Ben size daha önce de yazmıştım ilk konuda, cevap vermemiştiniz. Aracınız farkli plakaysa ilkel kafalı faşist bir grup yabancı plakalara zarar veriyor. Kıskanan biri de olabilir, cocuklar da yapiyor olabilir. Bizim komşunun jipini bir grup ergen çocuk sırf gırgır olsun diye boydan boya gündüz vakti çizdiler. Çocuklari takip edip evlerini komşuya söyledim.
Bir akşam en işlek caddede bir grup genç, sokaktaki bir arabanın lastiklerini delip kahkaha atıp kaçtılar.
Başka bir gün komşumuz restoranın önüne araba park etti. Birkaç genç oraya biz park edecektik deyip kadının arabasına çarparak haşat ettiler.
Bizim eskiden bir arabamız vardı. Üzerini araba örtüsüyle kapatıyoruk. Sabah kalkınca arabanın örtüsünü dereye atmış oluyorlardi. Ya da arabayı sert bir cisimle içe gocertmis oluyorlardı.
Biz kirada oturuyorduk, şehir dışında evimiz vardı, zarzor kiracı buluyorduk. Gelen lirayla da evimizin kirasını odemeye çalışıyorduk. Kiracı milli sporcuydu ve kirayi yollamiyordu. Birgün telefon açıp dedi ki sizin kiralarinizi ödemedim, kendime lüks araba aldım, kaza yaptım, arabam perte çıktı, hakkınızı helal edin.
Annem dedi ki yavrum, o parayla ben kiramı oduyorum, çocuk okutuyorum emekli maaşıyla. Helal olsun ama bir daha yapma.
Helal etme dedim ama dinlemedi, çocuk daayni şeyi yapmaya devam etti. Yani ilahi adalet gerekeni yapiyor