insanlarımız ve çalışanlar için kullanılan kimi ifadeler çok yakışıksız.
Vergi dairesine giden, hastaneye, belediyeye vs giden insanlar kimi okuma yazma bilmiyor, kimi o güne kadar eşi, oğlu/kızı, torunu işlerşnş gördüğünden neyi nasıl yapması gerektiğini bilmiyor, bazısı henüz hayata yeni atılmış, elşne bir kağıt verilip hayatının ilk devlet dairesi deneyimini yaşıyor, evet belki kendilerini nasıl ifade edeceklerini, nereye başvuracaklarını, hangi evrakları yanlarında bulundurmaları gerektiğini bilmiyorlar ama güleryüzle yol göstermek çalışanın görevi değil midir?
çalışanlarda hergün birçok insanla uğraşıyor, arada nefes almak, kafa dağıtmak istemeleri normal değil mi?
Herşey karşılıklı hoşgörüyle çözülebilir ama bir hemşireye z.ll. Demek, ojesini ..... Sokacaksın demek, prosedürü bilmediği için memurun iki çift laf söyleyip yol göstermesini bekleyen, yapacağını bilemez halde olan insanımıza aptal demek ne kadar doğru?
Lütfen eleştirirken, günlük yaşamda karşılaştıklarınızı dile getirirken kullandığınız sözcüklere biraz daha özen gösterin.
bu cümleleri yazarken biraz da arkadaş yerine koyabilseydin kendini daha olumlu şeyler yazardın........ eminim.. neyse bu konuda herkes haklı bana kalırsa
konu sahibi arkadaş ceza almış ama aptal gibi laflar hiç hoş değil ve bazı şeyler karşılıklı.
oraya eğitimlisi ,sözde eğitimlisi,okumamışı,yaşlısı,çekingeni geliyor.
bazen insanın aklında binbir şey oluyor aklım durdu derler ya öyle.
hoşgörülü olmak gerek.
sabırlı olmak gerek.
ben gecen gün tam tamına abartısız 20 dk. bir müşteriye durumu izah etmeye çalıştığımı bilirim.(özel sektördeyim) yani bir tek sizde olmuyor bu durum.
madalyonun diğer tarafından bakılırsa; veznede duran çalışanların kimisinin de o bahsettiğiniz kişilerden farkı yok.
şirket olarak sürekli işlem yaptığımız bankaya gittim geçenlerde. benden önceki müşteri ile dalga geçiyor yanındaki arkadaşı ile. yok köylü yok nasıl konusuyor kıt kafalı hahahah
bu kadar mı olduk insanlıkta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?