Niye bu kadar anlayışsızlar?

ben de de biraz inatlık var. ama seninkinin maşallahı varmış nasıl kına yapmadın

canım keşke eşim biraz daha rest çekseydi bu kadar üzülmezdim...

bende daha neler var canım bir bilsen
ama şunu da söyleyeyim konuşurken de çok kırıcı olma normal konuş kızmadan sakin sakin söyle.
ben kv konuştum da bir kere çok sinirlendirmişti beni ve tlfla konuşuyoruz o zaman nişanlıydık daha hoparlör açık konuştum aynen şunu söyledi bana siz bana çektiriyorsunuz çok ağladım sizinde çocuğunuz olacak o da size aynısını yapsın da benim yaşadıklarımı anlayın.
ertesi gün sinirden söyleniyorum eşime dedim ki böyle bir şey söylenir mi ya dedim. o ne dese beğenirsin e anne o da sinirden söylemiştir. ben o gün bu gün söylemem bir şey ne zaman konu açıldı dökülürüm ama

ben de de biraz inatlık var. ama seninkinin maşallahı varmış nasıl kına yapmadın

canım keşke eşim biraz daha rest çekseydi bu kadar üzülmezdim...

onların kına teklifi evde yapmaktı benimde bi dolu kız arkadaşım var akraba komşu vs katmıyorum bizim evde yapacakmışız 120 m2 ev yani, şeker hastası annem hizmet edecek millete, bende evden bi abiye ayarlıcakmışım, bende dedimki olmaz öyle şey benim sırf kız arkadaşlarım 30u geçer,ayrıca ben evden abiye niye ayarlıyorum bi sor bakalım bindallı giycem belki,o şekilde olacaksa istemiyorum dedim, kv de herşeyine katlanırım ama kına gecesi olmadan olmaz dedi, bende patladım tabi neyime katlanıyosunuz katlanmayın o zaman diye, neticede kız kınası olmadı onlar kına yaptılar onada gitmedim

Galiba benim biraz da üzüldüğüm nokta şu. Sürekli gölgeleri üzerimizde. Her gün ne yaptığımızı ne ettiğimizi konuşmak duymak istiyorlar.Bir gün konuşmasak küsüyorlar. Hatta doğumdan önce eşim 2 gün konuşamadı arayıp bağırdılar çağırdılar sizin de evladınız olr dediler. eşime biz sana kaç yıl baktık büyüttük dediler... inanamadım bir aile başına kakar mı çocuğunun hiç...

bu arada doğumdaki olaylardan sonra daha az görüşmeye başladım telefonda. bebeği de bahane ederk...ne yapim içimden gelmiyo

erkekler evlendikten sonra niye böyle oluyo anlamıyorum...

ay inanmıyorum kendini çok güzel ifade etmişsin. ben kendimi ifade etmekte zorlanıyorum. nasıl onların kınasına gitmedin valla çok şaşırdım ben gitmesem ayrılırız heralde
eşim çok sinirlenir

Bence de insan kendi annesinin yanında daha rahat eder.Netice de ameliyatlısınız daha da özel bir durum yani.
Ama doğum zamanı böyle benzeri şeyler yaşanır,büyütmeyin bence.Onlar da bu yaşa kadar bazı gelenkelerle v.s büyümüşler
beklentileri olması normal.O gözle bakmayı deneyin.
Fazla büyütürseniz kendinizi üzmekle kalırsınız bebişiniz sütsüz kalmasın yazık ona:)
Geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah.

Ben Ankara da yaşıyorum, ailemde burada, eşimin ailesi de burada.

Doğum yaptıktan sonra 39 gün annemde kaldım, kızım düşük ağırlıklı ve erken doğdu, eşim işe gidince tek başıma bakabilecek cesareti bulamadım kendimde.

Bundan eşimin ailesine ne, doğum yapan benim, annemin evinde kalmayı tercih edende benim.

Hele sizin eşinizin ailesinin doğduğu yere takılmaları konusuna şaştım kaldım, yani onların memleketi yazınca ne olacak, ellerine ne geçecek, eve gelene gidene kimliğini gösterip bakkk torunum bizim burada doğdu mu diyecekler.

ayrılsan nolurdu başkasına aşık olurdun gene yuvan olurdu benim o tarz kaygılarım olmadı, 9 senelik sevgilim benim arkamda durmayacaksa zaten evlenmeme gerek yoktu zerre üzülmezdim

vallahi kimse kızmasında bence evlendikten sonra erkekler ailesi tarafından daha değerli oluyor. ne de olsa artık elin kızına değer veriyor ve seviyor ya oğulları bazıları bunu kabullenemiyor. ya sevgilerini kıskanıyorlar ya da maddi anlamda aile bir kayıp yaşıyor o yüzden sinirlerini çıkartıyorlar ( bizde olduğu gibi) bu yüzden aile çocuklarının üzerine fazla gidince erkekte toz kondurmuyor ailesine.

kimse yanlış anlamasın ben kendi yaşadıklarıma dayanarak böyle birşey söylüyorum. herkes böyle demiyorum.

çok hoşsun ya belki gösterecekler zaten bir kere söyledikleri saçma bari burada doğdu yazılsın. yazılmaz ki öyle birşey. ben muğladayım ama aydında yaptım doğumu. nüfus cüzdanı da muğlada çıkartıldı doğum yeri aydın yazıyor.

Öyle basit şeylere takılmaya ne gerk var, benim annem hemşire emeklisi, babam da polis emeklisi.

İlk görev yerleri Amasya ymış, orada ablam doğmuş,

2. görev yerleri Çankırı ben Çankırı da doğmuşum,

3. görev yerleri Diyarbakır, kardeşim de Diyarbakır da doğmuş, hepimizin kimliğinde farklı iller yazıyor, kütüklerimiz farklı, ben hiç karınıda görmedim, zararınıda, hiçte kafama takmadım, inan sen bunu konuyu yazana kadar aklıma bile gelmemişti.

çünkü kafaya takılacak bir durum yok ortada. doğum yeri neresi yazarsa yazsın sonuç olarak nüfusa bağlı olduğu il bebeğin babasının kayıtlı olduğu ildir. işte bunları bile takan kişiler var.

çünkü kafaya takılacak bir durum yok ortada. doğum yeri neresi yazarsa yazsın sonuç olarak nüfusa bağlı olduğu il bebeğin babasının kayıtlı olduğu ildir. işte bunları bile takan kişiler var.

Takan taksın, bak ne güzel konu sahibi takmamış, gitmiş istediği yerde doğumunu yapmış.

peki eşin evlenmeden önce de her gün ailesiyle konuşuyor muymuş? yani aynı evde değillerse tabi ki.
Evet üniversitedeyken her gün konuşurlarmış böyle süregelmiş...

çok sağol cnm amin.büyütmek istemedim o yüzden küsmedim zaten.sadece unutamadığım için içimde bi yük gibi kaldı.

işte bunu bi anlayabilselerdi.....

ayrılsan nolurdu başkasına aşık olurdun gene yuvan olurdu benim o tarz kaygılarım olmadı, 9 senelik sevgilim benim arkamda durmayacaksa zaten evlenmeme gerek yoktu zerre üzülmezdim

evet canım doğru söylüyosun. zaten eşim doğumda benim yanımda olup beni kollamasaydı ilişki çıkmaza girerdi...

aynen öyle...

allah yardımcın olsun guselım kalpler bı kere kırıldımı asla gerı gelmıyor o samımıyet ınsan unutamıyor yuz yuze geldıkce sen bole anlatınca kendı dogumum aklıma geldı asla unutamıyorum oylekı bu konuda psıkolojık yardım almam gereklı ruyalarıma gırıyo ayda bı kaç kez o anı bı daha yasıyorum kabusum oldu cocugumun olduguna sevınememıstım biraz anlatayım...

çalısan bı anneyım 37.haftamı doldurana kadar calıstım
tam dedım kı ayaklarımı uzatıcam dınlenecem doguma kadar...
dogum yapmama 3 hafta var kaynanam kayınpederım memleketten geldı başıma 1,5 ay kalmaya...
maksat bana yardım etmekmısss....
annem yanımda zaten gerek yoktu desemde dinlemediler...
kaynanamı tanımanızı cok ısterdım anneler bas tacıdır ok ama kadın bır genıs bır rahat dunya yansa umru degıl
pasaklı vs..bende tam tersı diken ustunde duran tez canlı evımın gunluk ısını doguma gıdene kadar kendım yaptım yanıı tahammul edemem pıslıge onuda geçtım duzensızlıge...
kayınvalıdem gece 4 lere kadar oturur oglen 2 ye kadar kalkmaz bir tıp
kayınbabam kulaklar duymuyo dogustan sagır ve dılsız malesef (kucukken bı hastalıgı sonucu kalmıs)
basında kayınvalıdem olmadan olmuyo...ev kucucuk 2 odadan ıbaret(70m2)
bızım oda oglana yaptıgımız oda ve salon mutfak bı arada yanı evde bızden baskasının yasamasına musaıt bı ortam yok...
her gun ev bark toplamam olay olur vay efendım bı tarafımızdan b...k mu akıyo benım huyumu bılıyosunuz anne sızden bısı beklemıyom buyrun oturun bas koseye 1 saatte bıtırıyorum ben dedıkce hergun bır kavga cıkardı
yemek yaptın dogum agzı evı tam tıkır supurup sılmısız tum ınce detaylar yapılmıs kadın baklava borek derdınde unlar tozudumu mutfak dolabları vs.. yaglı ellerle her yerı eller bana kasıntılar gelır anca bogaz derdınde yaptıklarınıda kafama kakar sabah ve akşam gunde ıkı partı çay sefası yapar 2şer demlık ıkı bacak arasında en az 2 saat habıre yayılan bır tıp getır gotur

ula bana hızmet etmeye geldın sozde ben sana hızmet edıyom nasıl ıs nasıl vıcdan yaptıgın bı yemek bulaşık makınem bozuktu elımde bulasık yıkıyom sabah uyuycam ıcerden bagırıyo kaynanamı var kaynatamı saygısız kopek ...bılmemne eşımı dolduruyo gun ıcınde aksam 5 karıs surat gelıyo eve...
erken dogum yaptım 38+3 de daha bıtmedı cocugum dogdu hakaret ustune hakaret hurrem gıbı o kadar anırdın (eşeğim sankı ben tabıre bak) cıkara cıkara 2860gr cocuk mu cıkardın
kadın bı doktoru dınle cocuk ıcerde buzulmuıs kalmış ıc karnım dar dıe ayakları ust uste bınmıs senın dedıgın lafmı ...
cocuk dogdu dogum esnasında kakasını yapmıs onuda cıgerlerıne solumstu 1 hafta kuvezde kaldı ben hemen o gun hastaneden cıktım ama bebegım yok zaten acılıyım o halımle bıle hızmet bekledı benden ne ıse gunde 5 kere hastaneye gıdıyodum emzırmeye ... cocuk hastaneden eve cıktı cok sukur ama asırı gaz sancılı bır bebek 6 ay gece gunduz susmadan agladı cıyak cıyak ne yaptıysak boş yurtdısından ılaçlar bıle fayda etmedı ... sonunda gobek fıtıgı oldu aglamaktan
koca gece sabaha kadar uyumam evın korıdoru bana mesken olmus sabah 8,30 gıbı uyurdu bende o saate kadar uyumamısım dogal olarak pert uyumak ıstıyom uyuycam dınlencem kı cocuguma bakmaya halım kalsın
esek gıbı ne yatıyon anne mı var babamı var gıkım cıkmıyodu ama agla agla kalk hızmet et bılmem nee o halde benı kullandı o kadın ardından 15 gunluk oldum mevlıt okutcaam evde bebek ıcın bızde dugun gıbı olur bebek mevlıtlerı(trakyalıyız)
2 gorumcem 1 kaynım eltım evde 12 kısı bırden ızmırden geldıler hepsınde yenı dogmus bebek 5-10 aylık 2 tane 3 yasında bı var 10-12 yasında 2 var 14 yasında bı var evde yatacak yer yokken gelmelerı tuhaf kaldıkı sorunlu oldugunu bılıyolar yatak yorgan yok benım cocugumu anlattılar 1 haftada ole onları agırladım 16 kşi 70 m2 evde yattık kalktık halımızı dusunun ve her gun o evı ben supurup sıldım yemegı kaynanam yaptı dıe ellı tane laf saydı hıc uyumadan 32 gun logusalık gecırmısım dusunun bı halımı akşamları kavga cıkaran bır koca anası ve ablalarının doldurusuyla ustume yuruyen bırı
ahh kızlar ahhhh neler goreceksınız basa gelmedıkce bılınmıyo maleseff sutlerımın gıtmedıgıne kocamla o ara bosanmadıgımıza hayret edıyomm o psikolojıyle nasıl dayanmısım logusa logusa bılmıyom bıde durdukca dokunuyo bu durum bana ıcımden atamıyom... hakkımı helal etmıyom hıcbırıne...allaha havale edıyorum hepsını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…