• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

son sene acik ogretime gecmek...

Bende seninle aynı fikirdeyim kimse bizi işe alırken lise diplomasında açık yazıyor demeyecek ama 500 puan aldıgın bir okuldan neden gitmek istiyorsunki zaten seneye sınıfınız çok sessiz olacak dahada hırslanırsın ama şuda var eger gerçekten güveniyorsan kendine zamanı iyi kullanmak için geç derim

Bende seninle aynı fikirdeyim kimse bizi işe alırken lise diplomasında açık yazıyor demeyecek ama 500 puan aldıgın bir okuldan neden gitmek istiyorsunki zaten seneye sınıfınız çok sessiz olacak dahada hırslanırsın ama şuda var eger gerçekten güveniyorsan kendine zamanı iyi kullanmak için geç derim

Dersanedeki hocamla konustum adam hic dusunmeden gec dedi ama biz konusurken mudur de yanimizdaydi tembellik yaparsin falan dedi bilmiyorum ne yapacagim. Rehber ogretmenle gorusecegim yarin artik o ne derse onu yapacagim kararsizlik beni cok sıktı :(

Sakın yapma böyle birşey canım.
Niye bu kadar abartıyorsunuz bu YGS sınavını, okula gitmeseniz gece gündüz ders mi çalışacaksınız?
Bir kere o çalışma verimli olmaz, bir süre sonra dikkatiniz dağılır.
Tüm gün evde olmak psikolojinizi kötü etkiler.
Ayrıca okulda öğreneceğiniz konuları niye evde tek başına çözmeye çalışacaksın ki?
Senin gibi açık lise düşünen çok çocuk duyuyorum, hiç mantıklı gelmiyor bana.
Zaten işbaşvurusunda CV nizde Açık liseden mezun yazmasıyla Anadolu Lisesi yazması bir mi?
Ilk yıl okuluna git sınava gir, kazanamazsan nasıl olsa ertesi yıl evdesin, nedir bu acele?

Haklisiniz okula gitmesem 7/24 ders calismayacagim ama en azindan calistigim saatler cok daha verimli gececek az yoruldugum icin. Okulun bana kattigi hicbir sey yok inanin okulda dogru durust ders islenmiyor ve okula gitmedigim saatleri dersanede gecirecegim yani tek basima halletmeye calismayacagim konulari. Ilk yil olmasa ertesi sene olur dusuncesini aklimdan bile gecirmeye korkuyorum cunku bizden sonra sinav sistemi degisecek deniyor ne olacak belli degil yepyeni bir mufredata calismam gerekecek ve dersanelerin kapatilma durumu var yani 2.sene kazanmam cok daha zor olacak sanirim :( cevabiniz icin tesekkur ederim

Madem okuduğun liseyi tam puanla kazandın, bu kadar da başarılı bir öğrencisin, açık öğretim lisesine geçmeni tavsiye etmiyorum

Ben de iyi bir anadolu lisesinden mezun oldum
Mezun olunan lise önemlidir
Üniversite sıralarında da hep konuşulur 'hangi liseden mezun oldun?' diye
CV lere de yazılır

Benim mezun olduğum lisede de 12. sınıflara kolaylık sağlanmıyordu
Sınavlar zor yapılıyordu
Devamsızlık problem oluyordu

Ama sınava hazırlanarak geçirilecek bir sene de olsa son seneni emeğinle kazandığın lisende geçirmeni tavsiye ederim

Mezuniyet töreninz, balonuz filan olur belki
Yıllık hazırlarsınız
Pilav günleriniz olur filan bunları da düşün derim

Dersanedeki hocamla konustum adam hic dusunmeden gec dedi ama biz konusurken mudur de yanimizdaydi tembellik yaparsin falan dedi bilmiyorum ne yapacagim. Rehber ogretmenle gorusecegim yarin artik o ne derse onu yapacagim kararsizlik beni cok sıktı :(

Canim bende 11 im ve bende bu konuyu cok dusundum :D herkes gibi. Anadoluda okuyorum mesela suan bizim 12 lerde cit cikmiyo hepsi test cozuyolar bencee 500 yaparak girdigin liseyi harcama önemli bir sey diploma hem okuldakileri gördükçe hirslanir calisirsin kedi adima acik ogretime gecersem tembellik edecegimi biliyorum en azindan okul yuzunden erken kalmis oluyoruz falan.Kendini taniyorsun eger calisicam dersen gec ama kaynatirin adapte olamam hirslanamam diyorsan kal. Iyi sanslaar :) isimiz cok zor yaaa.

Son düzenleme:

Konuştunmu ne dedi?

Canim bende 11 im ve bende bu konuyu cok dusundum :D herkes gibi. Anadoluda okuyorum mesela suan bizim 12 lerde cit cikmiyo hepsi test cozuyolar bencee 500 yaparak girdigin liseyi harcama önemli bir sey diploma hem okuldakileri gördükçe hirslanir calisirsin kedi adima acik ogretime gecersem tembellik edecegimi biliyorum en azindan okul yuzunden erken kalmis oluyoruz falan.Kendini taniyorsun eger calisicam dersen gec ama kaynatirin adapte olamam hirslanamam diyorsan kal. Iyi sanslaar :) isimiz cok zor yaaa.

Ya bizim 12ler delirmis gibi ayni tuhaf tuhaf davraniyorlar mesela gecen gun bi baktim birkac kisi kalemlerle, test kitaplariyla siraya vurarak tempo tutuyor biri cop kovasinin kapagini almis eline direksiyon yapmis digerleri de arkasina dizilmis sinifin icinde kosturuyorlar :D seneye biz de mi boyle olacagiz acaba cok korkuyorum ben onlari gordukce :D bu arada sen hangi bolumu istiyorsun canim

Konusamadim musait degildi ben seni arayip cagiracagim dedi :( konusunca sizinle de paylasirim

Bende bugun konustum gercekten güveniyorsanız geçin ama bizim tavsiyemiz geçmemeniz yönünde aslında bir yandan haklılar ama yinede emin olamıyorum:26: sen hangi bölümü istiyorsun

Ya bizim 12ler delirmis gibi ayni tuhaf tuhaf davraniyorlar mesela gecen gun bi baktim birkac kisi kalemlerle, test kitaplariyla siraya vurarak tempo tutuyor biri cop kovasinin kapagini almis eline direksiyon yapmis digerleri de arkasina dizilmis sinifin icinde kosturuyorlar :D seneye biz de mi boyle olacagiz acaba cok korkuyorum ben onlari gordukce :D bu arada sen hangi bolumu istiyorsun canim

Ay sorma yaa yaziklar cidden uzuluyorun hayat sevinclerini kaybetmişler :D bizimkiler de ayni sinifta degisik degisik hareketler almis eline kitabi diyo ki bu tarz sorular cay kasigi ile cozulur iste cay kasigini boyle dayiycaksin soruya açıyı hesaplicaksin ahahaha valla bizde boyle olcaz galiba .. sayisaldayim mimarlik ya da muhendislik dusunuyorum ama degisik bi meslekte olur ya mesela optisyenlik duydum baya iyi bi bolummus sen ne dusunuyosun canim?

Ay sorma yaa yaziklar cidden uzuluyorun hayat sevinclerini kaybetmişler :D bizimkiler de ayni sinifta degisik degisik hareketler almis eline kitabi diyo ki bu tarz sorular cay kasigi ile cozulur iste cay kasigini boyle dayiycaksin soruya açıyı hesaplicaksin ahahaha valla bizde boyle olcaz galiba .. sayisaldayim mimarlik ya da muhendislik dusunuyorum ama degisik bi meslekte olur ya mesela optisyenlik duydum baya iyi bi bolummus sen ne dusunuyosun canim?

Ben de su an sayisalim ama esit agirliga gececegim. Bogazici isletme olmazsa hukuk istiyorum ben :D

Bende bugun konustum gercekten güveniyorsanız geçin ama bizim tavsiyemiz geçmemeniz yönünde aslında bir yandan haklılar ama yinede emin olamıyorum:26: sen hangi bölümü istiyorsun

Ben de cok kararsizim ne yapacagiz biz yaa :( bogazici isletme hayalim ama olmaz diye dusunuyorum o yuzden hukuk istiyorum :D sen?

Back
X