niye böyle aptal oldular ..

Gerçekten çok eğlenceli yazmışsın gülerek okudum :) Ama haklısın allah aklımızı esirgesin, muhtaç etmesin kimseye...

vatandaş memur haklı-haksızdır durumuna değinmeden önce...

teknoloji okadar geliştiki..

en başta cep telefonlarıyla ezber yetimizi yokettik gibi bişey oldu... ahizeli tlflar zamanında rehberde ne kadar tel no var ezbere bılıyorduk..

sonra posta yada adres için cadde,sokak,meydan vs adlarını bilmemiz icap edıyordu şimdi ne oldu grps ler çıktı..arabalara novigasyonlar geldi..yani bizim aklımızı çalıştırmamıza gerek kalmadııı... bizlerin yerıne aklımızın yerıne yapan bir teknoloji var zaten... hesap makinaları bu kadar yaygın değildi kullanımı.. birde önceden bu tür taknolojik aletler pahalıydı ,kimse alamıyordu ama şimdi ucuzladı.. hatta face olsun twit olsun evine alacak ekmek yok gitmiş ipod almıs diye yazılar dolandı durdu..doğru mu doğru..

sonuç olarak sosyal aktivite sadece internet üzerinden olmaya başladı şöyle yüzyüze gelipte konusmalar azaldı en basitinden...

iki tarafta kendine göre haklı olsada konu sahibi bu şekilde hakaret etmemeliydi (başlığını bu şelikde açmasaydı bu kadar sert yorumlara maruz kalmazdı) .. sonuna kadar okudum bazı yorumlar oldukça sert ve hakaret içeriyor..

a.einstein'in bir sözünü yazayım ; aslında herkes dahidir.ama siz kalkıp bir balığı , ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız , tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir..

Benim derdim sürekli bir gülümseme iyi niyet değil bazıları vatandaşı stres topu yerine koyuyor azarladikca rahatliyor ya da insanın yüzüne bile bakmıyor sonuçta her işin stresi var sonuçta senin mesleğin o neyin sinirini kimden cikariyosun ki

Bir keresinde ptt ye isim düştü hava sıcak hamileligimin ilk dönemi minubusten birden indim postaneye girdim tam vezneye gelince gözüm kararır gibi oldu memura paketi uzattım ama kafam hala yerinde değil formu uzatti kalemi aldım dolduracaktim birden bağırdı "arka masadaa yazın size dedim" diye. "afedersiniz dedim duymadım basım döndü" anlamadı ama söylendi kendi kendine benim basım zaten kötü kalabalık olsa anlarım ama benden başka bi teyze var sonra baktım onuda bi bahaneyle azarliyor. Sesimi çıkarmadım diye icimde kaldı hatırladıkça sinir oluyorum:-(

özelleştirme kesin çözüm bence

İnsanlarımız ve çalışanlar için kullanılan kimi ifadeler çok yakışıksız.
Vergi dairesine giden, hastaneye, belediyeye vs giden insanlar kimi okuma yazma bilmiyor, kimi o güne kadar eşi, oğlu/kızı, torunu işlerini gördüğünden neyi nasıl yapması gerektiğini bilmiyor, bazısı henüz hayata yeni atılmış, eline bir kağıt verilip hayatının ilk devlet dairesi deneyimini yaşıyor, evet belki kendilerini nasıl ifade edeceklerini, nereye başvuracaklarını, hangi evrakları yanlarında bulundurmaları gerektiğini bilmiyorlar ama güleryüzle yol göstermek çalışanın görevi değil midir?

Çalışanlarda hergün birçok insanla uğraşıyor, arada nefes almak, kafa dağıtmak istemeleri normal değil mi?

Herşey karşılıklı hoşgörüyle çözülebilir ama bir hemşireye z.ll. demek, ojesini ..... sokacaksın demek, prosedürü bilmediği için memurun iki çift laf söyleyip yol göstermesini bekleyen, ne yapacağını bilemez halde olan insanımıza aptal demek ne kadar doğru?

Lütfen eleştirirken, günlük yaşamda karşılaştıklarınızı dile getirirken kullandığınız sözcüklere biraz daha özen gösterin.

aynen böyle ellerine sağlık..

Bence durum çift taraflı işliyor..

Geçen gün PTT'ye gittik sevgilimin annesine ütü yollayacağım.

Koliledik, baya iyi bir markaydı sardık ettik, bantladık bir sürü neyse.

Abartısız 1 saat sıra bekledik üstelik önümde 2 kişi vardı sadece..

En son sıra bize geldi kadın gayet laubali bir şekilde "ayyy canııııııııımmmmmmm ne var bunun içindeeeeeeeeeeeeeeeeeeee" dedi.

Harfler aynı böyle uzuyordu yani

Benim de sinir tepemde zaten dedim ki ; doldurmamızı istediğiniz formda belirtim zaten ütü var içinde.

Kadın bu sefer de nasıl bir ütü dedi

Ayy sanane yani. Şeytan diyor o ütüyü kafasına at.

Aman aklıma geldi sinirlendim yine. Bu da benden bir örnek olsun..

devlet dairelerinde hep çok hızlı ilerler işim çünkü sıram gelince gider, "merhaba/iyi günler kolay gelsin. şu şu işlemim vardı size zahmet" derim. sırf merhaba dediğim için, hal hatır sorduğum için bir bayan her şeyi bıraktı, benim işimle ilgilendi. en üzücü olan ise aynı bayanın "bu günü bırakın, haftayı bırakın bu ay boyunca bana tek selam sabah veren sizsiniz" demesidir.

öte yandan, evet yaz ayı, hem severim hem kokular yüzünden nefret ederim. zor değil cidden bir deodorant kullanmak. aptal ağır olmuş sanki biraz, alık daha mı hafif kalırdı bilemem ama, 7sinden 70ine öyle insanlar var. napcaaaaz, çekecez mecbuuuuuur.

bu cümleleri yazarken biraz da arkadaş yerine koyabilseydin kendini daha olumlu şeyler yazardın........ eminim.. neyse bu konuda herkes haklı bana kalırsa

Kendimi o arkadasin yerine koyamam cünkü "bunlarin hepsi aptal yaa" gibi bir cümle cikmaz agzimdan. Aptallar, beyinleri calismiyor, zombiler... Kimse kimse icin söyleyemez. Size söylense kabul eder misisniz? Ederseniz siz koyun kendinizi o arkadasin yerine. Cok sükür egitimliyim, bir isi halletmeden birakmam, cabuk algilar ve yaparim, elim beynim hizlidir ama böyle olmayan olamayan insanlardan da üstün degilim. Konu sahibi sadece adini söyleyemeyenlerden bahsetmiyor. Cok büyük bir genelleme yapmis. Bu insanlar niye aptallar diye bize soruyor. Kokan insana kimsenin itirazi olamaz. Kisisel bakimini yapmayip baskalarini rahatsiz eden insan saygisiz ve bencildir. Yanindaki vezneyi farketmeyip ya da gösterildigi halde algilayamayip baska tarafa giden birine ya tekrar seslenirsin vezne burada diye ya da sora sora gelir yine ayni yere bulur. Daha sonraki gelislerinde de nereye para yatiracagini bilir. Birisi bana vezneye para yatirin surasi diyecek, ben anlamayip baska tarafa gidecegim ve o kisi bana aptal ya zombi gibi yanlis yere gidiyor diyecek. Bence demesin.

Ben burada kimseyle birebir diyalog haline girmiyorum. Konuyu okuyup konu sahibine yorum yapiyorum. Siz direk bana yazdiginiz cevap verme ihtiyaci duydum.

konu sahibi arkadaş ceza almış ama aptal gibi laflar hiç hoş değil ve bazı şeyler karşılıklı.
oraya eğitimlisi ,sözde eğitimlisi,okumamışı,yaşlısı,çekingeni geliyor.
bazen insanın aklında binbir şey oluyor aklım durdu derler ya öyle.
hoşgörülü olmak gerek.
sabırlı olmak gerek.
ben gecen gün tam tamına abartısız 20 dk. bir müşteriye durumu izah etmeye çalıştığımı bilirim.(özel sektördeyim) yani bir tek sizde olmuyor bu durum.

madalyonun diğer tarafından bakılırsa; veznede duran çalışanların kimisinin de o bahsettiğiniz kişilerden farkı yok.
şirket olarak sürekli işlem yaptığımız bankaya gittim geçenlerde. benden önceki müşteri ile dalga geçiyor yanındaki arkadaşı ile. yok köylü yok nasıl konusuyor kıt kafalı hahahah

bu kadar mı olduk insanlıkta

Valla benim anlatacağım memur vatandaş değil ama yazmak istedim bende bir otobüs firmasının halkla ilişkiler müdürlüğünü yaptım bayağı bir uzun seneler.en son zona oldum ve eşim bıraktırdı işi. Neyse geçeyim konuya.

Bir gece saat 2 civarı şirket hattım çalıyor. Arayan kabin memuru. Konuşma aynen söyle

b- efendim
kb- abla arabada bebek unutmuşlar
b-iyi tamam bu saatte ne yapayım kayıp eşyaya bırak ben sabah alırım
kb- abla gerçek bebek bu bildiğin ağlıyor şu an (cocugun eli ayağına dolaşmış)
b- yuh nasıl yani

neyseki annesi (nasıl anne ise) koşa koşa otogara gelmiş teslim almış bebeğini

bu benim yaşadıklarımdan sadece biri yani

bende düşünüyordum yazsam mı diye

üniv.zamanı bankaya gittim para yatırcam elimde duruyor biri 70 diğeride 80 tl var.. bankacı adam parayaı yatıracak ve bana makbuz verecek bu yani işlemi.. bana dediki bu elinde tuttuğun paranın toplamı kaç ... ben afallafdım bi hiç beklemiyorum böyle bişey bakakaldım adamın yuzune böyle... sonra adam yıneledi sorunu beni küçümseyerek..etrafındaki diğer veznedarlara kahkahkah gülerek (aslında bana gülüyor neyse) vee ben 70 ve 80i toplayamadım o anda sonuç 150 diyemedim beynim okadar alışmıski hesap makınasına... bölümüm gereği (maliye). hesap mak. kullanmaktan en basitinden 70 ve 80 toplayamadım bankacı veznedarın o küstah ve küçümseyci tavırlarını nerden baksan bi 6 yıl gectı hala unutamadım adama okuduğum bölümü filan söylesem gundem olurdum sanırım abooooo bide hesap uzmanı olcak diyeeee atıp tutardı arkamdan artık
sanırım benim arkamdan da epey dedikodu etmiştirr

''ne aptallar var ülkemizde'' diye !!!

Keşke konu memurlar ve vatandaşlar bazında değil,genel olarak ele alınsaydı.
Aslında bu tür şeylerle hepimiz karşılaşıyoruz.
Beslenme,eğitim,sosyalleşme ile çok yakından alakalı olduğunu düşünüyorum.

Mesela benim de son zamanlarda ne dediğini anlamadığım çok kişi oluyor.
Şiveden veya alçak sesten sözetmiyorum.
Ağızda geveleme,mırıldanma,kelime yuvarlama gibi birşey.
Bunu yapanların çoğu,yüzünüze bakmadan konuşuyorlar.

Eğitimli diye işe alınan müşteri hatlarında bile benzer durum sözkonusu.
444 lü bir numara arıyor,telefonu açıyorsunuz.Karşınızda cavcuvcavcuv bir konuşma...
Bir keresinde nereden aradığını 2 kez sormak zorunda kalmıştım.

Kimse bana aptal demesin diye emlak vergimi internetten ödüyorum. Tüm bankacılık işlemlerimi de interaktif bankacılıktan yapıp, paramı da ATM yatırıp çekiyorum.

Sanırım örnekvatandaşım.

Dolayısıyla vergi dairesinde / bankada yarattığım boşluktan faydalanan (ki vergi ayı ve yoğun olunması lazım) memur (şef, müdür vs herneyse) arkadaşlar mesai saatinde gelip burada rahat rahat yazabiliyorlar.

Dip not : Şantiyeciyim önümde bekleyen insan kuyruğu yok. İnsanlarla işimde yok. Beni beklese beklese en fazla 2 tuğla, 3 odun (kalas) bekler.

Hanımlar,
lütfen burada günlük yaşadıklarını anlatan, anlatırken üslubuna dikkat etmeyenleri yermekte olmaz, öfkeyle herkes birbirine birşeyler söylerse konu konuluktan çıkar, tartışmaya döner.

-----
Halkı da küçümsemek olmaz, insanların devlet dairesine giderken ki ruh hallerini de bilemeyiz, misal ben 3 yıl önce babamı kaybettim, acınız dinmeden, gözyaşınız kurumadan yapılması gereken prosedürler var, ölüm ilamı çıkarmak gibi.
Tüm evrakları tamamladım, mahkeme açacağız, bir kişinin açması yeterli denildi, babamın 2. hanımı ben açayım dedi, mahkeme salonuna davayı açanı alırız dediler, yani babamın hanımını, kadın hayatı boyunca bırakın adliye, mahkeme gibi yerleri, su faturası nerede yatılır bilmiyordu, çünkü herşeyi rahmetli babam yapardı, neyse uzatmıyayım, kadıncağız mahkeme salonuna tek başına gireceğini duyunca ürktü, ne diyeceğim diye panikledi, paniklemesi normal değil mi? Şimdi orada mübaşir, hakim vs eşini yeni kaybetmiş, acılı üstelik eşi ölene kadar adliye nedir bilmemiş bir kadının arkasından laf söyleseler hoş olur mu?

birgün ptt'de yaşlı mı desem orta yaş mı desem adam ünide okuyan kızına para yollayacak ama formu dolduramadım dedi yardım istedi, bende yardım ettim
bu tür insanlarda .çok tabi bu bilgisizlik annem emekliliğini ATM den bensiz para çekemez korkudan , herkesin olayı farklı

yazın güzel.iyi toparlamışsın.insanlar tuhaf gerçekten.eğitim yok,görgü yok.japonyada bir insan her ay 3 kitap okuyor.türkiyede toplam 12 insan bir kitabı bir senede bitirebiliyor..eğitim desen ezberci eğitim.sporcu çocuğa zorla matematik öğretiyorlar,matematikte yetenekli çocuğa zorla resim yaptırıyorlar.yani tek tip insan yetiştiriyorlar.
sıra bekleme kültürümüz yok,kullandığımız mekanları temiz tutma kültürümüz yok,kendimizden farklı olanı hazmetme kültürümüz yok.sonra ekonomi.700 lirayla 4 kişi yaşamaya çalışıyor.ekranda ise bir çantaya 20 milyar veren insanların haberi yapılıyor.bu da öfke yaratıyor.sokağa çıkıp herhangi bir değişiklik için eylem yapanların halini görüyoruz.cop,biber gazı.alacağın için icraya başvurduğunda senelerce bekliyorsun.emniyete ve adalete güvenemiyorsun.trafikte her gün ölüm var.vergiler her gün artıyor.kadınlar dayaktan ölüyor,kadın sığınma evleri işe yaramıyor ya dolu ya meşgul,aldatmalar arttı,hayvanlara işkence arttı.....
toplum olarak delirdik.eğitimsizlikle,parasızlıkla ve şiddetle delirdik((

Pardon da sizin işiniz bu. Sevmiyorsanız yapmayın. Baba adı ne? diye sormak yerine işlem yapılacak ismin baba adı nedir diyin çok mu zor
Zombi, aptal, salak ne biçim kelimeler bunlar.
Sizin hiç devlet dairesine işiniz düşmedi mi kpssden önce? Arkadanızdan böyle söyleseler hoşuna giderse siz de söylemeye devam edin
Varya çok üzülüyorum memur olmak için yanıp tutuşurken sahip olduğu mevkiye layık olmaya çalışmayanlara... Her ne olursa olsun karşısınızda ki insanlara hakaret etmeye hakkınız yok.
Bende bir sınava başvuru yaparken memur yapamadı ben o adama aptal mı demeliyim? Yoksa yeni başlamış, bilmiyor mu? Siz karar verin.

53: bu bahsettiğiniz APTAL insanlar bu ülkenin evlatları..
kimimizin annesi.. kiminin babası kimimizin kardeşi ablası..
o aptal dediğiniz insanlar aslında BİZ değilmiyiz..
adını yazmadıgı halde savaşa gidenlerde bizi düşman işgalinden kurtarmadımı.
şaşırıyorum insan kendi vatandaşına nasıl bukadar aşağılayıcı kullanır..

bende kamuya girmek için uğraşıyorum kpss falan filan..
öyle insanlar oluyorki bazen kurumlarda insanlara üstten üstten bakıyorlar.. heleki hastanede numara kesen kızlar yokmu. doktorlardan çok onlar afra tafralarda.. işiniz zordur yogunsunuz. o anda birinin aval aval suratınıza bakmasını kaldırmıyor olabilirsiniz ama uslubunuz çok yanlış !

yani başlığın en azından bu şekilde olmaması gerkiyordu. herkes böyle şeyler yaşıyor. bunlar espiri mayetinde olsa daha güzel olurdu.
herhalde sen 4 4 lüksün ki insanlar sana aptal geliyor..
ama unuttugun birşey var.. bu başlığı atabildğine göre eksik bişeylerin var!

Son düzenleme:
Eğer o makamda oturuyorsanız insanlara aptal ve zombi demeye hiç hakkınız yok..
Karşınızdaki kişi belki bilmiyordur,sizin göreviniz ona doğruyu düzgün bir üslüpla anlatmanızdır.
Gelipte burada ''niye aptal oldular'' demeniz size bu hakkı vermez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…