niye böyle aptal oldular ..

o aptal dediginiz insanlar sayesinde para kazaniyorsunuz ,madem o sekil calismak hosunuza gitmiyor ,gidin evinizde oturun sizi kimse zorla tutmuyor

Ayy bir anı daha geldi aklıma, nedense bu konuyla ilgili pek olumlu anılarım yok neyse

Sevgilim sınırda askerliğini yapıyordu, paraya sıkışmış biraz.

Tamam ben gönderirim dedim.

Gittim bankaya ki ilk defa bankaya gideceğim. ( Artık internet bankacılığı sağolsun)

O bankadan kartım yok diye gitmek mecburiyetinde kaldım şubesine.

Sevgilim diyor ki 2 dakikalık işlem.

Sıra aldım bekliyorum. Bekle Allah bekle..

Sevgilim de 5 e kadar izinli.

Neyse en sonunda geldi sıram, bana sıra alın hallederiz diyen kişiye denk geldim.

Adam bana baktı ve aynen şunu dedi ; EE sen niye bekledin ki mal gibi sen Tc Noyla işlem yapabiliyorsun.

Adam hem beni 2 saatten fazla bekletti hem de mal dedi bana.

Tabi bu iş müdüre kadar çıktı o ayrı mesele ama çok sinirlenmiştim

Hem beni yönlendiriyor hem de dalga geçiyor, terbiyesiz

Bankaya kart ödemesi için gittiğim zaman merhaba derim işlemlerim yapılır,görevli personel sorar başka bir isteğiniz varmı diye.
Hayır teşekkür ederim derim,kolay gelsin size der çıkarım bankadan..
Bir sorunum olsa bile her zaman güler yüzle cevap almışımdır..
Aynı sorun telefonda da olmuyor mu hiç..
Hiç denk gelmedi bana nedense,gayet seviyeli ve terbiyeli bir şekilde sorun hallediliyor..

Gülmekten yarıldım

Çok haklısın bankacıyım aynı naneler bendede mevcut..

Adamın birine annesinin kızlık soyadını soruyorum bana BENİMMİ ANNEMİNMİ diye cevap veriyor

konuyu görünce es geçemedım
daha bugün şbye gelen bi müşteri,A bankasının kredı kartını almış gelmiş,şifrem yok şıfre almama yardım edermısınz dedı
baktım baska banka kartı ama dedım bu bızım bankamız degıl A bankasının musterı hzmt. arayın yardımcı olurlar dedım
ama nıye sızde bankasınız alt tarafı sıfre vereceksınız nedır bu yaaa
nebıcım bankasınızz
ınsanları somuruyosunuz vs. diye başladı..susamadı bi türlü:)

ayrıca yıne bugün 4 kişilik bi grup tasıt kredısı için geldı 1 borçlu,2 kefıl,1 kefıl eşi olarak
biri birine bişi soruyo otekı ona kızıyo,sen kefıl yerını ımzala dıyo,kefıl esı ben ımzalamıycam dıyo
borclu kefılıne diyo onun yerınede sen ımzala vs. vs..
en sonunda kavga edıp kredıdende vazgeçip gittiler yaklaşık 1 saat onların aile sorunlarını çözmelerını bekledım..:)

aptal nedir ya Allah aşkına.. insanlar günlük hayatlarında nelerle boğuşuyolar, nasıl mücadele veriolar kimbilir... kimse sizle dalga geçmek için annemin mi benim die sormuo ki... benim de kızım hastalandığın da akşama kadar aç yorgun bi şekilde ordan oraya koşturduk.. en son yine bi işlem yaptırmamız gerektiğin de, kız nfus cüzdanınızı alabilir miyim dediğin de ben kızımın aşı kartını uzatmıştım.. ya olabilir.. insanlık hali..

Bir örnek de kendi ailemden vereyim.

Babam telefondan hiç anlamaz. Geçenlerde bir arkadaşı aveanın ucuz tarifeleri olduğunu söylemiş babam da aveaya gitmiş ve hattını geçirmek istediğini söylemiş.
İşin garip yanı babamın hattı zaten avea, bilmiyor işte adam. Neyse yeni hat vermişler vs bir süre sonra ev arandı birileri babamı sinirlendirmiş. Sordum ne diye, görevli hattınız zaten aveaymış, siz verdiğimiz hattı kırın eski hattı kullanın gibi bir şeyler söylemiş. Babam da eski hattı attım yenisini taktım diyince köpürmüş.

Ben kolay kolay sinirlenmememe rağmen babamın o anlamaz ve rencide olmuş halini görünce coştum tabi ki, kimin aradığını bilemediğim için direk şubeye gittim. Ortalık birbirine girdi.
Kimsenin benim babamı, onu bırakın 60 yaşındaki adamı rezil etmeye hakkı yok.

Aynı şekilde annem de artık bir şeyi on kere söylememe rağmen döner döner tekrar sorar, alzheimer oluyorum ben galiba der. Şimdi kendini bilmez bir çalışan annemin arkasından "ben bu kadına bir şeyi on kere anlatmak zorunda mıyım? aptal mı bu?" dediğini duysam herhalde işi şiddete kadar götürebilirim.

Birilerinin rencide ettiği, küçümsediği insanlar birilerinin canı ciğeri, bunu da unutmayın lütfen...

Son düzenleme:

İstifa edin bence,hemen,durmayın..
Size göre değil bu ekmek teknesi..
Sizin yerinizde olup,belkide o pis kokuları koklamaya razı bin tane insan vardır.
Bulmuşsunuz,bunuyorsunuz..Düzenli devlet işine doymuş,insanların kusurlarıyla dalga geçmeye başlamışsınız..

Malesef bu kişisel bakımsızlık her yerde var.
Keşke Türk insanı daha bakımlı ve temiz koksa..Benimde tek temennim bu..Fakat gülü seven,dikenine katlanır..Ekmek yediğiniz yere gelen insanları biraz daha ciddi eleştirebilirsiniz,dalga geçmek yerine..

'Aptal' diye tabir ettiğiniz insanların içinde belkide benim,yada burda olan kişilerin annesi babasıda var ne malum?
Devlet dairesinde çalışmışlığınız var,ama kendinizi geliştirmek için henüz yoğurulmamışsınız..

Bende çabuk afallarım,dikkatim çabuk dağılır..
Çok çabuk yorulduğum için kafamı toplayamam bazen..
Helede açsam,başım zonkluyorsa..

O zaman ben hep aptal aptal ortalarda dolanıyorum..

Abartmayın yaa kızcağız azcık dertleşmek istemiş bunalmış ne var bunda?

Siz de sizi yoran şeylere gıcık oluyorsunuz fekat gelip yazmıosunuz gelmiş yazmış çok iyi bence :)

Malesef yaşlılara saygım sonsuz anlamasalar bile yerim onları ben ilgilenmeyi seviyorum ama gençler üzgünüm yani gençsin yani 20 yaşında ne dalgınlığı ??? olayın nedir? normal değil bu gitsin tedavi olsun.

Dertleşmek başka şey insanlara aptal, zombi denmesi başka şey.

26 yaşındayım arkadaşım..
Kaç senedir çocuk yapmak için çaba sarf etmekten anam ağladı mesela.
Her günüm,her ayım zehir oldu.
Dr dr gezdim bu yaşta nasıl olmaz diye..Haliyle yoruldum,şimdi çocuğum için koşuşturuyorum anneyim!
Çocuk yetiştirirken neler düşünülür,neler takip edilir bilir misin?
Bebek yetiştirirken aynı anda bin tane şey düşündün mü?
Aynı anda aylık faturaları,evin masraflarını,mutfak erzağını,evin temizliğini,günlük bebek bakımını,yemeğini vs düşünmediysen anlamazsın!

Bunların içine gömüldüysen kafanda dalar,bünyende düşer..
Bilmeden konuşma..
Ayrıca herkes aynı fikirde olmak zorunda mı?
Sizin fikirinizle aynı düşünmek zorunda olmam için bi kural var mı?
Siz de yorum yapıp geçmişsiniz,ben böyle düşünüyorum diye sizi rahatsız ettim mi?
Herkesin fikri,zikri kendine..Sizi ilgilendirmez benim,yada benim gibi düşünenlerin yorumu.!

Son düzenleme:

buyur burdan yak :) ne tedavisi arkadaşım.. ben biraz öncede yazdım.. ben sabahın 8 inden akşamın 5 ine kadar hast de ordan oraya koşturuyorum kızım için.. aklımda bi sürü soru, tedirginlik var.. kimlik yerine aşı kartı uzatıorum.. eee şimdi gidip tedavi mi olayım.. ne kadar anlayışsız bi toplum olduk biz böyle.. bende o işlemler sırasında bana yardımcı olan!!! insanların suratsızlığından şikâyetçiyim... herkes için sölemiorum.. kimisi babasının kızıyla konuşuo sanki.. tşk edersin karşılık vermez,yüzüne bile bakmaz... bişey sorarsın cvp vermez habire bekletir de bekletir... kimisine çocuk bölümü nerde die sorarsın burası danışma değil hanfendi die tersler.. ya sölesen nolur, ölür müsün... harcadığın dört kelime ile benim soruma rahatlıkla cvp verebilirdin zaten...

26 yaşındaysan cocuk için koşuşturduysan çocuk demek sorumluluk demek bunuda biliyorsun! Ev problemleriyle beraber + çocuk yükümlülüğünü arttıracağını bildiğin halde niye çocuk çocuk diye tutşuyorsun ? aaa sanane diceksin elbette beni bağlamaz ama senin bozuk psikolojinide ben çekmek zorunda değilim!

Ben bilirim kendimi 23 yaşındayım elbette çocuk isterim ama o sorumluluğu hakkıyla çekinmeden bünyemi sağlığımı bozmadan tatlı bir yorgunlukla atlatabileceğim döneme denk getiririm plan proje yapmak lazım yani.

Hiçkimse hiçkimseyle aynı fikirde olmak zorunda değil ama hiçkimse hiçkimsenin cümlesini kafasına göre cımbızlayamaz!!!

Zombimi demiş evet zombi gibiler , biri bana dalgınım bir yardım edermisin dese başım üstüne birde ukala oluyorlarki sormayın gitsin!!

Aptal gibi demiş çünkü durumun dramasını trajikomikliğe dökmüş arkadaş yani karşısındaki tam bir gerizekalıda olabilir bilemeyiz ama saygımız sonsuz herzaman! o sadece bir dışa vurum.

Konu sahibini savunmuyorum ben olsam bende böyle anlatırdım. Herkes ayağını yorganına göre uzatacakki sorunlar çoğalmasın. 7 çocukla mağarada kalmışlar gibi davranılması hoş değil.

Sen yorgun olabiliyorsun ama o danışmadaki veya soru sorduğunuz bilimum kişiler günde 100 adama aynı cevap verince milletle uğraşınca yorulmuş olmuyor ?

Gerçekten anlayış gerek !

Son düzenleme:
Sen yorgun olabiliyorsun ama o danışmadaki veya soru sorduğunuz bilimum kişiler günde 100 adama aynı cevap verince milletle uğraşınca yorulmuş olmuyor ?

Gerçekten anlayış gerek !

onların işi bu!!! yorgun olmaları kimseye aptal deme veya tersleme hakkını vermiyor...

Konuyu görünce yazmadan duramadım.. Haklı olan taraf bence duruma göre değişiyor..
Yıllar önce bankada bir işim olsa suratsız memurlardan,tavırlarından şikayet ederdim daha sonra bankada çalışmaya başladım hiç te dışarıdan görüldüğü gibi değil durum.
Günde yüzlerce insanla uğraşıyor ve gerçekten insanların dalgınlıktan ya da gerçekten cahillikten çoğu işi problemli hale getiriyor. Bir kere bir müşterim hesap cüzdanı yazdırmaya getirmiş baktım o tarihlerde hareket yok,dedim ki xxx bey hareket yok yazdırılacak en son bakiye zaten bu.. Adam yazıcıyı gösterip olsun sen yine de oraya bir sok çıksın dedi.. Bende hiç bozuntuya vermeden dediğini yaptım o da öyle mutlu oldu yapacak bir şey yok...

Başka bir müşteri babasının telefonuna otomatik mesajlar gidermiş diye bana hakaret ediyor bundan sonra göndermeyin çok kötü olur falan ...
Bir tanesine sorarsın para yatıracak miktar teyit etmek için ne kadar dersin ne bileyim saysana olur..
İsmini sorarsın telefonda nasıl beni tanımazsın der.. Çeşit bol bol düşünsenize her gün bu tarz olaylar yaşıyorsunuz nasıl güler yüzlü olabilirsiniz..

Ama sgk da bir işim var 2 ay önce başvuru yapmışım hala sonuç yok gittim genç bir memur güler yüzlü yardımcı olmaya çalışıyor 30 masa dolaştı dosyamı bulamadı en son kenarda sohbet eden emekliliği gelmiş belki de, bir bayan dosya bende dedi tesadüfen firmamın ismini duydu herhalde. .Dedim ki 2 aydır bekliyoruz sonuç gelmedi şunları yaptık ama eksik bir şey mi var acaba acil almam lazım yazıyı dediğimde bekleyeceksiniz sıra gelince yapacağım dedi. gel de sinir olma sonra genç olan memur tel numarası verdi 2 gün sonra arayın olmuş olur herhalde dedi ...Ve cevap verince incileri dökülmedi...

Bugün kızımı hastaneye götürdüm kan vereceğiz içerideki hemşire bağıra çağıra cevap veriyor herkese.. Kilolu orta yaşlı bir kadın artık torunu mu çocuğu mu bilinmez sıra ona geldi.. Hemşire bağırarak sen bu çocuğu tutabilecek misin de kan vermeye geldin dedi.. Anneme dedim yardım et anne kadına,hemşire hala kadını azarlıyor en son dayanamadım niye dövecek gibi konuşuyorsunuz dedim hemen yumuşadı...Sıra bize geldi o hemşire boş bende yaklaştım ben bebeklerden kan almıyorum diye bağırdı e bu ne şimdi intikam mı aldı yani...Hiç bir yerde yazmıyor bebek ya da yetişkin diye nerden bilebilirim .

Örnekleri çok ama herkes keşke biraz daha sabırlı davranabilse karşısındakine..

inanamıorum ya... şu cvptan sonra size yazacağım her kelimeye yazık... hoşcakalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…