QUOTE=peluss89;30624528]aslında biz de o kadar alıştık ki, mesela söyleneni anlayabilen, yada tuhaf davranmayan biri geldiği zaman bi sevindirik oluyorum ben
gerçekten sabır işi, leb demeden leblebiyi anlamasın. ben ona çorumu anlatayım yeter ki anlasın.. yeter ki boş boş bakmasın, tuhaf şeyler yapmasın..
bide bazıları o kadar kötü kokuyolar ki, oda ayrı bir durum. inan 50 cm yakınıma kadar girip nefeslerini yüzüme üfleyerek konuşmaya çalışıyolar.. yav kardeşim anlarım, sıcaktır.. anlarım, koşturmuşsundur. anlarım soğan yemişsindir. anlarım zift gibi sigara içmişindir.. anlarım hepsini ama en azından günde bir kere koltuk altını elini yüzünü yıka, git beş liraya bi deodorant al sık. ne olur yaa. yada ağzın katran bağladıysa, o kadar rezil kokuyosan hiç değilse bi naneli sakız at ağzına ne olursun yaa.
yani kendi kokularından damı rahatsız olmuyolar anlayamıyorum. benim kafam almıyor. çünkü o kadar önemserim ki ben, aman insanları kokumla rahatsız etmeyim diye. herşeyden önce kendin için önemli bu yaa
Evet gerçekten var böyle tipler ve anlam veremıyorum gerçekten
ikametgah almaya gelıyo misal,verıyo kimliğini evrak yazıcıdan çıkıyo ben mühürlerken kızım adına olucak evrak yanlızarkadaşım baştan söylesene
ayyyyy evet emlak servisindeyim.. halimi anlarsın vergi ayındayız.. Allahdan son günü.. nasıl kavga ediyolar veznenin önünde kuyruk var diye. inan şununla karşılaşmış yanımdaki arkadaşım. kadın gelmiş demiş ki, benim üst katımdaki daireyle benim oturduğum dairenin vergisi niye farklı diyor. bakalım demiş arkadaş. bi bakmış 1 tl fark
o diğer isim kim diye sormuş, 1 tl az ödeyen. kadın demesin mi benim oğlum o da.
arkadaşımız ama fark 1 lira demiş şaşkınlıkla. kadında gözlerini kocaman açıp, eveeeet 1 LİRA demiş...
açıklama bekliyor yanii, önemli onun için. öz oğlu niye 1 lira az ödüyor yılda. öğrenecek onu takmış kafaya
bende maliyede çalışıyorum
o kokanlardan birisi şimdi kapıdan baktı çıktı,gelip oturacak diye korktum
napıcan işte canım,ben ilk memur olduğum sene çok sinirlenirdim,stres yapardım.
kıdemli memurlar dediki,ohoooo sen ilk günden böyle yaparsan 20 sene geçmez.
sakin olacaksın,daha neler görcen,gülüp geç,yoksa olan sana olur,mide hastası olursun dediler.
şimdi bende robotlaşmış bir şekilde işimi yapıyorum,kafam rahat.
memurlardan nefret etmeleri tesadüf değil emin olabilirsiniz aralarında iyi olanları da var biliyorum ama azınlıktır, ben şahsen yaşadım sırada bekliyoruz öğleden sonra 2 gibi girdik bir devlet dairesine önümüzde 6,7 kişi vardı saat 4ü geçiyor son bi adam var önümüzde adresi tam bilmiyor onu arıyor bunu arıyor ben orda sinir krizi geçirdim 2 saat bekledim birde bunu bekliyorum, diyemiyorsun da ya benim bilgilerim tam benim işlemim 5 dk lütfen yapın sonra bu adamla ilgilenin sonucta sırada adam, neyse saat 4bucuk oldu ben ve benden sonra gelen bir kadın kaldık, gözlüklü bayan memur bitti mesai dedi ben ağlamak üzereyim sinirden, kimseye de yalvarmadım hayatım boyunca nasıl ya dedim biz içerdeyiz dışarda değilizki numara sistemi kapanıyor 4bucukta diye biliyorum dedim yok kapandı sistem dedi kardeşimle çıktık ertesi gün sabah geldim, bu sefer aynı şeyi yaşamayalım diye dün izinli olan genc bir memur dakikada 10 kişiyle ilgileniyor birine sen ara öğren diyor birine sunu doldur diyor sıradakine geçiyor yani herkesi bilgilendirip kimseyi bekletmiyor diğer memurlar 1 kişiyle 1 saat geçirirken adam 10kişiyi halleti biz de işlemi ona yaptırdık ve sadece 5dk sürdü, sinirden gülsem mi ağlasam mı bilemedim Allah a havale ettim ama şikayet edebileceğim bir merci olsa o an ederdim, sadece çileden çıkan memurlar değil, siz en azından işimiz burdan para kazanıyoruz diye sabrediyorsunuz, biz neden bu tip memurlara sabrediyoruz? gerçekten bizim vergimizle çalışan memur neden bizim işimizi yapmak yerine bizi bekletiyor? işini çok da iyi yapacak yenileri gelebilir, özel sektör insanı zorlasa da devlete kapağı atıp yatarım fikrindeki insanlardan tiksiniyorum, özelleştirmelere de kızamıyor insan bunları yaşadıkça.
bir de ekleyeyim bu genç memura teşekkür ettim adam gülümsedi iyi günler dedi bende ona dedim halbuki birgün önce bizi kovmaktan beter eden kadın kusura bakmayın yarın gelirsiniz deme zahmetinde bile bulunmadı çok ağırıma gitti gerçekten, inşallah bir daha işim düşmez çünkü haksızlığı kaldıracak bir yapıda değilim.
ayyy bizde de çok oluyor.. isim soruyorum, güç bela adını söylüyor. yanlız böyle bir kayıt yok diyorum. ama tapu eşimin üstüne diyor. ben böyleyim o an içimden
memurlardan nefret etmeleri tesadüf değil emin olabilirsiniz aralarında iyi olanları da var biliyorum ama azınlıktır, ben şahsen yaşadım sırada bekliyoruz öğleden sonra 2 gibi girdik bir devlet dairesine önümüzde 6,7 kişi vardı saat 4ü geçiyor son bi adam var önümüzde adresi tam bilmiyor onu arıyor bunu arıyor ben orda sinir krizi geçirdim 2 saat bekledim birde bunu bekliyorum, diyemiyorsun da ya benim bilgilerim tam benim işlemim 5 dk lütfen yapın sonra bu adamla ilgilenin sonucta sırada adam, neyse saat 4bucuk oldu ben ve benden sonra gelen bir kadın kaldık, gözlüklü bayan memur bitti mesai dedi ben ağlamak üzereyim sinirden, kimseye de yalvarmadım hayatım boyunca nasıl ya dedim biz içerdeyiz dışarda değilizki numara sistemi kapanıyor 4bucukta diye biliyorum dedim yok kapandı sistem dedi kardeşimle çıktık ertesi gün sabah geldim, bu sefer aynı şeyi yaşamayalım diye dün izinli olan genc bir memur dakikada 10 kişiyle ilgileniyor birine sen ara öğren diyor birine sunu doldur diyor sıradakine geçiyor yani herkesi bilgilendirip kimseyi bekletmiyor diğer memurlar 1 kişiyle 1 saat geçirirken adam 10kişiyi halleti biz de işlemi ona yaptırdık ve sadece 5dk sürdü, sinirden gülsem mi ağlasam mı bilemedim Allah a havale ettim ama şikayet edebileceğim bir merci olsa o an ederdim, sadece çileden çıkan memurlar değil, siz en azından işimiz burdan para kazanıyoruz diye sabrediyorsunuz, biz neden bu tip memurlara sabrediyoruz? gerçekten bizim vergimizle çalışan memur neden bizim işimizi yapmak yerine bizi bekletiyor? işini çok da iyi yapacak yenileri gelebilir, özel sektör insanı zorlasa da devlete kapağı atıp yatarım fikrindeki insanlardan tiksiniyorum, özelleştirmelere de kızamıyor insan bunları yaşadıkça.
bir de ekleyeyim bu genç memura teşekkür ettim adam gülümsedi iyi günler dedi bende ona dedim halbuki birgün önce bizi kovmaktan beter eden kadın kusura bakmayın yarın gelirsiniz zahmetinde bile bulunmadı çok ağırıma gitti gerçekten, inşallah bir daha işim düşmez çünkü haksızlığı kaldıracak bir yapıda değilim.
bugüne kadar okuduğum en mantıklı konu olmuş bu, konu sahibi çok süper bir anlatımın var bayıldım :)
koku konusunda yorum bile yapmıyorum, bazen o kadar çok nefesimi tutuyorum ki sanırım ciğerlerim bu durumu kanıtsadı, 3 dakikaya kadar tutabiliyorum artıkhadi yaşlı amcalara birşey demiyorum, yazık üzülüyorum. ama insaf yahu, sudan-sabundan neden bu kadar çok korkuyoruz millet olarak. yaz aylarından nefret ediyorum sadece bu yüzden..
yaşadığınız örneğe kızmakda o kadar haklısınız ki..
benim başıma gelse sinirden ölürdüm, düşünemiyorum..
ve biliyomusunuz benim çalıştığım servisde bu şekilde ilerliyor.. sıra sıra 10 masayız..
genelde ilk 4-5 masa en yoğun olan yer. insanlar ilk oraya akın ediyor.. güç bela nazikçe diyosun ki beyefendi-hanımefendi
bakın diğer masalar boş, kuyrukta beklemeyin oraya geçebilirsiniz. aaa orasıda bakıyomu diyolar
bir de şu var, kimseyi kötülemek haddime düşmez ama. misal ben bakıyorum vatandaşlara takır takır, yanımdaki 2-3 arkadaş daha bakıyorum, önündeki sıra tıkır tıkır ilerliyor. 2-3 orta yaşın üstünde memur arkadaşımız var, birtürlü ilerlemez sırası.. bi vatandaş gelir o onun işlemini yapıp gönderene kadar bakıyorum ben ve bikaç memur 10 kişiye bakıp işlerini halledip yollamışız.
özellikle kontrol ettiğim oldu, yahu acaba haksızlık mı yapıyorum, ona gelen vatandaşın işi mi karmaşık diye. yoooo, kaç sefer baktım. bize gelen neyse ona gelen de o.. ne yapıcaksın, ona içlerinden beddua edip gidiyo insanlar, elden ne gelir ...
onlardan her yerde var ne hikmetse de genelde zenginler yapıyor bunu... geçen aralık biri geldi beyan vermediği için gecikme cezası kestim.. adam sima olarak biliniyor çünkü çok zengin.... ceza kesildi diye aralıktan bu yana hafta da üç gün gelip yalvarıyor cezayı kaldırın diye... bin tane tanıdık encümen üyesi vs. bulması da ayrı mesele ..........................yani bazı insanlar her türlü şeyi hakediyor ama elden bişey gelmiyor.......... ben tersledim benim görevim bu bundan sonrası beni ilgilendirmez diye.. daha dün yine gelmiş bilmiyorumm ne yapmayı planlıyorr
bende kamuda çalışıyorum adamın biri dilekçe getirdi baktım kızım ekleri de var dedi ben zannettim hani kağıttır diye verin dilekçeye zımbalayayım dedim meğer ölü balıkları ek olarak getirmiş adamcağız ne kadar gülmüştüm
Ben kokudan şikayet edince bazı arkadaşlarıma, diyolar ki aaa yazık ama belki koşturmuştur. belki ağız kokusu sorunu vardır öyle deme.
yahu tamam canım ciğerim de, su var sabun var. günde bi kere bile yıkasan kokmucan daha. kendimden biliyorum yaa. hepimiz aynı sıcağın altındayız, hepimiz yiyo içiyoruz. ben niye kokmuyorum? hadi diş fırçalamalarından geçtim, bazıları onu bile yapmıyo Allah ıslah etsin ama hiç olmassa bi naneli sakız at ağzına mübarek insan. Allah aşkına yavv
Ben kokudan şikayet edince bazı arkadaşlarıma, diyolar ki aaa yazık ama belki koşturmuştur. belki ağız kokusu sorunu vardır öyle deme.
yahu tamam canım ciğerim de, su var sabun var. günde bi kere bile yıkasan kokmucan daha. kendimden biliyorum yaa. hepimiz aynı sıcağın altındayız, hepimiz yiyo içiyoruz. ben niye kokmuyorum? hadi diş fırçalamalarından geçtim, bazıları onu bile yapmıyo Allah ıslah etsin ama hiç olmassa bi naneli sakız at ağzına mübarek insan. Allah aşkına yavv
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?