Niye her arkadaşlık kurduğum insan böyle...

iş hayatı daha beter canım
yüzüne gülüp arkandan bi ton konuşurlar kime güveneceğini şaşırırsın

Oyle haklisiniz ama bu bile agir geliyor. İs hayati bu kadar agir gelmez bana umarim.

iş hayatı daha fena. işe evliler çocukları kocan kocanın ailesi para mevzuları of off. sana tavsiyem mesafeli dur. benim de dostum azdır mimimal seviyde tutarım herşeyi
Bu hayatimdan sonra mesafeli olacagim iki arkadas kazigindan sonra bence ders almam lazim.

Yaş kaç bunların? Ne ergen hareketler. Bazen böyle insanlar bir araya denk geliyor. 2 yıl sonra hayatında adı bile olmayacak insanlar için hiç kafanı yorma.
Biz üniversitede iken mesela, çok güzel bir sınıfımız vardı. Ödevi biri yaptıysa, tüm sınıf ondan kopyalardı. Bir arkadaşı hoca disipline vermişti, hep beraber dekana çıkmıştık.

Bizim aynı bölümde üst sınıf, ders notlarını bile birbirine vermezlermiş. Cins cins insanlar işte. Takılma. Kimler geliyor, kimler geçiyor hayatımızdan.

Çok doğru..

Benzer sorunları bende yaşıyorum. Artık alıştım. Üniversitede çoğu insan çıkarcı ve fena.. Boşver sen onları, yüzlerine bile bakma. Sanki seni onlar kurtaracak. Annem böyle der her zaman. Okulun bitecekmiş hem daha iyi değil mi? Onlar olmadan daha fazla çalışırsın. İyi tarafından bak. Artık öyle dolmuşum ki, kimse ile arkadaş olmaya çalışmıyorum.:)

Tavsiyelerinizi aldim hemen :) Allaha şükür iki tane arkadaşim var. İyi anlaştigim sinifta yalniz kaliyorum. Ama herkesin maskesi düştüğüne seviniyorum.

Teşekkür ederim. Herkesin menfaatleri olabilir ama insanlari kullanip atmalarini dogru bulmuyorum.

E tabiki doğru birşey değil
Bu yüzden allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Yani hakikatli dostlarla ....

Çok benzer şeyleri üniversite de bende yaşadım malesef. ortada bi şey yokken rezil etme çabalarına girdiler. bende arkadaş edinme sorunu yaşıyorum. kendi fikrini söyleyince kötü oluyosun. Herkes bir numara olmak istiyor. Kendi en iyi olsun onun dediği doğru olsun... Hayret bi şey ya bunlar hep bencillikten ve egodan

İsin komik tarafi benden bir iki yas buyuk insanlar bunlar 23-24 yaslarindalar. Cocuk bile yapmaz bunlarin yaptigini diye dusunuyorum

Bende oyleyim arkadas olmak istemiyorum kimseyle hayirlisi olsun.

"Yaptığın iyilikler bir süre sonra görevin olur" der murphy yasaları, bzim atalarımız da "bir insanı kırk yıl sırtında taşırsın, 1 gün indirdiğinde senden kötüsü olmaz" demiş çok da güzel söylemiş. herkes için genel geçer olmadığını düşünüorum ama çıkarcı ve karaktersiz insanlar söz konusuysa durum tam da böyle oluo malesef. sizinki de o hesap, siz ii niyetinizle yardım etmişssiniz ama o insanlar göreviniz olarak görmeye başlamış.
çalışma hayatında bundan daha karaktersizleriyle karşılaşmanız kuvvetle muhtemel, o yüzden 3 kuruşluk insanlara 5 kuruşluk değer vermemeyi öğrenmek lazım
size söylüorum da ben becerebilio muyum tartışılır benim de kulaama küpe olsun yazdıklarım

Ünide gercek dost bulmak cok zor. Derlerdi de inanmazdim. Herkes menfaatlerinin pesinde. Bir de samimi gordugun insanlara inanma herkes birbirinin arkasindan bolca sallayip yuzune melek.

Aynen bende sizin gibiyim arkadas edinme sorunum var. Kolay kolay arkadas olamam kimseyle. Cok sosyal biri olsaydim bunlari takarmiydim diyede soruyorum kendime.

Boşver sınıfta tek kalmak senin için çok daha iyi. Ben de tek kalmıştım sonradan hırs yapmıştım derslerim süperdi bu sayede. Aynısını tavsiye ederim.
Diğer arkadaşlarınla iyi olmaya bak. Ailen de yanında yoksa ve okul bitene kadar kopmazsanız bir daha hiç kopmazsınız. İnşallah siz de bizim gibi olursunuz :)

Cok teskkur ederim haklisiniz yazdiklarinizda ne diyeyim. Bende yazdiklarini kulagima taktim

Ünide gercek dost bulmak cok zor. Derlerdi de inanmazdim. Herkes menfaatlerinin pesinde. Bir de samimi gordugun insanlara inanma herkes birbirinin arkasindan bolca sallayip yuzune melek.
Haklisiniz. Kimseye guvenilmiyo. Biride diyorki benim bu sene okuli bitirmem lazim calis bitir banane baban ben varim diye seni o okula yazdirmadi sonucta degil mi.

İnsallah cok yardimci oldunuz tesekkur ediyorum.

Arkadaşlıktan yana benim de şansım yok ama üniversitede öyle bir samimiyetsiz ortam var ki.Not için arkadaşlık kuranlar mı ararsın.Sevgilisinden ayrılıp yalnız kalınca arkadaşlarını hatırlayan mı ararsın.En samimi olduğun insanların bile not sakladığını,binbir çeşit yalan,entrika. Insanların tek çıkarları malesef menfaat olmuş.Arkadaşlık için en son yer üniversite. O yüzden üniversitede arkadaş felan beklemeyin.Er ya da geç samimi olduğun insanla ters köşe oluyosun.Çok gördüm ben öyle samimi olanları.takma boşver.

İnsallah cok yardimci oldunuz tesekkur ediyorum.
Ne demek canım..
Aynı yollardan geçtik biz de.. Sınıf 2 gruptu bizim..
Bizim gruptaki bir kızın sevgilisini diğer gruptaki bir kız elinden almıştı.
İki grup da birbirine demediğini, yapmadığını bırakmamıştı. Hatta bizim gruptan en sevdiğim arkadaşım bile o çocukla bir ara görüşmüş, ben doğrucu Davut olarak yaptığın çok yanlış, bizim arkadaşımız o hem de şu an sınıftan başka kızla sevgili diyerek tepki göstermiştim. Sonra nasıl olduysa duymayan kalmadı ama iki grup tamamen arkadaş oldu. Kızların üçü de aynı gruptalar (nasıl bir mideyse..) sonra ben dışlandım. Daha o kadar olaylar oldu ki anlatsam inanmazsın. Ben zamanında kimlerle arkadaşlık yapmışım kimler için üzülmüşüm, sonra ne için yalnız kalmışım.. Olsun. İyi ki de yalnız kalmışım diyorum şimdi. Emin ol böyle saçma sapan arkadaşlıklar kuracağına hiç kurma daha iyi. Kendini üzdüğüne değmez. Daha çok kamçılamalı bu seni. Derslerine sarıl başka bir şey düşünme

iş hayatı daha fena gözünü korkutmak gibi olmasın.. işe başlayana kadar böyle sorunlar yaşamamıştım hiç, işe başladım 4 yada 5 ay sonra işe başladığım grupta dişli bir abla vardı, hala nedenini bilmiyorum bana birden cephe aldı. Grubun geri kalanını da yanına aldı tabi ki çünkü hepsi min 10 yıldır birlikte çalışıyorlar. Velhasıl ancak 2 sene dayanabildim yapayalnız çalışmaya. Yenisin bir şey soracak oluyorsun herkes kafa çeviriyor, yemekleri yalnız yiyorsun , hava almaya tek çıkıyorsun, bir etkinlik oldu mu sap gibi kalıyorsun vs.. saymakla bitmez. En son işimi değiştirim de rahatladım.
Bu tip hasta insanlar her zaman olacak çevrende sende dersini çıkarmışsındır; deveyi dikenle başlayan sözü uyguluyorum artık , herkese merhaba merhaba, yardım istediklerinde öyle genel bir şey sallayıp atıyorum kafamda bir o kadar rahat

Aynen bende sizin gibiyim arkadas edinme sorunum var. Kolay kolay arkadas olamam kimseyle. Cok sosyal biri olsaydim bunlari takarmiydim diyede soruyorum kendime.
Ben çok sosyal biriydim insanların gerçek yüzlerini gördükten sonra böyle oldum. Yine takarsın yani

Bende samimi degildum fazla. Ben kendim birine anlattigm zaman anladigim icin anlatiyodum. Bir bakima kendimi dusunuyodum. Boyle bir olay olunca cidden cok sasirdm

Ya ne insanlar var O kadar art niyetliler ki Ben de bölüm birincisiyim derslerim çok iyi Sınavdan önce bir arkadaşıma ders anlatırken, ben de kendim anlayayım diye anlatıyordum, diğer birçok arkadaş üetrafımıza toplanmıştı Sanki ben hoca onlar da sınıf Baya uzun uzun hepsine ders anlatmıştım Sonra bi kız var Benden güzel güzel oturdu ders dinledi Sınavdan benden düşük alınca Kopya çekmiştir bu benden yüksek alamaz diye yaygara çıkardı insanlar çok mal Sen takma kafana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…