niye böyle aptal oldular ..

İnsanlığın bin türlü hali var, dün vergi dairesinde bir işim vardı, gittik önümüzde 365 kişi var vezne sırası bekleyen, ödememizi yapacağız mecbur bekledik. Vergi borcu ödüyor sevgilim, taksitlerden ikrah geldi hepsini kapatmaya karar verdik. Bu vergi dairesi mükellefinden kılın tüyün cezası 86 milyar tahsil etmiş, adam kalan 10 milyarı kapatacağım diyor, 365 kişi sıra beklemiş memur diyor ki olmasss =))

Neden, kapatamazsın taksit bu taksit taksit ödeyeceksin. Saat 17:30 memurlar çıkmış sadece vezneler çalışıyor. Yarın sabah gel müdüre çık, o güncelleme yaptırtsın sonra ödersin, sırtını sıvazlıyorum sevgilimin sakin ol, tamam yarın yine geliriz falan, bir de trafik cezamız var, adama ceza evrağını ve kimliğini verdik, önündeki kimlikten tc yi okuyamıyor, çıkmıyor diyor ceza, ya nasıl çıkmaz tahakkuku var elimizde, yarım saat üç memur bir trafik cezasını aradı, sonunda Rabbime şükürler olsun ki mesaisi bitip gitmekte olan bir memur noldu ya dedi arkadaşlarına ekrana baktı, kimliğe baktı, Tc limlik no sunu yanlış yazıyorsunuz ondan çıkmıyor dedi, bayılacaktım az daha.

Bu sabah tekrar gittik vergi dairesine, müdürü göreceğiz, yok bekleyeceksiniz tam 1 saat 15 dakika, kapı açık müdür içeride telefonla muhabbet ediyor, benimki asabidir, basacak küfrü dur diyorum ya yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik =) neyse müdür baktı sonunda evraka, bir telefon etti, tahsil edebilirsiniz dedi =)) iki cümle için 2 saat debelendik. Yani vatandaş tarafından bakınca da durum böyle görünüyor =)))
 
sinir sistemimi bozup istifama sebep olan kişilikler tam da yazdığınız tiplerdi..
insanlar gerçekten robotlaşmış..dediğiniz gb en temel ve basit Adınız nedir? sorusuna 10 bilinmeyenli denklem tepkisi veren kişilerle dolu..

ben bankacıydım hanımlar..atm den para çekme kapasitesinde olan ancak kredi kartını gişeden yatıranlar mı,
6 gişe de bulunan şubede boş olan koltuklarda oturmak yerine elindeki numarasının senin gişende yanacağını
düşünüp önünde bekleyip başka yerde numarası geçenler mi ararsın..
kişiye anlatıyorsun farklı serilerden karışık yanar numaralar..başıma gelecekleri biliyorum hala fransızca konuşuyormuşum gb surtaıma bakanlar..

ter kokusu,sarımsak kokusu üstelik sabah sabah korkulu rüyamızdı..hepimizin önünde deodarant yada parfüm olurdu..
eğer kokan olursa alttan alttan parfümü vermeye yoksa dinlememizin imkanı yok..

demem o ki insanlar ço kolaycı olmuşlar karşısındaki hizmetkar olarak görüp saygı göstermiyorlar..
öğrenmeye en önemlisi dinlemeye özen göstermiyorlar..

 

Ben ekstra iş istenen insanlardan bahsetmiyorum zaten. Misal bir sağlık görevlisi bana iğne yapacaksa nasıl yapacağını söylemek ZORUNDA, bir muhtardan belge alacaksam bana o belge için nelerin lazım olduğunu söylemek ZORUNDA. Bana onları bilmediğim için aksi DAVRANAMAZ. Ama mecbur oldukları halde söylene söylene yapan tonlarca insan var. Siz hiç bir hademenin "bu sınıf neden böyle kirleniyor?" diye şikayet etmesini mantıklı bulabilir misiniz? O sınıf kirlenmese sana ihtiyaç olmazdı zaten orada bulunma gayen orayı temizlemek.

İnsanlarla uğraşmanın kolay olduğunu savunmuyorum zaten ama insanların sırf cahiller diye bilmiyorlar diye ve hatta kokuyorlar diye ikinci sınıf vatandaş durumuna konulmasını hoş bulmuyorum. Ben bu mesleklerden birini yapan biri olarak değil hizmet alan vatandaş olarak yorum yapıyorum.

Ben bu mesleklerden birini yapmıyorum ben öğretmenim ve ben tutup bir veliye "ben senin çocuğunun kokusunu çekmek zorunda değilim(haftalarca yıkanmayan öğrencilerim var), senin çocuğuna anlamadığı yerleri ekstradana nlatmak durumunda değilim, sırf bu okulda çalışıyorum diye aile problemlerini çözmek, sağlık ocağı yok diye ilk yardım yapmak zorunda değilim, okul tuvaletlerini temizlemek zorunda değilim, banane okulun odununu köylüler kırsın ben mecbur değilim" diyemem. Bunların hiç birini yapmak zorunda değilim ama yapıyorum, bana da kimse teşekkür etmiyor mesela. "Dersimi anlatır çıkarım" mantığında bir çok meslektaşım olduğu gibi çalıştığının hakkını vermeye çalışanlar da var.
 
Bütün yorumları okudum tek tek. devlet dairelerindeki memurlara sinir olanlardanim bende ama birde memur gözüyle bakınca onlara da hak verdigim taraflar oldu:) . Yanlız merak ettiğim bir şey var tüm memurlarda aynı donuk, duygusuz,asabi bi yüz ifadesi var istisna olana rastlamadım henüz ise girerken bunun eğitimimi veriliyor merak ediyorum valla :)
 

hee heee kıyamam hakikaten çok uğraşmışsınız ama herşey program üzerinden yürüyünce memur bişey yapamıyor mesela para iadesi istiyorlar bizde kapanan bi işyerinin farkında olmadan vergilerini yatırmış çünkü yoklama fişi getirip kapatma yapmamış... eğer o gün içerisinde farkına varırsa durumun vezneden alır yok bi gün bile geçerse üzerinden iade için dilekçe yazar o dilekçe encümene girer incelenir kabul edilir sonra gün verilir muhasebeden alır diyorum yaa herkes haklı
 
Son düzenleme:
yani bu konuyuda hemşire tu kaka olayına çevirdiniz ya bravo!!!
fırsat kolluyorsunuz biri bişey desede bizde hemşireleri kötülesek
 

bu kırmızıya boyadığım kişi benim.. neden mi? ben o parayı makinaya koyarım, kimseye işlemeyen Murphy kanunu bana işler ve para sıkışır.. 1 tek görevli bulamazsın yardımcı olacak, hatta gören de kafasını çevirip içeri döner.. eee parayı bırakıp gidemezsin, arkada 20 kişi kuyruk olmmuş öflemeye başlamıştır bile.. hele hele hafta sonu ise bittiğinin resmi.. o yüzden ben gişeden yatırıyorum, hatta bu yüzden bir çalışanla ciddi tartıştım. benim bu parayı gişeden yatırma hakkım var mı? Var.. o zaman gişeden yatırırım demiştim
 

canımmm benim yaa hakikaten dediklerine sonuna kadar katılıyorum.....................
 
"Yeni neslin akılalmaz halleri" diye konu açtım, saçmaladığımdan tutun da, şahsıma yapılan ağır sözlere kadar tepki aldım. Şimdi sen de hazır ol canım, yarası olanlar gelip sana moral bozucu biçok şey yazıp dökecekler
Ha ben bu kadar ağır diyemiycem ama bir IQ düşüklüğü olduğunu farkediyorum kimi insanlarda. Yöresel olduğunu düşünüyordum ama okumayan bi toplum olduğumuz için Yurt genelinde yaşayan insanlar diyebilirim. Koca koca insanlara, ilkokul 5 e giden birine anlatıyormuşum gibi konuşuyorum. ( belli bir seviyedeki insanlarda buna gerek kalmıyor) zaten bir eğitim vardı bu konuyla ilgili. Anlatan prof diyordu ki ülkemizde karşınızdakiyle ilkokul 5 teki bir çocukmuş gibi konuşun. Daha basit anlatın Avrupada bu 8. Sınıf seviyesiymiş, ülkemizde 5 insanlar panikte yapabiliyorlar, şaşırıp, telaşlanıp olmadık şeyler yapabiliyorlar. İnsanlık hali. Genellememek ve hoş görmek lazım.
 
Son düzenleme:

heee hee aslında onunda bi açıklaması var biliyor musun tatlım eğer güleryüzlü olursan vatandaş direkt senin yanına gelir bizde en güleryüzlü benim de oradan biliyorum.. amcalarla çalışıyorum ben ,,yaşım 26........serviste ortalama yaş 42-53 arası....gelen herkes bu genç yüzü de gülüyor işimizde hızlı biter deyipp hoop koşuyor baktım olacak gibi değil artık arada somurtmaya çalışıyorum dayanabilirsemm
 

memur tarafından bakınca memur,,vatandaş tarafından bakınca vatandaş haklı... diyorum ya o işlerin içine girince çarkın aslında bambaşka döndüğünün farkına varıyoruz sadece... nasıl olur ne yapılır nasıl değiştirilir bilmiyorum ama böyle gelmiş böyle gidecek gibi geliyor bana malesef:26::26:
 
Ben öğrenciyim şuan şimdiden çalışmak istemiyorum bazen, çoğu insan umursamaz kendi evinde sorunları vardır yada rahatsızdır bunu çalışandan çıkarır, ordan oraya gönderiyorlar diye bankacılara kızıyoruz yorulduk beynimiz durdu diyoruz ya çalışan insanlar ne yapsın belki evde çocuğu hasta yatıyor yada başka sorunları var akşama kadar bin tane şeyle uğraşıyor onlarında bir süre sonra yorulduklarını düşünmüyoruz yada bize herşeye rağmen gülsün istiyoruz belkide sizden 5 dk önce gelen biriyle tartışmış robotmu bu insandan bahsediyoruz bir sinirlen bir gül:)))herkes biraz kendi açısından değilde karşısındaki insan açısından düşünsün isterdim.Bunun yanında istisnalar da varki onları es geçiyorum :))
 

bu nasıl bir üsluptur yahu! aman Allah'ım şoktayım
evet eminim yer vardır da milletin ambulansta dolaşmak hobisi o yüzden 3 hastane gezmiştir.
acilde yer var mı, o acilin BT'si var mı, gerekli uzman o esnada var mı bilip bilmeden konuşmuşsunuz bi de ben olsam ben de bıçaklardım demişsiniz şaka gibi!
bir gün kendiniz bıçaklanmayın da saçma sapan sebepten!
hadi bakalım gidin saldırın bakın ne oluyor?
bi de gelmiş ben olsam ben de saldırırdım diyo şaka gibi
sizin şiddet probleminiz var sanırım acil psikiyatri kons şart başkalarına zarar vermeden.
o hemşireyle de ilgili bi derdiniz varsa şikayet kutuları bunun için
 




ya şimdi gülüyorum ama o zaman o kadar korkmuştum ki, biliyorum size deli saçması gelecek, şuan banada öyle geliyor ama o an ve o gece boyunca şöyle düşünmüştüm. hani temizlik görevlisi ilacın şişesini kırdıya açarken, ya o ilacın içine minicik minicik cam parçası girmişse, ya o iğneyi yaparken içime kaçarsa diye bütün gece kurdum da kurdum.

biliyorum çok komik, çok saçma hatta şuan gülüyorum bile nası böyle düşünmüşüm diye ama ne yapim, çok korktum o an ..
 
Memurlardaki donuk yüzün sebebi gülen yüzünü asan vatandaştır, eğitim veriliyor bizzat vatandaş veriyor eğitimi. Ne kadar gülersen o kadar çok ukalalık görürsün. Bütün memurlara sor bunu. Ne kadar çok yardımcı olmaya çalışırsan o kadar çok işini yaptırmaya çalışır. Görevin bile olmayan şeyi sırf yardım içgüdülerinle yaparsın tutar kolundan götürürsün gideceği yere, ya da ayağına gidersin, gerekirse tek tek sıkıntısını dinlersin, hastane randevu sistemine üye yaparsın doktor randevularını dahi alırsın, ama o ne yapar bunlar senin görevinmiş sen onun etrafında pervane olmak zorundaymışsın gibi davranır.

En iyisi işini yapmak ne eksiği ne fazlası. He beyefendi, hanımefendi tavırlı insanlara kapım her daim açık. Onlara yine kayırma yapıyorum kim ne derse desin. Ama baştan ben onun hizmetçisiymişim gibi -senin maaşını ben veriyorum tarzında- negatif gelen insanlar var ya, işte onlara hiç tahammülüm yok. Yapmam gerekenden 1 gram fazlasını yapmam.
 

Her şey program üzerinden yürüyorsa, müdür iki cümle söyleyince de program anlayabiliyor demek tahsil edebileceğini =) üstelik bizim yaptırmak istediğimiz işlem bahsettiğiniz türden birşey değil ki,bu adam 5 senedir vergi dairesini su yolu yaptı, borcumu ödeyeceğim diyor ödeyemiyor =)) Ama sonra ödememişsin şu kadar da fazi gelecek diye tepesine biniyorlar =) Memurların dikkatsizliği cabası, bir trafik cezasını tahsil etmek bu kadar mı zor, ekranda çıkmıyorsa ya bir şeyi yanlış yapıyor muyum acaba demek çok mu zor =)) Orada bulunan herkes oraya bu gün git yarın gel yapabilecek durumda mı, uzak olan var, işinden izin alamayan var bir sürü şey var, çözüm odaklı olmak gerek biraz.

Aslında herkes şikayetinde haklı, dün o kalabalığın içinde mesela bahsettiğiniz türlü kokular benim de dikkatimi çekti, insanımız yıkanmayı bilmiyor maalesef, ya da gülümsemeyi, bir sürü insanı izledim beklerken, malum sıramıza 365 kişi vardı, gerçekten dediğiniz şeyler oluyor, anlamayan, anlamak istemeyen, sabrı zorlayan insan çok. Ben yaşadığım bir günlük deneyimden bende kalanları yazdım, bu kadar zor olmamalı bir şeyler, bizler yazıp çizen, az buçuk kaide bilen insanlarız ama bilmeyenleri de hesaba katmak gerek, her şeyin bu kadar zor işlemesi zaten problem bir de üzerine çalışanların kayıtsızlığı daha da büyük karmaşa yaratıyor, insanlar işlerini bitirip gidemiyor.
 
işim gereği yerli ve yabancı çok insan var muhattap olduğum.
Bazen insanların sosyal yetileri mi zayıflıyor bilmiyorum ama zaten akşama kadar ofiste çatlıyorum oksijensiz.
Birde bunlar üzerine eklenince deliriyorum. Bazen kendimi tutamayıp tersliyorum. Bazılarını cidden çok gariban görüyorum ağzımı açamıyorum,kıyamıyorum. Elimden gelse '' çek bi sandalye ağlaşalım'' diyeceğim. O duruma geliyorum.
Ama her şekilde zorlanıyorum.
 
bende hastanede görev yaıyorum istisnalar hariç
kimi güler yüzle karşılasam bana bağıracak kızacak laf söyleyecek bişeyler buluyor
ama kızgın yada asabi davranana kul köle oluyor bu millet
nasıl davranacağımızı şaşırdık
adımız çıkmış bir kere ama hırsızın hiçmi suçu yok
başıma gelen bir olayı anlatayım
geçen bir hasta taburcu oluyordu fotokopi makinesi olmadğından evraklar hasta yakınına
veriliyor fotokopi çektirmesi için
bende adama verdim ve bu evraktan iki adet fotokopi çekmesini söyledim
adam sen kalk evragıda hastayıda götür sonrada hastaneden bağlan ve deki buda sana ders olsun
hemşire hanım bana fotokopi çektirirsen bende öyle yaparım
yahu prosedür böyle ben nasıl hastalarımı bırakıp sana fotokopi çekeyim
git şikayet et bişey yap hakkını ara tabi ama beni ne diye mağdur ediyorsun
böyleside var yani gelde gerilme
 
Bide aklıma şey geldi, hani tv lere filan çıkan şu önünde hastaların kuyruk olduğu ama oyun oynayan kayıt görevlisi vardı ya. Kaçınız yorum yapmak yerine hastane otomasyon sisteminin ve sağlık bakanlığı medula sisteminin çalışmıyor olabileceğini aklına getirdi ?
 
Pardon ama insanlar aptal değil
insanlar dalgın insanların kafasında 40 tane tilki var
gecim zor hayat sartları zor
siz soru soruyrsunuz o kim bilir neler düşünüyor.
Bende insanlarla iç içe çalışıyorum ve neler görüyorum.

He tuhaf insanlar var karşılaşıyorumda..

Ama '' aptal '' kelimesi bence cok ağır ve katılmıyorum..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…