Niye hep hizmet gelinlerden beklenir?

HAWAI

Çek elini memleketimden!!
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
199
4
96
İstanbul
Abicim ya sinir oluyorum. Biz kayınvalidem ve görümcemle aynı binada oturuyoruz. Görümcemde bende çalışıyoruz. Bizim çocuklarımızada kayınvalide bakıyor. Eve geldiğim zaman çocuğu alıyorum evimde yemek yiyoruz.
Ama her akşam burda yiyin burda yiyin diye başımızın etini yiyorlar. Yemeyince bozuluyorlar. Görümcem eşinden boşandığı için hep kaynanamda yemeğini yiyiyor ve herzaman aynı oyun, ay tuvaletim geldi yada telefonu çalıyor hemen kalkıyor herşeyi toplamak bana kalıyor. Bıraksam olmaz ben gelinimya el kızı olduğum için göze batar. Ama o yaptığı zaman hiçbirşey denmiyor. Annesine hiç yardım etmiyor. Pazar günleri annesi kahvaltı hazırlıyor kaldırıyor kızını hazır sofraya oohhh. Sinir oluyorum.

Anlamıyorum bu eskiden gelmiş gelinler hizmet eder geleneği daha nereye kadar sürecek?

evet sinir bozucu gerçekten malesef böyle yetişmiş bir toplumdan geliyoruz
ne kadar modern bi ailede olsanda bu değişmiyo bizdede böyle annem yan gelir yatar yengem deli gibi çalışır koşturur

Haklısınız halamlar da böyleydi gelirlerdi dedeme otururlardı basköseye dır dır cene calarlardı.
Annem ise mutfakta yemek yapmakla mesgul olurdu.

aynen canım katılıyorum sana,
nedense hep gelin hizmet eder
göürmcenimn çocuğu durmaz yada yorgundur.:84::84::84:
ben hamileliğim boyunca hep çalıştım evdede akşam yemeğinden sonra bulaşıklarıda yıkadım yeri geldi süpürdüm. Görümcem hamiileği bounca bizde kaldı eşi şehir dışında çalışıyordu ve gündüzleri evde olmadığım halde görümcemin hiç işe elini değimediğini çok rahat görüyordum ve birgünde sevgili kayınvalidemede söyledim 9 ay eline sıcaksudan soğuk suya sokmadın ama biz el kzıyız ya canımız yok dedim çalış çalış ama kıymetiniz de yok dedim.ama artık bize geldiği zaman ne ev süpürürm nede toplarım onun çocuğu durmuyorsa benimkide durmuyorki zaten çalışan biriyim çıkarım evime bakarım keyfime sonrada annesi bir güzel ev temizler kızının batırdığı evi hıh.Kendileri istiyorlar ben napıyım

valla kaynanam daha nişanlı iken başlamıştı gelceksin temizlik yapıcaksın,bulaşık yıkayacaksın

yani kısaca ben aşure kazanı gibi olan k....mı daha büyüteceğim sende bize hizmet edeceksin dedi

hemde kendi annemin yanında!!!

bende kusura bakma ama ben çalışacağım,kendi evimin işini ancak yaparım,sen bak

başının çaresine dedim...o gün bugündür bişi istemez benden...

ama nedir misafirleri gelince ben iner yardım ederim,ama bırakacak ki benim içimden gelsin..

öyle de bir huyum var bana iş buyurursa dönerim arkamı giderim,ama göreyim ihtiyacı olduğunu

seve seve de yardım ederim...

benim kayınvaldem çok iyidir sağolsun oraya gittiğimizde bulaşık dahi yıkatmaz bana.Allah elden ayaktan düşürmedi ya kızım ben kızıma kıyamıyorsam sana neden kıyayım.yıkarım ben boşver diyor.sağolsun öyle temizliğe falan zaten çağırmaz.ki kayınvaldem çalışan bi bayan.geç geliyo eve.gttiğimizde deiği gibi kızına kıyar ama bana kıymaz tabir i caizse.gün ü oldu o zaman yardıma çağırdı bitek.kalabalık olcak diye.ama sonuna da ekledi.işin falan varsa boşver gelme.der.sağolsun hakkını ödeyemem

ahhh ahhhhh derdimi deşmeyin
8 aylık hamileyken eve dilim dışarda işten geliyordum acıkmışım
kaynanam benden de aç
yemek yok haydaaaaaaa kalk yemek yap sofra kaldır bulaşık yıka
10günlük lohusayım bebek sabaha kadar uyumamış
gündüz biraz kestireyim dedim
gelmiş yatak odama beni uyandırmış ben açım diyor
hattaaaaa yemek de yapmışım ocakta duruyor
ahhh ahhhhhhh
aklıma geldikçe
ben ona gidince hiçbir şey yapmıyorum
bu arada ayrı memleketlerdeyiz

Evet bende bu konuda sinir oluyorum.Akşam iş çıkışı kendi anneme gitsem yemeğimi hazırlar eder, kaynanaya gitsek muftağa giripte yapmamı bekliyor.Bende bu yüzden anneme gitmeyi tercih ediyorum :)

Bi kere alıştırdınmı devamı geliyor ne yazık ki . . .
Benim görümcemde aynı sizinki gibiydi .Grzmeye gelince bitane evde temizliğe gelince hemen karnına ağrılar giriyordu.Bende kayınvalidemle altlı üstü oturuyorum 6 gün çalışıp bir gün izinliyim o 2 gün izinli .
Bir gün evde kaldığımdada temizlik yapıyorum ama sadece kendi evimi. .Evde 2 tane kocaman kızı varsa onların temizliği bana düşmez .
Bakarım temizlik yapıyorlar hiç bölmemek için ben evime çıkarım .kimseden banada yardım etmesini beklemem .Kendi işimi kendim yaparım .Onlarda 3 bayan yapsınlar bir zahmet

benim ki de eltimle beraber ust katimda oturuyordu,benim kucuk bebegim var orda cocuk yok

durmadan bana onceki kiracinin(yani oturdugum evdeki)merdivenlerini sildigini soyler durur.merdiven dedigide 10 basamak.en az 20 kere soyledi.ben de dedim k bakma benim isim var sole eltime evde aksama kadar yatacagina silsin,ben kendi isime anca bakiyorum.neymis catiya camasir asmak icin oraya ayak basiyormusum.ucarak gitmemi bekliyor anlasilan.esime de dedi birkere gelsin silsin deye.bu israr neye anlama.esim de dedi kusura bakma anne askitom un isi var merdiven fln silemez.cagir yatan gelinin silsin.3 gun once gene ayni mevzu.yine bizde oturuyoruz yine soyluyor.esim de dedi bukiz o ndan nefret ediyor yani elti den

o olmasa sana yardim eder.ama masallah burdan cikmiyor bi zahmet o na sildir.

ne zor gunlerim oluyor kucuk bebekle.halin nedir demez asla,acmisin hastamisin demez.

ya bide bende su huy var biri bana sunu yap bunu yap derse asla yapmam.icimden gelecek o zaman kosa kosa yaparim.

merdivenleri de simdiye 100 kere silerdim ama inat degilmi silmiyorum bu kadar...

zaten bana ne iyiligi dokunmus ki istersen surun kapidan dahi inip bakmaz.

ama esimin annesi hasta olsun ihtiyaci olsun seve seve kosarim yardima...

Onceden ne vakıt kayınvalıdemlere gıtsem, sofrayı kurar, bulasıkları yıkar, oyle cıkardım evlerınden.
2 saatlık bır zaman dılımınde ancak yarım saat oturabılırdım.
Hatta bazen esım 'hadı hazırlan' dedıgınde, 'bekle bulasıklar bıtmedı' derdım.
Bu arada uc bekar kızı dıger odada sohbet ederdı.
Sımdı, sofrayı kurmaya yardım edıyorum.
Bulasıklara ıse elımı asla surmuyorum.
Ne utanıyorum ne de pısman oluyorum.
Hatta boyle yapmaktan zevk alıyorum.

Vlla hepsi aynı çok nadir insan gbi kynana kaynbaba çıkıyo bzde yeni evliyken smdaynı binada oturuyorduk daha 3. gün evn temzliği mutfagn işi yemekler bana kalmıstı.esimle vakt geciremiydum kendi evime çıkamıyodum hep onlarla beraberiz uyumadan uyumaya..htta bi gün hc unutmam ymekten sonra cay içolardı bz içmedk eve çıktık sabah kadının lafı ah blasıkları yıkamak zor geldi bidha bırakp çıkma..işten gectim fitne fesat allah bildiği gbi yapsın herseye he diyip gecen biri degilim ama laftanda anlamıyodu..sonunda patladım kavga cıktı bya tartışmalar fln filan yalovadaydık benm memlekete izmire geldikk
kendi kaybettiiii

benım kaynanam cok ıyıdır o yonden kahve bıle yapar bıze bız oturalımda ogluyla vakıt gecırelım dıye hıc oyle seylerı yoktur sadece mısafır geldıgınde hadı kızım cayları koy yada hadı kızım kahve yap der ve masa kurup kaldırmamızı ıster bırısı oldugunda akrabalrı fılan ee okadarda olacak yanı oda goreevımız onun harıcınde cok ıyıdır sankı arkads gıbı daha cok kendı hızmet etmeye calısır bız gıdınce sankı ben gelın deılde kızı gelmıs gıbı heycanlanır hemen bısıler yapmak ıster sevdıgım seylerı yapar hemen cagırır oyyy yırım senı canım kaynanam allah ona uzun ömur versınn

ben nişanlıyım, görümcem ortaokul çağlarında zaten :) kayınvalidem ise bana pek bişey yaptırma taraftarı değildir, yani bulaşık yıkama sofra kurma konularında bırak kızım sen ben yaparım der, hele şöyle günlük değil de daha bi özenli giyinmişsem asla elimi sürdürtmez. ben yinede elimden geldiğince yaparım bişeyler makinayı yerleştiririm mesela o da o arada sofrayı toplar çayı demler falan. misafir varsa çayları kalkar koyarım söylenmesine gerek olmadan. henüz elti durumu yok, görümce zaten küçük. sorun yok yani :)

biz ayrı oturuyoruz kaynanamlara gidince bütün aile tolanırız görümce ,kayınlar, eltiler, biz eltiler bulaşığa durarız görümcem sağolsun ısrar eder bende durulama yapayım diye kaynanada sen bırak onlar yıkarlar onlar gelin gibisinden konuşur..bizim sinirler tavan yapar tabi..yani o her ailede yerleşmiş bir gelenek kültür sanki evin işini gelin yapar diye..hemen hemen bütün kaynanalar böyle sanırım..istisnalarda vardır heralde..

bizde kaynanamla ayrı oturuyoruz 15-20 dklık mesafe var aramızda oraya gittiğimizde 2 görümcemde elini bir işe sürmez herşeyi ben yaparım buraya gelirler herşey aynı zaten her hafta sonu sabahın köründe gelirlerdi gece 1 de falan giderlerdi kahvaltı öğle yemeği akşam yemeği bulaşıklar görümcemin ikizlerinin dağıttıkları herşey bana kalır... bir çöp dahi kaldırmazlar. misafirlerimi gelicek ararlar sedaa pasta yap kek yap börek yap onu bunu yap getir ... yeni evime taşınırken bırakın gelmeyi aramadılar bile geçen yaz kendileri taşındılar 3 hatunlar bana surat yapıyorlar neymişşşş yardıma gitmemişim ... bana yardıma kimse geldimi acaba? birde bana diyorki benim kızım alışkın değil senin gibi temizlik yapmaya... ben onların elini bugüne kadar işe vurdurmadım bilmez onlar sen yap... eşimde o zaman demişti kusura bakma bunlar senin kuzunsa oda bir ananın kuzusu... hamileyken bile her işlerini ben yaptım bugüne kadar annemin evi dahil sıcak su olmayan bir evde yaşamadım burda kaynanamın evinde bulaşık makinesi olmasına ragmen beni görünce kullanılmayan makine yüzünden buz gibi sularla kış ortasında 8 aylık karnımla bulaşıklar yıkadım .... yinede yaranamadım... bundan sonra ne yapıyorum sadece sofra kurmaya ve toplamaya yardım ediyorum asla bir tabagı bile akıtmam çöp göreyim üstünden geçer giderim bana diyorki sen böyle değildin ne oldu... ne oldugunu söylerdim sana amaaaaaa

Ben de emrivakiden hoşlanmam.Yapmak zorundaymışım gibi davranılınca yapasım gelmez.

Allah razı olsun kayınvalidem de elimi sürdürmez bişeye.Çalışıyosun anca kendi evinle uğraşırsın der.Hatta yemeklerinden bana da verir.
Sadece misafir varken ordaysam çay doldururum bulaşıkları makineye koyarım.O da beraber yaparız çoğu zaman.
Sofraya bile herkesten önce beni oturtur

Sanki çok bişey bu evlilik. Dün akşamda eşimle kavga ettim. Yemin ederim şimdi aklım olsa hayatta evlenmezdim. Zaten çalışıyorum paramda var. Gezer tozardım. Birsürü sevgilim olmuştu şimdiye kadar herhalde. Bıktım ya biz bunların çocuğunu doğurmak hizmet etmek içinmi doğduk. Bizim kendi hayatımız yokmu? :84:

Canım herşey kısmet işte.Sen de çok üzme kendini.Elinden geleni yap fazlasına uğraşma.
O zaman değerli olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…