Nişanlıyken Dini Nikah Yapılır mı?

Daha öncede konu açmıştım. 9 yıllık bir beraberliğim var 24 yaşımdayım yani çocuk yaşta tanıştık. Okuldu askerlikti işti derken uzadı ki bana kalsa 1 sene daha bekleyebilirdikte. Annem o kdr beni bunalttı ki gelsinler tanışalım gelsinler istesinler böyle olmaz tanımıyoruz etmiyoruz, neden gelmediler çocuk seni oyalıyor, onla görüşme etme. Mahallede ya da akrabalardan biri nişanlansa derdini ben çekiyordum onlar nişanladı sen evde kaldın dedi bana defalarca ki ben daha 24 yaşımdayım ve okulum daha bu sene bitti.

Tabi bu baskılarla bende erkek arkadaşımı sıkıştırdım hadi hadi diye. 8 Haziranda tanışmaya geldiler. Erkek arkadaşım utandı konuşamadı pek sessiz kaldı ki bu ilk tanışmaydı ben onun ailesiyle tanışmıştım ama erkek arkadaşım telefonla bile konuşmamıştı bizimkilerle. Erkek arkadaşım konuşmadı sessiz kaldı diye annem çocuğa hasta dedi! Çok zoruma gitti. O 2 yıllık mezun diye istemedi. Erkek arkadaşım biraz kilolu ama bu bir hastalık değilki. 183 boyu var 100 kilo. Annem ben tipini beğenmedim istemiyorum hem 2 yıllık okumuş dedi. En mutlu olmam gereken zamanları burnumdan getirdi. Traş olmuş gelirken onun saçları kıvırcık kötü durmasın diye çok kısa kestirmiş saçlarını annem ona da söylendi o nasıl genç öyle saçlarını niye öyle kestirmiş dedi

14 Ağustosta istemem olacak. 30 Ağustosta da nişanım. Annem nişanda istemedi evde yapalım yüzük takalım ben kalabalıkla uğraşamam dedi 1 odaya o kadar insan nasıl sığar anne ben nişan istiyorum dedim zar zor bir ufak mekan buldum. Ona hala söyleniyor iptal edelim kim gelir sizin nişanınıza rezil olacağız diyor. Erkek arkadaşım bana söylemişti 14 Ağustosta isteme olcak bizimkiler öyle dedi ama annem senin anneni arıcak konuşurlar dedi. Bugün de annesi annemi aradı konuştular kadın söyledi neyse bir sorun yok annem telefonu kapattı ama meğer kapatmamış ne çok konuşuyo yaa bulamadın doğru düzgün birini dedi. Hemen telefonu kaptım elinden kapattım umarım duymamıştır diye dua ediyorum şuan. Anne napıyosun sen dedim kızdım duymamıştır aman dedi. Gel vazgeç bir kızı 40 kişi ister 1 kişi alır olmadı istemiyoruz deriz dedi Şok oldum. Kızdım ben istiyorum anne sürekli açık arıyosun hiç mi olumlu bir şey görmedim dedim hayır ben istemiyorum beğenmedim babanda böyle düşünüyo dedi.

Bu arada erkek arkadaşım fitnessa başladı ona annemle ilgili bişey demedim seni sevmişler diyip geçiştiriyorum sürekli. Spora mı gitsen aşkım bu aralar kilo aldım daha iyi olur dedi akşamına gitti spora yazıldı. Bir ajasta tasarım ve yazılım işleri yapıyor ayrıca nişan içinde sürekli dışarıdan iş alıyor gece yarılarına kdr da evden çalışıyor. Ama ben annem yüzünden ona yüklendiğimi onu sıkıştırdığımı farkettim. Yanlış yapmaktan korkuyorum, herkesi mutlu etmek çok zor. Ama bana bir tane geçerli sebep söyleseler evet dicem ama daha şimdiden ben arada kaldım. İmkanım olsa 2 aya evlenirim böyle yaşamak zor! Napıcağımı bilmiyorum.

Ki zaten bu konunda annenin ne kadar baskıcı olduğu da yazıyor. Bence annene göre değil kendine göre yönlendir hayatını, tanışma bile onun baskısıyla olmuş.

Kuzuum biran bunu sen yazdın sandım gözlerim faltaı gibi büyüdü ne oluyor dedim şoka girdim ta ki sonunu okuyana dek :27::27:

Canım yani şuan kafamdan geçen herşeyi yazmışsın çok saol. Aynı gelenekler işte ve dediğim gibi dini nikah yapılmayan kimse duymadım. Bunun eğitimle bir ilgisi yok ben üniversite mezunuyum ama o kadar normalki bu isteme günü yapılır yani. Dediğin gibi günah olmasın diye yapılıyor. Şu da bir gerçek biz uzun zamandır beraberiz 9 yıldır beraberiz. Zaten bir ayrılık olsa ben nasıl bir boşuğa düşerim düşünmek bile istemiyorum

O zaman haram yoktuda, nisanlanincami haram oluyor? Ayrica öyle emin olmayin, 10 yil beraber olan insanlar var, dügünden 1 gün önce ayrilan.
Vallahi o zaman ben istemenin ve nisanin anlamini anlamiyorum. Madem allah katinda kari koca oluyorsunuz, bu nisana ne gerek var? O zaman isteme gününde dügünde yaparsiniz olur biter.

Ha, ne saçma, isteme gününde dügün olmasi dersen, benim için isteme gününde dini nikah kiymak bir o kadar saçma.

kızlar 30 ağustos'ta nişanım var. Ve bizde adettir isteme günü dini nikah yapılır. Illa bir şeyler yaşasınlar diye değil kızın ailesi rahat etsin ortadan haram kalksın diye yapılır yani bu zamana kadar yapılmayan hiç kimse görmedim. Erkek arkadaşıma bu nişan mevzuları açılmadan önce ben söylemiştim bizde yapılır diye onunda yengesi bizim oralı 'amcamla yengeme de öyle yaptılar ama bizimkiler ne der bilemem' dedi. Ne dicekler dedim kötü bişey değilki bu.

Babam bir hoca bulmuş tanıdığıymış hoca da yaparız kızının yaşı büyük sorun olmaz demiş. Bende erkek arkadaşıma söyledim bak babam hocayla konuşmuş diye tamam sorun olmaz dedi bana hiçbir şey söylemedi. Dünde annem annesi ben ve erkek arkadaşım alışverişe çıktık orda da annem annesine söyledi bizde böyle yapılır dini nikah kıyalım dedi. Annesi bi çekimser kaldı 'açıkçası babamız istemiyor sizin adetiniz öyle ama bizde de yapılmaz düğünde yapılır' dedi. Annem de 'ama nişanlı kalıcaklar hiç olmazsa ortadan haram kalksın rahat edelim biz' dedi. Annesi de o zaman babalar konuşsun ama bizim babamız düğün günü yapılmasını istiyor dedi.

Ben ailesinin şuan nikah istemediğini bilmiyodum bilseydim aileme söylerdim. Eve geldik yolda da annemle konuştuk kızım olmaz yapalım nikah ayıp olur dedi. Erkek arkadaşımı aradım aslında çok kızdım bunun kötü bir şeyi yokki neden istemediniz ve istemediğinizi bilmiyodum. Bana sorun yok diyosun ama baban istememiş, bu bizde hep yapılır neden ailemi düşünmüyosun sizde yengene yaptınız dedim. Biz istememezlik yapmadık siz yanlış anladınız dedi ve hatta gitmiş annesiyle babasına söylemiş. Aramızda konuşuyoruz neden onlara söylüyosun dedim. şuan basit bi konu benim canımı çok sıktı. Nişan arefesi zaten stresliyim belki ben abarttım ama çok kafamı taktım. Ben mi çok abartıyorum??

gelin ata binmiş.. Ya nasip demiş.
Canım bu söz boşuna değil.. Olduki ayrıldınız evlenip ayrılmış olacaksın senın ılk eşin hem bu hayatta hem ahiret hayatında hep o olacak bunları düşünmeli ona göre hareket etmeli canım.. Benım eşimde istedi ama düğünden 1gün önce yaptırdım ve 1 yıl nişanlı kaldık.

Ilk defa duyuyorum böyle bişeyi
Nişanlılık çiftlerin birbirini ailesini tanıma evresidir
Cinsel anlamda tanımaları evresi değil
Nikah dediğin bitane olur hocalar tv de bas bsa bağırıyorlar sizin orda izlenmiyor mu
Resmi nikah gerçek olandır dini nikahı resmi nikahdan sonra istersen yaparsın
Akıl fikir versin

gelin ata binmiş.. Ya nasip demiş.
Canım bu söz boşuna değil.. Olduki ayrıldınız evlenip ayrılmış olacaksın senın ılk eşin hem bu hayatta hem ahiret hayatında hep o olacak bunları düşünmeli ona göre hareket etmeli canım.. Benım eşimde istedi ama düğünden 1gün önce yaptırdım ve 1 yıl nişanlı kaldık.

haklısın canım çok saol

Canim soylediklerinde haklisin hangi nikah olursa olsun amac cevreye duyurmaktir kimsenin bilmedigi nikah gecerli degildir
Soylediklerinden sadece suna katilmiyorum yillarca sadece dini nikahla yasayan ciftler var (nisanli olanlar resmi nikahi bekleyenleri soylemiyorum) bunlarin ismi kari koca degil bence kadin adamin metresi oluyor

aslında kadın adamın metresi olmuyor. resmen karısı oluyor sadece adamın 2 dudak arasına bakmış oluyor adam boşol dese hiçbir hak talep edilemiyor. bu sebeple hem dini nikah hemde resmi nikah kıyıyoruz. hee adamın resmi evliliği vardır metres tutar kendine dini nikah yapar fetva vermek istemem ama bence oda sayılmaz çünkü dediğin gibi onun adı metres oluyor :1:

Kızlar 30 Ağustos'ta nişanım var. Ve bizde adettir isteme günü dini nikah yapılır. İlla bir şeyler yaşasınlar diye değil kızın ailesi rahat etsin ortadan haram kalksın diye yapılır yani bu zamana kadar yapılmayan hiç kimse görmedim. Erkek arkadaşıma bu nişan mevzuları açılmadan önce ben söylemiştim bizde yapılır diye onunda yengesi bizim oralı 'Amcamla yengeme de öyle yaptılar ama bizimkiler ne der bilemem' dedi. Ne dicekler dedim kötü bişey değilki bu.

Babam bir hoca bulmuş tanıdığıymış hoca da yaparız kızının yaşı büyük sorun olmaz demiş. Bende erkek arkadaşıma söyledim bak babam hocayla konuşmuş diye tamam sorun olmaz dedi bana hiçbir şey söylemedi. Dünde annem annesi ben ve erkek arkadaşım alışverişe çıktık orda da annem annesine söyledi bizde böyle yapılır dini nikah kıyalım dedi. Annesi bi çekimser kaldı 'Açıkçası babamız istemiyor sizin adetiniz öyle ama bizde de yapılmaz düğünde yapılır' dedi. Annem de 'ama nişanlı kalıcaklar hiç olmazsa ortadan haram kalksın rahat edelim biz' dedi. Annesi de o zaman babalar konuşsun ama bizim babamız düğün günü yapılmasını istiyor dedi.

Ben ailesinin şuan nikah istemediğini bilmiyodum bilseydim aileme söylerdim. Eve geldik yolda da annemle konuştuk kızım olmaz yapalım nikah ayıp olur dedi. Erkek arkadaşımı aradım aslında çok kızdım bunun kötü bir şeyi yokki neden istemediniz ve istemediğinizi bilmiyodum. Bana sorun yok diyosun ama baban istememiş, bu bizde hep yapılır neden ailemi düşünmüyosun sizde yengene yaptınız dedim. Biz istememezlik yapmadık siz yanlış anladınız dedi ve hatta gitmiş annesiyle babasına söylemiş. Aramızda konuşuyoruz neden onlara söylüyosun dedim. Şuan basit bi konu benim canımı çok sıktı. Nişan arefesi zaten stresliyim belki ben abarttım ama çok kafamı taktım. Ben mi çok abartıyorum??

Ben nikah mikah olarak bakmayacağım olaya. Diyelim siz x istediniz. İkinizin arasındaki bir şey. Neden kendi kendinize karar veremiyorsunuz. Yok o annesine soracak. Annesinin ağzına bakıyor. Net bir cevap veremiyor. Adam gibi ben x istemiyorum, şu şu sebebim var diyemiyor. Eğer çok önemli bir sebep değilse de sırf nişanlısı istedi diye yapamıyor.

Yani konu sizin bir şeyi istemeniz onların istememesi olsa tamam. Ama bence burda sinirlenilecek mevzu basit bir şeyi konuşarak halledememeniz. İki yetişkin gibi anlaşamamanız. İletişim sıkıntısı olay.

Canim soylediklerinde haklisin hangi nikah olursa olsun amac cevreye duyurmaktir kimsenin bilmedigi nikah gecerli degildir
Soylediklerinden sadece suna katilmiyorum yillarca sadece dini nikahla yasayan ciftler var (nisanli olanlar resmi nikahi bekleyenleri soylemiyorum) bunlarin ismi kari koca degil bence kadin adamin metresi oluyor

Metres sayılmasa da "dost hayatı yaşıyor" olarak algılanıyor toplumda...bu da hoş değil.
Doğacak çocukların nesebi, kadının ekonomik sosyal hakları güvence altında değil.
Kaldı ki bu gün dini nikah dediğimiz şey, eskinin resmi nikahıydı ve kadı huzurunda kıyılırdı, kadı bulunmadığı yerlerde imamlar kıyarmış ve nikahın kaydı kuydu tutulurdu... Şimdinin resmi nikahı gibi, herşey kayıt altında, kadına verilecek mehir, miras hakkı çocukların nesebi...bu gibi şeyleri sağlıyordu yani. Öyle resmi-dini diye bir ayrım yoktu. Ama ne yazık ki günümüzde sanki dini nikah kıyılmazsa geçerli olmaz diye düşünüyorlar, nişanlanınca yüzük takınca kıyılması gerek diye düşünüyorlar çok yanlış anlaşılmış toplumumuzda...

Son düzenleme:
bende nereli olduğunuzu merak ettim, dini nikah kıyınca siz evlenmiş olacaksınız yani karı koca olmuş olacaksınız.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar 30 Ağustos'ta nişanım var. Ve bizde adettir isteme günü dini nikah yapılır. İlla bir şeyler yaşasınlar diye değil kızın ailesi rahat etsin ortadan haram kalksın diye yapılır yani bu zamana kadar yapılmayan hiç kimse görmedim. Erkek arkadaşıma bu nişan mevzuları açılmadan önce ben söylemiştim bizde yapılır diye onunda yengesi bizim oralı 'Amcamla yengeme de öyle yaptılar ama bizimkiler ne der bilemem' dedi. Ne dicekler dedim kötü bişey değilki bu.

Babam bir hoca bulmuş tanıdığıymış hoca da yaparız kızının yaşı büyük sorun olmaz demiş. Bende erkek arkadaşıma söyledim bak babam hocayla konuşmuş diye tamam sorun olmaz dedi bana hiçbir şey söylemedi. Dünde annem annesi ben ve erkek arkadaşım alışverişe çıktık orda da annem annesine söyledi bizde böyle yapılır dini nikah kıyalım dedi. Annesi bi çekimser kaldı 'Açıkçası babamız istemiyor sizin adetiniz öyle ama bizde de yapılmaz düğünde yapılır' dedi. Annem de 'ama nişanlı kalıcaklar hiç olmazsa ortadan haram kalksın rahat edelim biz' dedi. Annesi de o zaman babalar konuşsun ama bizim babamız düğün günü yapılmasını istiyor dedi.

Ben ailesinin şuan nikah istemediğini bilmiyodum bilseydim aileme söylerdim. Eve geldik yolda da annemle konuştuk kızım olmaz yapalım nikah ayıp olur dedi. Erkek arkadaşımı aradım aslında çok kızdım bunun kötü bir şeyi yokki neden istemediniz ve istemediğinizi bilmiyodum. Bana sorun yok diyosun ama baban istememiş, bu bizde hep yapılır neden ailemi düşünmüyosun sizde yengene yaptınız dedim. Biz istememezlik yapmadık siz yanlış anladınız dedi ve hatta gitmiş annesiyle babasına söylemiş. Aramızda konuşuyoruz neden onlara söylüyosun dedim. Şuan basit bi konu benim canımı çok sıktı. Nişan arefesi zaten stresliyim belki ben abarttım ama çok kafamı taktım. Ben mi çok abartıyorum??
bu gelenek kadınları korumak için değil, zor duruma sokmak için yapılıyor anladığım kadarıyla sizde. evlenene kadar rahat rahat fingirdeyin niyetiyle imam nikahı yapılır mı ne böyle? elini tutmazsın o halde olur biter elalemi çok düşünüyosanız. bu forumda imam nikahına güvenip çokça kişi nasıl olsa evlenicez diye cinsel birlikteliğe giren kadın oldu ve yarıyolda bırakıldılar. ya düğüne kadar bi anlaşamama olursa ne yapacaksın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X