Niye böyle ya..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kizlar...38 haftalik hamileyim eşim iş dolayisiyla gece 10 da geliyo eve ve yalniz kalmami istemiyor annen gelsin diyor ama ben annemi bildiğim için hiç bunu teklif dahi etmedim ki şakayla karışik bi ara söylediğimde ne gerek var şeklinde olumsuz cevap aldim...bugün sezeryan için haftaya p.tesi ye randevu aldım anneme pazar gel biz de kal p.tesi beraber gidelim hastaneye dedim onda da kem küm etti p.tesi gelir alirsiniz beraber gideriz dedi ki arabamiz yok sabaha randevu aldik sabah yolla uğraşmak istemiyorum bizim ev hastaneye çok yakin hani bi gün öncesinde bile gelmeyi kabul etmiyo illa p.tesi mecbur olunan gün mecburiyetten orda bulunacak yani...kv dem veya görümcem yok tek gelebilecek annem mecbur yanimda birisi olmasi lazim...eşime de bi şey diyemiyorum çevreye de çok yadırganiyor insanlara tuhaf geliyo hakli olarak...esim annem kardeşim yok ne yapayim diyor..annem sadece bana karşi değil yengeme diğer çocuklarina da öyle niye böyle...ilk çocuğum nasil bakacağımı bile bilmiyorum ki gelip 1 hafta sonra gitmek isteyecek eminim...1.5 yildir evliyim annem evime 1 kere tek geldi ve ayni şehirdeyiz...

herkesin mizacı farklıdır sanırım anneniz alışılmış anne içgüdülerine sahip değil
kendinizi üzmemeye çalışın o olmasada bir şekilde herşey yoluna girer

Karakteri mi böyle acaba yengenlere de aynısını yaptığına göre?

Bazı anneler çok bencil.
Annemi çok severim çok çekti zamaninda
herkesin mizacı farklıdır sanırım anneniz alışılmış anne içgüdülerine sahip değil
kendinizi üzmemeye çalışın o olmasada bir şekilde herşey yoluna girer
Annemi çok severim çok fedekarlik yapti bizim için....sürekli evinde olmak istiyor bi yere gitmek istemiyor...çocuklarini çok sevdiğini biliyorum sevgisinden asla şüphem yok..

Allah yardımcınız olsun.
Fakat ben anlayamadım annenizin böyle davranmasını.
Sordunuz mu kendisine neden böyle davrandığını?
Kaç kardeşsiniz? Annenizin başka torunu var mı?

Karakteri mi böyle acaba yengenlere de aynısını yaptığına göre?
Ewet karakteri böyle ama bende böyle olmasini istemiyorum en basitinden eşime bile ne diyeceğimi bilmiyorum...kimse karakteri böyle demez niye ilgilenmiyo bi şey mi var diye yadirganir yani..

Ewet karakteri böyle ama bende böyle olmasini istemiyorum en basitinden eşime bile ne diyeceğimi bilmiyorum...kimse karakteri böyle demez niye ilgilenmiyo bi şey mi var diye yadirganir yani..
Orası öyle de ne yapabilirsin ki? Sonuçta oda farkındadır bu konuşulanların ama değişen bir şey yok demene göre

Allah yardımcınız olsun.
Fakat ben anlayamadım annenizin böyle davranmasını.
Sordunuz mu kendisine neden böyle davrandığını?
Kaç kardeşsiniz? Annenizin başka torunu var mı?
Kırmak da istemiyorum annemi...5 kardeşiz..ewet var..1 ay önce de yengem doğum yapti onda da hastaneye gitti bi gün öncesinde kalmadi ve 5.gün de evine döndü yani hepimize böyle...yengem akraba hadi diyor ben akrabayim senin eşin yabanci millet ne der diyo...annem çocuğuma bi kiyafet dahi almadi almasinda değilim hani bebek çeyizini kizin annesi yapar ya millet soruyor ne diycem annen ne aldi ne yapti diyecekler..

Kendisi çok çektiği için hem gelininden hem de damadından çekiniyodur.. çok ince detaylı düşünüyodur eminim.. anne neticede üstelik sevgisinden eminim diyorsunuz.. annenizi üzmeyin bu konuda yani söylenmeyin..

eşinizden rica edin samimi bi şekilde davet etsin annenizi.. elinde değil çekiniyor zamanında kendisi çok çektiğinden falan dersiniz.. düşüncesi değişebilir diye düşünüyorum

Bi de şu millet ne der o ne der bu ne der kafasından çıkın.. eziyet ediyosunuz kendinize..

Kv dem utanmadan çocuğunun odasını annen yapmalı diye bikaç defa söyledi.. bende çok sinirlendim biz bu çocuğu annemlere güvenip de yapmadık sizden de bi şey istemiyoruz zaten demiştim.. ki beşiğini annemler aldı istemediğim halde.. inadına hiçbi şey yaptırmadım aileme..

Bebek çeyizini geç, sen o açığı zaten kapatırsın.
Kendin edinip, annem aldı sağolsun diyebilirsin insanlara, başkalarının ağzına laf vermek istemezsen.
Benim ilk oğlumda annem sağolsun donattı resmen.
İkincisinde ben istemedim yapmasını, o kadar masrafa girmesini.
Dedim zaten isterse kayınvalidem yapar, o da yapmazsa ben alırım ama sen bu kadar masrafa girme.
Ha durdu mu? Hayır, yine aldı bir çok şey.

Benim anlamadığım bu konuyu anneniz ile konuştunuz mu?
Neden böyle davrandığını, torunu geliyor sonuçta, hiç mi heyecanlanmıyor?
Benim annem 2. torunu bekliyor, tek evladım ve inanın canla başla bana yardım eder.
kaldı ki çalıştığım için ilk oğluma o bakıyor sağolsun, hakkını ödeyemem.

Benim annem de 11 sene kayınvalide ile oturmuş bir kadın, neler çektiğine ben şahidim.
Tamemen kötülükten var olmuş bir babaannem var malesef. 15 seneyi aşkındır görüşmüyorlar o ayrı konu.
Fakat annemin yaşadıkları psikolojikman bir çok hastalığa bile sebep verdi.
Şimdi annem iyi hamd olsun, ama bir kere bana böyle davranmadı.
Ne hamileliğimde ne doğumumda, canla başla yanımda oldu.
Benim oğlumu bile "yavrumun yavrusu" diye sever.

Anlam veremedim annenizin davranışlarına.
Belki gerçekten ciddi psikolojik sorunları olabilir.
Çünkü bu tarz sorunları olanlar karşısındaki kim olursa olsun soğuk ve anlamsız davranıyorlar.
Konu çok mühim bir mesele olsa bile, sanki hiç önemi yokmuş gibi davranış sergileyebiliyorlar.
Belki annenizin de durumu budur, kimbilir.

Benim annem de başkasının evinde kalmayı hiç sevmez. Doğuma 2 gün kala geldi. Geldi ama nasıl sıkıldığını, rahatsız olduğunu çok iyi tahmin edebiliyorum. O da çok çekti, çok fedakarlık yaptı çocukları için. Sanırım bu yüzden hayat çok yorucu geliyor onlara. Hiç biseyden zevk alamıyorlar belki de. Bize de nazları geçiyor olacak ki, içinden geldiği gibi davranıyor :)

Aynı buraya yazdıklarınızı söyleyin annenize. "Anne sana ihtiyacım var, bu günümde beni yalnız bırakma, zaten korkuyorum, bebeğime nasıl bakacağımı bile bilmiyorum, sen bizi ne güzel büyüttün, tecrübelerini bana da aktar, öğret, yardımcı ol" de.

Bana kalırsa da anneniz çekiniyor olabilir. Kendisini evi dışında bir yerde rahat hissetmiyor anladığım kadarıyla. Çok çekti demişsiniz. Geçmişte yaşadıklarından ötürü insanlardan uzaklaşmış olabilir, insanlardan kaçıyor olabilir.

Sevgisinden eminim diyorsunuz, o yüzden annenizle tatlı tatlı konuşun. Hatta eşiniz davet etsin annenizi. Arasın söylesin "anne doğumdan bir gece önce Laboo'nun yanında olursan çok sevinirim. Korkuyor, sakinleşmek için annesine ihtiyacı olacak, ben yetersiz kalıyorum" gibi gibi cümleler kurulabilir. Bence anneniz kabuğunu kırsa her şey yoluna girecek.

Dert etmeyin. Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Belki kadının dışarı fobisi var.

Kendinizi yurt dışında düşünün ve ailenizin çok uzakta olduğunu. O zor günler çabucak geçiyor.
Annelik gudusuyle çokta güzel bakarsınız.
Hastanede iki ya da üç gün kalın imkanınız varsa.

İşte söyleniyor ki ben adetlerden pek anlamam öyleymiş işte...bende annemin bi şey yapmasina izin vermem zaten sadece teklif etsin istiyorum ben alirim derim sorun bu ben hayatta bi şey aldirmam zaten sadece ben çocuğa bi yatak yap dedim yün al yapayim dedi tamam dedim sonuç olarak onu da yapmadi..yengem kendi çocuğuna yapip kullanmadiğini benim beşiğe göre yapti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…