Sanki çok bişey bu evlilik. Dün akşamda eşimle kavga ettim. Yemin ederim şimdi aklım olsa hayatta evlenmezdim. Zaten çalışıyorum paramda var. Gezer tozardım. Birsürü sevgilim olmuştu şimdiye kadar herhalde. Bıktım ya biz bunların çocuğunu doğurmak hizmet etmek içinmi doğduk. Bizim kendi hayatımız yokmu?:84:
ılgınc bır yorum olmus.
Ne yasadınız, bunları yazarken ne hıssettınız bılemem.
Fakat cocuk sadece eslerımızın olmuyor.
Sadece onların cocugunu dogurmuyoruz.
Boyle bır bakıs acınız oldugu ıcın uzuldum dogrusu.
Onlar öyle görüyorlar diye söyledim. Gelin sadece hizmet ve çocuk vermekten ibarettir anlayışı var nekadar gittiğin aile modernde olsa bu değişmiyor güzelim. Hangi kaynana oglunun evlenmesini canı gönülden ister??? Soruyorum size. Allah aşkına hangi baba çocuğuyla annesi gibi ilgilenebilirki. Ancak ogluuuum der sever koltuğuna döner. Ama biz öylemiyiz. Zaten şu dünyada yaptığım tek güzel şey oglum oldu...
Abicim ya sinir oluyorum. Biz kayınvalidem ve görümcemle aynı binada oturuyoruz. Görümcemde bende çalışıyoruz. Bizim çocuklarımızada kayınvalide bakıyor. Eve geldiğim zaman çocuğu alıyorum evimde yemek yiyoruz.
Ama her akşam burda yiyin burda yiyin diye başımızın etini yiyorlar. Yemeyince bozuluyorlar. Görümcem eşinden boşandığı için hep kaynanamda yemeğini yiyiyor ve herzaman aynı oyun, ay tuvaletim geldi yada telefonu çalıyor hemen kalkıyor herşeyi toplamak bana kalıyor. Bıraksam olmaz ben gelinimya el kızı olduğum için göze batar. Ama o yaptığı zaman hiçbirşey denmiyor. Annesine hiç yardım etmiyor. Pazar günleri annesi kahvaltı hazırlıyor kaldırıyor kızını hazır sofraya oohhh. Sinir oluyorum.
Anlamıyorum bu eskiden gelmiş gelinler hizmet eder geleneği daha nereye kadar sürecek?
Onlar öyle görüyorlar diye söyledim. Gelin sadece hizmet ve çocuk vermekten ibarettir anlayışı var nekadar gittiğin aile modernde olsa bu değişmiyor güzelim. Hangi kaynana oglunun evlenmesini canı gönülden ister??? Soruyorum size. Allah aşkına hangi baba çocuğuyla annesi gibi ilgilenebilirki. Ancak ogluuuum der sever koltuğuna döner. Ama biz öylemiyiz. Zaten şu dünyada yaptığım tek güzel şey oglum oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?