• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanlıyım..kayınvalidemin hep eltimi savunması.napıcam?

kimse iş yap dıyor demedım ztn.lafını yapmıyorum ıcımden geldıgı ıcın yapıyorum.eltım ıs yapsın demedım kı ben. ben sızce nasıl davranmalıyım dedım cunku tez canlıyım dayanamam kayınvalıdeme de kıyamadıgım ıcın kac yasında kadın bana hızmet etmesın dıye hemen kalkarım.takdıre sayan da her yemekte aynı seyı yapıyor bıze bnm aılem yemege cagırdıgnda ben kuzenler fln ılgılenırız hep beraber yensin dedim kotumu ettim.ters ters konusuyorsunuz dovseydınız bıde

ters olan cümlem hangisi:44:

bende çoğunluktan yanayım
aslında seni anlıyorum ,bende tez canlıyımdır her işe atılırım,
ama sn biraz abartmışsın:19: ,bence yavaştan yavaştan kendini geri çekmelisin aksi halde evlenince işin içinden çıkamazsın

eltin yemek yerken kv eltinin bebeğine baktığına göre kv iyi birisi,
elinden gelen her iyiliği ,yardımı yapmalısın derim.umarım aynı şekilde seninle ve inşallah doğacak çocuklarınla da ilgilenir kvden

benim kv de böyle yapardı rahmetli, gece bebek uyutmadığında gelip alır ilgilenirdi sen biraz uyu diye
ha birde mümkünse aynı binada oturmamalısın,nekadar iyi insanlar olsalarda illaki bir anlaşamamazlık hır gür çıkıyor malesef.

2 cocugum var.
Kizima zaten kvdem bakiyor da oglumun bebekliginde vs
tatillerde esimin memleketine geldigimizde ,
Hatta buraya yerlestikten sonra bile ne zaman birarada yemek yenecek olsa,
Kvdem cocuklara bakayim siz karninizi doyurun der.
Eltimin de cocugu oldu ona da ayni sekilde.
Yok anne olmaz desem de 10 yildir bu durum boyle.
Herkes yemeğini yer en son kendisi yer.
Bu kisimda bir sorun goremedim.
Aksine cok dusunceli bir davranis.

Fakat siz henuz evli değilsiniz.
Bu kadar samimiyet neden?
Bir de eltiniz sanki ben buyuk gelinim, kucuk gelin yapsin gibi
bir davranışta mi yoksa hic oyle bir hali yok ama
siz kendinizi iyi gostermek icin mi her ise kosuyorsunuz?
O zaman o yapmiyorsa siz neden her seye atliyorsunuz?
Evlendikten sonra da yapacak misiniz?
Yoksa olay dereyi gecinceye kadar olayi mi? :)

Son düzenleme:
tabiki oyle demedim zaten insanları kırmaktan cok korkarım:( yaranmak icin yapmadım hic bi zaman icimden geldigi ıcın yaptım ama kıymet bılınmıyormus anladım:S cok tesekkur ederım yuzgoz olmamak konusunda haklısınız

İcinden gelmesin canim o eskidendi artik insanlae kimi iyi niyetli gorse salak deyip kullanmaya calisiyorlar kafayi kullan herkese ederi kadar deger fazlasi sani uzer canim

2 cocugum var.
Kizima zaten kvdem bakiyor da oglumun bebekliginde vs
tatillerde esimin memleketine geldigimizde ,
Hatta buraya yerlestikten sonra bile ne zaman birarada yemek yenecek olsa,
Kvdem cocuklara bakayim siz karninizi doyurun der.
Eltimin de cocugu oldu ona da ayni sekilde.
Yok anne olmaz desem de 10 yildir bu durum boyle.
Herkes yemeğini yer en son kendisi yer.
Bu kisimda bir sorun goremedim.
Aksine cok dusunceli bir davranis.

Fakat siz henuz evli değilsiniz.
Bu kadar samimiyet neden?
Bir de eltiniz sanki ben buyuk gelinim, kucuk gelin yapsin gibi
bir davranışta mi yoksa hic oyle bir hali yok ama
siz kendinizi iyi gostermek icin mi her ise kosuyorsunuz?
O zaman o yapmiyorsa siz neden her seye atliyorsunuz?
Evlendikten sonra da yapacak misiniz?
Yoksa olay dereyi gecinceye kadar olayi mi? :)
ben dusuncesız bı davranıs demedım ki.bnm ailem yemege cagırıyor en azından burda hep beraber yensin dedim herkes farklı yorumluyor.ne alaka dereyı gecene kdr beni 3 yıldır tanıyorlar sureklı rol yapamaz bı ınsan dımı?

ben dusuncesız bı davranıs demedım ki.bnm ailem yemege cagırıyor en azından burda hep beraber yensin dedim herkes farklı yorumluyor.ne alaka dereyı gecene kdr beni 3 yıldır tanıyorlar sureklı rol yapamaz bı ınsan dımı?

O zaman herkes kendinden sorumludur diyip
kendinizi eltinizle kiyaslamayacaksiniz.
Zira kiyaslama yapan kvdeniz degil sizsiniz...

kullandırmısım dimi:( nisanlıma da en sonunda bı gun patladım ona da hıc anlatmıyordum o da benden yana cok sukur ama her seydede soyle oldu annen boyle yaptı fln anlatmak istemiyorum bu sefer tartısırz dıye:(

bencede kullanmışlar seni, benimde sana benzer bi durumum var ama evli taraf benim, nişanlı olan eltim ama 7 senedir kendi evime gitmedim kananama baktım, ilaçları yemekleri temizliği dk geciktirmeden yaptım. akşama kadar işgörmez yatar herşeyi ben yapıyorum ama bir gün bile eline sağlık veya kızım yavrum bişey duymadım. aynen senin gibi baştan taviz verdim kendimi ezdirdim kurtulamıyorum. eltimi yanımda bir sevişi var bilemezsin. kıskanmıyorum ama bi parçacık olsun benide sevsin istiyorum, sevmesi için elimden geleni yapıyorum mümkün değil.
senin nişamlın sana yine hak veriyor benim eşim hep annesi tarafında. laf bile açtırmıyor. tecribeli olarak söylüyorum bugünden taviz verirsen kıymetin olmaz. biraz uzak dur bakalım napıyo birde öyle dene

bencede kullanmışlar seni, benimde sana benzer bi durumum var ama evli taraf benim, nişanlı olan eltim ama 7 senedir kendi evime gitmedim kananama baktım, ilaçları yemekleri temizliği dk geciktirmeden yaptım. akşama kadar işgörmez yatar herşeyi ben yapıyorum ama bir gün bile eline sağlık veya kızım yavrum bişey duymadım. aynen senin gibi baştan taviz verdim kendimi ezdirdim kurtulamıyorum. eltimi yanımda bir sevişi var bilemezsin. kıskanmıyorum ama bi parçacık olsun benide sevsin istiyorum, sevmesi için elimden geleni yapıyorum mümkün değil.
senin nişamlın sana yine hak veriyor benim eşim hep annesi tarafında. laf bile açtırmıyor. tecribeli olarak söylüyorum bugünden taviz verirsen kıymetin olmaz. biraz uzak dur bakalım napıyo birde öyle dene

tesekkur ederım benı anladıgınız ıcın..denicem sagolun.yasamadan kımse anlamıyor,gercekmi bunlar yazanlar var neden destek almak ıcın ugrasayım ki gercek olmasa herkes yasadıgını bılıyor.

cok tesekkur ederım bu arada zaman ayırıp okudugunuz için....

Merhaba Allah yardımcın olsun canım üzüldüm iyi niyet kurbanı olmuşun birazcık anladığım kadarıyla ilk önce nişanlını ikna etmelisin aynı binada oturmamanız için bir de tavrını koy seni görünce konuşmuyor mu konuşana kadar tek kelime etme mesela yok gibi davran neden gelmiyorsun diye arandığında işim var de gitme bi süre nişanlın anlayışlıymış onada söyle gitmenenin nedenini istersen şimdi yapamazsan evlendiğinde işin daha zor her işe seni indirirler iş yapmak sıkıntı değil de böylelerine sinir oluyorum ya :(

Merhaba Allah yardımcın olsun canım üzüldüm iyi niyet kurbanı olmuşun birazcık anladığım kadarıyla ilk önce nişanlını ikna etmelisin aynı binada oturmamanız için bir de tavrını koy seni görünce konuşmuyor mu konuşana kadar tek kelime etme mesela yok gibi davran neden gelmiyorsun diye arandığında işim var de gitme bi süre nişanlın anlayışlıymış onada söyle gitmenenin nedenini istersen şimdi yapamazsan evlendiğinde işin daha zor her işe seni indirirler iş yapmak sıkıntı değil de böylelerine sinir oluyorum ya :(

aynen canım ıs yapıyorum dıye lafını yapma dıye yazmıslar bana yanlıs anlasıldım ama benı anlamana sevındım.ınsana ıs yapmak koymuyo ben gocunmuyorum da bu tavırlar uzuyor ıste beni.

aynen canım ıs yapıyorum dıye lafını yapma dıye yazmıslar bana yanlıs anlasıldım ama benı anlamana sevındım.ınsana ıs yapmak koymuyo ben gocunmuyorum da bu tavırlar uzuyor ıste beni.

ınsanın ıyı nıyetı suıstımal edılınce kendımı cok kotu hıssedıyorum gerckten

gelin ata,binmis ya nasip demis. Dàha evlilik dahi yokken bu derece on plazna cikmak niye? Kaldi ki evli bile olsaniz bence ihtiyac yokken bir baskasinin isini yapmak gereksiz. Beraber yemek yendiyse payiniza dusen kadar is yapin. Hep beraber sofrayi toplayin yikamaya da yardim edin o kadar. Bunu zaten her gittigimiz yerde teklif etmeliyiz bence. Ama bazi yerde teklif ederiz sadece bazi yerde iki parca temsilen tasiriz bazi yerde de daha da sahipleniriz. Henuz dugun bile yokken bu kzdar isleri elrf azlmaniz bence isguzatlik. Erltiniz akilli kadinmis. Geregini yapiyor vrf boylecr kiymeti biliniyor. Ben de misafirliklerimde cok is yapmam, cocugumla ilgilenirim zaten normali de bu bence.
Ayrica surekli iyi niyetinizden soze etmissiniz. Eger iyi niyetinden dolayi ezilen, magdur olan kisi gibi hissediyorsaniz zaten de elinizi birsryrf surmeyin.

Ohoooo siz ipleri iyice onlarin eline vermissiniz, yok ne gerek var anlamiyorum, tamam erkek arkadasinizin ailesiyle tanisin evinede gidin ama bi sinir koyun bi mesafe olsun, daha aileye tam anlamiyla girmeden bu samimiyet niye? Böyle akillilari ciktimida kullanirlar iste... Simdi mesafe koyunca siz suclu olucaksiniz, ama olsun, dahada sizi yiyip bitirmeden kgndinizi kullandirmiycanizi gösterin bence...

Sen tavrını koy ezdirme kendini şimdi böyle yapıyorlarsa evlendiğiniz de yeni gelin o olur hatta evlilik hayatınız kalmaz evinin işine gücüne gelenin gidenin herseye burunlarını sokarlar herkez sınırını bilmemi inş ayrı eve çıkarsınız Allah yardım etsin çok üzüldüm

Bende arkadaslara katiliyorum, bende Senin gibi tezcanliyim ama Kiymetimizi bilene...bende nisanliyken degilde evlendikten sonra ayni evde oturduk 5 sene kadar haliyle alisti kaynanam bunlar tembelligi seviyor isinide begendilermi ihale ustune kaliyor canim.simdi mesafe koyuyorum yeter simdiye kadar yaptimda noldu. 100 defa islerini yapsan sira 101. Defaya gelse yapamazsan kötü gelinsindir. Boylelerine cazgir gelin,yiyip içen elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan gelin lazım. Öylelerini daha cok severler..
Nisanlisin ne isin var o evde davet ederlerse ayda yılda bi kere ailenle git mesafeli ol. Ilerde zaten aile apartmanında dipdibe olacaksınız bari simdi uzak dur.kullandirma kendini pastada ivir zivirda götürme simdi onların sana bakması lazim o aileye merakliymis gibi kaynana haliyle bu gelin gözüme girmek icin kendini paraliyor eee buldu benim oğlum gibi cocuğu ne yapsam haksızlıkta etsem ses etmez bu gelin kullanıyim dıyordur icinden

canım bir daha gittiğinde asla oturduğun yerden kalkma.kendini ağırdan sat.
o eltin kayınvaliden birdaha sana iş buyurmasınlar.gerçi siz kendiniz böylesiniz.benimde ablam sizin gibidir,tezcanlıdır.etrafı hemen toparlayayım mis gibi olsun ister ama kim için yapılması önemli olan.eltin ve sen eşit durumdasın bunu unutma.ev temizlediğinde yemek pişirdiğinde her daim oda sana yardım etmeli.bu ne böyle.sankı eltiniz sizi yardımcı almış.böyle yapmayın.
eskiden daha doğrusu bir kaç ay önceye kadar bende böyleydim ama bazı olaylardan sonra başkasının evinde elimi aktan karaya vurmam.birşey yapıyoruz yardım ediyoruz kıymetimizi bilen mi var? bakın kayınvalideniz tembel gelinini nasıl pohpohluyor.olan yine size oluyor.insan sonuçta bunların karşılığında güzel sözler duymak istiyor ama sonda duyduğumuz hep eleştiri hep eleştiri.:47:

canım bir daha gittiğinde asla oturduğun yerden kalkma.kendini ağırdan sat.
o eltin kayınvaliden birdaha sana iş buyurmasınlar.gerçi siz kendiniz böylesiniz.benimde ablam sizin gibidir,tezcanlıdır.etrafı hemen toparlayayım mis gibi olsun ister ama kim için yapılması önemli olan.eltin ve sen eşit durumdasın bunu unutma.ev temizlediğinde yemek pişirdiğinde her daim oda sana yardım etmeli.bu ne böyle.sankı eltiniz sizi yardımcı almış.böyle yapmayın.
eskiden daha doğrusu bir kaç ay önceye kadar bende böyleydim ama bazı olaylardan sonra başkasının evinde elimi aktan karaya vurmam.birşey yapıyoruz yardım ediyoruz kıymetimizi bilen mi var? bakın kayınvalideniz tembel gelinini nasıl pohpohluyor.olan yine size oluyor.insan sonuçta bunların karşılığında güzel sözler duymak istiyor ama sonda duyduğumuz hep eleştiri hep eleştiri.:47:

cok tesekkur ederım ıste yasayanlar anlayabılıyor benı tamda anlattgnz gbı valla.

Bende zamaninda farkinda olmadan ailede tez canlilik yapmisim sanirim.Kaynim bazen kendi evinde bile karisindan degil benden bisey isterdi mesela.Bazen cok sinirim bozuluyordu bu duruma.Kötü niyetli insanlar olmadiklari icin ses etmiyordum ama bende artik mesafe koyuyorum.
Bence yaptiklarinizi art niyetli olmadiginizdan, nisanlinizin ailesini benimsemis olmanizdan yapmissiniz ama onlar bunun kiymetini bilmiyorlarsa kendi talihsizlikleri.Üzülmeniz gereken bi durum yok bence.Size tavsiyem yasadiklarinizi nisanliniza fazla yansitmamaniz(ki zaten o zamanla size yapilan haksizligi kendisi görecektir) ve evlenincede eltinizle araniza biraz mesafe koymaniz.Zaten ayni apartmanda oturacaksiniz diye hep oraya gitmeniz gerekmez,olmazsa sadece esinizle birlikte gider gelirsiniz ve her ise en kücügünden cay doldurmaya falan atlamayin hemen.

Bende zamaninda farkinda olmadan ailede tez canlilik yapmisim sanirim.Kaynim bazen kendi evinde bile karisindan degil benden bisey isterdi mesela.Bazen cok sinirim bozuluyordu bu duruma.Kötü niyetli insanlar olmadiklari icin ses etmiyordum ama bende artik mesafe koyuyorum.
Bence yaptiklarinizi art niyetli olmadiginizdan, nisanlinizin ailesini benimsemis olmanizdan yapmissiniz ama onlar bunun kiymetini bilmiyorlarsa kendi talihsizlikleri.Üzülmeniz gereken bi durum yok bence.Size tavsiyem yasadiklarinizi nisanliniza fazla yansitmamaniz(ki zaten o zamanla size yapilan haksizligi kendisi görecektir) ve evlenincede eltinizle araniza biraz mesafe koymaniz.Zaten ayni apartmanda oturacaksiniz diye hep oraya gitmeniz gerekmez,olmazsa sadece esinizle birlikte gider gelirsiniz ve her ise en kücügünden cay doldurmaya falan atlamayin hemen.

tesekkur ederım takmamaya calıscam bnde elımden geldıgınce.

Sen Onlara ''Her Türlü Hizmet Verilir'' İmajını Verirsen Ahanda Böle Kıymetsiz Olursun

Gençliğine Yazık :50:

Back
X