Niye bu kadar anlayışsızlar?

Mutluluk_dukkani

Mutlu et mutlu ol :)
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2011
715
292
358
Kızlar İçim içimi yiyor ve artık yazarak anlatmak istiyorum.Annemlere anlatamıyorum çünkü onlarında huzuru kaçar...

Şöyle başlayım. Eşimin ailesi küçük bir yerde oturuyor. Kasaba gibi bir yer.. Orada ki dedikoduları vs bilirsiniz Daha fazla olur. Ama ister rağbet edersiniz ister etmezsinz değil mi? İŞte benim kv ler rağbet eden insanlardan. yani sürekli o ne der bu ne der diyip isteklerini yaptırmak istiyorlar.

Doğumumu kendi ailemin yanında yapmak istedim. Hep buraya yakışır el ne der vs dediler. Yine tatlı dil konuşarak gittik eşimle. Ama giderken suratlarından düşen bin parçaydı.

Doğumu yaptım çıktım ameliyattan ... eşimiı teyzeleri arayıp sürekli kinayeli konuşmuşlar. sonra çocuğun doğum yeri bizim yanımız olsun nüfusa öyle geçirelim diye tutturmuşlar.Sanki ne olacaksa… Düşünsenize ben yeni ameliyattan çıkmışım. ... Beni arayıp hayırlı olsun deyip kapattılar. Nasılsın bebek nasıl diye bile sormadılar. Öyle kırıldım öyle doldum ki sütüm bile az geldi yetmedi mamaya başladık..
Neyse eşimde çok kırıldı. Anlamyolar işte ne yapıyım dedi sürekli. Bu arada annem ve babamlarda huzursuzluk hissettiler ama ben sürekli aradılar konuştuk deyip atlatmak istedim üzülmesinler diye...
Çünkü bizim orada isteyen istediği yerde doğum yapar ki herkes kendi annsinin yanında daha rahat eder. Çünkü ameliyatlı birinin bakımı zor bişeydir.İsteklerim olur belki anneme daha rahat nazım geçer.

Neyse annemlerin yanındayken bi akşam(Doğumdan 4,5 gün sonra) babası eşimi arıyor artık ne dediyse eşimde snirlenip isyan ediyo yeter artık fln diye. 2 dakika sonra kayınbabam benim babamı arıyor. Alın işte oğlumuz sizin olsun biz şu kadar yıl baktık büyüttük ama boşaymış. Allah size bi oğlan verdi vs…Babamın halini görecektiniz.. o kadar üzüldü ve sinirlendi ki adam yine de kayınbabama bey diye hitap ediyordu. O an nasıl ağlıyorum anlatamam eşimde dinlememi istemediği içn beni arka odaya gönderiyordu üzülmeyim diye… Ama ben nasıl ağlıyorum babam da telefon da hadi bu kızın sütü kesilirse üzüntüden diyor o sırada…Eşim de babam da tüm ailemde evde olan misafirlerde tanık oldular bu duruma... Hala o anlar gözümün önünden gitmiyor. O dakika bu insanlara rest çekip küsmeli miydim ?. Yoksa eşim için hala hiç bişey olmamış gibi davranıyorum yanlış mı yapıyorum BİLMİYORUM?
Neyse o dakika babam bir daha görüşmem diyerek kızdı.Ertesi gün kayınbabam babamı arayıp özür diler gibi yapmış. Babamda çok iyi niyetlidir.Olur böyle şeyler dedi ama dal kırıldı bir kere dedi.
Babam annem fln hepsi 1 hafta sonra gidin kızım onlar eşinin ailesi dediler.(daha kırkım falan çıkmamış,20 gün olmuş) Kabul ettim eşim için. Bu arada 2,3 kere ben aradım onları. Onlar aramadı beni hep eşimle konuştular. ben aradığımda da kv sanki ben isteğimle ameliyatı seçmişim gibi ben sana demedim normal ol diyip durdu... Anlatırken bile o kadar üzülüyorum ki içim sıkılıyo o derece...

Neyse 6 saatlik yolu küçücük bebekle gittik. Normal karşıladılar. Hiç bişey yok gibi. zaten yüzyüze glince bişey yok ne oluyosa görüşmeyince oluyo. Sürekli onların yanında olmamızı istiyolar. Sanki bizim hayatımız yok....

Her neyse bile bile hiç kalkmadım yerimden madem çağırdı baksın bana hastayım çünkü. Allah ehrşeyi görüyor yalan söylemem bir dediğimi iki etmediler. Ama ben olanları unutamadım unutamıyorum... Sürekli bizim ensemizde olmalarından sıkıldım. Hala hiç bişey yok gibi konuşuyorum gülüyorum ama artık içimde sevgi kalmadı...

Eşimde 1,2 ay sonra onlara bu konuda hak verdi. Kız çocuğu biraz da evini unutacak dedi. İnanamadım... Çünkü eşim çok anlayışlı biridir.

Ben de bir daha doğursam yine annemlerde doğururum. Hakkımı da onlara helal etmiyorum dedim.

Sizce nasıl davranmalıyım içim sızlıyo istemiyorum görüşmek bile. Sahte geliyorlar artık bana...Benimde öyle bir yapım var ki hiç bişey yok gibi davranabilirim unuttu zannedebilirler yani...

Dertleşmeye ihtiyacım vardı çünkü eşime anlatamıyorum yine mi o konu diye kızıp ailesine hak verebilir ve biz yeniden tartışalbiliriz...

Allah' ım bebeğini sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin canım
bişey sorucam eşinin ailesiyle birlikte mi yaşıyorsun yoksa ayrı mı?
ayrı yaşıyorsan keşke annen baban yanına gelselerdi diye düşündüm biran..

yeni doğum yapmış birisinin bunları yaşaması elbette çok üzücü.
öncelikle bebeğin hayırlı olsun,ben genel düşüncemi söyleyeyim tatlım,
bizim oralarda da baba evine gidip doğum yapmak hoş karşılanmaz.
ya kendi evinde doğum yapılır,annen veya kaynanan gelir bakar.
yada kocanın ailesinin yanına gidersin orda doğum yaparsın.
onların zoruna gidende senin annenlerde doğum yapmış olman,
bütün tepkileri bu yüzden ve seni üzmektende çekinmemişler.
onları hiçe saymışsın gibi düşünmüşlerdir.
küsmeni tavsiye etmem çünkü bir ömür küs kalamıyacağına göre
eninde sonunda barışmam gerekecek bu süre içindede daha çok sorun çıkabilir.
mesafeli ol,yaşananları unutamazsın ama en azından zamanla hafifler.

Son düzenleme:
amin cok sağol canım.
Biz farklı bir şehirdeyiz ailemde farklı bir şehirde onun ailesi de farklı bir şehirde....
Ben kendi yerimde doğum yapmayı düşündüm fakat doğu da olduğumuz için cesaret edemedim buraya gelmeleri de çok zor olacaktı o yüzde. Bir de kendi ailemlerin evi kaloriferli daha rahat ederim diye düşünmştük eşimle...

Çok teşekkür ederim..

Ama baştan bana istediğin yerde doğum yap demişlerdi. Son bir ay kala ne olduysa buraya gel demeye başladılar.
Bir de ben kendimin üzülmesinden ziyade aileme yaptıklarından dolayı kızdım... onların ne suçu var ki...

bak canım bayanruj' un yazdığı gibi bizde de pek hoş karşılanmaz öyle git annenin evinde doğur falan.. hele nüfus kağıdı olayı gerçekten hassas bir konu...yanlış anlama sakın yazdıklarımı.. küsmen de doğru olmaz şimdi.. hiç annenler falan da mı uyarmadı seni "kızım oraya git gelinlerisin ayıp olur" diye...

sende kendince haklısın canım
bende şuan doğudayım,aileme ve kaynanamlara çok uzağız.
hamileydim aldırmak zorunda kaldık,eğer doğsaydı.
doktor normal doğum deseydi burda doğurcaktım
sezeryan için gün verseydi kaynamın yanına gidecektim
yada ankarada görümcem var bekar,evi müsait olduğu için oraya gidecektim.
kendi ailemin yanına gitmeyi düşünmedim çünkü laf söz oluyor.
büyüklerde ister istemez etkileniyorlar.

Ama canım sadece doğum yeri doğurduğum yer olur.nüfusa kayıtlı olduğu yer yine eşimden dolayı ailesinin yeri oldu. yani doğum yerini bile sorun ettiler.ikisi de orası olmalıymış . bir de ben artık bu çağda doğum yerinin sorun edildiğini anlayamıyorum. yani bana kim ne derse desin bu fikrim değişmez. kendi ailem büyükşehirde onlar da kv lerin olduğu yerde rahat edemeyeceğimi bildikleri için onayladılar.
çünkü sobalı ve tuvaleti de evin biraz dışarısında. ben ameliyatlı halimle rahat edebilir miydim ki?
bir de gelenleri gidenleri o kadar çok olur ki normal bi insana bile gına gelir.o derece...komşu adamlar ile gelir yanımda oturur yani.

Bir de dinimizde zorlaştırmayın kolaylaştırın diye bir hadis var. İnsanlar bu derece laf söze düşüp de dinimizi de unuttular zaten.. kız evi erkek evi olmamalı bu çağda...

Son düzenleme:
Eşinizle ortak kararınızı eşinizin ailesine güzelce açıklayıp tercihinize göre orada doğum yapmışsınız.
Ben burada yanlış bir şey göremedim.
Onlardan gizli kapaklı, hiçe sayarak yapsaydınız onlara hak verirdim.
Ama böyle bir şey kafaya taktılar diyelim yine de yeni doğum yapmış bir kadına, onun babasına hakaret edilecek bir durum yok.
Onların anlayışlı olması gereken bir dönem doğum, lohusalık, yeni doğmuş bir bebek, yeni baba olmuş oğulları. Bu duyguları anlayıp belki bir kaç ay sonra Size evladım böyle böyle diye dertlerini anlatmalılardı.
Eşinizin ailesi daha olgun davranmalıydı bence.

hakkımı helal etmem demen bana göre yanlış bence çokta kötü bişey dememişler el üstünde baktılar diyosun senin ailen için torunları ne kadar önemli ise onlar içinde önemli

allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin canım. haklısın annenin yanında daha rahat edersin tabi ki. ama onlarda haklı bir yandan. burda önemli olan eşinle senin aldığın karar saygı duymaları gerekirdi. tabi ki başkaları için yaşamıyoruz. millet ne der diye yaşanmaz bir ömür boyu.
senin yaşadığın gibi bir tartışmayı biz de nişanlıyken yaşadık. kp babamı arayıp gönderin oğlumu demişti. ( bu arada eşim biz nişanlıyken benim ailemin yanına kalmıştı 1 sene kadar ayrı ev istemedik masraf olmasın nasıl olsa 6-7 ay sonra düğün yapıcaz diye) sanki biz oğlunu zorla evimizde tutuyormuşuz gibi. o durumda eşim ailesine rest çekti. bir süre görüşmedi falan filan. neyse düğün zamanı yine tartışmalar oldu bu sefer eşimle kendi aralarında. öyle ya da böyle burnumuzdan gelse de düğünü yaptık. ama ne ben ne ailem eskisi gibi olamadık. seninde içindeki sevginin bittiğini ve sadece saygının kaldığını düşünüyorum.
yalnız anlamadığım eşin neden böyle bir laf etti. büyük ihtimalle kv ve çevresindekiler eşini doldurdu. ama yine de böyle bir söz söylemesi çok büyük hata.
bu konuyu eşinle konuşursan her zaman için tartışma ve huzursuzlukla sonuçlanır. ben kv-kp ne kadar sevmesem de eşime bir günden bir güne senin ailen böyle yaptı demedim. dersem biliyorum kıymete binecek. sadece kendisi açtığı zaman söylenirim biraz o kadar. ben bana yapılanları hiç bir zaman unutmadım unutmam da. başkalarıyla böyle sorunlar yaşadığımda her ne kadar unutsam da onların yaptıklarını unutamam ve hiç bir şey olmamış gibi davranamam en azından bir soğukluk olduğunu hissettiririm.

şu laflar içlerini yansıtıyo kişi işi kendinden bilirmiş derler, demek ki kendileri seni onlara ait gibi görüyolar ya da öyle olmanı bekliyolar, bi çok arkadaşım ailesinin yanında doğurdu bakıma ihtiyaçları vardı ve ailelerine nazları geçiyodu bu kadar basit

FURKANCA

Onların yüzüne söylemedim eşime söyledim. Bir de hakkımı helal etmesem gerçekten helal olmaz. Çünkü loğusa birini bu kadar üzecek kadar önemli bir konu değil bu. Sonuçta torunlarına süt veren biri olarak psikolojimi alt üst ettiler...

bencede sorun olmamalı ama işte adetler gelenek ve görenekler büyükleri çok etkilyor.
sen üzme kendini,eşinle ortak karar almışsınız,olan olmuş,zamanla unutulur.
dediğin gibi ortamı rahat olmayan bir evde doğum yapmakta çok zor olurdu.
her sefanın birde cefası vardır,geçer bu günler takma kafana.
yada kaynananı doğuma yakın çağırsaydınız size gelseydi
doğum zamanı oda yanında olaydı belki bozulmazdı bu kadar.
off çok ince işler işte,ele karışmak çok zor,
bebeğinle mutluluklar

Bidik fıstık cnm sen anlattıklarını yazınca bi an kendimi yakın hissettm duygu olarak aynı şeyleri yaşayıp hissetmişiz.

evet bende eşime biraz söylenirim ailen şöyle yaptı diye ama son tartıştığımzdanberi hiç bişey söylemedim çünkü kötü tartıştık ve dediğin gibi kıymete bindi. ben de artık hiç birşey demicem senin gibi konu açıldığında derim dicem ama eşim hiç bi şekilde kötü bişey söylemez gibime geliyor yani onlara çok kızamıyor desem yeridir. tepki fazla koyamıyor doğumumda birz tepki koydu ama ertesi gün barıştı hiç bişey olmamış gibi... öyle işte...

Çocuğun doğum yerine bile laf söz eden zihniyeti anlamıyorum

Ben istediğim yerde doğururum millet gidip Amerikalarda doğuruyor kimse laf söz etmiyor ama ben gidip annemin yanında doğurunca millet laf söz edecek yok yaa.

Daha yeni doğum yapmış birini üzmek büyük günah. Kırgınlarsa bile en azından onların yanına dönmeni bekleselerdi kırgınlıklarını dile getirmek için.

Ayırca kız çocuğu evini unutacak da ne demek oluyor? Ağaç kovuğundan mı çıktınız siz? İlerde bir kızınız oldu mu eşiniz onu da mı unutacak?

Nemesis ortak düşünüyoruz cnm acaba senin kv ler nasıl tepki verirdi ailenin yanında doğum yapsan?
allah iyi insanlarla karşılaştırsın

bayanruj çok teşekkür ederim cevapların yakınlığın için. kv mi çağırsam gelir miydi bilmiyorum... inşallah geçer bu günler. inşallah içimdekiler akar gider....

bu kadar sorun yaratacaklarını sanmıyorum onlarda Ankarada yüzüme bişey söylemezlerdi eşimde gereğini yapardı ama bilemem tabi,kesin emin olduğum şey inatlaşılırsa bende inatlaşıyorum inadımdan kına gecesi yapmadım ben

mercani eşim çok anlayışlı biri. o lafı etkilerinde kalarak etti galiba. ve ben de senin sorudğun soruyu sordum ona kızımız olsa ne olacak diye.... işte küçük yerlrde bu tür sorunlar mahalle baskısından dolayı çok oluyor. ve mutlaka üzülen taraf (g)elin kısmı oluyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…