niye böyle aptal oldular ..

bende maliyede çalışıyorum
o kokanlardan birisi şimdi kapıdan baktı çıktı,gelip oturacak diye korktum
napıcan işte canım,ben ilk memur olduğum sene çok sinirlenirdim,stres yapardım.
kıdemli memurlar dediki,ohoooo sen ilk günden böyle yaparsan 20 sene geçmez.
sakin olacaksın,daha neler görcen,gülüp geç,yoksa olan sana olur,mide hastası olursun dediler.
şimdi bende robotlaşmış bir şekilde işimi yapıyorum,kafam rahat.
[/QUOTE]

evet robotlaşıyosun bi dönemden sonra.. ama en fenası kokanlar. yani ben öyle koksam yeminle evden çıkmam, utanırım. kendimden utanırım yaa. acaba farkında mı değiller. artık alıştılar mı o kokuya. ama çok fena anlatamam inan ki. tarifi imkansız.
bide senin yüzüne doğru yaklaşıp nefes alıp veriyolar. bazen kusacak gibi oluyorum..
çoğu zaman utandırmamak için belli etmiyorum, en acelesinden işlemi yapıp göndermeye çalışıyorum ama bazen o kadar baskın koku oluyoki, bide nefesini veriyorsa, ne yapim utandırma pahasına, tek elimle ağzımı tutup hafifçe geriye doğru çekiliyorum, ne yapim

ayyy bizde de çok oluyor.. isim soruyorum, güç bela adını söylüyor. yanlız böyle bir kayıt yok diyorum. ama tapu eşimin üstüne diyor. ben böyleyim o an içimden

hatta bi keresinde konu açmıştım
sağlık ocağı nerde dıye soruyo adam ,elimle gösterıyorum bakın şurası hemen ışıklarda içeri girince diye 10 dk tarif ettım anlayamayıp üstünede ama ben üniversite mezunuyum demişti
baktı kafa basmıyo diplomayı öne sürdü

onlardan her yerde var ne hikmetse de genelde zenginler yapıyor bunu... geçen aralık biri geldi beyan vermediği için gecikme cezası kestim.. adam sima olarak biliniyor çünkü çok zengin.... ceza kesildi diye aralıktan bu yana hafta da üç gün gelip yalvarıyor cezayı kaldırın diye... bin tane tanıdık encümen üyesi vs. bulması da ayrı mesele ..........................yani bazı insanlar her türlü şeyi hakediyor ama elden bişey gelmiyor.......... ben tersledim benim görevim bu bundan sonrası beni ilgilendirmez diye.. daha dün yine gelmiş bilmiyorumm ne yapmayı planlıyorr

İnsanlar artık kafalarını fazla çalıştırmaya gerek duymuyor. Benim işim de insanlar üzerine. Anlatırken içim bayılıyor. Bir de bazen o kadar çok konuşuyorlar ki; akşam olup eve gittiğimde bile sanki hâlâ beynimin içinde insanlar konuşmaya devam ediyor gibi geliyor.

evet robotlaşıyosun bi dönemden sonra.. ama en fenası kokanlar. yani ben öyle koksam yeminle evden çıkmam, utanırım. kendimden utanırım yaa. acaba farkında mı değiller. artık alıştılar mı o kokuya. ama çok fena anlatamam inan ki. tarifi imkansız.
bide senin yüzüne doğru yaklaşıp nefes alıp veriyolar. bazen kusacak gibi oluyorum..
çoğu zaman utandırmamak için belli etmiyorum, en acelesinden işlemi yapıp göndermeye çalışıyorum ama bazen o kadar baskın koku oluyoki, bide nefesini veriyorsa, ne yapim utandırma pahasına, tek elimle ağzımı tutup hafifçe geriye doğru çekiliyorum, ne yapim [/QUOTE]

=)) Ben hamileyim ve geçen kavgaa ettim biliyor musun? adam hiç üşenmeden masanın etrafından dolandı geldi konuşuyor leş gibi sigara ter kokusu ne ararsan var üstelik hiiçç alakam olmayan bi konu hakkında soru üstüne soru soruyor tersledim önce yanımdan çekilin diye sonrasını hatırlamıyorum çünü bi bağırış bi kıyamet sanırsın öldürüyorum adamı.........bende güvenliği çağırıp attırdım odadan .... sonuç şikayet etmiş.......umrumda mı değil tabi ki..... Allah a havale ediyorum er ya da geç bulur cezasını

beğenebilsem elli kere beğenecem o derece yani çok çok haklısın
nüfus dairesindeyim bi evrak istedim verdi kadın arkada imzalat dedi
arkadaş bakıyorum arkada bir oda falan mı var diye yok bir masa var arkada elini uzatsa imzalatacak
ama yok bana veriyo ben baya bi dolandıktan sonra arkaya geçebiliyorum ve imzalatıyorum
elini arkaya uzatmaya eriniyo ya
sonrada biz aptal oluyoruz buyur işte

ayyy bizde de çok oluyor.. isim soruyorum, güç bela adını söylüyor. yanlız böyle bir kayıt yok diyorum. ama tapu eşimin üstüne diyor. ben böyleyim o an içimden

nasıl bi aidatlık birliktelık duygusu işlenıyosa evlenınce anlayamadım hala
mesela önceki gün bi kadın geldi köyden gelın gelmiş 7 sene önce ama kaydını hiç aldırmamış
bende anlattım nasıl kaydı taşıcağınıda anlattım
ertesi gün kocasının kimliğini alıp gelmiş benım beyım dedıkı bızım kaydımız var o bilmiyodur
en son nüfusu aradım hoparlorde konuştumda anlayabıldı

bugüne kadar okuduğum en mantıklı konu olmuş bu, konu sahibi çok süper bir anlatımın var bayıldım :)

koku konusunda yorum bile yapmıyorum, bazen o kadar çok nefesimi tutuyorum ki sanırım ciğerlerim bu durumu kanıtsadı, 3 dakikaya kadar tutabiliyorum artık hadi yaşlı amcalara birşey demiyorum, yazık üzülüyorum. ama insaf yahu, sudan-sabundan neden bu kadar çok korkuyoruz millet olarak. yaz aylarından nefret ediyorum sadece bu yüzden..

yaşadığınız örneğe kızmakda o kadar haklısınız ki..
benim başıma gelse sinirden ölürdüm, düşünemiyorum..
ve biliyomusunuz benim çalıştığım servisde bu şekilde ilerliyor.. sıra sıra 10 masayız..
genelde ilk 4-5 masa en yoğun olan yer. insanlar ilk oraya akın ediyor.. güç bela nazikçe diyosun ki beyefendi-hanımefendi
bakın diğer masalar boş, kuyrukta beklemeyin oraya geçebilirsiniz. aaa orasıda bakıyomu diyolar

bir de şu var, kimseyi kötülemek haddime düşmez ama. misal ben bakıyorum vatandaşlara takır takır, yanımdaki 2-3 arkadaş daha bakıyorum, önündeki sıra tıkır tıkır ilerliyor. 2-3 orta yaşın üstünde memur arkadaşımız var, birtürlü ilerlemez sırası.. bi vatandaş gelir o onun işlemini yapıp gönderene kadar bakıyorum ben ve bikaç memur 10 kişiye bakıp işlerini halledip yollamışız.

özellikle kontrol ettiğim oldu, yahu acaba haksızlık mı yapıyorum, ona gelen vatandaşın işi mi karmaşık diye. yoooo, kaç sefer baktım. bize gelen neyse ona gelen de o.. ne yapıcaksın, ona içlerinden beddua edip gidiyo insanlar, elden ne gelir ...

Ben kokudan şikayet edince bazı arkadaşlarıma, diyolar ki aaa yazık ama belki koşturmuştur. belki ağız kokusu sorunu vardır öyle deme.
yahu tamam canım ciğerim de, su var sabun var. günde bi kere bile yıkasan kokmucan daha. kendimden biliyorum yaa. hepimiz aynı sıcağın altındayız, hepimiz yiyo içiyoruz. ben niye kokmuyorum? hadi diş fırçalamalarından geçtim, bazıları onu bile yapmıyo Allah ıslah etsin ama hiç olmassa bi naneli sakız at ağzına mübarek insan. Allah aşkına yavv

malesef bu durum bizde de var... kaç defa toplantı yaptık yüzüne söylüyoruz adamların ama umrunda değil özellikle emekliliği yaklaşanlarda var bizde bu durum malesef.. hee birde sigara içenlerde iki de bir sigara molası!!!! devlet dairelerinde bişeyler düzeltilmesi nasıl yapılır ne yapılır bilmem ama hem memur arasındaki haksızlık hem de vatandaş için olmalı bu düzenleme!!

Vergi ödeyen her insan sizin gibi üniversite veya lise okumuş mu?
Aptal değil bu insanlar, eğitimsiz...Bilmiyorlar, ilişkilendiremiyorlar.
Bizim ezbere bildiğimiz basit bir hapın bile nasıl alınacağını bilmeyen insanlar var.
Böyle devlet dairelerindeki suratı sirke satan insanlara sinir oluyorum ben de. Bugün hastaneye gittim, sıramı aldım. İşi sadece sıra numarası vermek, tahlil sonuçlarını vermek ve soranlarıa polikliniklerin yerini söylemek olan lanet bir adam var. Giyimi kuşamı pek de düzgün olmayan bir adam dilinin döndüğünce derdini anlatmaya çalıştı. Konuşma şöyle:
-Randevu almıştım ama sırada adımı göremedim...
+Git içerden barkodunu al
-Randevu listesi asılmıyo mu kapıya?
+Bak sordun ne yapıcanı söyledik, uzatma, git içerden barkodunu al...
Behey cahil cühela bu adam acaba barkodun ne olduğunu biliyor mu? İçeri dediğin nere? Adamın bilmediği o kadar açık ki neyi zorluyorsun. Hayır bir de başka bir işin vardı da o mu bölündü acaba ne bu surat? Senin işin zaten o...

Bir gün de iğne yaptırmaya gittim, hemşireyi bekliyorum geldi yine suratsız bir tanesi. Aç! dedi. Tavrı o kadar sinirimi bozdu ki kolumu açtım ben de. Geldi kol değil kalçadan yapılacak dedi. Geri gitti, benim hazırlanmamı bekliyor, ben de oturduğum yerde yan döndüm ve kalçamı açtım. Geldi daha bi sinirle "uzan şuraya!" dedi. Ben de "baştan şuraya uzanın ve kalçanızı açın" diye açıklama yapmak çok mu zor dedim ve siz yapmayın iğnemi dedim başka hemşire istedim.

Bir insanın bilgisiz olması onu aptal değil cahil yapar, ama bildiği halde uygulamayanlar aptaldır bana göre, tıpkı bu hemşire ve sağlık personeli gibi...Sizin bildiklerinizi herkes bilmek zorunda değil çok basit şeyler bile olsa...

Son düzenleme:
bende kamuda çalışıyorum adamın biri dilekçe getirdi baktım kızım ekleri de var dedi ben zannettim hani kağıttır diye verin dilekçeye zımbalayayım dedim meğer ölü balıkları ek olarak getirmiş adamcağız ne kadar gülmüştüm

Çok dolmuşum bak bitane daha hatırladım
sorun yaşadığımız kişide devlet dairesi çalışanı aradı yanımdakı yetkılıyle konuştu kaydı nasıl yapıcaz çalışıyoruz diye
anlattık evdekılerın kımlıklerını getırıcek sadece, zamanınız yoksa komşu akraba bıle getırse olur dedık
adam ertesı gun sap gıbı geldi ben kayıt yapmaya geldim diye bide kımlık ısteyınce kavga edıp çıktı

hahh bunlardan bende yaşıyorum hep. bazısı diyoki ceza niye.. detaylarıyla anlatıyorum, üst üste..
yaaa indirim olmuyo mu diyo. diyorum ki olanı uyguladım zaten, başka yapabileceğim bişey yok..
bazısı yalvarma taktiğini deniyor, hadi benim kızııııım, nolur beee. bişeyler yap beee.
teyzecim-amcacım inan ki yapabileceğim bişey yok. sistem belirliyor rakamı diyorum anlatıyorum anlatıyorum..
en son olmucağını kesin olarak anlayınca nefret eder gibi bakışlar atıp homurdanarak gidiyolar..

bazıları ise daha da beter. sanarsın küçük mafyacıklar.. ceza lafını duyar duymaz ya bi başkan yardımcısı, ya bi meclis üyesi, ya encümen üyesi, o da olmadı bi daire müdürünün adını söylüyolar.. son çare başkan. ne yani onamı gidim ben şimdi diyolar..
böyle durumlarda ilk başta afallıyodum.. şimdi artık ustalaştım.. benim hatam yokki, niye korkim diyorum..
gideyimmi o kişiye diye tehdite başlayınca, çok sakin bi ses tonuyla. tabiki, gidebilirsiniz.. ya da tabi, görüşebilirsiniz şu katta kendisi diyorum..

Ben de bir gün motorlu taşıtlar vergisini ( tam emin değilim) ödemeye gittim.
Ülkemizin sanayisi gelişmiş büyük şehirlerinden biri ve en işlek yerindeki vergi dairesiydi.
İçeriye girdim şansıma bomboş.
Tek memur veznede bir beyefendi.
Hiç sıra yok.
Elimdeki kağıdı uzattım. Aldı. Bekleyin dedi.
Kafası önüne eğik sandım ki işi var.
Bir kaç dakika sonra başımı ona doğru uzattım ki sudoku çözüyor gazetede.
Benim işlem kağıdım masanın sağ tarafında atılmış durumda.
Adama " telefon numaramı kaydedin, sudokuyu bitirince arayın gelip parayı ödeyeyim" dedim.
Adam afedersiniz bön bön baktı. Hiç bir şey demedi.
Kağıdı arkasındaki odadaki görevliye götürdü. O görevli gelip benden ödemeyi aldı.
Adam hala sudoku çözüyordu.

Bu tip insanlar memur da olsa aynı oraya işlem yaptırmaya gelse de aynı oluyorlar demek ki.

sigara kokusu kesinlikle bahane değil ben nerdeyse sigara kokusundan bayılıcam midem bulanıyor birde böyle kokan insanlar genelde memurlar

Herseyi normallestirdigimiz icin boyle ilerleyemiyoruz zaten. Herseye bahanemiz var ama herseye. Kimse demiyor ki Turk toplumuna bu yakismaz, boyle olmamaliyiz. Herkeste bahane bol. Temizlik imandan gelir valla, temiz olmayan insanin bahanesi olmaz. Hastalik vs nedenlerle koku varsa o kokuyu da hafifletmenin caresi var.
Sacma sapan seyleri normallestirdigi icin, kendinden daha ilerdekine degil daha beterine bakip kendini onunla kiyasladigi icin memleket ileri degil geriye gidiyor aslinda. Toplumu degil, kendini bile gelistirmeye yurek yok ki insanlarda.
Allahini seversen, bin kere soyledim bunu da ama ben yurtdisinda yasiyorum. E burda da var hastalar, burda da var cahiller, burda da var fakirler. E niye bu insanlarda boyle sikayetler yok? Bu insanlar kendilerine pisligi yakistirmiyor da bizim insanimiz niye yakistiriyor, turlu bahaneler buluyor? Ben bu zihniyetten cok afedersiniz utaniyorum ve anlamiyorum. Ay neyse benim cenem acilacak yine. Konuyu uzatmiyim, zor isiniz valla, cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…