım öncelikle işte bu akşam da hepimiz yiyelim demek gibi şeyleri eşine bırak. Gitmeden ya annen hiç bizimle yemiyor keşke bu akşam bizle yese. Sen rica edersen kırmaz falan diyeceksin o da rica edicek. Her şeyi sne söyleme. Açıkçası benden 20 yaş küçük biri hayır anne oturacaksın birlikte yiyeceğiz dese hayatta oturmam. Umarım o şeklide dememişsindir. Çok yüz göz olma, kendine ve eşine odaklan. İnsanlara yaranacağım diye uğraşma, insanlardan da çok şey bekleme. Çeşit çeşit huy var. Herkes sıcak kanlı olmak zorunda değil. Herkes bizim istediğimiz gibi davranmak zorunda değil. İncitici bir şeyler yoksa, şunu demiş bunu demiş, bunu övmş sallama.

tabiki oyle demedim zaten insanları kırmaktan cok korkarım:( yaranmak icin yapmadım hic bi zaman icimden geldigi ıcın yaptım ama kıymet bılınmıyormus anladım:S cok tesekkur ederım yuzgoz olmamak konusunda haklısınız

evlenirseniz sakın o apartmanda oturma. Çok büyük hata yapmış olursun. Benim de eltim acayip iş yapar ben pek yapmam. Birgün bana iş buyurdu yaptım, sonra tekrar buyurdu yine yaptım sonra ohoooo buyurma yağmuruna tuttuldum :)
kv ye dedim ki , ona kim akıl verdiyse söyle ben o akla kalmam. yapacağım işi yaparım yapmayacağımı yapmam iş buyurup durmasın dedim.
Aslında ikisine de gönderme yaptım.. Zaten eltiyi yılda 5 kez anca görürüm aksi halde tahammül edemezdim ztn

Back
X