• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nolur akıl verin.Eşimin ailesinden BIKTIM artık :((

Bu olay yaşanmış, bitmiş. Eşinize kırgınlığınızı da dile getirmişsiniz. Artık eşinizle arayı düzeltmeniz gerek öncelikle. Yani o bir adım atmalı artık, atarsa da siz yapıcı davranıp aranızı düzeltmesine izin verin. İkinci olarak sürekli bu tür konuları gündeme getirmeyin. Bence kayınvalideniz akıllı biri ve sizi de seviyor. Yoksa öyle sinir anında, o da size kırgınken kapıyı kilitleyip gitme otur sakinleş demezdi. Bence iyi ilişkiler geliştirebilirsiniz, kaldı ki siz de sevecen birine benziyorsunuz. Zaten aranız en son tatlıya bağlanmış. Son olarak bundan sonra yapacaklarınız bence şöyle olmalı: 4 günlüğüne gittiniz diyelim, haber verirsiniz kim hangi gün müsaitse iki gün birinde 2 gün diğerinde kalırsınız. Eşinizle birlikte ama her ikisinde de. Herkesi de en son bilgilendirirsiniz. Mesela kayınvalidenizi ararsınız cuma-cumartesi sizde kalıp cumartesi akşam yemeğinden sonra annemlere geçeceğiz gibi. Yani neyin ne zaman olduğunu her iki taraf da bilirse ikisi de sorun çıkarmaz. Bir de yok işte yemek de yiyecektik ama sen gittin falan gibi şeyler olmaz mesela, söylersin yemekten önce çıkacağız ya da sonra. Ona göre sorun çıkmaz. Küçük bir tavsiye daha, giderken hediye götür, böylelikle iki ailen de daha toleranslı olur sana. Çünkü hediyeler insanları yakınlaştırabilir.

Evet zaten bu konutu ısıtıp ısıtıp lafını açmak istemiyorum ama eskisi gibi olacağımı bir süre sanmıyorum. Çok zoruma gitti. Sindiremedim daha dün oldu bu olay. Kolay kolayda sindiremem. Ben bu kadar karalamaları hak etmedim. Su an işteyim kafam yerinde değil, millete çaktırmamaya çalışıyorum, sağ gözüm bulanık görüyor sinir vurdu sanırım. Dünden beri midem başım dönüyor. Gece uyuyamadım.
Ama işe gelmek ortam değiştirmek, burada sizlerle konuşmak biraz rahatlattı beni. Eşim annesinin yaninda benden özür dilemedikçe de affetmiycem onu.
Çünkü simdi kvdemin hoşuna gitti eşimin bağırması. Yaninda özür dilerken de görmeli!!!

O zaman şimdi eşimin gelip konuşmasını bekleyeyim.
Bende de bi huy var, ortada bi sorun varsa çözülsün isterim hemen. Şimdi o gelip konuşana kadar kendimi hasta ederim ben düşüne düşüne.

Evet zaten bu konutu ısıtıp ısıtıp lafını açmak istemiyorum ama eskisi gibi olacağımı bir süre sanmıyorum. Çok zoruma gitti. Sindiremedim daha dün oldu bu olay. Kolay kolayda sindiremem. Ben bu kadar karalamaları hak etmedim. Su an işteyim kafam yerinde değil, millete çaktırmamaya çalışıyorum, sağ gözüm bulanık görüyor sinir vurdu sanırım. Dünden beri midem başım dönüyor. Gece uyuyamadım.
Ama işe gelmek ortam değiştirmek, burada sizlerle konuşmak biraz rahatlattı beni. Eşim annesinin yaninda benden özür dilemedikçe de affetmiycem onu.
Çünkü simdi kvdemin hoşuna gitti eşimin bağırması. Yaninda özür dilerken de görmeli!!!
Helal kız. Aynen annesinin yanında özür dilet.

O zaman şimdi eşimin gelip konuşmasını bekleyeyim.
Bende de bi huy var, ortada bi sorun varsa çözülsün isterim hemen. Şimdi o gelip konuşana kadar kendimi hasta ederim ben düşüne düşüne.
Sen konuşma. Bakalım o ne yapacak. Kendini hasta edecek bi durum yok.

Mrb hanımlar
Çok dertliyim dokunsanız ağlıcam
Derdimi buraya dökmek istedim :KK43:
7 aydır evliyim. Tanışarak severek evlendik. Evlendigimizden beri esimin ailesinin triplerini çekmekten biktim. Memleket dışında yaşıyoruz. Arada bir memlekete gidiyoruz bir iki gunlugune. Gidince doğal olarak zaman kısıtlı olduğu için sadece eşimin ailesin de durmuyorum kendi ailemi de görmeye gidiyorum. Ama gidince batıyor herkese.
Yok sen bize soğuk davranıyorsun, yok her fırsatta kaçacakmış gibi duruyorsun gibi bi ton laf duyuyorum.
Ya diyorum zaman kısıtlı bi günlüğüne geliyoruz kendi ailemi gormeyeyim mi diyorum. Ki eşimin ailesindeykende muhabbet kurmaya calisirim, islerini yaparım, yemek yaparlarken biseyler yapmaya çalışırım, gidipte bi köşede oturmam. Ama yaranamadım.
En son gittiğimizde 3 günlük gittik. İlk gün kaynanam birlikte biseyler yapalım yarin dedi, yemek gibi. Bende olur dedim.
Neyse yarin oldu kahvaltı yaptık falan. Babam aradı nerdesin gelmeyecekmisin seni bekliyorum evden çıkmadım dedi. Bende babam ya o benim babam. Gelirim baba çıkma bekle ozaman dedim. Kahvaltıyı yaptık. Saat 11 buçuk gibi çıktım. Çıkarken de kaynanama, anne gönül koyma ha dedim öptüm iki kere öyle çıktım. Neyse aksam ustu oldu esim aradı beni telefonda yok sen anamı kandırdın beni kandırdın diye bas bas bağırıyor. Dinlemedim kapattım teli. O gece annemler de yattım. Ertesi gün öğleden önce eve geleceğimi biliyor kaynanam. Çıktım gittim evde yokuz dışarıdayız dediler. Neyse iki saat bekledim evin oralarda. Geldiler oturduk yine bisey demedim. Bile bile iki saat beklettiler.
Kaynanam kızım yarin gidecekmişsin annengile bana söyleseydin ya bende biseyler yaparız demezdim dedi. Lafı açtı. Bende son anda gelişti olaylar diye anlattım ki kendi de vardı yanımda. Bu başladı beni kandırdın , aptalmiyiz biz, plan yaptın gittin Ya Allahım bi ton laf. Eskileri açtı yok sogukmusum bilmem ne. Bende altta kalmadim yukarda Allah var dedim. Konuştum. Sonra esim geldi. Dun onu arayıp doldurmuşlar zaten telefonda annesi ve ablası. Dedim annen bize darılmış dedim. Hakli diye anasını savunmasın mi. Anası da güç aldı sesini yükseltti.Bende açtım ağzımı. Bende döktüm içimi. Esim bana annesinin yaninda bağırdı. Uyardım ikinci kez bağırdı. Üçüncü kez bağırınca , bana bir daha sakin bağırıp erkeklik taslama ben ağaçta yetişmedim sakin dedim. Annesi de vardı.Aldım çantamı çıkacakken annesi yok sakinles geç otur diye kapıyı kitledi bırakmadi. Yan odaya geçtim . Yarim saat sonra annesinin tansiyonu çıktı. Ablası geldi hemen falan. Dinlendirdiler indi tansiyonu. Bende korktum çünkü bisey olsa sen yaptın olacak. Tansiyonu düşünce yanina gittim bak Anne dedm tamam sen alınmışsın kirilmissin onun için özür dilerim ama ben planlayarak kasten yapmadım bunu bil dedim öptüm gittim oturdum bi köşeye. Kendi evimize geldik simdi eşimle buz duvariz. Yüzüne bakmak istemiyorum. Bana anası bacisinin doldurusu yüzünden bağırdı çağırdı.
Napicagimi bilmiyorum.
İse giderken bugün , hayatimin en büyük kaziğını attin bana dedim çıktım evden.
Çok uzun yazdim ama atlayarak yazdım bi çoğu şeyi.
Esim normalde çok vicdanlı iyi biri gerçekten. Onu çok seviyorum ama bana boyle davranınca gözümden düşüyor.
Ne yapmalıyım simdi bilmiyorum. Bugün annesini nasıl oldun diye arayıp sorup kapatıcam sadece. Bunu da kullanırlar çünkü. Hasta oldum aramadın diye.
Eskisi gibi sıcak davranmayı düşünmüyorum ailesine.
Ama simdi eşime karşı napmaliyim nasıl davranmaliyim nolur bi akil verin nolur.
valla sen gene iyisin ben kaynanayla böyle muhabbet bile kurmam bide öpöüssün valla

Mrb hanımlar
Çok dertliyim dokunsanız ağlıcam
Derdimi buraya dökmek istedim :KK43:
7 aydır evliyim. Tanışarak severek evlendik. Evlendigimizden beri esimin ailesinin triplerini çekmekten biktim. Memleket dışında yaşıyoruz. Arada bir memlekete gidiyoruz bir iki gunlugune. Gidince doğal olarak zaman kısıtlı olduğu için sadece eşimin ailesin de durmuyorum kendi ailemi de görmeye gidiyorum. Ama gidince batıyor herkese.
Yok sen bize soğuk davranıyorsun, yok her fırsatta kaçacakmış gibi duruyorsun gibi bi ton laf duyuyorum.
Ya diyorum zaman kısıtlı bi günlüğüne geliyoruz kendi ailemi gormeyeyim mi diyorum. Ki eşimin ailesindeykende muhabbet kurmaya calisirim, islerini yaparım, yemek yaparlarken biseyler yapmaya çalışırım, gidipte bi köşede oturmam. Ama yaranamadım.
En son gittiğimizde 3 günlük gittik. İlk gün kaynanam birlikte biseyler yapalım yarin dedi, yemek gibi. Bende olur dedim.
Neyse yarin oldu kahvaltı yaptık falan. Babam aradı nerdesin gelmeyecekmisin seni bekliyorum evden çıkmadım dedi. Bende babam ya o benim babam. Gelirim baba çıkma bekle ozaman dedim. Kahvaltıyı yaptık. Saat 11 buçuk gibi çıktım. Çıkarken de kaynanama, anne gönül koyma ha dedim öptüm iki kere öyle çıktım. Neyse aksam ustu oldu esim aradı beni telefonda yok sen anamı kandırdın beni kandırdın diye bas bas bağırıyor. Dinlemedim kapattım teli. O gece annemler de yattım. Ertesi gün öğleden önce eve geleceğimi biliyor kaynanam. Çıktım gittim evde yokuz dışarıdayız dediler. Neyse iki saat bekledim evin oralarda. Geldiler oturduk yine bisey demedim. Bile bile iki saat beklettiler.
Kaynanam kızım yarin gidecekmişsin annengile bana söyleseydin ya bende biseyler yaparız demezdim dedi. Lafı açtı. Bende son anda gelişti olaylar diye anlattım ki kendi de vardı yanımda. Bu başladı beni kandırdın , aptalmiyiz biz, plan yaptın gittin Ya Allahım bi ton laf. Eskileri açtı yok sogukmusum bilmem ne. Bende altta kalmadim yukarda Allah var dedim. Konuştum. Sonra esim geldi. Dun onu arayıp doldurmuşlar zaten telefonda annesi ve ablası. Dedim annen bize darılmış dedim. Hakli diye anasını savunmasın mi. Anası da güç aldı sesini yükseltti.Bende açtım ağzımı. Bende döktüm içimi. Esim bana annesinin yaninda bağırdı. Uyardım ikinci kez bağırdı. Üçüncü kez bağırınca , bana bir daha sakin bağırıp erkeklik taslama ben ağaçta yetişmedim sakin dedim. Annesi de vardı.Aldım çantamı çıkacakken annesi yok sakinles geç otur diye kapıyı kitledi bırakmadi. Yan odaya geçtim . Yarim saat sonra annesinin tansiyonu çıktı. Ablası geldi hemen falan. Dinlendirdiler indi tansiyonu. Bende korktum çünkü bisey olsa sen yaptın olacak. Tansiyonu düşünce yanina gittim bak Anne dedm tamam sen alınmışsın kirilmissin onun için özür dilerim ama ben planlayarak kasten yapmadım bunu bil dedim öptüm gittim oturdum bi köşeye. Kendi evimize geldik simdi eşimle buz duvariz. Yüzüne bakmak istemiyorum. Bana anası bacisinin doldurusu yüzünden bağırdı çağırdı.
Napicagimi bilmiyorum.
İse giderken bugün , hayatimin en büyük kaziğını attin bana dedim çıktım evden.
Çok uzun yazdim ama atlayarak yazdım bi çoğu şeyi.
Esim normalde çok vicdanlı iyi biri gerçekten. Onu çok seviyorum ama bana boyle davranınca gözümden düşüyor.
Ne yapmalıyım simdi bilmiyorum. Bugün annesini nasıl oldun diye arayıp sorup kapatıcam sadece. Bunu da kullanırlar çünkü. Hasta oldum aramadın diye.
Eskisi gibi sıcak davranmayı düşünmüyorum ailesine.
Ama simdi eşime karşı napmaliyim nasıl davranmaliyim nolur bi akil verin nolur.
Sizin suçunuz. Planlama yapmayıp ortalığın karışmasına katkıda bulunmuşsunuz. 3 gün gidiyorsanız iyi planlama yapın gitmeden önce ilk gün dinlenme 2. Gün ailem 3. Gün birşeyler yapmak diye ayarlayacaksınız.
Sonra babam ya o benim babam diyip ortalara atmayın kvnin ağzına da laf vermeyin.
Ayrıca eşiniz size bağıramaz anasının yanında gaz alıp erkeklik taslayamaz eşinizi alıp konuşun sorun olduğunda asla belli etmeyeceğiz konuşarak halledeceğiz beni onun bunun ağzına düşüremezsn diye rest çekin

Gitmeden planlayın gideceğiniz yerleri
Akşam kayınvalideye gidiyorsanız ve orda yatıyorsanız öğleden sonra annenize geçin orda zaman geçirin
Kırılmakta haklı olabilirler belki ama ortalığı karıştıracak bir durumda yok
Babanız aradığında ona baba size şu saatte gelmeyi düşünüyoruz şimdi onlara söz verdim ayıp olur diyebilirsin çünkü aynı şekilde kayınvalide arasa ona öyle derdiniz
Bencede arayıp konuşun kayınvalidenizi ama çok uzatmadan kapatın telefonu oda kırılmakta haklı karı kocayı birbirine düşürmekte sonuna kadar haksız

Babamı göremiyorum doğru düzgün. Her gittiğimizde bi şey çıkıyor. Tamam da olaylar sabahtan spontan gelişti. Ben bir gün önceden ailemle plan yapmadım ki. Ayrıca bi kv ile zaten devamlı bişeyler yapıyoruz ki. Bir kere yapamayınca böyle mi olmalı. Ki çıkarken de gönül koyma bak deyip öpüp çıkmasam zoruma gitmez.
Plan yapmadığın için böyle karışmış ortalık bir gün önceden plan yapıp kvye söyleyeceksin demek ki sizin kv ile yaptıklarınız size göre plan ona göre değil onunla da anne 3. Gün ne yapalım bir plan yapalım diye bastıra bastıra söyleyeceksiniz öyle yemek yapıp etrafı toplamak pazar alışverişi yapmak plan olmuyor

kaynanam evde hep bi yere çıkmaz. Ben 7 aydır görmedim yani. Hatta ben zorla bi iki kere avm ye götürdüm. Bile bile yapılan bişeydi o.
Ben haklıyım haksızım demiyorum ama büyütülecek bi olay değildi böyle.
Siz dedigim gibi dik durun,kimse sizi ezemesin. Nasil baslarsaniz oyle gider yillarca

Gitmeden planlayın gideceğiniz yerleri
Akşam kayınvalideye gidiyorsanız ve orda yatıyorsanız öğleden sonra annenize geçin orda zaman geçirin
Kırılmakta haklı olabilirler belki ama ortalığı karıştıracak bir durumda yok
Babanız aradığında ona baba size şu saatte gelmeyi düşünüyoruz şimdi onlara söz verdim ayıp olur diyebilirsin çünkü aynı şekilde kayınvalide arasa ona öyle derdiniz

evet bundan sonra öyle, eşimin ailesine de fazla yüz vermiycem artık, eşit gidilecek gidilecekse de.

Sağlığınız her şeyden önemli, düşünmemeye çalışın. Akşam eve gidince eşiniz bir adım atar umarım. Olayların büyümemesini sağlayın bir de. Yani rahatsız olduğunuz temel şeyleri söyleyin, geçmişi mesela karıştırmayın. Sadece bu olaya odaklanın. Kendinizi iyi anlatırsanız ve tabii eşiniz de anlayabilirse sorun kalmaz inşallah. Yoksa basit bir annenizin yanına gitmenizden kontrol edemeyeceğiniz şeyler oluşabilir. (Zaten yeterince büyümüş, aslında hiç gerek yoktu sizin üzülmenize.)

Zamanla oturur ama nasıl bir düzen oturacağını sizin tavrınız belirler mesafeyi koruyun o ne öyle öpmeler sarılmalar hele ki böyle bi kaynanaya tamam anaç olur tonton minnoş olur öpersiniz ama kadın fırsatını buldu mu arkanızdan kuyu kazıyo siz gönül koyma diye öptüğünüzde olay kapanmalıydı özellikle sürdürmüş insan söz verip sonra vazgeçebilir karşı tarafa makul bi açıklama yaparak iş işten geçmeden
Siz de tam olarak böyle yapmışsınız
Soğuk demeleri büyük haksızlık kim kaynanasını öpüp gönül koyma anne falan der
Siz karakterlisiniz anladığım kadarıyla onu soğukluk olarak algılıyolar beni soğuk bilecekler diye kendinizi kasmayın olduğunuz gibi olun kendinizi kıymetlendirin biraz bu ne trip atan atana

eşimin haberi vardı konusmustuk. Gideceğimi biliyordu. Hatta kal ama ertesi gün bastıra bastıra sabah geri bize gel dedi. Geri döndüm sabah geldim. Bu sefer kvdem niye geldin , aksam ustu eşin seni alırdı gelirdiniz, bak kapıda kaldin diye bi de üste çıkmaya çalıştı. Ki evdeydi adim gibi eminim. Dışarı çıkan biri değil hic. Son dakka çıksa bile ben yola çıkmadan aradım aradım geliyorum demek için açmadı telefonu.
Aman yaranılmaz kardeşim ağzınla kuş tutsan da yaranılmaz. Kv eğer sen susarsan yan da istediklerini yaparsan çok daha fazlasına zorlar zaten. Tabi gideceksin ailene sadece planını önceden yap ve söyle. Eşinle birlikte ama. Hatta sen eşine söyle anlaşın hangi gün ne yapacağınıza o söylesin.

Aman yaranılmaz kardeşim ağzınla kuş tutsan da yaranılmaz. Kv eğer sen susarsan yan da istediklerini yaparsan çok daha fazlasına zorlar zaten. Tabi gideceksin ailene sadece planını önceden yap ve söyle. Eşinle birlikte ama. Hatta sen eşine söyle anlaşın hangi gün ne yapacağınıza o söylesin.
Mesafe şart. Kimseye çok önemli olduğunu hissettirmeyeceksin. O iyi niyetler taş olur gelir ayağına. Öpmeler falan boşver. Ben de yaptım öyle bir azdı ki kv tam anlamıyla azdı kudurdu. Şimdi buz gibiyim. Eline geçiremiyor boşver gitsin. Kafana da takma. Sağlam bir ilikşi modeli oluştur nasıl başlarsa öyle gider çünkü.

evet bundan sonra öyle, eşimin ailesine de fazla yüz vermiycem artık, eşit gidilecek gidilecekse de.
herkes kendi ailesinde geçirsin tatilini. diğer tarafa 2-3 saatliğine oturmaya gidin karşılıklı.
ya da bu tatilde kv lerde kaldıysanız karı koca, diğer tatilde kendi ailenizde kalın.

evlenince niye hep gelin kv de de kalıp gönül yaparken, kocalar kv evine el gibi gider gelir? bu da hiç adil değil.

hata sende..ikili oynuyosun...net olamıyosun.
kayınvalidene ertesi gün bişeyler yapmak için söz vereceğine açık açık ben yarın ailemi görmeye gidicem desen bunların hiçbiri olmazdı.herkes senin net olmayan üstü kapalı tavırlarından bişiler çıkarıp dilediği yere çekiyor.babam o benim görmeye gidemez miyim diyosun ama iş bunu onlara söylemeye gelince orda bu kadar net olamıyosun.amacın ne ben anlamadım şahsen neden çekinip herkesi ikilemde bırakıyosun, ellerine koz da vermiş oluyosun.

ayrıca eşin hiç de iyi huylu falan değil, ailede herkes kafasına göre, senin çekinikliğinden fırsat bulan kafa tutuyor.olaylara bi de bu gözle bak derim.

Allah sabır versin canım. Biraz çık kafanı topla bence. Eşinin sana ailesinin yanında bağırması hiç hoş değil bu erkeklik taslama benim kocamdada mevcut bende oturup konuştum anlamadı bir daha konuştum anlamadı bi daha.... sonra aynısını bende ona yaptım tabi yaptığım şey benim hoşuma gitmedi ama o anladı. Ailesinin yanında bağırmıyor artık. Ve kimseyi kırmıcam diye sen kendini hırpalıyorsun farkında mısın. Herşeyi planla Ve ona göre paylaş. Sonuçta onlarda ailen. Bizdede aynı sorun var benim ailem gelince yada aileme gidilince sıkıntı ama onun ailesi bi ay kalsın sıkıntı Yok. Benim ailem kalınca göze batıyor. Maalesef bazen zor sabrediyorum geçen tavrımı koydum kaynanama. Ve artık mesafemi de koydum eşime de hissettirdim. Şimdi ne olacak bilmiyorum ama kızım için sabrediyorum susuyorum. Kafanı topla biraz daha yedi aylıksın. Bişeyleri oturtun. Ve eşininde sana yaptığı davranış için özür dilemeli farketmeli.

Yanlış yapmışsın evet. Söz verince tutman gerekir ya da ben yarın annemlere gidicem demen gerekirdi. Ama şahsen eşim bana annesinin yanında bağırsa ilk söyleyeceğim şey: bu sürekli böyle sorun olacaksa sen buraya gelirsin ben de annemlere giderim demek olurdu kv nin yanında. Madem sen annemlere oturmaya gel iki saat ben de buraya oturmaya gelirim olur biter derdim. Ama bunu kv nin yanında söylemek gerek tabi. Bi de öyle mıç mıç anne diye öpüp edince filan kv nin de kıçı kalkar normaldir yani. Mesafe iyidir. Beklentileri de azaltır.

Back
X