Niye bu kadar anlayışsızlar?

Kiz cocugu kendi evini unutacak lafi sinirime gidiyor..neden mi? cünkü kendi kizlari olunca durum öyle olmuyor.cifte standart yani..insallah görümceniz yoktur..cünkü daha cok sinir olacaksiniz.

ayyy akıllara zarar Rabbim görsün ne diyelim

ayyy akıllara zarar Rabbim görsün ne diyelim

yaa cok zor gecırdım dogumumu ordada bıtse ıyı ardından esımın tam 4 ay suratını cektım her gece aglattı anamı babamı barındırmadın bılmem ne dıe agzımı acıp tek laf etmedım ama ınkar eden ıftıra atan bı kayınvalıdem ve 2 gorumcem var anama babama kufrettırler neler neler hepsını yedım yuttum ama yuzlerını gorunce elım ayagı tıtrıyor kara kışta kalmısım gıbı cenem tıtrıyo sınırden ama elden ne gelırr en kotusude esımın bunları goruyo ama yanımda olmayısı... şimdi ıyıyız cok sukur ama hala esımle gecmıs yuzunden tartısıyoruz...

valla iyi sabretmişsin ben olsam hayatta çıldırırdım. yazık alırken gelinim değil kızım o benim derler. sonra da yaptıkları her şeyi başa kakarlar. dostlar alışverişte görsün hesabı.

canım vallahı okurken patlayacaktım nasıl dayandın ya rabbım nasıl vermıs sabrını ama artık unut aklında tutma gectı gıttı hersey bır yana da evının 70 metre kare oldugunu gorup yıne de orda 16 kısı kalmıslar ya pes dıyorum
allah bır daha bu tarz sıkıntılar yasatmasın sana ınsallah canım ya

valla iyi sabretmişsin ben olsam hayatta çıldırırdım. yazık alırken gelinim değil kızım o benim derler. sonra da yaptıkları her şeyi başa kakarlar. dostlar alışverişte görsün hesabı.

ağzına sağlık guselım sana hasta oldum dunden berıı karakterını kendıme benzettım adaletsızlıge gelemeyen dobra tıp
normalde bende hayatta sabredemezdım ama o logusalık psıkolojısıyle nasıl yapmısım hayret edıyorum...

sabretmısım canım bılemıyorum ama unutamıyorum bir cocuk daha ıstıyorum allah bılıyo ya sırf bu sebepten vazgeçıyorum cnm

sızın daha oncekı yorumlarınızı okumustum hatta egem dıe bır arkadas bana sole bı cumle kurmustu kayınvalıde muhabbetınde...
arkadasım senanın ıyılıgınden kaynaklanabılırmı bu durum o ıyı oldugu ıcın kayınvalıdesıde ıyı olabılırmı??? bunun cevabını ne kayınvalıdeler var el ustunde tutmana ragmen neler yapıyolar demıstım ıste ornegı malesef bazen sen ıyı davransanda uzerıne yuruyen tıpler olabılıyo bende saygımı bozmayı bılırdım ama es ve oglum hatrına gerı cektım kendımı allah bılsın dedım...

konu sahıbı arakadasımda sonuna kadar haklı kı bu durumu yıne ıyı atlatmıs...ne kayınvalıdeler var ozenıyorum alah agız tadı versın ama bıze denk gelmedı malesef agzı bozuk bır kaynana ve *2 katı sevıyesız 2 gorumceden 500km uzakta olmama ragmen cekıyorum

teşekkürler canım sağolasın. bazı şeyleri yaşadıkça böyle oluyor vallahi.
bizimkiler doğuma gelmediler gelmesinlerde zaten isteyen yok da biz evlendikten 3-4 ay sonra kv geldi 3 gün kaldı ama o üç gün içinde ben öğleyin eve gelip yemek hazırlayıp koydum önüne hiç bir şey yapmadı. yapmasın ben yaparım da takıldığım ne oldu biliyor musun. eşimin babaannesi geldi biraz bizde kalmak istedi o koskaca kadın akşam ben işten gelene kadar yemek yapmış, çamaşır sermiştim onları katlamış ben hiç bir şey söylemediğim halde ama kv hiç. işte bu dokunuyor insana.

ahhh ahh ınsanda zerre kadar vıcdan oalcak guselım olmadımı olmuyo her zaman hatayı kendımde arayan bı kısılık olmusumdur ama ben ekmek attıkca taslandım ...
aman yapmasın ıstemem ama konusmasında benımkı yapıyo ellı tane laf soluyo geldım kendı kendıme hızmet ettım bılmem nee sartları bılıyosun ben calsııyorum yapma anne gelınce ben yaparım dıyorum onuda dınlemıyo ama boburlene boburlene lafları soka soka ıs gorur

haklısın canım bende hatayı hep kendimde ararım. kendi ailemden ayırmadım yurt dışında olmalarına rağmen öğrenci halimle aradım hafta 2-3 kere hep saygılı davrandım da ne oldu. aman ben huzurluyum mutluyum ya gerisi boş diyorum artık.
seninki de artık ben yapıyorum ya da eşine bak annem yapıyo dedirtecek ya ondan yapıyordur emin ol.

Ecmel cnm neler çekmişsin sen. hepsini allah görmüş. sana da kat ve kat sevap yazmıştır bu sabrından dolayı. belki de bu senin sınavındı cnm. allah bundan sonra güzellik versin ıslah etsin onları da...

benim canımı yakan en büyük şey de bazen eşlerin hanımının arkasında durmaktan çekinmesi....

bu çok kötü en çok koyan da bu insana zaten...

bi arkadaş annenin evinde doğum yapmak hoş karşılanmaz demiş ama doğum bu kaynanamın yanında kalıcağıma annemin yanında kalırım niye kaynanam bakıcakmış adı üstüne kaynana annem değil bence haklısınız kaynananızın yanında nekadar rahat olabilirsiniz o durumda ben olsam zaten konuşmazdım da

Bir kadın dogum yaptığında annesinin yanında daha rahat eder. Eğer şartlar uygun degilse kendi evi icin tabiki öncelik kendi ailesinin yani olmalı.

Bırakın adetleri, elalem ne der laflarını. İnsan nerde rahat edecekse- hele de yeni dogum yapmış bir kadin- orda kalmalı.

İnsanlar cok basit şeylerle uğrasmaktan hayatı iskaliyor. Hayat cok kısa bunlarla üzülmeye değmez.

Bence tavır koyma, kendini de uzme bunun icin. Sadece mesafeni koy ama yine bildigin gibi davran.

Bir kere tv de bir hocayı dinlemiştim. Kadının kocası yanında olmadıgı zaman kocasının ailesinin yanında kalma zorunluluğu yoktur. Onun yeri kendi ailesinin yanidir, demişti.

Bana kalırsa onemli olan sadece nerde rahat edeceğin, gerisi bos

101
bence ailenin yanında doğum yapman normal
sonuçta sana ille de gel burrda yap dememişler
bence sen seni bu kada üzdükleri halde mesafe koymamakta yanlış yapmışsın
görüşme demiyorum,tabi ki görüşülecek
ama kesinlikle mesafeni koy ve hissettir

ayy canım valla okurken şiştim patladım nasıl dayandın sen bunlara ben dayanamazdım herkesi kapı dışarı ederdim heralde ama eşindede iş yok belli hele o saygısız köpek lafı beni delirtti pislik insanlar yaa

Kiz cocugu kendi evini unutacak lafi sinirime gidiyor..neden mi? cünkü kendi kizlari olunca durum öyle olmuyor.cifte standart yani..insallah görümceniz yoktur..cünkü daha cok sinir olacaksiniz.

evet,bende çok sinir olurum bu cümleye
bize çektirirler,tatilde 1 gün ailemizin yanında fazla kalmamız sorun olur
ama kendi kızları olunca dünyayı yıkrlar
bize davrandıkları gibi kızlarına davranılsa

Valla ben nasıl oldu da konuştum bilmiyorum

Keşke bunu herkes anlayabilse

Evet şimdi düşünüyorum keşke hiç aramasaydım

evet,bende çok sinir olurum bu cümleye
bize çektirirler,tatilde 1 gün ailemizin yanında fazla kalmamız sorun olur
ama kendi kızları olunca dünyayı yıkrlar
bize davrandıkları gibi kızlarına davranılsa

EEEE işte hayat ne gösterecek bakalım kendi kızlarına... Gün gelir devran döner

Burada sıkıntılarını anlatan tüm hanımlara diyeceğim şu ki;sabır.bakın zaman sizlere neler gösterecek,siz bile inanamayacaksınız.okurken gerçekten çok gerildim . Malesef bu ülkede yeni gelinler çok çaresiz bırakılıyorlar. Ama hayat bu dünyadan ibaret değil . Bekleyin. Unutmayın ki Allah erteler ama unutmaz

nedir bu erkek ailelerinin üstünlük kurma çabası....ne boş işler...ne diye üzüyorlar yeni anne olmuş lohusa kadını...ne isterse nerde rahatsa oraya gitsin ne olacak sanki....şimdi daha mı çok sevdi onları, daha mı çok saygı duyuyor...zorlamayla,itelemeyle olmaz bu işler...anlamayacak bu insanlar...sizde de üzmeyin tatlı canınızı...emin ol,ailenizde siz üzüldüğünüz... için üzülmüşlerdir yoksa kimse ne elin oğluna ne anasına ne de babasına meraklı...esas olan insanın kendi evladı...ne ilksin bu gidişle ne de son olacaksın...maalesef ataerkil gelenekler adı altında daha çok gelin sıkıntılı lohusalıklar yaşayacak...

ayyy ben hastaneden direk kendi evime geldiğim halde dünya kadar sorunlar çıkmıştı
sorun nerde kalıp doğum yaptığın değil sorun insanların sorun çıkarmak istemesi!
2. çocuk düşüncesinden sırf doğumda yine bu tarz olaylar yaşanacak diye korkar hale geldim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…