- 26 Ocak 2016
- 1.420
- 788
- 123
- Konu Sahibi nomunomuchua
Bence hic karışma. Bende öğretmenlik yaptım bir ara. Her okulda genelde düzen aynıdır. Herkes haftada bir gün nöbet ister o bile fazla gelir insanlara. Zaten bazen kimisi hasta kimisi hamile olur sayı azalır. Siz yeni gelmişsiniz bence göze batarsınız kimse istemez 3 gün nöbetçi olmak. Sahsen benim pertim cıkıyordu dinlenmek istiyorum nöbette işkence oluyordu. Üc kata da sürekli bakmak zorunda değilsin ki zamanla bence fikirlerin degisir.Şuan ayaklarımın ağrısından kendimden geçmiş bir halde yazıyorum bunları.
Iyi ki yarın tatil. Bu yorgunlukla benden kime ne hayır gelirdi bilemiyorum..
Sinirim bozuldu.
Yeni okulda görevime başladım.
Ilk gün nöbet listesinde iki bölme görünce bahçe ve katlar diye dedim katlar derken?
Evet katlar.. 3 kata tek öğretmen bakıyor bahçe ve birinci kata da diğer öğretmen bakıyor ve taşımalı nöbeti de onun oluyor dendi.
Ben tabi şok. Öyle şey mi olur ? Nöbet ciddi bir sorumluluk. Ben alt katta iken üstte olay olsa nasıl haberim olacak. Tek katta bile bir uçtan diğer uca gidemezken, nöbet bir sorunken nasıl 3 kata yetelim. Siz bu düzenden memnun musunuz dedim.
Sadece biz değil siz de böyle isteyeceksiniz. Okul küçük öğretmen az. Her kata bir kişi yazılsa haftada 3 nöbet olur buna can mi dayanır dedi biri.
Ben de haftada bir 3 kata kosturmaya can nasıl dayanacak peki ? Üstelik öğle arası da 1 saat burda. Koca 1 saat nasıl nöbet tutacağız bari öğle arasını kisaltalim dediğimde o zaman da vakit yetmiyor yemeğe dediler.
Aman hocam çok dert etme alttan seslen, ordan bakiver. Pek sorun olmuyor burda en iyisi böyle falan dediler. Üstü kapalı çok da sallama olacakla öleceğe zaten care yoka bağlandı konu..
Neyse bir nöbet tutayim da belki ben abartmisimdir dedim. Bugün üst alt 3 kat in çık kendimden geçtim. Sınıflara wc lere kadar kontrol etmeden içim rahat etmiyor ki. Kaldı ki bu durumda bile bir sürü soruna şahit oldum. Bahçede olan olayı bile orda nöbetçi öğretmeni göremeyip bana getirdi çocuklar.
Son ders artık zor tuttum kendimi inip isyan etmemek için ki pazartesi kurul toplantısı var diye öğrenince orda konuşmaya karar verdim.
Şimdi biliyorum bu da yeni geldi düzen bozdu olacak.
Ama ben mış gibi iş yapan rahat biri değilim. Yaptığım işin hakkını vermeliyim. Ya da hiç o işi bana vermesinler. Sallayarak yapamıyorum.
Hadi şimdi kötü ol gelir gelmez tartışma ortamı yarat.
Haksız miyim?
Abartıyor muyum?
Herkes nasıl yapıyor sen de yap diyecekler biliyorum.
Herkes yemeğini yiyor. Rahat hareket ediyor. Kafalari da rahat yapilari oyle çünkü.. Ben elimde sandviç nöbette in çık yedim yemeğimi bile. Çocuklara ayakta yenilmez derken.. Ne yapayım?
Böyle düzen mi olur arkadaşlar?
Ne olursa olsun ses çıkarmalıyım değil mi?