- Konu Sahibi umutla_bekleyis
-
Empati yapalım biraz canım...eşinin yerine bir geç, onun tarafından da bi bak bakalım hayata...Adam akşama kadar çalışıyor yorgun argın eve geliyor bir de üstüne suratı asık bir hatun ...Sonuçta o da gurbette değil mi kendi çapında?
Ayrıca erkek psikolojisi ile ilgili bir dipnot geçeyim...Biz kadınlar problemlerimizin çözümü olmasa da birisine sadece anlatarak bile rahatlarız ama erkekler sadece çözüm sunabilecek biri olursa derdini anlatmayı seçer...Dolayısıyla bizi kendileri gibi düşünüyor sanırlar.Yani ona derdini anlatarak ondan çözüm sunmasını beklediğinizi sanarlar ve bu onlara baskı gibi gelir...
Şimdi senin üzüntünün nedenini biliyor olsa da gurbette yalnızlık çekmene şuan bir çözümü olmadığı için de seninle bu konuyu konuşmak istemez. Çünkü çözüm üretememek biyerde onun egosunu zedeler ve kendini aciz hissettirir...
Kızlar nerelerdensiniz bu arada..Ben aslen izmirlyim..ve tam bir izmir aşığıyım..ama suan tekirdağdayım,dedim ya iş gereği eşim astsubay o yüzden ışte bizim bu gurbetlik...
en azından başka bir şehirde annen var benim oda yok tek başımayım eşim ve oğlum var tabii allah razı olsun ..Eşimin işi gereği bende gurbetteyim...il il geziyoruz...birkaç ay sonra baska bi ile tayin olucaz..iki evladım var 8.5 yıllık evliyim,eşim çok şükür melek gibidir,gülden ağır lafini isitmedim..evine,bana çocuklarına adamistir hayatını ama gel gelelim burası gurbet..tam bir ana delisiyim,alisamiyorum,daha bi gün oldu gitti annem sureklide gelir,eşim anasindan ayırmaz ama yetmiyor..gelen yok giden yok akraba yok kardes yok..bazen diyorum koca sülalede gurbet bi banami düştü..Napayim benimde kaderimde gurbet varmış..allahım sevdiklerimin canını sağ etsin varsın ben çekerim hasreti...milleti hiç anlatmıyorum bile herkes kalleş,çıkarcı..yan komşum dışında hickimseyi almıyorum hayatıma...sabır arkadaşım..allahım yardımcımız olsun...
Ah o bilinçaltı ne menem bişey, vücut bulduğu an bi yakalasam ne parçalıcam ben onu var ya.
Bu ara çok investigation discovery izliyom, ondan herhalde.
Evet çözüm bulamadığı için konuşmuyor kaçıyor. Benim ne halde olduğumu gördüğü halde susuyor. Hadi çözemiyorsun hadi imkansız en azından insan karşısındaki kadını teselli eder,üzülme ağlama der..Benim hatam ben seni yıktım bu yalnızlığa der hatasını telafi etmeye çalışır. AMA nerde o düşünce yapısı...
Zaman eskisi gibi değil malesef... Eskiden dostluk arkadaşlık komşuluk kavramlarının anlamı farklıydı. Teknoloji geliştikçe insanların birbiri ile yüzyüze iletişimi minimum düzeylere indi ...E madem öyle (güvenliğimizi de gözönünde tutarak ) biz de teknolojinin bize yarayacak tarafını kullanıcaz ve sanaldan da olsa yalnızlık duygusuna meydan okuyacağız :)Bu konunun açıldığı ıyı olmuş aynen bende gırbetteyım ne kadar zor bı durum yarabbııı anlatamam uc yıl bu yıl ama hala alışamadım cok zor ark ortamım sifir ot gıbı yasıyorum hıc aklıma gelmezdi bı arkadas arayacağım ama hayat iste kızlar bakın arkadas yok demeyelım burda kaynaşıyor iz ıste dertlerımızı paylaşıyoruz
vaoov 17 yaşıma girdiğimden beri ailemden uzaktayım okul için ülkenin en batı ucundayken iş için en doğu ucuna gittim daha bu denli ağlamadım,ha aynı duyguları hissetmedim mi dibine kadar hissettim ama bu pozisyona hiç girmedim vallahi..Allah tez zamanda içinize rahatlık versin sizi güçlü kılsın diyeyim.Evet agliyorum evet belki sacma gelecek bazilariniza ama evet ben mutsuzum bu sehirde burdaki insanlar yuzunden bu sehirde olamayan ailelerimiz yuzunden kimsemizin olmadigi bu sehirde yasamaktan ve evet ben agliyorummm hickirarak beni bu saatte bunlari yazmaya zorlayacak kendimi bu kadar kotu hissetmemi saglayacak ne oldu bilmiyorum ama kimsesiz hissediyorum kendimi tanimadigim bilmedigim bi sehirde anamin babamin olmadigi bi yerde karanlikta icim daralinca gidecegim korktugumda, kendimi yanliz hissettigimde hadi bana gel diyecegim kimsem yok niye yasiyorumki ben burda niye... iki yuzlu insanlarin, menfati icin yasayanlarin, birbirinin kuyusunu kazanlarin, sirtimi dondugumde sirtimdan vurabilecek insanlarin yuzume gulup arkamdan sovecek insanlarin arasinda ne isim var benim... gercek dost diyebilecegim kimsemin olmadigi sevdiklerimin,beni sevenlerin yanimda olmadigi bi yerde niye yasiyorum ki ben niye sebep niye kendime soruyorum ama cvp yok.
vaoov 17 yaşıma girdiğimden beri ailemden uzaktayım okul için ülkenin en batı ucundayken iş için en doğu ucuna gittim daha bu denli ağlamadım,ha aynı duyguları hissetmedim mi dibine kadar hissettim ama bu pozisyona hiç girmedim vallahi..Allah tez zamanda içinize rahatlık versin sizi güçlü kılsın diyeyim.
hiç bir mecburiyetiniz yoksa neden orada yaşıyorsunuz ?
yok canım tek değilsin senin gibi olan çok bak hem sen bir kadınsın şimdiki evli erkekler bile bu tepkileri veriyorlar anamdan babamdan uzağım diye inleyip duruyorlar bir kadın olarak daha hassas olman normal ama alışmaya çalışBanada arada geliyor canim bilmem adi özlem olsun ozleyincemi oluyor yoksa burdaki insanlardanmi kaynaklaniyor etrafda kimsemin olmadigini dusununce bole oluyorum. Allah herkesi yerinde mutlu etsin canlari sagolsun bir gun evimde bir kalabalikla uyanmak anneme babama bisi oldugunu duyup izine giderken sevinerek gittigim bitmek bilmeyen bu yollarin bolesine bi aciyla nasil bitecegini dusunuyorum. Cok dusunceliyim :)) galiba allahim dusmanima yasatmasin iyice doluyorum sonra patliyorum heralde. Kusura bakma
İsviçrenin neresindesiniz? Oturduğunuz yer şehir merkezinden çok mu uzak?Tahmin etmiştim yaşça senden büyüktür diye..insan bir kere ağzı sütten yandı mı yoğurdu üfleyerek yiyiyor..çok haklısın. İnşallah gittiğin yerde çok iyi insanlarla karşılaşırsın.
bak ben nasıl üzgünüm nasıl çaresizim eşimle ağzımı açıp tek kelime konuşmadım o beni böyle üzgün gördüğü halde bana laf saydırıp geçti yattı..Horlama sesi eve yayılmış..Beni iyice soğutuyor kendinden git gide kapanmayacak bir uçurum yapıyor elleriyle....
Ahh ahh 1,5 yildir doguda bir sehirde yalnizim. Esimin memleketi oldugu icin inat ediyor. Psikolojim altust oldu. Bipolardan panik bozukluga takinti hastaliga kadar hersey cikti. Hergun ilac kullaniyorum ayda bir psikiyatrideyim. 100 kilo oldum. Deger mi bunlar ask icin bilmiyorum ama birgun cekip gidicem burdan artik yeter diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?