niye böyle aptal oldular ..

hiçbi zaman üniversite mezunu olmamla övünmedim. bu insanı diğerlerinden üstün yapmaz ki.. etrafımda çok kişi var bunu kafasına takmış.. diyoki lise mezunuyum offf, üniversiteli olamadım bik bik.. yahu diyorum ne bu hazımsızlık, niye bu kadar kafaya taktın.
ne var üniversiteli olmakda. sanki aman aman matah bişey.. atla deve sanki.. imkanı olan, şartları uyan hemen herkes biraz çalışsa girer zaten bi üniversiteye... ne ilkokul mezunu olmak ayıp ne de üniversiteli olmak övünülecek bişey..

gelelim yazdıklarınıza, bişey diyim mi bende hastaneden hiç anlamam ve benimde listede adım olmasa bende o adam gibi gidip sorardım. eee bilmiyorum ne var bunda.. sorucam tabi, işi bana yardım etmek..

ayrıca ağzını açıp iki kelime söylemekten aciz, aldığı maaşı haram olan o hemşireye de iyi yapmışsınız iğnenizi yaptırmamakla..
kimse kimsenin gereksiz saçmalıklarını, kaprisini çekmek zorunda değil..

annemin başına gelen bir şeyi anlatıcam annem devlet dairesine bir iş için gitmiş; annem adama çıkarıp kağıdı vereceğine su faturasını vermiş adama
adamda gülmüş abla zaten ben faturalardan bıktım sen bana fatura veriyorsun diye annem baya utanmış kardeşim kusura bakma sıcak geçti başıma dedim ama cok utandım dediydi

bazen insanlar gerçekten cok yorgun oluyorlar başka sıkıntıları oluyor idare etmek lazım

adam utanmaz olduktan sonra ne desen boş.. Allah insanı böyleleriyle karşılaştırmasın..

konu sağlık çalışanları değil ama çok çok hak verdim yazınıza ben sadece hayatımda bir kez verem savaş dispanserine gittim o da film çektirmek için nikah işlemi için biz özelde çekilen kabul olmuyo sanıp oraya gitmiştik meğerse orası para almıyo diye gidebilirsiniz demişler, neyse 5 veya 6 kadın birlikte girdik içeri bi hemşireyle elimizde numaralar tek tek çekiliyoruz sıra var anlarım toplu olarak alması sorun değil fakat bir kadın muhtemelen okuma yazması yok elimize verdikleri fiş tarzı şeyi memura gösterip bunu veriyor muyuz dedi, ben çoktan vermiştim girerken ama o demek emin olamamış kadın da yok sende kalacak bi de dedi töbe töbe yaparak kafa sallayarak elinden aldı kağıdı kadın çok bozuldu, bende o sırada çekilcem filmi alete çıktım indiğimde memura ters ters baktım çıktım, o an ağzını burnunu kırsalar gıkım çıkmazdı o derece söylüyorum, kadın cahilliğinden utanarak sessiz kaldı içim acıdı, bende birşey diyemediğim için kendime kızdım çünkü desem bellki kavga çıkartacak onu istiyo yani amacı o, sonrada haberlere çıkacaklar ağlayacaklar sağlık çalışanı dayak yedi gözü patladı falan, eeee o zaman adam gibi davranacaksın insanlara yoksa kimse görev başındaki memuru dövüp hapislerde çürümek için gelmiyor hastanelere. bu olaydan sonra ne devlet hastanesine ne de sağlık ocağına gitmedim. çok rahatsızsam özel hastaneye gidiyorum ama durumu olmayan insanlar mecburlar devlet kurumlarına düzeltilmesi gerekiyor acilen bu kurumların.

aynen cok tersliyorlar hastaneye gidileceği yok soru soruyorsun cevap vermiyorlar altı üstü memur sonuçta kendini ne zannediyorlarsa o kadar kızıyorum ki

üzüldüm şimdi bende kadına.. Allah böyleleriyle karşılaştırmasın.. bazen bende özelliklede yaşlı ve kıyafeti düzgün olmayan, fakir görünümlü insanlara ters davranıldığını görüyorum. o an içimden diyorum ki, Allah seni de senden üstün birinin karşısında bu duruma düşürsün. böyle ezil, utan inşallah. aslında bazen sinirle bişeylerde söylemek geçiyo içimden ama onu yapan zaten Allahdan korkmaz kuldan utanmaz, kavga çıkarıp bide seni rezil eder..

bikere bende hastalanmıştım, boğazımda enfeksiyon olmuş.. iğne yazdı dr. yazdığı hastanenin acilinde yaptırıcam iğneyi..
hemşire arıyorum, bakınıyorum ilgilenen yok.. neyse buldum birini. tamam geç dedi. meğer oje sürüyomuş o an. neyse ben pantolonumu çözdüm hafifçe uzandım bekliyorum. orda çöpü alan temzlik görevlisine dediki iğnenin ilacı varya, sıvı hani tüpde..
onu al aç dedi.. kadın çöp topladığı eliyle o cam tüpü açmaya kalktı ama beceremedi kırdı. sanırım eli de kesildi azcık..
hemşire gülüyo kah kah, yaaa onu açmayı nası beceremedin, bak böle tık diye açacan hahahaha yaptı..
beeee zilli, oje derdine düşeceğine işini yapda sen açsana tüpü.
unutamıyorum halaa yaaa, ya sabırrr

İnsanlar çeşit çeşit. Hakaret etmek için söylemiyorum, şu bir gerçek ki herkesin zeka seviyesi bir değil. IQ ölçümlerinde sonuçlar baya geniş bir skalada değişiyor. Ama herkes de herkesi kendi gibi sandığı için iletişimde zorlanıyoruz. Bu iki taraflı yalnız, sizi delirten vatandaşlar olduğu gibi bizi delirten memurlar da az değil hani.

Üniversite okumuş insan en azından sosyal olarak daha iyi durumda oluyor o anlamda söyledim.
Yani bu adamlardan bazıları okuma-yazma bile bilmiyor bankaya gidiyorsun annesinin kızlık soyadını bilmiyor, bakıyor boş boş haliyle.
Kaç insanın bankamatikten para çekmsine yardımcı oldum hatırlamıyorum.
Hani bize çok basit sıradan gelen şeyler bir çok insan için zor.
benim bir velim var, kendisi okuma-yazma bilmiyor, eşi de bilmiyor. Çocuğunda da hafif düzeyde öğrenme güçlüğü var ve 3. sınıfta daha yeni öğrenebildi okumayı. Ben okudum diyen onlarca veliden daha ilgili ve diyor ki "ben okuma-yazma bilmediğim için bu ülkede adam yerine koyulmadım ama çocuklarım okuyacak". Kocaman adam kaç kere ağladı, kaç hastane, banka, nüfus macerasını anlattı. Bilmiyorum belki de gelip bana anlattıkları için her insanı onlar gibi mağdur ve haksızlığa uğramış gibi düşünüyorum...

ya şimdi bu hemşirenin ojesini alıp g..tüne soksalar televizyona çıkar işte biz sağlık çalışanıyız bu bize revamı halka hizmet ettik soktular ojeyi renkli s..çıyoruz falan, kimsede sormaz o ojenin ne işi var orda hangi hastalığı tedavi amaçlı oje bulunduruyorsun sen acil serviste?
ben devlet çalışanlarının da çok sıkı denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum her zaman, bizim yaşadığımız olaylar çok basit fakat haberlerde karısı ölmek üzere olan bir adam bıçakla doktorlara saldırmıştı; acilde yer yok diye 3 hastane dolaşmış ve hatta en başta geldiği hastaneye yollamışlar adamı ve sedyedeki karısını, düşünebiliyor musun karısı ölecek ya bu durumda bile lakayt tipler var ki adamı geldiği hastaneye gönderiyorsun, bıçaklasa da adam suçlu değil bana göre ben olsam bende cinnet geçiririm.

bende kamucuyum biz varya gelen vatandaş ayakta beklemesin diye öyle özenliyizki ..isler günlük bizde "yarın yaparım "Y O K !!!!benim elim çok hızlyı bilen biliyor evrak dağıtılır önce ben dirzerim geriye bitiririm.ama bizdede su sorun var stress hat safhada cam bile yok odada..gecen gün bir bayan geldi atama yazısı var çocuğum hasta bekletirmisiniz dedi hayır beklemez en fazla 3 gün bakler dedik sikayet etmis bizi
kendi yararlarına olan seyi ters algılıyor insanlar
birde bir seyi 10kere soran bir arkadasımız var bazen basımız ağrıyor bazı insanların ardını toplıcaksın yoksa calısamıyorlar.
bu sabah hastaneye gittim asistan afra tafralarda
bekle dedi bana
1saat bekledim
sonra içeri girdim doktorla konusucam bana sen çık dedi asistan
bende sen kimsin asistansın ne sanıyosun kendini bashekimmi dedim
doktor devreye girdi baktı sonuçlarıma çıkarkende bashekime sikayet ettim tekrar git dedi gittim ordayken aradı bashekim
bedavayamı çalısıyorsun orda zor geliyorsa surat asıcaksın git yat evine 5 karıs suratla is yapıyorlar bazıları

hayır gerçekten mağdur insanlar ben de bankamatikte çok para çektim hatta diyorum adam nasıl güveniyor şifresini veriyor diye ama mecbur veriyor napsın ki başka, yok okuma yazması, sonra sgk ya, bir akrabamızın geri ödeme alması için gitmiştim, ben form doldururken bir kadın geldi muhtemelen okuma yazması yoktu kadının görevliye sormaya utandı bende öğrenciyim elimde kitaplarla gördü kızım bunu doldururmusun dedi sonra onun yanındaki de biliyor ama tam anlayamadı tc numarası nerde falan bilmiyor oda bana sordu nasıl yapcam diye onunkini de yazdım, telefon numarasını da bilmiyor kaydetmiş ordan baktım yazdım ve verdim, dua ettiler bana teyzeler, ama ordaki görevlilerden yardım istemeyip benden istemeleri hiç şaşırtmıyor artık gerçekten ne kadar ezildiklerini anlayabiliyorum bu durumdan bile.

Kendilerine de söyleyebiliyor musunuz `ne aptalsiniz, zombi gibi baska taraflara gidiyorsunuz`diye. Söylüyorum evet diyorsaniz tebrik ederim. Her gün ayni odada ayni masada oldugunuz ve hep ayni isi yaptiginiz icin herseyi biliyor ve hazir olabilisiniz. Karsinizdaki o mekana ilk kez giriyor ve bir talepte bulunacak. Evraklari tam mi eksik mi, dogru yere mi geldi, ne kadar sürede biter acaba diye düsünüyordur belki. Bu insanlarin hepsi mi veznenin aksi tarafina gidiyor, eger öyleyse amirinize bildirin de bir yönlendirme levhasi koysun. Sorunsa siz de biraz sorun cözücü olun.

Koridorun sonundaki oda derler karsilikli iki oda vardir hangisi diye geri gelip sormaya cekinir insan. Cam bölümün arkasindadir memur konusurken beni duyuyor mu o kücük delikten yoksa egilmem mi lazim acaba dersin. Asagi in imzalat, yukari cik onaylat, git surdaki yerde su kaseyi yaptir gel derler. Bazilari veznenin yerini de söylemez. Ayakta beklersin karsinda islem yapiliyor sanirsin ama mesaj cekiyordur birine. Daha henüz bilgisayarin altina egilip arkamdan gülene denk gelmedim, gelmem de umarim. Kabul edin biz ve bizden önceki nesil resmi kurumlara hep bir tedirgin olarak girmistir. Annem hala““ kizim git sen hallet, simdi yanlis birsey yaparim söylerim, yapacaklari varsa da yapmazlar der. Simdi biraz düzeldi. Randevulu saatli gitme, sira numarasi alip ne kadar bekleyecegini bilmek veya internet sayfalarindan hangi islem icin ne gerekiyor ögrenerek gitmek.

Sizi hosgörüye davet ediyorum. Bahsettiginiz insanlarin akli baska yerdedir, esiyle kavga etmistir, pisirik olup kendine güveni yoktur, simdiye kadar hep baskasi yapmistir bu isleri, istemeyerek zorla emirle gelmistir, gönderilmistir... binlerce mazeret bulunabilir. Hatta mazereti yoksa da kulagi agir isitiyordur, gec algiliyordur olamaz mi? Yillar önce bana temizlige gelen bayanin kocasi vura vura kulaklarini sagir etmis. Kadin cok az duyuordu ve ben herseyi iki kere üc kere söylüyordum. Sirf kadin para kazansin diye ihtiyacim yokken bile cagiriyordum.
Ben de resmi bir dairede adim soyadim soruldugu zaman kimlik veya ehliyet cikartip veriyorum cünkü hem soyadim yabanci hem de bekarlik soyadimi da kullaniyorum. Daha dün kafam birseyle mesgul oldugundan iki durak gecmisim inecegim yeri. Veya kizim icin bir islem yaptiracagim zaman isim soyisim sorulunca hangimizinkini sordu acaba diye afalliyorum önce. Formu eksik veya yanlis doldurabilirim cünkü tam emin degilimdir yazacaklarimdan. Bunlar beni aptal mi yapar? Adini soyadini söyleyemeyen bilmeyen insan sizin karsiniza kadar gelemez durumdadir merak etmeyin.

vallahi hiç şaşırmadım , alzheimer hastalığı çoğalıyor ,.o aptal dediklerin bu insanlar olma ihtimali var

dün akşam üstü mesai sonrası eşimin telefonu çaldı köylerinden bir adam aynen şöyle demiş bu arada eşim sağlıkçı aneztesi teknisyeni....bende apandist var yarın kaçta yanına geleyim :)abi doktora gitmen lazım gittin mi yok diyor gitmedim o zaman belki apandis değil başka birşey yok amca karar vermiş hatta ameliyat olucak o derece koptuk tabii biz... yorumları okuyunca aklıma geldi :)

eminm konuyu açan arkadaşın da kastı sadece bunlar değil... benim yazdıklarım da var okudunuz mu bilmem insanı zan altında bırakan ya da hiç alakan olmadığı halde seni zora koşan koşullar oluşabiliyor... tabi okuma yazma bilmeyen insanlar var tabiki senin 1 dk önce ne yaşadığını bilmiyor kimlerle uğraşıp sinir had sayısının artık sınıra dayandığının kimse farkında değil sanırım arkadaş da karşımdaki insansa ben de insanım diyor bunu anlatmış... bende hak veriyorum görevimiz tabiki karşılığında para alıyoruz tabi ki yapacağız bu ama kimse kimsenin ter kokusunu çekmek zorunda değil ya da sırada bekleyen onlarca insan varken bir kişiye tam 10 defa aynı şeyi söylemek zorunda değil,kimse bilmediği bi konu hakkında sırf orada çalışıyor diye cevap vermek zorunda değil,kimse benim sayemde para alıyorsun diye orada söylenmek zorunda değil çünkü sende benim ödediğim vergilerle para alıyorsun herkes emeğinin karşılığını alıyor vs. vs....................uzar gider herşey!! dediğim gibi ne mükemmel vatandaş var ne mükemmel memur......ben memuru da savunmuyorum vatandaşı da ben kendi iş yerimde mesai saatinde uyuyan tiplerde gördüm !!........ sadece memurun da haklı olduğu yerler var eminim bahsedilen işlerde çalışsaydınız bu cümleler yerine bambaşka şeyler yazardınız

genel şikayet hastanelerden bende yaşadım bikaç şey anlamaya çalıştım anlam vermeye çalıştım................ o psikoloji daha farklı galiba çünkü hastalar bize mecbur durumu var........... genelleme yapmak yanlış ama çoğu yerde bu durum böyle........... her kamu dairesinde de adamın gözüne baksan çalışmayacağını anladığın tipler var............. ve malesef herşeyi bildiğini sanan vatandaş ya da aşırı sinirli agresif ve işi hakaret boyutuna ulaştıran vatandaş da var....................insanlar dğişmez değiştiremeyiz nasıl kendimiz değişemeyeceksekk

ben genç düzgün giyimli okumuş etmiş olduğu her halinden belli olan birine emlak değeri yazacaktım.. beyan verilmemiş sicili yok... üstelik tapu başkasına ait adamı bile istemiyorum sizinle yapalım işleri dedim..kimlik v tapu fotokopisi istedim.. normalde daire içinde çektirmiyoruz fotokopiyi çok yakında hemen bina arkasında bir sürü fotokopici var oraya gönderiyoruz.. sabah erken belki açılmamıştır diye üst katta fotokopi makinesi var çektirip gelin beyanı girelim değer yazacağım sonrasında dedim.......söylediği aynen şu >>>>'' bir de fotokopi mi çektireceğim sen burada neden oturuyorsunşu dahiliden başkan yardımcısını arayıp ahmet bilmem kim geldi dersen bunlara gerek kalmaz ya da parasını vereyim çektirin dedi '' ondan sonra ne yapabilirm ben elimden gelen yardımı yapmış dışarı bile yollamamışım....... bende>>>> başkan yardımcısı az kalır 3. katta başkan var ona çık ondan fotokopiyi iste sonra getir buradan beyan girecek birini bulursan beyanı verip değeri alırsın.. gitmişken de emlak servisinde ki memurunuzu şikayet edeceğim demeyi de unutma dedim !!! neye uğradığını sapıttı oda da bi anda dayanışma oldu ve işini 1 saatten uzun süre halledemedi. sonra gelip özür diledi de neye fayda zaten böyle durumda özrün hiç kıymeti yok bi daha gelirseniz yanıma yaklaşmayın yeter dedim.

hee şu var hep kendimizden örnekler veriyoruzz.. vatandaşında haklı olduğu onlarca olay oluyor gün için.. bu kara düzen değişmezzzz

bu cümleleri yazarken biraz da arkadaş yerine koyabilseydin kendini daha olumlu şeyler yazardın........ eminim.. neyse bu konuda herkes haklı bana kalırsa

vallahi memur çok yakışıklı ve karizmatik ise bende aptallaşa bilir, ama bugüne denk raslamadın, .çoğunluk itici gelmiştir, hemen işim bitsede gitsem demişliğim daha çoktur

Sağlıkçıyım, anlattığınız tarzda hiç olmadım.Anlatsam roman olur tarzında o kadar çok şey yaşadım, o kadar embesil gördüm ki ama gereği yok burda uzun uzun anlatmanın. Bilmemekten, çekinmekten filan değil. Bildiğim embesil hatta idiot bu halkın çoğu. Oy kullanıyor olmalarına çok üzülüyorum gerçekten. Her meslekte vardır, işinin hakkını veremeyen dengesiz insanlar ama tutup da herkesi aynı kefeye koyarsanız sizi diğer embesil hastaların yerine koyan hemşireye herkese niye aynı muameleyi yapıyor diyemezsiniz. Neyse dediğim gibi anlatmayacağım, keşke sadece bir günlüğüne sizlerden birine yerimi verebilseydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…