eminm konuyu açan arkadaşın da kastı sadece bunlar değil... benim yazdıklarım da var okudunuz mu bilmem insanı zan altında bırakan ya da hiç alakan olmadığı halde seni zora koşan koşullar oluşabiliyor... tabi okuma yazma bilmeyen insanlar var tabiki senin 1 dk önce ne yaşadığını bilmiyor kimlerle uğraşıp sinir had sayısının artık sınıra dayandığının kimse farkında değil sanırım arkadaş da karşımdaki insansa ben de insanım diyor bunu anlatmış... bende hak veriyorum görevimiz tabiki karşılığında para alıyoruz tabi ki yapacağız bu ama kimse kimsenin ter kokusunu çekmek zorunda değil ya da sırada bekleyen onlarca insan varken bir kişiye tam 10 defa aynı şeyi söylemek zorunda değil,kimse bilmediği bi konu hakkında sırf orada çalışıyor diye cevap vermek zorunda değil,kimse benim sayemde para alıyorsun diye orada söylenmek zorunda değil çünkü sende benim ödediğim vergilerle para alıyorsun herkes emeğinin karşılığını alıyor vs. vs....................uzar gider herşey!! dediğim gibi ne mükemmel vatandaş var ne mükemmel memur......ben memuru da savunmuyorum vatandaşı da ben kendi iş yerimde mesai saatinde uyuyan tiplerde gördüm !!........ sadece memurun da haklı olduğu yerler var eminim bahsedilen işlerde çalışsaydınız bu cümleler yerine bambaşka şeyler yazardınız
İnsanlığın bin türlü hali var, dün vergi dairesinde bir işim vardı, gittik önümüzde 365 kişi var vezne sırası bekleyen, ödememizi yapacağız mecbur bekledik. Vergi borcu ödüyor sevgilim, taksitlerden ikrah geldi hepsini kapatmaya karar verdik. Bu vergi dairesi mükellefinden kılın tüyün cezası 86 milyar tahsil etmiş, adam kalan 10 milyarı kapatacağım diyor, 365 kişi sıra beklemiş memur diyor ki olmasss =))
Neden, kapatamazsın taksit bu taksit taksit ödeyeceksin. Saat 17:30 memurlar çıkmış sadece vezneler çalışıyor. Yarın sabah gel müdüre çık, o güncelleme yaptırtsın sonra ödersin, sırtını sıvazlıyorum sevgilimin sakin ol, tamam yarın yine geliriz falan, bir de trafik cezamız var, adama ceza evrağını ve kimliğini verdik, önündeki kimlikten tc yi okuyamıyor, çıkmıyor diyor ceza, ya nasıl çıkmaz tahakkuku var elimizde, yarım saat üç memur bir trafik cezasını aradı, sonunda Rabbime şükürler olsun ki mesaisi bitip gitmekte olan bir memur noldu ya dedi arkadaşlarına ekrana baktı, kimliğe baktı, Tc limlik no sunu yanlış yazıyorsunuz ondan çıkmıyor dedi, bayılacaktım az daha.
Bu sabah tekrar gittik vergi dairesine, müdürü göreceğiz, yok bekleyeceksiniz tam 1 saat 15 dakika, kapı açık müdür içeride telefonla muhabbet ediyor, benimki asabidir, basacak küfrü dur diyorum ya yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik =) neyse müdür baktı sonunda evraka, bir telefon etti, tahsil edebilirsiniz dedi =)) iki cümle için 2 saat debelendik. Yani vatandaş tarafından bakınca da durum böyle görünüyor =)))
sinir sistemimi bozup istifama sebep olan kişilikler tam da yazdığınız tiplerdi..
insanlar gerçekten robotlaşmış..dediğiniz gb en temel ve basit Adınız nedir? sorusuna 10 bilinmeyenli denklem tepkisi veren kişilerle dolu..
ben bankacıydım hanımlar..atm den para çekme kapasitesinde olan ancak kredi kartını gişeden yatıranlar mı,
6 gişe de bulunan şubede boş olan koltuklarda oturmak yerine elindeki numarasının senin gişende yanacağını
düşünüp önünde bekleyip başka yerde numarası geçenler mi ararsın..
kişiye anlatıyorsun farklı serilerden karışık yanar numaralar..başıma gelecekleri biliyorum hala fransızca konuşuyormuşum gb surtaıma bakanlar..
ter kokusu,sarımsak kokusu üstelik sabah sabah korkulu rüyamızdı..hepimizin önünde deodarant yada parfüm olurdu..
eğer kokan olursa alttan alttan parfümü vermeye yoksa dinlememizin imkanı yok..
demem o ki insanlar ço kolaycı olmuşlar karşısındaki hizmetkar olarak görüp saygı göstermiyorlar..
öğrenmeye en önemlisi dinlemeye özen göstermiyorlar..
Sağlıkçıyım, anlattığınız tarzda hiç olmadım.Anlatsam roman olur tarzında o kadar çok şey yaşadım, o kadar embesil gördüm ki ama gereği yok burda uzun uzun anlatmanın. Bilmemekten, çekinmekten filan değil. Bildiğim embesil hatta idiot bu halkın çoğu. Oy kullanıyor olmalarına çok üzülüyorum gerçekten. Her meslekte vardır, işinin hakkını veremeyen dengesiz insanlar ama tutup da herkesi aynı kefeye koyarsanız sizi diğer embesil hastaların yerine koyan hemşireye herkese niye aynı muameleyi yapıyor diyemezsiniz. Neyse dediğim gibi anlatmayacağım, keşke sadece bir günlüğüne sizlerden birine yerimi verebilseydim.
Bütün yorumları okudum tek tek. devlet dairelerindeki memurlara sinir olanlardanim bende ama birde memur gözüyle bakınca onlara da hak verdigim taraflar oldu:) . Yanlız merak ettiğim bir şey var tüm memurlarda aynı donuk, duygusuz,asabi bi yüz ifadesi var istisna olana rastlamadım henüz ise girerken bunun eğitimimi veriliyor merak ediyorum valla :)
Ben ekstra iş istenen insanlardan bahsetmiyorum zaten. Misal bir sağlık görevlisi bana iğne yapacaksa nasıl yapacağını söylemek ZORUNDA, bir muhtardan belge alacaksam bana o belge için nelerin lazım olduğunu söylemek ZORUNDA. Bana onları bilmediğim için aksi DAVRANAMAZ. Ama mecbur oldukları halde söylene söylene yapan tonlarca insan var. Siz hiç bir hademenin "bu sınıf neden böyle kirleniyor?" diye şikayet etmesini mantıklı bulabilir misiniz? O sınıf kirlenmese sana ihtiyaç olmazdı zaten orada bulunma gayen orayı temizlemek.
İnsanlarla uğraşmanın kolay olduğunu savunmuyorum zaten ama insanların sırf cahiller diye bilmiyorlar diye ve hatta kokuyorlar diye ikinci sınıf vatandaş durumuna konulmasını hoş bulmuyorum. Ben bu mesleklerden birini yapan biri olarak değil hizmet alan vatandaş olarak yorum yapıyorum.
Ben bu mesleklerden birini yapmıyorum ben öğretmenim ve ben tutup bir veliye "ben senin çocuğunun kokusunu çekmek zorunda değilim(haftalarca yıkanmayan öğrencilerim var), senin çocuğuna anlamadığı yerleri ekstradana nlatmak durumunda değilim, sırf bu okulda çalışıyorum diye aile problemlerini çözmek, sağlık ocağı yok diye ilk yardım yapmak zorunda değilim, okul tuvaletlerini temizlemek zorunda değilim, banane okulun odununu köylüler kırsın ben mecbur değilim" diyemem. Bunların hiç birini yapmak zorunda değilim ama yapıyorum, bana da kimse teşekkür etmiyor mesela. "Dersimi anlatır çıkarım" mantığında bir çok meslektaşım olduğu gibi çalıştığının hakkını vermeye çalışanlar da var.
ya şimdi bu hemşirenin ojesini alıp g..tüne soksalar televizyona çıkar işte biz sağlık çalışanıyız bu bize revamı halka hizmet ettik soktular ojeyi renkli s..çıyoruz falan, kimsede sormaz o ojenin ne işi var orda hangi hastalığı tedavi amaçlı oje bulunduruyorsun sen acil serviste?
ben devlet çalışanlarının da çok sıkı denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum her zaman, bizim yaşadığımız olaylar çok basit fakat haberlerde karısı ölmek üzere olan bir adam bıçakla doktorlara saldırmıştı; acilde yer yok diye 3 hastane dolaşmış ve hatta en başta geldiği hastaneye yollamışlar adamı ve sedyedeki karısını, düşünebiliyor musun karısı ölecek ya bu durumda bile lakayt tipler var ki adamı geldiği hastaneye gönderiyorsun, bıçaklasa da adam suçlu değil bana göre ben olsam bende cinnet geçiririm.
ya şimdi bu hemşirenin ojesini alıp g..tüne soksalar televizyona çıkar işte biz sağlık çalışanıyız bu bize revamı halka hizmet ettik soktular ojeyi renkli s..çıyoruz falan, kimsede sormaz o ojenin ne işi var orda hangi hastalığı tedavi amaçlı oje bulunduruyorsun sen acil serviste?
ben devlet çalışanlarının da çok sıkı denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum her zaman, bizim yaşadığımız olaylar çok basit fakat haberlerde karısı ölmek üzere olan bir adam bıçakla doktorlara saldırmıştı; acilde yer yok diye 3 hastane dolaşmış ve hatta en başta geldiği hastaneye yollamışlar adamı ve sedyedeki karısını, düşünebiliyor musun karısı ölecek ya bu durumda bile lakayt tipler var ki adamı geldiği hastaneye gönderiyorsun, bıçaklasa da adam suçlu değil bana göre ben olsam bende cinnet geçiririm.
hee heee kıyamam hakikaten çok uğraşmışsınız ama herşey program üzerinden yürüyünce memur bişey yapamıyor mesela para iadesi istiyorlar bizde kapanan bi işyerinin farkında olmadan vergilerini yatırmış çünkü yoklama fişi getirip kapatma yapmamış... eğer o gün içerisinde farkına varırsa durumun vezneden alır yok bi gün bile geçerse üzerinden iade için dilekçe yazar o dilekçe encümene girer incelenir kabul edilir sonra gün verilir muhasebeden alırdiyorum yaa herkes haklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?