- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
Cidden kafayı yiyeceğim.
Arkadaştan yana bu kadar mi insanin yüzü gülmez.
Bölümden geçen sene farkli bir arkadaş grubu edindim. Ders çalistiriyodum. Biri bilgisayardan anlamiyo ona yardimci falan oluyodum. Yurtlarina kadar gittim. Taki birgün sinav doneminde ben bireysel ders calismaya basladigim zaman, neyse benim vizemin düşük olduğu bir sinav var deli gibi ona çalisiyorum falan bu arkadaslardan biri geldi iste şu(başka bir ders) dersi calisalim mi dedim ben ona hic bakmadim calismadim kitap defter acik oldugu icin benim onceligim oteki sinav oldu dedim. Neyse bu küstü, bu küstüğü için yandaş arkadaşlarida bana küsmüş sürü psikolojisi belli zaten arkadaşliğimi bitirdim. Tabi sorunum bu değil sinifta tek birakmaya çabalamalari falan var ne yapmaliyim gerci okul bitiyo ama bir insan neden bu psikolojiye girer? Herkes böyle mi olacak hayatimda iş hayati daha beter diyorlar cidden boyle mi olacak ordada.
Haklisiniz bencede samiyetsiz bir ortam. Keske bu kadar ufak bir meseleden dolayi kusluk olmasaydi. Simdi benim gozumde ergen bebelerden farklari kalmayacak.Arkadaşlıktan yana benim de şansım yok ama üniversitede öyle bir samimiyetsiz ortam var ki.Not için arkadaşlık kuranlar mı ararsın.Sevgilisinden ayrılıp yalnız kalınca arkadaşlarını hatırlayan mı ararsın.En samimi olduğun insanların bile not sakladığını,binbir çeşit yalan,entrika. Insanların tek çıkarları malesef menfaat olmuş.Arkadaşlık için en son yer üniversite. O yüzden üniversitede arkadaş felan beklemeyin.Er ya da geç samimi olduğun insanla ters köşe oluyosun.Çok gördüm ben öyle samimi olanları.takma boşver.
Ne demek canım..
Aynı yollardan geçtik biz de.. Sınıf 2 gruptu bizim..
Bizim gruptaki bir kızın sevgilisini diğer gruptaki bir kız elinden almıştı.
İki grup da birbirine demediğini, yapmadığını bırakmamıştı. Hatta bizim gruptan en sevdiğim arkadaşım bile o çocukla bir ara görüşmüş, ben doğrucu Davut olarak yaptığın çok yanlış, bizim arkadaşımız o hem de şu an sınıftan başka kızla sevgili diyerek tepki göstermiştim. Sonra nasıl olduysa duymayan kalmadı ama iki grup tamamen arkadaş oldu. Kızların üçü de aynı gruptalar (nasıl bir mideyse..) sonra ben dışlandım. Daha o kadar olaylar oldu ki anlatsam inanmazsın. Ben zamanında kimlerle arkadaşlık yapmışım kimler için üzülmüşüm, sonra ne için yalnız kalmışım.. Olsun. İyi ki de yalnız kalmışım diyorum şimdi. Emin ol böyle saçma sapan arkadaşlıklar kuracağına hiç kurma daha iyi. Kendini üzdüğüne değmez. Daha çok kamçılamalı bu seni. Derslerine sarıl başka bir şey düşünme
Peki simdi nasilsiniz o taktik ise yariyor mu?iş hayatı daha fena gözünü korkutmak gibi olmasın.. işe başlayana kadar böyle sorunlar yaşamamıştım hiç, işe başladım 4 yada 5 ay sonra işe başladığım grupta dişli bir abla vardı, hala nedenini bilmiyorum bana birden cephe aldı. Grubun geri kalanını da yanına aldı tabi ki çünkü hepsi min 10 yıldır birlikte çalışıyorlar. Velhasıl ancak 2 sene dayanabildim yapayalnız çalışmaya. Yenisin bir şey soracak oluyorsun herkes kafa çeviriyor, yemekleri yalnız yiyorsun , hava almaya tek çıkıyorsun, bir etkinlik oldu mu sap gibi kalıyorsun vs.. saymakla bitmez. En son işimi değiştirim de rahatladım.
Bu tip hasta insanlar her zaman olacak çevrende sende dersini çıkarmışsındır; deveyi dikenle başlayan sözü uyguluyorum artık , herkese merhaba merhaba, yardım istediklerinde öyle genel bir şey sallayıp atıyorum kafamda bir o kadar rahat
Tesekkur ederim cevabiniz icin.Ben çok sosyal biriydim insanların gerçek yüzlerini gördükten sonra böyle oldum. Yine takarsın yani
Ya ne insanlar var O kadar art niyetliler ki Ben de bölüm birincisiyim derslerim çok iyi Sınavdan önce bir arkadaşıma ders anlatırken, ben de kendim anlayayım diye anlatıyordum, diğer birçok arkadaş üetrafımıza toplanmıştı Sanki ben hoca onlar da sınıf Baya uzun uzun hepsine ders anlatmıştım Sonra bi kız var Benden güzel güzel oturdu ders dinledi Sınavdan benden düşük alınca Kopya çekmiştir bu benden yüksek alamaz diye yaygara çıkardıinsanlar çok mal Sen takma kafana
Ben cok korkuyorum. Cok ilginc sen onunla knusma neden cunku bende konustuyorum ne sacmaHayat böyle cnm
Ailede bile bu var eşimin ailesi nde bir kişi ile küstük hepsi bana tavır aldı
Aynisi benimde basimdaydi birde yuksek aldim diye burun kiviriyolardi. Nasil bir mantiksa.
Ben cok korkuyorum. Cok ilginc sen onunla knusma neden cunku bende konustuyorum ne sacma
Bende oyle bu yuzden banada cok sacma geliyor.İnsanlar da zerre akıl yok
Benim babamla hala .amca kusse bile ben küsmem
O zaman bunlari benimle paylasmalari daha dogru olurdu ayrica sinifta beni tek birakmak icin caba harcamazlardi. Bu olaydan sonra kusmeleri benimle ne yuzunden arkadaslik yaptiklarini ve ne karakterde insanlar olduklarini gosteriyor. Tesekkur ediyorum. Ama begenmedikleri ozelliklerim bile olsa laf sokarak soylerlerdi. Bence bu sebep degil.Bir yastan sonra kusmeleri de gecerli sebepler varsa normal buluyorum. Tabii herkesi sebebi kendine gore gecerli, o ayri.
Arkadaslarinizin size suru psikolojisiyle degil, kendi sebeplerince kusme olasiligi da olabilir. Mesela bir araya gelip sizde hoslarina gitmedikleri ozellikleri konusup gorusmeme karari almis da olabilirler. Ben sanmiyorum cocuk gibi "sen kussen, ben de kusum" durumunun oldugunu. Illa bir seyler vardir, yani bir sebepleri vardir.
Hem fikirim sizinle.Küsmek çok çocukça. Saçmalamışlar.
Kalbime indi bile :))) Cok haklisiniz. İş hayati biraz daha sıkıntı ve banada bu okul hayati alistirma gibi geliyor. Yoksa herkes niye başimin etini yesin okulu uzat diye.Bunlar iyi günlerin.Alıştırmalar senin için.
Bu bölüm fragmandı film iş hayatında başlıyor desem kalbine iner
İş hayatı çok daha kötü.
Bugün dost olduğun yarın düşmanın oluyor.
Düşmanın olmasa da bir soğukluk giriyor.
Takma kafana.
Ünv. deyken erkekler daha iyi arkadaş oluyor.
Yanlış anlama sevgili anlamında demedim.
Hoş sevgilinde olabilir.
Ben arkadaş arkadaş takılırken sevgili olmuştuk
Ama ortalamamı da müthiş yükseltmiştim.
Dogru aslinda bende orda hata yaptim. İlla bi tane arkadasim olsun benim olsun gibi bir dusuncedeydim. Bunun boyle olmayacagini anladim.Çok aşırı samimiyetsiz ve çıkarcı bir ortam edinmişsiniz yalnız kalmanız sizin için daha hayırlısı olur. Üniversite okuyorum herkesle konuşuyorum, gülüyorum ama kimseyle arkadaşlık dostluk kurmuyorum gerek yok. Kendinizi illa arkadaşım olacak diye şartlandırmayın
Kalbime indi bile :))) Cok haklisiniz. İş hayati biraz daha sıkıntı ve banada bu okul hayati alistirma gibi geliyor. Yoksa herkes niye başimin etini yesin okulu uzat diye.
Dogru aslinda bende orda hata yaptim. İlla bi tane arkadasim olsun benim olsun gibi bir dusuncedeydim. Bunun boyle olmayacagini anladim.
Haklisiniz zaten bir daha gorusmeyecegim insanlar icin kendimi uzuyormusum gibi geliyor.Söz konusu arkadaşlıksa her yer sıkıntı canım.
Ben 10-15 yıllık arkadaşlarımı tanıyamıyorum.
Hayat şuymuş meğerse; kimseden beklnetin olmazsa hayat daha kolaylaşıyor.
Çok yuzsuz insanlar gorende benim yuzumden anasi babasi universiteye yollamis sanir. Gercekten oyle muhattap olmamak gorusmemek daha iyi.Seninki yine gelip çalışalım mı demiş bana birisi direk notları hazırla sınava yakın alırım dediinsanı günaha sokuyorlar yeminle. Hayatım boyunca hiç bir sınava biriyle çalışmadım. İnsan kendi kendine yetebilmeli ya. Böylelerinin olduğu her yer sorun. Bence görüşme, muhattap olma.
Cok dogru hatayi basta yaptim. Bu insanlarin boyle yapacagini biliyordum. Arkadasligimizin sona ereceginide. Su an sadece insanlarla selamlasip mesafemi korusaydim belkide bunlar basi.a gelmeyecekti.Çok önemsediğin için öyle oluyordur, bende çok önemser illa ki dost dediğim iki üç kişi yanımda olsun isterdim.
Halbuki ne gerek var herkesle iyi ol herkesle selamlaş, herkesle işine geldiği gibi ders not konu alışverişi yap.
Sağlam dostluklar da kuruluyor tabi ama çok kendini helak etmemen lazım.
O zaman insanlarla daha iyi geçiniliyor.
Haklisiniz zaten bir daha gorusmeyecegim insanlar icin kendimi uzuyormusum gibi geliyor.
Cok tesekkur ederim yanimda oldugunuz icin :)Görüşsen de üzme.
- Çünkü hayatta hiç kimse vazgeçilmez değil.
Cok tesekkur ederim yanimda oldugunuz icin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?