Niye hep hizmet gelinlerden beklenir?

ılgınc bır yorum olmus.

Ne yasadınız, bunları yazarken ne hıssettınız bılemem.
Fakat cocuk sadece eslerımızın olmuyor.
Sadece onların cocugunu dogurmuyoruz.
Boyle bır bakıs acınız oldugu ıcın uzuldum dogrusu.

Onlar öyle görüyorlar diye söyledim. Gelin sadece hizmet ve çocuk vermekten ibarettir anlayışı var nekadar gittiğin aile modernde olsa bu değişmiyor güzelim. Hangi kaynana oglunun evlenmesini canı gönülden ister??? Soruyorum size. Allah aşkına hangi baba çocuğuyla annesi gibi ilgilenebilirki. Ancak ogluuuum der sever koltuğuna döner. Ama biz öylemiyiz. Zaten şu dünyada yaptığım tek güzel şey oglum oldu...

aman canım aman her akşam sakın yemek yeme. biz o hatayı yaptık gitmediğimzide ararlardı gelin diye tmm geliyoruz derdik gdier eyrdik ama sonu facia kavga kıyamet kopmuş eşimle annesi arasında şu anda görüşmüyoruz. görümcene gelince işten kaçmanın yolunu bulmuş boşver sen yine görevini yap bide altlı üstü oturuyorsunuz problem çıkmasın sen allaha havale et gitsin. muhakkak ki sen yaptıklarının karşılığını alacaksın.

ahh ahh yaramı deştiniz qacılar :) kaynanam biz varken bşy yapmaz fazla ama kalkın yapın da demez.biz 2 eltiyiz.2 tane de qörümce var.evliler ama evleri yakın her hafta qelirler maşallah :) bitanesi çok iyi arkadaş gibiyiz hatta o geldimi bulaşıkları beraber yıkarız hayatta bana tek yıkatmaz. ama öbürü yokmu pis bücür :S hayatta elini bşye sürmez dahası boşalan bardağını bile kalkıp kendi doldurmaz.geliniz ya mecbur yapıcaz işimiz bu havalarında.onu da geçtim onun evine gittiğimizde de öle bulaşıklarına fln hayatta el sürmez allahtan makina aldıda rahatladım.şimdi doğru düzgün sofrasını bile toplamıyorum banane yapsın göbeği erir belki hıh

Kaynanam benimde onun gibi olmasını istiyor. O hergün çeşit çeşit yemek yapar. Hergün temizlik ütü ev işi... Ben haftada 2 3 kere yemek yapıyorum. Bana söyleniyor. Hala aynı yemekmi var. Gelin burda yiyin. Asker gibi hep asnı yemekleri yapıyorsun diyor. Akşam 7 de geliyorum eve. Neyapabilirimki... Hiç rahat değilim kendi evimde sürekli bekçi gibi her işimi denetleyen bir insan var. Her hafta eve kadın alıyorum temizlik için. O gittikten sonra evime geliyo kontrol ediyo ne yapmış ne etmiş diye. Elini kapılara sürüyo duvarlara bakıyo düzgün yapmışmı diye. Allah razı olsun çocuğuma bakıyor ama birazda bize karışmasa ne güzel olurdu.

ben artık yapmıyorum bence sizde yapmayın benim kaynanam görümcemin ikizlerine bakıyor.
o ikizler kaynanamın evini darma duman ediyor.
ve dahası görümcem işten çıkınca gelip kaynanamda yemek yiyor çayını içiyor
sonrasında evine gidiyor
yada kaynanam gider görümcemin evini temizler orda yemek yapar
o kızının evini temizler paklarken ben neden bi kaç saatliğine misafirliğe gittiğim halde ellerim kuru kalmaz
hemde diğer görümcem de evin kızı olmasına ragmen kendi çayını bile doldurmaz küçük falan değil heee 31 yaşında
amaaaa kaynanama sorun o bebek daha ben 23 yaşındayım o 31 yaşında ama kaynanam
onu öyle bir anlatırki o alışkın değil yapamaz edemez kıyamam ona sen yap seda sen et seda
kaynanaya hizmet etmek zoruma gitmiyor ama
o görümcelere hizmetcilik yapmak deli ediyor beni
sezeryan doğum yaptım eve çıktıgım ilk gün hepsi yemege geldiler cümbür cemaat
ve sofrayı bile toplamadılar hastaneden ilk çıktıgım günün akşamı onların yemek yediği sofrayı topladım
bu kadar da insanlıktan çıkılmaz

haklısın valla benin kaynanada eşim askerde iken gelsin de biran önce evlendirelim sizi diyodu,
şimdi altlı üstlü oturuyoruz (maalesef) diyor ki çocuk evlendirmek çok zor,insan özlüyo
bende özlediğin çok uzakta değil kapıya çık seslen 5 dk bile uzağında değil diyorum,mırın kırın yapıyo
benim annem napsın,arada kmler varken!!!!!!!!!!!

Senin canın can değil mi ya

benim kaynanam bana kalmaya geldiği zaman çekyata yatar, üzerine battaniyeyi çeker, sabah kahvaltı eder yatar uyur, öğlen yer yatar, akşam yer yine yatar. sapa sağlam kadın yatalak gibi baktırır kendini. bende artık hiç ilgilenmiyorum, eşimle çalışıyoruz onada kocası bakıyo. gerçi mutfak leş gibi oluyo ama hizmetçilik yapmaktan iyidir.

aynı sorunlar bizde de oluyor. kaynanamın günü veya başka bir misafiri olacaksa 1 ay önceden söyler bana, bak şu gün şu var diye... temizlik yapılcak, hazırlık yapılcak ya.. eltimle görümceme gelince, eltimin küçük çocuğu var, görümcem de çalışıyo, onlar nasıl gelsin yardım etsin... anca yemeğe gelir onlar... bende çalışıyorum, benimde 17 aylık çocuğum var... ama ben yapmak zorundayım onlar değil... başlarda pek böyle değildi, çocuğum oldu, ona bakmaya başladı kaynanam, onlar tamamen aklından silindi, onlardan hiçbir beklenti kalmadı... neymiş, benim çocuğuma bakıyomuş, onlar öyle düşünürmüş, hem benim evimle niye ilgilenilmiyo o zaman, orası da dağılıyo, pisleniyo... onun dışında iyi yönleride var ama, ayrım yapması beni kızdırıyo... eşime dediğim zaman da bunları, sen ne zaman Allah rızası için bişey yapcaksın diyo.................

Dedım ya, neler yasadıgınızı, neler hıssettıgınızı bılemem.
Bırde akıldakı dusunceler yazarken ıfade edılemeyebılıyor.
Bakın mesela, ılk etapta yorumunuzu farklı algılamıstım ben.
Ne dıyeyım, Rabbım yardımcınız olsun.
Kendınızden odun vermemeye bakın, ne kadar fedakarlık edersenız daha fazlası beklenır.
Bıraz katı yureklı olmak lazım kımı zaman.

allahıma biinn şükür benim kayınvalidem benden iş beklemez. bişey yaptırmaz. zorda kaldığı zamanlarda yardım ister,rica eder. ... cım, sofrayı hazırlıyorum da salatayı sen yapar mısın fln gibi. genelde yanında olurum zaten iş yaparken gittiğimizde ama beni kullanmaz. bu konuda çok memnunum kendisinden ne diyim.

benimki side aynisi.gelin yapsa da yesek .görümcem 30 yasinda okuyo,calisiyo diye is yaptirmaz.onlarda yemek yapilip yendigi zaman ben kurar yikarim. hanim efendinin cani istemez . kaynanam gecen benim cocuklarima bakti.les gibi birakmis mutfagi .nasil yedilerse öyle birakmislar.kendi cok temizim diye gecinir .bütün gün battaniyenin icnde yatmis durmus . evine giderken de dirildi . canlandii . allah seni nasil biliyosa öyle yapsin dedim icimden. hic utanma da yokk ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…